Om jag inte slagit

på tven för att kolla på lucia...på årets lucia är man knepig då? Mamma gick alltid upp ap tidigt lucia morgonen och kokade te och dukade fram frukost knäppte på tven och lyssnade och tittade på åretslucia som skred fram genom mörkret. Ofta åkte dem häst och släde också. Men sedan flyttade jag hemifrån och har sedan dess missat alla luciamornar på tven utom den lucia morgon jag jobbade. Då skulle helt plötsligt alla titta på lucia på morgonen och äta frukost tillsammans innan vi började jobba. Det var jätte mysigt när man som liten gick upp nät man vaknade och där stod det färdig frukost på bordet och man kröp ner i soffan brevid mamma som vart vaken i flera timmar och lyssnat på lucia.
Det kanske inte äns sänds lucia på morgonen på tv längre?
Den enda morgonen jag försöker vara allert när det gäller mina barn är när dem fyller år. Då ställer jag klockan och går upp före dem. Jag gör iordning frukostbricka och vi andra sjunger för den som fyller år.
Inte äns julafton går jag upp före mina barn....men då är det roligare att dem går upp först. För här har vi en julstrumpa där tomten vart och lämnat paket i under natten.
Men lucia morgon har för mig inte vart någon tradition att gå upp på. Å specielt inte baka på...
Årets lucia 2008
Heter iaf Emma Johansson och ser ut så här...

(bild lånad av sverigeslucia.se)                        
Nu ska vi knäppa på tven och se om vi ser någon lucia eller om vi missat henne... Hon kanske skred fram redan 6. För vad jag mins sedan jag var barn var att mamma var uppe ap tidigt..typ mitt i natten // MARIA MAROSKA

Kommentarer
Postat av: Mickis

Ingen tradition här hemma heller......men fick höra ett luciatåg från Barnkanalen nyss, ett gäng ungar som nästan skrek fram luciasångerna...störtskönt!! hehehehehheee....



2008-12-13 @ 08:38:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0