Nyårskvällen...

vi har faktist redan avklarat våran nyårsmiddag. Den bestod av förrätt och varmrätt. Det fick räcka. Rött vin och flädersaft till dem som inte ville ha vinet. Massor med vin till mig vill säga.
Nicke sover på soffan och Alexander och jag gottar oss i osbågar och något att dricka. Alexander räknar sina ostbågar. NOGA...
En två tre åtta nio nittiåtta etthundra åtta sjutton stycken säger han!!
Det smäller utanför oss redan. Iband smäller det så man skulle kunna tro att taket lyffter.
PANG!!! PANG!!PANG!!
springer Alexander runt här och säger när det smäller ute.
Dem skall snart kastas i säng våra små troll...
Nicke ska väl väckas...eller inte?
Jag vet inte...
Vi har bestämt oss för att kolla på film i kväll.
Det finns inget vettigt på tv en kväll som denna. När nästan alla firar med sina familjer eller är på fest. Hade vi haft Zeb här hade det var annorlunda. Då hade jag nog gjort nyårsmaten till senare. Eller iaf sparat något...eller gjort en godefterrätt....Panaccota kanske till oss när dem små gott för att sova.
Ingen av våra småtroll har någon större glädje av att hållas uppe. Så vi håller vanliga rutiner...Vi drar ut på det tills Alexander ostbågar är uppätna.
Sedan tänker jag faktist ta mig till duschen, försöka skubba bort mitt halsont...Å sedan krypa ner under min julaftonspläd och kolla på film.
Med eller utan Nicke...
Det är relativt svårt att sova sig igenom nyåret här på beverlyhovda.
Det skjuts här varje år så man skulle kunna tro att man är i rena kriget. Fy va hemskt egentligen... Men iår har vi inga egna raketer eller smällare utan vi tittar på när grannarna skjuter bort sina pengar... INTE FINGRAR hoppas vi!!
Om vi har haft fest här eller middag för godavänner har jag alltid köpt hem lite små smällare för att barnen ska ha något att gå ut och göra när dem bara VÄNTAR... så där innan dem blir så jävla trötta så dem blir jobbiga. Gnälliga och vill inget mer än att klockan ska bli 12.
Då är det bra att kunna gå ut lite tidigare och dem barn som vill somna då får somna och dem som inte vill har iaf fått sin väntan lite lindrigare.
Eller så har vi helt enkelt väntat till 12. Det har berott lite på ålder på kidsen som vart här med.
Jaha...nyårskvällen...sista kvällen på 2008!!
Har jag något att säga...

DET SOM INTE DÖDAR DIG HÄRDAR DIG!!  // MARIA MAROSKA ses 2009

93 inlägg

på bloggkoll.se ska läsas...SHIT...jag tror jag skummar alla bloggar utom Mickis...shit... MEN VAD DU SKRIVER MICKIS.... fan kvinna!! Iof har jag inte läst någons blogg på 2 dygn för att Nicke haft datorn..Å jag bara snabb bloggat...ska egna eftermiddagen till filmen maddicken sedan ska jag läsa..:SOM FAN!! // MARIA MAROSKA

2008 är snart över..

å ett år närmare 2010 och regeringbyte. Är ett måste..Å en stor önskan från mig. 2009 tror jag är året många måste kämpa.
Både ekonomiskt och arbetsmässigt.
Detta är ju förståss vad jag tror.. Å vad dem som var arbetare och sjukskriva å som röstade på alliansen och trodde att dem skulle få det bättre känner sig lurade.
Det kommer vara en ekonomisk kris för många. 1 januari 2009 är det många som blir utkastade från försäkringskassan och får anförtro sig på socialbidragen.
Efter dem har sålt allt det äger och har...
Nej jag tror på ett regeringsbyte 2010 å jag är övertyga om att det röd/gröna blocket kommer att få rensa upp efter skatteskulder och kriser precis som förra gången svenskafolket som gick och röstade trodde att det blåblocket skulle göra något bra för sverige.
Men hur många gånger ska det blå blocket behöva visa att dem inte klarar av att regera över sverige??
Men det är väl klart...
Alla som röstade på dem blå trodde väl inte att just dem skulle bli "skadade" det blå blocket hör till dem rika. Synd bara att det är så många vanliga svensson som drabbas...
Men det är väl klart...
Alla dem som röstade blått hade väl inga barn, ingen gammal mormor eller någon sjukskriven eller arbetslös runt omkring sig...
KÄNNER ER FETT LURADE IAF...
Dem privata arbetsgivarna börjar köpa upp våra äldre boenden här i västerås. Nya privata företag med mindra krav på bemmanningsstyrka.
Jag tror ju iof att det är måga privata arbetsgivare som är bra och gör ett mkt bra jobb.
Men det är inte alla som drar dem humananormerna enligt mig iaf.
Att vara ensam på 8-12 gammla är för mig helt orealistiskt. Det är inte humant varken för den som jobbar eller för den som är sjuk och behöver vården.
Men det var väl klart...
Det var väl ingen som tänkte på sin stakars gammla släktning som måste vänta 1½ timme innan hon fick sin morgonkissiga blöja bytt för att två andra bråkar och slåss i korridoren utanför?
men nu var det ju inte detta jag skulle skriva om...
vad kommer hända 2009 då?
Jag vet ärligt inte...Jag bir ett år äldre... Å alla runt omkring mig med? Min mormor bli lastgammal

Det är något hon själv säger...
Jag blir ju Lastgammal...
Småbarnen som ser mig måste tro att jag är en dinosaurie på två ben.
Min morrmor är egentligen relativt tyslåten men ibland kommer det rätt mkt roligt ur munnen på henne.
Jag vet ju att det jag skall kämpa för 2009 är att min mamma ska få förnyfft att gå i pension.
Tror ni på det eller?
Eller iaf gå ner i tid
vara ledig en dag i veckan kanske?
Jag kommer aldrig få henne till det...men jag och pappa jobbar på det stenhårt.
Jag ska även börjar jobba 2009
FFS jag ska börja jobba....snart...typ om någon dag...hur fan ska detta gå? Hur ska jag kunna börja jobba...
Jag måste få glöden tillbax för att kunna jobba. Den måste jag ju hitta här på några dagar. För om 1½ vecka börjar jag...
Iof ska jag bara BARA jobba helger och bara var tredje helg.
Kanske bäst att jag slutar suga och börjar ligga...
Så slipper jag jobba...men jag vill inte bli gravid nu...jag vill inte ha någon höst eller vinterbebis. Eller det vill jag väl..jag tar det jag får... det jag bli vad det blir... Vi kanske inte äns får nå mer barn...vi kanske inte äns vill ha mer barn?
Nej...bäst jag suger lite till...

2008 har även gett mig massor...
Detta år har JAG verkligen märkt vart alla mina vänner vart.
2008 har mina vänner stått vid min sida när jag har haft det svårt och jobbigt. 2008 blev ett år med massor med prövningar.
När jag har mått dåligt eller känt mig nere har jag fått peppningar genom telefonsamtal, sms och peppningskomentarer i min blogg.
Våran 2008 fyllde jag 30. Jag den unga snygga pinglan fyllde 30.  
Våran 2008 gick mkt smidigt tyckte jag. Jag jobbade på och var höggravid. Livet rullade på... Det var inte mkt hinder utplacerade alls framför mina fötter. Mitt öde gav mig en lätt vinter/vår. Sedan kommer Maj och mitt livprövades...
Världens gladaste kille föddes... för mig är alla födlsar under och mirakel. Varje nyfödd bebis är helt underbar. Men att han äns överlevde är jag glad för... Jag såg hans liv passera mig.. som tur var hade han duktig och ihopjobbad personal runt omkring sig. Som faktist gjorde allt för att få han tillbax till oss. Å det sa bara poff så klarade han sig bra..ur allt vad maskiner och apparater heter.
Jag har blivit en starkare människa när det gäller prövningarna jag fått iår.
Jag har fått en annan syn på alla mina barn. Jag tar dem inte så själklart längre...Med det menar jag att jag är mer lyhörd och mer observant över vad som händer och sker. Jag har alltid vart det...men blivit det ännu mer.
Jag tar inte livet förgivet längre... inte lycka heller för den delen.
Hösten här hemma har vart en riktigt pärs... Kännslomässigt. Jag försöker än att hitta mig själv och se till att ha eget ansvar över mitt eget liv.
Nicke skulle sluta snusa...
Fy fan säger jag... han har nog aldrig vart så jävlig som han var då?
hade det bara vart han och jag hade jag bett honom fara åt skogen... Å aldrig mer återvända...
Vi har haft en svaka i vårat förhållande...
Planerna om giftemål har vi inte äns tagit upp denna höst...
Det är inte aktuellt...
För att jag ska kunna gifta mig över huvudtaget ska saker och ting lösas först. Det får vi lösa 2009 mkt är redan löst men mer ska lösas och utövas med.

kaffe behövs... för att jag äns ska orka med detta... hahhaaa  
Men hur som...
Vi har massor att lösa..
jag har massor att lösa med mig själv. Å skall köpa den där boken jag var med och tävla om förr ett tag sedan. Jag tävlade i en tävling under hösten...

Jag ska köpa den..Å kanske blir jag klokare..eller inte? Jag kanske är ett hopplöst fall...
Men när det gäller mig och nicke så älskar vi ju varann det har vi ju iaf kommit framtill och det är ju bra. Det är jävligt bra då har vi ju något att bygga på. Något bra...
Men jag tror att mkt kom ifatt oss denna höst...
jag har egentligen inget dåligt självförtroende jag måste bara lära känna mig själv lite bättre.
Mitt öde har gett mig ett bra 2008.
Jag har hittat nya vänner...En som betyder mkt för mig är Mickis.. KÄRLEK TILL DIG!!
Dem vänner jag har som Madde, Jessica, Nettan, Thette, Vickan har jag kommit mkt närmare iår. Kanske för att jag släppt in dem mer på mitt liv. Eller för att jag sett att dem funnits med mig under hela min och våran resa under 2008.
Jag skulle aldrig ha klarat mig utan mina nattliga samtal med mina vänner.
Jag har faktist under 2008 vågat tala om när jag inte haft det bra... Eller mått bra. Något som för mig vart super svårt innan. Jag har sett mig som en dålig människa när jag erkännt att jag mått dåligt.
Jag menar även fast jag vart ledsen har mina vänner stått kvar..
jag har inte vart konstigt för att jag mått skit
Jag måste säga att även fast hösten vart jobbig har den lärt mig massor...
Mina barn har under 2008 oxå gett mig massor med nya prövningar. Med läxläsningar och utbrott och testningar...Men jag överlevde dem med...
SÅ SUMMA SUMMARUM... 2008 ROCKADE DET MED... // MARIA MAROSKA

Jaha...

jag har iaf sovit gott i natt... hoppas även att du har det... jag har ärligt ingen anning om hur Nicke har sovit? Han har sovit bra säger han men ändå vart upp och tagit painkillers.
Jag har under denna morgon inte gjort så mkt vettigt än.
Jag borde göra något åt mitt kök... Det är disk i diskhon och rendiska i diskmaskin. ORKA!!
Om det inte vart nyårsafton och jag skulle behövt använda köket för att laga mat skulle jag skita i det. Göra det tillkvällen eller inte alls. Då skulle det få bli ett berg där i diskhoven. Jag skulle helt klart bara låta det vara... Som mkt annat som är såna där jobbiga måsten.
Städa, tvätta och så disken.
Jag är så less på sådant... Men det är man väl periodvis?
Eller för mig känns det som om jag vart det hela hösten..less på hemmet och alla dess måsten... // MARIA MAROSKA

Hur ärlig måste man vara

i sin blogg...? Är det okey att krydda sin historia med lite extra krydda? // MARIA MAROSKA

Jag har hunnit med att handla

två gånger idag... Vickan ringde mig här och frågade om jag ville hänga med.... Cazandra hade nyss somnat och hon ville ha sällskap mellan ammningarna och kräckorna. Så det är klart att jag hängde med... Vi tänkte ta Ica Maxi...men där fans det fan knappt en kundvagn...Å då överdriver jag inte... Först tänkte vi både..va fan är det nå särskillt. Men sdena kom jag på...att det är ju nyår i morgon.
Det är ju enbart för att vi är sjuka familjen som jag inte äns tänkt en tanke på det... Nyåret...vad fan vi ska äta? göra?
Alltså vi har ju sedan ett par dagar bestämmt att vi inte ska vara med någon och smitta runt detta äckliga. Men jag har inte äns tänkt tanken på vad Vi familjen skall äta.
Vin har vi...  
Skumpa har vi  
Men mat då?
Så det var ju bra att jag hängde med för det enda jag handla när vi var på ica med Danne var lunch och frukost och frukt.
INTE en tanke på nyårsafton alltså...
Så jag inhandlade lite lax, mer frukter, stenbitsrom och lite så där fiskigt tillförrätt... Eller om jag och Nicke äter det som bara mys när shitkidsen somnat?
Jajja...
Jag fick iaf träffa Vickan och inhandla lite gottigt att äta...
Det har ju lixom ekat i våran kyl dem sista dagarna när ingen har vart så pigg och jag endast konsetrerat mig på att handla hem sådant dem sjuka vart sugna på.
Jag har inte heller ätit något vettigt dem senaste dagarna. Jag har inte äns använt spisen för matlagning förrän idag. Vi har ätit kräm, gröt, fil, yoghurt, pizza, saftsoppa, matlåder från frysen, te och mackor och sådant man är sugen på som sjuk.
Alexander har nu dem senaste dagarna börjat fråga efter MAT.. alltså lagad mat.
Han ville ha baconsås till lunch... Så jag gjorde det till oss.
Nicke han är fortfarande inte sugen på något men äter för att han måste typ...Eller kanske för att jag tvingar honom...eller iaf dukar åt honom med.

Jag kan inte sluta tycka synd om honom... Han är alldels blek...
Jag snackar om nicke alltså...
Det verkar inge roligt det där alls...
Alltså bihålleinflammation i alla ära...
Å jag har hört skräckhistorier om dem som tömmer med spruta med en stor jävla nål rakt genomkinden. Å om inflammationer som typ sipprat ut genom kinden. 
spyor....
Men jag tycker iaf synd om honom... 

Hoppas vi är friskare 2009 // MARIA MAROSKA

Tandläkarbesök 2

hahaa  tänk vi har haft två sådan idag... fast det andra var för Zebastian... Han skulle och pensla på något på sina tänder längst bak i munnen. Jag, Danne och Alexander åkte. Alexander var jätte glad för att få åka bil och få komma ut och springa lite. Det behövde han. Vi hann tom med att handla inne på ica. Handlade lite för morgondagen.
Zebastian fick bannor över slarvig tandborstning... Då han var irriread i tandköttet.
Då säger Zebsatian..
~vadå hur kan du veta att mitt tandkött är irriterat? Har jag gjort det något?  
(han skojade ju förståss)
Medans hans tjuriga tandläkare inte alls tyckte han var rolig...
Hahaaaaa har man ingen humor eller kan ta barns frågor så kanske man ska inrikta sig på löständer...  
Jajjaaaa
Han hade inga hål och hon var mkt nöjd med hur hans tänder såg ut i övrigt. En mkt spänd kärring... // MARIA MAROSKA

Tandläkarbesöket...

bidrog med en massa smärta.... dem röntgade kinden... Inget fel syndes mer än rött och svullnad. Men hon vågade iaf klämma på skiten.  
Så det sipprade ut vaar från både det ena och den andra stället... Nicke tyckte det var skit äckligt när han snöt ut var genomnäsan...Å det bubbla upp från ögat tilloch med. Å från munnen...
Jag kräks nästan av själva tanken....
När han kom hem hade han fortfarande ont...Men kände en fruktansvärt lättnad i kinden. Han har ont...men har lärt sig att trycka ur vaaret själv nu...Å det är riktigt vidrigt att se på...
Men jag kan ju inte låta bli att INTE titta...
Något mer som är vidrigt är hans humör när han har ont...Men den bästa metoden för det är att inte prata med honom, man kör på...Å han får vara ifred.
Under dessa år när vi vart han och jag har jag lärt mig att Nicke och smärta är ingen bra kombination.
Å han har lärt sig att maria och dåligsömn är den icke rolig kombination.
Men vi har väl våra duster iaf...fast vi klart och tydligt vet varandras dåliga sidor... Men men... det finns väl alltid ett men?
Nicke sköljer munnen med samma som efter operationen och tar sin medicin...  Jag är nöjd nu... tror jag!! HOPPAS JAG IAF!!
Förövrigt så hittade dem inte en av nickes rötter till hans ena tand. *skrattar*
Den var så lång att den inte äns syndes när dem tog röntgen bild uppifrån under ögat...hahahaaa  
Fatta hur det kan bli efter en operation.
Eller jag kanske med har så...? Du med? Vem vet? // MARIA MAROSKA

Ärligt...

jag är fan morsa till min egen sambo ibland...Å han "hatar" verkligen... mig...Men i natt fick jag nog... NOG!!
Å speciellt när jag själv har ap ont i halsen...Jag är på gång... på gång att bli sjuk... Men jag ska ta en dunder grogg till mot kvällen sedan...
Men iaf...I natt fick jag nog.. han ojjade sig och klagade på sin smärta. När inte starka värktabetter hjälper så är det ju nå fel? eller är det inte det? Är det bara jag som är knäpp, nojig och en smula för orolig?
Jag blev iaf sur i natt...Jag var upp och tittade till honom flera gånger när han satt här framför datorn och suckade...Då hörde jag det enda in i vårat sovrum.
(inte för att vi bor så stort men jag brukar faktist sova eller inte vakna)
Någon gång strax efter ett sa jag till honom nu kommer du och lägger dig..... ta en extra tablett och så tar du min värmedyna och lägger huvudet på... så hjälper det...
Nicke envis sa så klart nej...
Å låg och ojjade sig till tre (tror jag den va) Då gick han upp igen.. Jag sov vidare till 04 då jonathan vaknade...
vaaaa fan!! klockan fyra... NO WAY... så han fick välling och somnade om... till kvart i åtta...
Klockan fyra blev jag så sur på Nicke av ren oro ska jag väl bekänna så jag fräste till honom.
Men ha så där jävla ont då...men gnäll för fan inte när du inte lyssnar på mig när jag säger att värme is da shit...
Sedan gick jag och la mig... stängde dörren till mig och jonathan. en kvart senare kommer han å viskar...
Maria kan jag få låna din värme dyna...jag tror jag skall prova med den iaf...
Han fick den...Å gick och la sig i Zebastians säng...
Å vem hade somnat så fort värmande varmaste värmen hade kommit imot hans aj aj...
Joooo min sambo...
Men i morse så väckte jag honom klockan kvart i åtta.
Du får ringa tandläkaren...för när jag tittade dig i munnen i natt så var du helt röd..
Även då tyckte han att jag omyndigförklarade honom...
Men det sket jag ärligt i...
Du må fan ha ont i dina öron...men så vitt jag vet så är det ingen öroninflammation som går  ända ner i tandköttet och har du ont i öronen idag... inte så mkt va? Å vart kommer din svullna kind ifrån...Örat..??
Så Nicke som känner mig väl...blev förståss sur men vet när jag INTE tänker ge mig...
Jag må vara en jävla häxa och domdera...Men INGEN i min familj ska ha sådan smärta så den inte kan sova trotts värktabletter...
Jag blir arg, orolig och lite ledsen.
Så vi blev ju så klart lite osams...Men han fick en tid 9:30 och är nu hos sin tandläkare som tyckte han skulle komma så fort som möjligt till dem...
Nu kanske detta inte har något med tänderna att göra...Men det skiter jag i... eftersom inte en läkare kunde tala om varför det var så där..så kanske en tandläkare kan tala om varför det är som det är?  // MARIA MAROSKA

Godförmiddag...

ätit frulle..bytt blöja...torkat bajs...kokat te...givit pencilin...å nu sitter jag här... Sambon har jag skickat till doktorn..Fy fan va han serut..Halva ansiktet är helt uppsvullet..Ögonen är röda och det rinner sate ur dem. Jag är allvarligt riktigt orolig... PÅ RIKTIGT....
Jonathan är på bättringsväg... Han hostar bara lite..Å snoren rinner lite än... men inget farligt alls...
Alexander är frisk..Å det märks på krypet i kroppen på honom. Han vill gå ut...
Zebsatian är med sjuk...Å kommer hit idag.. Tror med handen på hjärtat att han skulle ha det bättre hos sin pappa när vi alla är typ heldeckade...
Jag vågar ju vara sjuk...Å känner mig idag en smula bättre än igår...groggen gjorde nog sitt...men jag känner fortfarande ett stort tryck över huvudet... som att något är på G.
Men kommer Zebstian har Alexander någon att leka med...Någon att kolla på...Någon som är roligare än vi andra döda här hemma.
Jajjaaaa dem skulle ut och köpa nyårs raketer så så sjuk är han nog inte...
Nu skall jag ta hand om kidsen...läsa lite saga och underhålla dem... // MARIA MAROSKA

Sprit i såren

jag kom på när jag skrev mitt förra inlägg hur jävla ont det gör... Å kom på att jag ska dela med mig av min äckligt vidriga smärta... det var fan värre än att föda barn... Så fuck... den som säger att det inte gör ont att ramla...  Sommaren 1992 eller om det var sommaren 1991 det kommer jag inte riktigt ihåg. Men det var iaf sommar... Den sommaren hände det förövrigt massor... Måste ha vart 1991... Då var der alko, johnsilver utan fiter och moppe som gällde... Hels sommrarna tillbringade vi i finland eller uppe i kiruna eller på båda ställerna.
Skit samma denna sommar var vi iaf i finland...
I vårat hus där... ÅÅÅ ni som inte har varit där någon gång... Så är det mitt himmelrike....min plats för frihet...min oas....

(i denna fina kyrka gifte sig min mamma och pappa sig för 40-år sedan i finland)

Men hur som... hela släkten var i våran fina stuga i finland... Tonåren...härliga tider...eller var det inte? jag tycker ju det...att tonåren var härliga tider...
Hur som har vi en moppe som står i ladan och väntar på oss varje sommar. Å även denna sommar. Felet var bara att bromsarna tog inte riktigt som det skulle... Dåligt med andra ord..Riktigt dåligt...nästan inget alls...skorna funkade fin fint och en galen farsa som minsann inte tänkte köpa nya skor till mig...
Jag vet att jag vid ett tillfälle försökte fixa det där med bromsarna men det var annat som var roligare...

Ja vi åkte moppe mellangårdarna och vi sommarjobbade ihop lite pengar för att kuna vara tonåringar. Ni som vart i finland vet hur många växthus dem har...så att blada tomaterna och plocka gurkor var helt klart bland det roligaste jobben jag har haft. Åka runt på sin lilla stol i gångarna i växthusen och blada av och plocka tomater och gurkor.
Hur som har jag väl alltid vart en fartdåre när de gäller moppar... Mina kusiner hade trimat och vi tjejer åkte. Självklart så tävlades det i massor...
Å jag vet inte hur många gånger både min farfar och min morfar varnat oss för grindhålet till stugan.

Ta det försiktigt när ni åker ner till stugan det är grus och de bara rullar under era små moppehjul. En vacker dag kommer någon av er ramla...

Den där vakra dagen blev min dag... tog försnävt in i svängen ner på gården...Å vips så gled jag med ena låret ner i gången med grus med moppen över mig och i alldels för hög fart... Hade jag haft en fungerande broms kanske jag skulle kunnat bromsa och sladdat imot...men den hade ju ingen haft intresse av att fixa...
Så där låg jag...
Med låret fult med sten..eller smågrus ska jag säga...
Å jävlar vad det gjorde ont...
Bet ihop...
Gråta kunde jag ju inte göra...för så mkt som dem äldre hade förmått mig om att ta det försiktigt så skämdes jag nästan...

På moppen igen och körde in framför huset...
Ner fö rstentrappen kom farfar...med spritflaskan i högsta hugg... Å med ett gäng trasor från garaget kom min pappa.
La mig på sängen i mitt rum på vinden och bet i kudden medans pappa plockade grus med pincet ur låret på mig och farfar baddade med sprit...

Min morfar han gick... I vanlig ordning när jag gjorde illa mig. Han klarade aldrig av att se mig ha ont eller om jag ramlade eller var ledsen. Han gick...tog en promad upp mot landsvägen och kom tillbax och tog hand om mig efteråt istället...

Å jävlar säger jag... det var smärta... det var sådan smärta så man fick blodsmak i munnen. En sten efter den andra plockades bort... en del försvann när farfar drog trasan mot benet...

Jag lärde mig denna sommar att ta det lungt...Å att laga det som är trasigt innan man beger sig upp på en moppe. Det var ju faktist lite tur att det bara var jag som gjorde illa mig...det kunde ju gått värre utan bromasar.
Pappa pratar ofta om när han plockade bort småsten ur mitt lår..

Å jag känner ibland smärtan än...Fy fan!!
Om du aldrig känt blodsmak i munnen har du aldrig haft riktigt ont... // MARIA MAROSKA

jag vågar vägra

att bli sjuk...jag ska inta systembolaget imorgon och köpa en liten wishey.  Tror ni det funkar? Min farfar gjorde alltid friskgroggar åt oss när vi var riktigt sjuka..RING INTE SOS...jag är normal och utöver icke detta på mina egna barn. Men det var sjukt bra friskhetsgrogg...Å mamma kör med den hon med...Jag tror ärligt hela släkten kör med den när dem känner att det börjar bli kört....
Jag svettas...fryser...svettas... fryser... Å så svettas jag lite till. Jag har ont i skallen och känner mig helt fucked upp i varende led...

(nicke hittade en gammal whiskey skvätt)

Våran friskgrogg består av..
En folköl som ångkokas upp. Varm ska den va...
En 4:a whiskey (för vuxen)
Sedan häller man ner den i de varma ölen och sveper skiten.

Det smakar som kattpiss lucktar...

Sedan lägger man sig utan kläder under ett täcke...Två filtar medans man tuggar på en vitlöksklyfta. Är man en fegis tar man och pressar vitlöken och blandar den med lite smör på en hårdbrödbit. Så fick vi det som barn...
Sedan ligger man där under...Å svettas och svettas och svettas... Å det enda man vill är att ta sig ut från lagret man har översig...
Men tillslut så somnar man...
När vi var barn fick vi även feberdempandepreparat... Så att vi verkligen sov gott... Alldels varma. Under natten bytte farfar
(eller den som gjorde det)
Ut det svettiga täcket mot ett nytt lakan och på med en filt.
Jag undrade som barn alltid varför vi somnade på en handduk men vet ju nu som vuxen att det är för att man svettas så jävligt...
Kroppen pumpar ur alla jävla bacilusker...
Å vips var man frisk dagen efter...

Jag ska göra en sådan ikväll...Om jag nu hittar en folköl oxå. Ska titta när jag skrivit klart...annars får jag göra detta i morgon kväll.
Jag har ju en whiskey iaf...  
Kanske funkar bra med bara spriten...

Farfar sa alltid den enda gången man får förstöra spriten är när man är sjuk eller gjort illa sig. 

Smärta...säger jag bara när han baddade ren sprit på våra leriga skrubbsår.... // MARIA MAROSKA

Jonathan...

har under sin sjukdomstid här under julhelgen lärt sig något nytt... Han vänder sig nu från rygg till mage...Helt sjujälv utan min hjälp eller Nickes hjälp på mattan. Han kämpar på bra och är envis som bara den.... Men nu gör han det....dock bara åt ett håll. Med hjälp av vänster fot och hand. Åt andra håller försöker han inte äns själv. Så där måste vi vara på hugget nu och öva så han lär sig vända sig åt andra hållet oxå.
Så öva öva öva...men jag är stolt!!

 // MARIA MAROSKA


godmorgon....

detta är en trött och seg morgon. Alexander kom in till oss nyss... Han var bajsnödig.. Å kissnödig..Jag puttade till hans far...men han var mer död en levande och fick ur sig ett knorrande...
~ han kan väl gå på toa själv...
Så vitt jag vet så är det inga två åringar som torkar sig själv efter toabesök med nr 2. Min gör det då inte...
Jag försökte en gång till... Men fick inget svar...
Så då sket jag i honom... Gick upp och nu sitter jag här... Alexander är befriad från morgonens bajskottar och sitter nu och pratar med Dora som håller på för fulla muggar på tvskärmen.
Jag känner mig vimmelkantig om jag skall vara ärlig...
Jag känner mig ärligt lite sjuk... Men om jag inte lossas om det så är jag inte det...
Last woman standing...
Jag ska fan inte bli sjuk...
JAG SKA FAN INTE BLI SJUK.... // MARIA MAROSKA

En flarra eko vin

senare sitter jag här...fortfarande andfådd efter kvällens skratt anfall. Hur kul är det inte... när man kan asgarva med sina svärföräldrar? Vi bet ihop och fullföljde våra planer när de gällde våran spelkväll. Trotts att Nicke var apsjuk tyckte han det var okey med "sin" familj här.
Jag och alexander hade förskaffat oss rödvin, saft, lättöl, korvar, ostar, frukt, kex, glögg och pepparkakor för att få en super skön kväll med massa roliga spel.
Nickes föräldrar kom efter halv sex rycket för att gosa barnbarn innan dem gick för att sova vid 19:00. Medan med gosade fickade jag fram ostbricka och korvbricka och ställde vinet på luftning och bara gjorde klart helt enkelt. Nicke fick vila lite...
Å fast han var super sjuk hade han faktist städat undan i köket innan jag och Alexander kom hem idag.
Han kan om han vill...eller när han vet att jag vill...det går ju att tålkas på olika sätt faktist.
Vi spelade dem spelen vi brukar göra...Å det är på blodigt allvar men med massor med humor...
Nickes pappa och jag delade på vinet...medans börderna Andersson delade på ölen och svärmor fick snällt dricka saft. Fast det var någon som var själv bestämt sedan innan....
Jajja...vi har haft en super kul kväll...
Nu ska jag ta mitt skallebank...som jag ej fått av vinet utan utav allt skratt... Tur man knipövar...hahahhaaa  

Madde: vinet du gav mig var mkt bättre än det andra ekovinet...en ny favvo!! TACK!!

// MARIA MAROSKA

Jag tror

att jag gav Nicke för starka värktabletter i natt...  *flinar*...kanske inget att flina åt, men han sover än...Å snarkar högt.. RIKTIGT HÖGT... Jag gjorde en egen Mariamixtur...Å vips så var värken borta...Å sambon med... Det skulle bli billigt om han skulle bli piller trillare...

Men jag är oxå rätt kännslig mot starkavärktabletter... När jag förr om åren hade en del krämpor så fick jag rätt starkt skit utskrivet... Å dem ligger kvar där än... Kom jag på igår kväll. Så nu kan jag trilla på dem tabletterna när min ryggvärk kommer då och då...

Kanske dumt att piller trilla gammla tabletter...men dem har ju iaf sin värkesubstans kvar... HAHHAAA
Han sover alltså med öppen dörr... Tänt i våran lilla lampa och vi spelar musik...Å Alexander springer runt här och dansar och tjoar....
Men snart ska han bli väckt om det är så med en hink vatten...
Jag ska ta med Alexander och åka ner på stan och shoppa för hans pressent kort han fick... Eller han och jonathan fick... Men om jag handlar till Alle så kan jonathan ha det sedan... Smart va...!!
Ärligt så gillar jag inte mellandagsrean och dess trängsel...därför får vi ta det som bli över... Men lika glad är jag för det...  
NU ska här väckas... // MARIA MAROSKA


Julens fem

*Har vart glad hela julhelgen
*Vi har varit sams hela julhelgen
* jag har tagit hand om mina sjuklingar
*jag har städat här hemma
* jag har haft full förståelse för att jag har en "liggande" sambo...



På återseende i morgon.... // MARIA MAROSKA

Så vad

är då felet....???
Jag börjar ärligt bli orolig....
Vi vaknade av att en Alexander kom uppkrypande till oss i morse... Jag kände mig välldigt utvilad även fast jag brottats med en febrig och yr sambo.
Å han är sjukare än sjukast idag...
När han vaknade fick han inte upp ögonen dem var igenmurade med gägg och klet.
Han hade ont i munnen sa han och ville typ självdö...
Vi kokade te och han fick värktabletter...
Å under dagen har hans kind svullnat och han är aldeles röd och varm. Inflammation...Å inne i munnen är det rött och svullet precis där dem sågat i munnen på honom en gång för ett år sedan eller så...1½ kanske tom...?
Jag är iaf ap orolig...
Fast han ringt till hälso och sjukvårds upplysningen.
Dem hade dock ingen tid för honom idag och bad honom återkomma i morgonbitti om det inte lagt sig under natten.
Jag vet ju...att infektion kan övergå till en inflammation... Men det är iaf oro väckande eftersom han ätit pencilin sedan dagen före julafton. Det borde inte bli värre...utan bättre....

Jag ska nu plocka fram lite starkare värktabletter... Så han får sova lite i natt... Dock med samråd från hälso och sjukvården så klart.
Jag vet att man inte ska mixtra med medicin och inte äta andras...men har man ont så har man...!! //MARIA MAROSKA

Juldagen

blev en seg dag...men med mkt konkande av julklappar hemåt... Jonathan vaknade 7...sov hela natten...fy fan va skönt...vagnen var ett super ställa att sova på där han kan ligga mer upprätt... Det var verkligen ett bra förslag av Nicke. Därför ligger han nu och sover i sin vagn. Vi har flyttat ut vaggan och har vagnen i vårat sovrum istället... !!
Men iaf...
Juldagen var en bra dag...
Jag och Mamma gick upp med jonathan...eller mamma var redan uppe när vi kom upp. Hade bryggt kaffe och te och väntade enbart på sällskap.
Jag gav Jonathan välling sedan somnade jag om i soffan och mamma och Jonathan hade tittat på någon film. Jag sov som en deckad sill...antagligen efter alla sill som låg i min mage...  *skrattar*
Kvart över åtta kom Alexander upp... nio kom min pappa upp och kvart över tio väckte vi Nicke som var ännu sjukare än dagen innan...

vad är det som är fel?

Vi ttitade på en film om en snögubbe...Som Alexander tyckte var jätte spännande när mormor satt brevid och berättade hela filmen. Medans vi åt frukost och efteråt... Mamma är helt otrolig på detta vis. Så där var hon när vi var barn med. Hon älskade att berätta sagor och har sådan otrolig fanatsi...Å vi fick se engelska filmer som barn med...Å hon berättade till... Som filmen fast på hennes vis.
Det var så att jag tillslut slutade att läsa texten och lyssna på henne istället.
Nicke somnade i soffan...
Vi åt lite lunch och sedan på eftermiddagen kom Danne och Zebastian för en skinkmacka och lite prat om hur julafton hade varit.
Sedan bar det av hem... Pappas bil var verkligen nerlastad...Med julklappar...packning...vagn... julmat och julgodis och ja...hembakt bröd och allt vi fick med oss hem.

barnen somnade sött...Å sov till kvart över åtta i morse... // MARIA MAROSKA

Det är helt sjukt...

här hemma. Men det märks väl att Alle är på bättringsväg iaf...
*peppar peppar ta i trä* Jag vill inte bli sjuk...jag vill inte ha denna sjuka... 

Julafton!!! 24/12 2008

Vi vaknade försent för våra planer men vi stressade inte för det. Vi tog det lugnt. Men tre sjuklingar i familjen så tog vi det lungt. Barnen sprang så klart in till oss och sedan ut till vardagsrummet...Å så in till oss igen. Tänk hur det kan tindra i fyra små ögon på det viset. För julklapparnas skull...
Å då har det legat ett par julklappar under våran gran ett par dagar iaf. Men det hade ju tillkommit några fler. Jag har nog aldrig det senaste året haft sådan ordning vid vårat frukostbord. Å då har vi egentligen aldrig oordning. Det gick fort smidigt och det var inte mkt mer än vårt tuggande och dem sjukas snörvlande och hostande som hördes.
Nicke delade ut julklapparna...
Det tindrade specielt i Alexanders ögon när han öppnade sina julklappar...Å där fanns nästan allt han önskat sig. Å titta...tomten köpt till mig...
HÄRLIGT!!
Zebastian var oxå glad och tyckte det var konstigt att det faktist låg en julklapp från tomten där... Han är tveksam till tomten. Men i min familj tror vi på tomten... Så han lär nog lära sig att sluta tveka.. *fnissar*
1½ timme sent stod vi vid busshållsplatsen för att bege oss till Nickes föräldrar.
Där bestämde även Nicke att NÄSTA ÅR SKA VI FAN INTE ÅKA RUNT NÅGONSTANS!!!
Tänk att saker och ting måste bevisas innan man får med håll...
(but i love him anyway)

Hemma hos Nickes föräldrar var Robban (Nickes storebror) Å efter ett tag kom även Ulla och Rolf  (nickes mormor och morfar)
Zebastian, Robban och jag kollade på Nemo medans Nicke låg och va sjuk i soffan, Alexander hjälpte sin farfar att duka fram.
(icke silverbestik)
Zebastian fick sina julklappar sedan bar det av för honom till sin mormor och morfar...Vi andra stannade kvar för brunch.
(lunch för att vi var sena)
Jonathan sov i trappen från när vi kom tills 1½ timme innan vi skulle åka till min mamma och pappa. Det märktes mkt väl att han inte var sitt rätta jag... Han åt ingen lunch utan fick i sig lite välling enbart... Hostade och roslade och var alldeles rödblommig.
Jonathan fick allt som stod på hans önskelista med...

Även Zebastian...hmmm nej det fick han inte... Han fick ingen dvd och ingen ny tv men det gjorde nog inte så mkt eftersom han blev överdröst av julklappar på den andra halvan av hans släkt...
(det är så jag mår illa)

Alles önskelista:
Blå saker
Orange
Grön
Rosa
Motorcyckel
och en Motorcyckel till Zebbe som han kan låna
Totto hästar
Kossa mu
Grisar
Docka

Jojjes önskelista (som Alle och Zeb bestämde)
Nappflaskor stora
Blöjor
Tvättlappar
Något att bita i
Bebis saker som låter...

Zebastians önskelista:
Jeans st 146/152
bio biljetter
Pressentkort på JC
Pressentkort på Stadium
Nya skatear skor sl 33/34
En dvd spelare
Ny tv

Men så var det... jag hade en mkt trevlig stund hos mina svärföräldrar. Å jag önskar att vi antingen firar jul alla här nästa år eller att vi tar varannat år med våra föräldrar för jag gillar att få ha lugn och ro...

Å så kom vi till min mamma och pappa... Pappa hämtade oss!
Vi dök på julbordet med alla dess rätter från när och fjärran. Jag är galen i sill och fisk...Å undrar varför vi inte lever på sill och potatis...det finns ju massor av roliga fiskar... Å potatis är ju Dá shit....!!

Två trötta killar sover gott i väntan på tomten...


Å så kom tomten....


Å gissa om Alexander var reserverad... Han hade nyss besökt pottan och kom ut för att det knackade på dörren... Å där kom tomten...
Han ville inte krama tomten... Men det skulle mamma göra tyckte han. Så klart vi kramas med tomten tyckte jag!!
Han fick täcke, lakan och påslakan av tomten så han inte skulle frysa om natten.
Han tackade försynt där han stod bakom mig. Hållande med en kramptag runt mitt lillfinger.
Det var verkligen hat kärlek till tomten i år.

Å hur gick det egentligen med Zebastians tvivlande...???
Han fick oxå besök av tomten... Å han blev mkt häpen när tomten såg precis lika dan uta som alla år och brevid stod morfar.
Hur kunnde detta komma sig...
Tomten hade viskat åt honom både på finska och svenska...
Du skall icke tvivla...
Han hade kramat och tackat tomten... Även han fick så han inte skulle frysa om natten.
Han ringde mig och tyckte det var mkt konstigt att morfar faktist var hemma när tomten kom... Men mamma...är det ritktga tomten...
KLART det är... sa jag!!
Han slutar att komma till dig sedan när han tycker du är förstor...Men han finns!!

Han hade skrytit i massor när han sedan kommit hem till sin farmor och farfar på kvällen...
Å när tomten där kommit hade han sett att det var farfar... Men han hade spelat med så bra sa hans pappa för kusinernas skull som var livrädda...
Han hade viskat i farfars öra...
Jag vet att det är du farfar men du gör det himmla bra...
Vilken rolig pojk...

Barnen somnade sött...Å så även Nicke som hade värk och högfeber...Men alla mina tre sjuklingar kämpade på bra och gjorde de dem orkade med!! 
 
// MARIA MAROSKA


Jag lovar

jag skall komma med uppdatering ang julen... Men jag har lite mkt att göra just nu...iiiiihhhaaaaa vi har sjukstuga här...så jag återkommer med massor med uppdatering...kanske redan till kvällen. Vi får se... puss // MARIA MAROSKA

Önskar er en riktigt god jul...

Hoppas att du får en super härlig julafton.... Massor med kärlek till just dig...Å dig och dig... Å speciellt till dig där... // MARIA MAROSKA

Tre av fem

i denna jävla kaos familj äter pencilin nu... Jag blir galen... Jag känner hur familjen håller på att rasa samman. Nicke går inte att prata med..han tycker att jag ska ta alla beslut... Å skiter typ i vilket. Det enda han tog ställning till idag var att åka hem från stan typ. Annars går han bara där som en levande död...
Efter en helvaken natt känner jag mig inte alls på topp. Jag skulle mest av allt bara vilja gråta... Inte för att det är speciellt synd om mig... utan för att det är som det är... jonathan har sovit två timmar i natt... Å sedan mellan halv sex och halv åtta... Nicke vaknade fem i natt med ap ont i öronen...
Jag vet inte hur just din karl är eller sambo eller karl är när dem är sjuka...Men min tycker mest synd om sig...
Å jag tycker givet vis oxå synd om honom för ont i öronen är bland det värsta man kan ha... Så fem gick han upp... åtta ringde jag till Jonathans läkare... tid 11:00... tio över åtta ringde Nicke sin tid 9:00. Nicke kastade sig iväg till sin vårdcentral och jag packade ihop mig och barnen och åkte ner till Jojjes läkare....tjugo i tio träffade vi Nicke utanför apoteket... ÖRONINFLAMMATION... 

Vi gick till clasolsson som jag skrivit förr är den butiken dá shit...
Sedan velade vart vi skulle gå och köpa årets korv...Erikssons har ju KK eller nåt? Där var det ju stendött iaf... Men efter mkt tänkande kom jag på Vi har ju fan en ny saluhall i stan...

Men först var det dax för Jojje...
ÖRONINFLAMMATION och LUNGINFLAMMATION

MEN BRA.... Så här sitter jag dagen före julafton och det enda jag hör är gnäll...

När vi väl kom till apoteket trodde dem på apoteke att vi hade fått utskrivet fel dos till jonathan...Så det var bara att göra lite stan...
Som jag absolut inte ville...

Zebastian gnällde från vi gick från vårdcentralen tills vi kom hem. Så honom har jag hänvisat in på sitt rum för att städa... Jag hör damsugaren hysteriskt köra runt där inne...

Alexander har gråtit från när vi åt lunch tills vi kom hem för han har feber... Snoren har runnit och det sista han ville var att vara på stan....

Nicke... han har inte sagt så mkt...han har mest vart tjurig...Å kanske med all rätt med sin värk i öronen...

Jag erbjöd mig att stanna kvar på stan och vänta på att apoteket skulle ringa upp mig. Men Nicke hade ingen lust att åka hem och laga mat och jag hade inte heller lust att åka hem själv med tre barn som var vrålhungriga så jag beslutade att vi åt på stan...
Barnen ville ha Donken men det vägrade jag idag...
Husmanskost blev det...

Saluhallen var förövrigt en besvikels... det var mkt som erbjöds...men den var ju hur mini som helst... Jag hade förväntat mig något stort... Men ack vad jag bedrog mig...

Hur det än var så tröttnade vi... Vi gick till backa till apoteket... Vi var tvugna att komma hem. HEM HEM HEM HEM...

Jag har sedan 12 endast känt mig som en argsint jävla morsa...
Det enda jag sagt är...
Zebastian stå still
Zebastian sluta hålla på med dina bröder
Zebastian sluta sa jag
Zebastian NEJ
Zebastian sluta nu
Zebastian ALLVARLIGT NU...
Zebastian
Zebastian hörde du inte vad jag sa...

Alexander...snälla sluta gråta...det går inte fortare om du gråter..
Alexander...snälla sitt still i din vagn...
Alexander..
Alexander...

Zebastian sluta göra så där...ser du inte att Alexander gör lika dant...
Zebastian och Alexander... sluta före ent sånt liv... Ni väcker Jonathan...

Men jag slutade nyss...jag orkar inte äns höra min egen röst....Så alla barn har fått varsin utskällning och gråter nu på sina rum....
Jag kännde för ett tag sedan att jag kanske skulle ha skällt ut dem på stan...Men mes som man är så rädds man lite för andras blickar och åsikter... JÄVLA MES JAG ÄR...så var jag aldrig förut..jag kunde skälla på dem vart vi än var...
Jag ska bli som jag var förr...Jag har väl aldrig brytt mig om vart jag har varit...Är det för att man är äldre?

Nicke pratar förövrigt i sömnen...DÅ HAR HAN FEBER.... Så jag ska inte skälla på honom...jag är tacksam för att han iaf höll mig lite sällskap så här i vårat kaos...

SOS FAMILJ ska jag söka till nästa säsong.... 
NU ska jag julstäda.... GE alla som ska ha pecilin...sedan ska jag försöka ta mig det där badet jag skulle ha gjort igår kväll...som jag inte har gjort än....

Ha tid för sig själv....?? VAD FAN ÄR DET??? // MARIA MAROSKA

ps: pencilin dosen var rätt...så vi var på stan 2 timmar extra bara i onödan...fatta va mkt jag hade hunnit hemma...FITTOR!!

En rätt gnällig

dag har det vart idag... Från både det ena och det andra hållet. Här hemma är alla sjuka utom JAG och Zebastian....men Zebastian är ute och leker med sina vänner och har vart sedan eftermiddagen... 13:34... Så... Jag känner mig rätt så ensam.... Tyck synd om mig!!
Man kan ju tro att barnen ska gnälla mest men så är icke fallet här hemma.
Julstämmning...NEJ jag vet inte vart den är...Å den kommer inte komma...förrän jag sitter hemma hos min egen mamma och pappa. Kanske när jag kommer hem till Nickes föräldrar...
Jag har kommit in i en nagativt hjul...men jag tänke att jag skulle duscha av mig den efter city Akuten i kväll... Jag ska lägga mig i badet...  jag ska lägga mig och bara vara...med en ansiktsmask... drömma mig bort... lossas som om jag inte lever mitt liv längre... sväva ut...
Men jag kan redan nu skriva att det inte kommer bli så... För mina älskade barn kommer hålla mig vaken i verkligheten...min sjuka sambo med... City akuten ser jag på dem första tio minuterna...
Någon som vill ta över min personliga kaos?
Kan man lämna retur på sitt liv ett tag? Bara en liten kort sväng... Komma tillbax till 2009?
SNÄLLA?
Jag orkar inte....
Jag gör ett veto på mitt liv... // MARIA MAROSKA

Natten...

blev en vaken natt... För mig och för Jojje... Men ingen barnakut. Han har en välldigt ful hosta. Å den hostan har även Alexander. Halv två la jag mig i fotänden av våran säng och sov där..för att hålla koll på honom så han inte skulle krampa av sin höga feber. Men panodil och Ipren funkade faktist galant. Men han fick inte riktigt ro att somna. Men halv fem tyckte jag iaf att det var dax att sova...han fick en flarra välling och hade några host attacker sedna som vi till hulligan Alexaden kom och ropade frukooooooooost kvart i åtta. Gissa om jag var vimmelkantig då... när vi vaknade var det inge vidare stämmning här hemma. Ingen var speciellt pigg... Eller utvilad.
Men vi klarade förmiddagen galant ändå...Nicke gjorde trolldeg åt oss så vi degade och har tom haft in en del av sakerna i ugnen för att torka och som vi skall måla imorgon...
Vi kan om vi vill...
Zebastian och jag gjorde varsit hus och lite gubbar till. Alexander gjorde hjärtan och stjärnor och lite runda bollar som var katter...  Så sött så....
I morgon när allt är klart ska jag nog ta mig en fin bild på våra konstverk. // MARIA MAROSKA


Å så kom vi hem

till två riktigt sjuka killar... Jonathan hade sovit över lunchen och hela skiten...Nicke var snorigare än någonsin. Dem såg ut som två hängburkar båda två.  Nicke hade precis gått in till Jojje när vi kom hem. Vi tog upp honom och det var som att ta i en kamin. En tempning senare fick vi beskedet 40.1 och han rosslade mer än igår...Så det var bara att sätta sig i telefon kö till hälso och sjukvården. Hade inte hans neurolog sagt till mig att ringa när tempen steg över 40 eller snuddade vid 40 skulle jag faktist inte vart så ihärdig som jag var idag...Å mer irriterande blev jag när man knappade in personnr och tror att man skall komma till en telefonkö när en röst säger...

Vi är för tillfället överbelastade så var god försök senare....
( 30 minuter försökte vi senare)

Tillslut fick jag en kö plats iaf... plats nr 14.... med telefonkö på en timme... EN TIMME... I en timme satt jag med telefonen i örat och väntade... räknade ner.
En timme tog det... Å så ville hon i växeln inte ta beslutet så jag blev komplad direkt till barnakuten.
Som det står i jonathans jornaler iof...
Å jag är glad för att hon inte bad mig åka in utan att jag faktist fick prata med en super trevlig tjej som medelande att väntrumet var fullt...
Vi kom överäns om att jag skulle ge en halv till alvedon + en halv ipren. Å om en timme ska vi ha telefonkontakt igen... För att se hur han mår...
Just nu verkar det inte bekomma honom så mkt... han sitter på sin matta och rosslar på. Kanske inte lika glad och nöjd som i vanligafall...men ändå helt nöjd.
Vi får se...tänker ringa tillbax om ett tag igen... Får vi se...hur han mår och vad han har för temp...

Om hela väntrummet är fullt på barnakuten har jag ingen lust att åka dit... ALLS...men måste jag så måste jag...// MARIA MAROSKA

7 timmar sedan sist..

jag har fått en del gjort ska ni veta...två julklappar till har inhandlats och skall läggas under granen. Jag har ätit lunch med våra vänner...Å så har vi hunnit med att sladda lite med Danne. Mamma och Pappa kom och hämtade mig och Alle. Vi åkte ut till Erikslund för att shoppa lite. Vi gick in på Nisses och Leksaksaffären och så apoteket sedan hade min pappa tröttnat på alla jävla bilister som körde som galningar. På parkeringen utanför apoteket hade tre bilar krockat... oj oj det är tufft i julhandeln.
När vi fick skjuss till Anette och Adam hade två bilar krockat i vattenfallskorsningen.
När vi kom dit hade Danne redan kommit.
Vi åt lunch och dem stora tittade på Harry Potter medans vi vuxna tittade på Alle som dansade till radion. Klockan två bar det av hemma. Å det är ju ett under att Danne äns håller bilen på vägen... fast han tar nog det betydligt lugnare med mig i bilen än i vanligafall...
På vägen hem vid infarten till Bäckbycentrum hade fyra bilar krockat... alla utom en hade fått en bil i arselet... 
GALNINGAR.... 
Å så kom vi hem... // MARIA MAROSKA


godmorgon så här 4 advent...

eller är det inte det...är det inte 4 advent förrän på julafton... shit vilken koll jag har. Här har man levt med svenska jultraditioner i hela sitt liv och vet inte när man tänder det fjärde ljuset. PINSAMT.... Gårdagen slutade med ett lättare gräl oss i mellan. Har kommit till det läget att jag bara säger det jag vill och sedan är det bra. Å Nicke gör lika så... det är för frustrerande att äns försöka sig på att lösa onödiga små gräl. Bättre att konsentrera sig på dem stora problemen. Grälet utspelade sig iaf när Alle skulle få inhalera astmamedicin mitt i natten för det pep i hans rör så det hördes enda ut till oss i vardagsrummet. Han blev jätte arg... och Nicke blev sur för att jag höll inte i ordentligt. Jag blev sur för att han kunde säga det istället för att bli sur...Då han verkligen har talets gåva i andra situationer och så var rulliansen typ igång. Men orka... Alle fick sin medicin och kunde sova gått ända tills 7 i morse. Sedan smög jag och han in i Zeb´s rum för att sätta på tv:en där var han nöjd till 8 då han kom in och väcke mig och Jojje...
NU ska vi äta frukost... på återseende!! 
Idag ska jag inhandla en vaxduck så kidsen kan leka med sina julklappar hela jul och nyårs helgen... // MARIA MAROSKA

Gårdagens fem

* inhandlade lite julklappar
* gick in till min vän och såg hur hon hade det på sitt jobb.
* gav mig tid att lyssna på när Zebstian skulle berätta en hel harry potterfilm
* slog in paket och gjorde dem jätte fina
* jobbade på att vara en glad mamma och sambo // MARIA MAROSKA

Igår satt faktist...

tomtemor alá Mariamaroska fart och köpte klappar till diverse anhöriga. Men ska det inte vara roligt att köpa julklappar? Det ska det va... Det känns endast som ett måste... Det känns så jävla trist att jag känner på detta vis...Att det känns som ett måste. Lustigt nog känns det bara som ett måste när jag inhandlar klappar till dem stora. Till dem små är det super roligt att köpa till och även slå in i fina paket. Zebastian och jag beslutade oss för att åka ner på stan igår förmiddags med gratis bus under två lördagar så var vi dock inte ensamma om att åka buss. Men det gjorde inget..:Det finns hjärterum under julen anser jag. Zebastian satt i mitt knä på vägen till stan.. så mkt folk var det på bussen. Gammal som ung. Fantastiskt... Folk pratade faktist med varann om hur trevligt det var med gratis bus. Samtalet för bussresan helt enkelt.
Nere på stan träffade vi Adam och Anette. Adam och Zeb fick först springa av sig lite på sigmatorget medans vi snackade lite skit och tog ut lite pengar.
Sedan var det dax... Fast jag måste faktist säga att ClasOlsson is Da shit...där hittade jag det mesta jag skulle ha faktist. Hahhaaaaa!!
Ja, men det var helt okey...
Sedan inväntade en armbågskamp på systembolaget...Shit vilken rullians i sprithyllorna. Fast det kanske är så här en vanlig lördag. Jag lyckas ju alltid gå dit annars tidigt på förmiddagarna med stadens A-lag. Jag är inte van med att faktist gå dit och handla med vanlig svensson. Jajaa... Grabbarna ville inte följa med in så dem satt på en bänk vid kassorna och terroriserad kassapersonalen. Tur vi känner dem i kassan... Annars hade det blivit pinsamt...Adam hade tom hjälp en gubbe att få i sin öl i kassen. Det blir nog nå bra av dem där två små en vacker dag...Även fast man vill slå den ena med den andra imellanåt. Speciellt när den ena gömt sig under trappen inne på JC. Å den andra står och asgarvar...
Jajja... nu vet dem iaf att man inte ligger och ålar under en trapp och att man inte skrattar för att uppmuntra dåligt beteende.
Vi åt lunch...
Shoppade lite till och sedan fick jag inget barn med mig hem. Tur var kanske det...för hemma möttes jag av tre sjuka killar...
Jojje 39.9 i feber
Alle med sina öron och sin hosta
och en pappa som var dunderförkyld.
Shit... två av dem var iaf någelunda friska när vi åkte.
Jag tog över...Med att få lägga mig och vila med Jonathan som vägrade att sova själv. Medans Alle fick bada med fetvadd i öronen och Nicke fick en lugn stund för sig själv ett tag. Dock med lite ansvar över den badande Allemannen.
Sedan rullade faktist kvällen på med gnäll från alla håll och kanter...
Jag unnade faktist mig tre glas vin medans jag slog in julklappar och försökte julrimma.
FAN va dålig jag är på att rimma... shit... !! Nicke och jag skrattade för första gången på en vecka eller så....
Först för att Nicke ville hjälpa till att slå in julklappar...men efter första packet var jag tvungen att säga...
Om du ska fortsätta hjälpa mig kommer vi bli osams...Å så asgarvade vi åt Nickes inte allt för fina paket. Det känndes bra att skratta...
Även fast vi faktist slutade dagen med att bli oänse... Men då var klockan 01:00 så egentligen räknas det väl till idag. Så gårdagen var super...  // MARIA MAROSKA

Jag hann

slå ner mitt arsele och zeb pysslade om mig. Värsta killen...VÄRSTA!!  Han ska få något extra för att han är så jävla bra.... Å ännu bättre blev han under denna eftermiddag...  SÅ alltså...Jag han slå ner mitt arsele i soffan efter lunchen sedan kom Alexander...AJ AJ och gråt och skrik rätt utsagt... AJ mitt öra...
Fuck... kastade mig på telefonen för att ringa våran familjeläkare. Dem ringde upp 13:05 tid 15...mitt i Jojjes sov och hela skiten... Ringde min älskade pappa. Han skulle komma 14:40 Jag höll Jojje vaken till 14:20 han var då skit trött...Men Zeb erbjöd sig att vara hemma med honom OM han sov... Å då slapp jag släpa med hela familjen... Så vi lekte sate med Jojje tills 14:15 då fick han en halv flarra välling sedan sov han gott ända tills vi kom hem.
15:00 kom vi inte till doktorn...KORS I TAKET.... Hon tittade i höger öra...
~Oj oj detta var rött...
Hon tittade i andra örat..
~OJ OJ OJ OJ... att han inte gråter är för mig en gåta...
Vadå...är det så jävligt säger jag..
~värsta örat jag har sett under mina år som läkare säger doktorn...
~oj säger jag då...
pencilin 5 dagar 10 ml 2 ggr om dagen.
Så vi åkte till apoteket ute på stenby och hem...var hemma för tio minuter sedan...  2 minuter innan vi kom in så hade han börjat hosta sa Zeb så han hade gått in till honom och lagt sig brevid honom i våran säng. Å när vi ringde på dörren...ELLER när Alle ringde på dörren så hade han vaknat...
Lämnade dock inte Zeb helt vind för våg med en bebis. Jag ringde självklart till våra grannar Vickan och Mange...Å så sa jag till våra grannar som bor under oss med att skulle det vara något så viste dem att han var själv en timme eller så... det är bra när ma har super grannar som stället upp och hjälper till.
Nu ska jag göra Taco gratäng... Jag är själv med kidsen ikväll... Nicke är hos Danne G och spelar tv spel. Som en liten pojk... *skrattar*
Nej återkommer väl till kvällen...nu ska vi se hur det går med penicilinet... Fy vale... // MARIA MAROSKA

Om jag inte...

haft zebastian i dag...Alldeles nyss...vet jag inte hur jag skulle ha klarat mig... Hade väl fått ringt på någon granne? Det låste sig i ryggen igen...när vi gick under tunneln på väg hem från skiljebo så sa det pang... Zebastian hjälpte mig på en gång. Han såg nu helt klart hur jävla ont jag hade... Å på vägen hem hade vi ju så klart handlat på ica... 5 kassar + blöjor till små skitarna. SÅ jag hade ju lite att bubba upp två trappor upp och så en sovande Jojje i syskonvagnen, som oxå skulle bubbas upp. Å så en galen två åring som bara grät och hade sig i hela trapphuset. Kastade sig på golvet har var helt vedervärdig. Hade vid det tillfället kunnat ge bort honom till bästa behövande.
Vi packade ner allt fint i vagnen. Sedan hjälpte Zebastian mig upp för trappen med syskonvagnen... Vi bumpade upp den en trapp... Alexander låg fortfarande på mage längst ner och sparkade brutalt med benen i väggen... Som tur var inte till någon granne utan till fd sopnedkastet. Där fick han ligga... Zebastian hämtade Alexander... Det gick inge vidare...I ren ilska tog jag tag i hans jacka och släpade upp honom en trapp... Där la han sig och sparkade på nästa sopnedkast...

TOMTEN KOMMER INTE TILL HONOM....
Det var min tanke... Ingen tomte kan komma till ett sånt där obstenat barn... Zebastian tog blöjorna och en kasse... Jag tog resten av kassarna...
Då börjar Alexander sparka på vagnen...
GHHHHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
(mörda var min tanke)
Jag orkade inte äns bry mig om att han väkt jonathan vi fortsatte med matkassarna. Hade ont så in i helvete...Å har det än iof.
Jonathan började gallskrika och jag ner igen en trapp...hämtade Jonathan han tystnade tack och lov och gillade läget av att ligga på hallgolvet och se på och även höra när jag skällde på Alexander.
Då tänker Alexander gå ner igen... Då av ren vilja sprang jag ner efterhonom och släpade upp honom två trappor upp. Hit upp till oss... Sedan fick han ligga i trappen och sparka... tills han var klar och märkte att vi faktist var inne och inte brydde oss. Jag hade sagt för länge sedan att barnen skulle hänga av sig sina blöta och leriga kläder utanför våran dörr tills dem torkat och vi kunde torka av dem...
Så där satt han utanför dörren och tog av sig stövlarna och var så glad... Försökte ta av sig överdragbrallorna med men det gick inte så bra. Zebastian hjälpte honom medans jag låg på hallgolvet brevid Jojje med benen upp på våran stol i hallen.
Zebastian plockade in alla våra varor... och klädde av jojje.
Han hämtade två värktabletter och vatten...utan att jag äns bad om det. Undrar om han blir nya "janne på ambulansen"
Jag tackade honom mer än 30 gånger tror jag. Nu håller han på att plocka fram lunch. Som redan är färdig att bara värma som tur är. Då vi hade matlåder i frysen.
Alexander är hänvisad in på sitt rum tills Zebastian är klar i köket och Zebastian hänvisade mig hit.
Lyckos den Tjejen som får honom när han blir stor...
Något bra har jag gjort iaf... Uppfostrat min son till att hjälpa och se och höra när andra behöver hjälp.
~Mamma du behöver vila ryggen jag fixar fram det vi skall ha till lunch. Så äter vi sedan...sätt dig du vid datorn en stund.
Han är bara helt underbar.... Nu ropar han så det är dax att äta lunch och ge Jojje lite med...
Värker vidare tills tabletterna hjälpt // MARIA MAROSKA

Godmorgon!!

gäspat mig genom denna morgon...från uppstigandets stund. Å jag lär ju fortsätta.... Natten har vart bedrövlig... Alle vaknade precis när jag skulle gå och sova... Ont i örat och benet. Ingen sammankopling alls...Om det inte är någon ny konstig sjukdom? Förskte bädda ner honom... Smög in till mig för att sova... Men ack nej... han grät. Nicke och jag gick upp...Nicke gav honom näsdroppar jag hämtade Sup, vatten och ny blöja. Vi satt hos honom en stund sedan gick vi in för att sova... tio minuter senare... Hör vi hur Zeb ropar... NEJ ALLE släck lyset jag sover.. Då har Alexander smygit in till Zeb för att sova och tänt varenda lyse inne hos honom... 00:10 eller något i den stilen.
As ledsen leder jag honom till hans säng igen...Försöker gå och sova för tredjegången. Men han är helt hysterisk...det gör ont i benet... I benet av någon konstig annledning. Jajaaaa Så tillslut bestämmer jag mig för att gå och sitta brevid honom till han somnar... Det slutar med att jag vickar omkull och halv somnar brevid honom 01:45 smyger jag med tysta steg tillbax till min egen säng... 02:10 vaknar Jonathan av en hysterisk hosta. Liknar Alexanders... NEJ... Nicke vaknar och proppar in nappen... 02:33... hostar igen... Jag letar upp nappen.... 02:45 hostar och gallskrik... Alltså då är jag så trött så jag är alldeles vimmelkantig... Har han med ont i benet och i örat tro? Han skriker så det är alldeles blött i hela hans säng... Drar av honom kläderna..Mot mina principer får han inte en plats mellan oss. Men det hjälper inte...  03:15 tröttnar jag och går upp för att göra välling. Han äter för glatta livet...han får ny blöja och en sup. Nicke gnäller över att han med känner sig sjuk... KUL... så Nicke och Jojje hostar i kapp till 04:00 då somnar vi sött... 05:10...hör jag hur någon tassar i våran hall... Zebastian... NEJ NEJ NEJ....jag vill sova... Men han vikar av in mot toan...kissar och går och sover igen...jag somnar om.. 06:15 ringer Nickes klocka då ligger även Alexander i våran fotände och sover...det har jag sovit mig igenom. Helt död...
Jag känner verkligen att jag lever...Å om 45 minuter ska jag stå på skiljebos centrum och invänta min son som har haft avslutning i Tomaskyrkan.
Då ska vi inhandla någon go mat som vi kan göra till lunch. Jag tror tom att vi ska fira med någon slags tårta för han vart så duktig denna termin med extra läxor hela hösten... För att komma fatt i svenskan... Något bra ska det bli iaf...
// MARIA MAROSKA

Dagens fem

Så var det dax då...att plita ner dagens fem och sedan gå och sova...

*jag har ärligt talat om för min sambo vad jag känner och tycker
*jag ska ta tag i det som är mitt fel
*jag har vart hemma med gnälliga kids i tvådagar nu.
*jag har bestämt vad alla ska få i julklapp
*jag har klarat hela dagen utan smärtstillande för ryggen...

så på återseende i morgon puss och godnatt...// MARIA MAROSKA

Jag överlevde grannkärringarna...

det var väl tur...men det var en granngubbe som la näsan i min karton och flörtade åt sig en av dem godaste... Men jag är ju så klart snäll och delar med mig av det goda...han fick tom ta två. Gerjen är att vi eller jag får köpa en hel låda stor som bara den för 30 kronor och då är det ca 50-60 av olika sorter som är defekta och inte går att sälja i affär eller på marknader. Dem kan vara lite snea och vinda...en del saknar tex kexbotten...Men vad gör det... vad gör det... MUMS // MARIA MAROSKA

Snart...

ska jag gå ut för att fixa något gott... min vän har langat...Å denna gång inte sprit... *fnissar* Denna gång får jag något som nästan är godare...men dock inte så jävla bra för fläsket... Men vad gör det egentligen. Fläsket får vi tänka på efter jul och nyårshelgen. Att tänka på det så här fem sex dagar före jul är väl helt sjukt. Å speciellt när jag inte tänkt på fläsket på dem senaste tre årsen så varför just idag. En del skall frysas in...Å sparas till snålare tider..Å en del ska ätas...
Så fett jävla najs...
Klicka här... ¤   och se så gott man kan få med rätta takter...Här langas inte knark och sprit här langas annat...SOCKER i stora lass... Vilken last...// MARIA MAROSKA

ps har jag inte kommit in snart...har grann kärringarna dödat mig och ätit upp mitt byte...

Barnens önskelister...

som vanligt är jag alltid ute i sista minuten. Jag har alltid vart det och på senare år har jag sett det som en sport. Jag skulle ju kunna börja köpa julklappar redan på hösten eftersom barnen är små och inte så ombytliga. Min sport i år är alltså att hinna med en del julklappar på välldigt kort tid. Jag satsar i vanlig ordning på den 23 december. Även fast jag nästan tror att jag och Zebastian ska ta gratis bussen ner på stan på lördag för att inhandla lite till dem stora. Typ det som Alexander har önskat sig...

Alles önskelista:
Blå saker
Orange
Grön
Rosa
Motorcyckel
och en Motorcyckel till Zebbe som han kan låna
Totto hästar
Kossa mu
Grisar
Docka

Jojjes önskelista (som Alle och Zeb bestämde)
Nappflaskor stora
Blöjor
Tvättlappar
Något att bita i
Bebis saker som låter...

(en mkt bra önskelista till sin minsta bror)

Zebastians önskelista:
Jeans st 146/152
bio biljetter
Pressentkort på JC
Pressentkort på Stadium
Nya skatear skor sl 33/34
En dvd spelare
Ny tv

(en rätt "vuxen" önskelista)

Det märks så väl att Zeb inte är så liten längre. Han har ju städat ur sitt rum från barnsaker...nu finns bara böcker och serietidningar. En och annan radio bil står kvar. Men det är bara för att han gillar att köra radiostyrt sommartid. Sedan är det tv och säng. Å så bokhylla för alla böcker. Som han fått av sin blivande fru... Towa...Hon säger att hon och Zeb ska gifta sig...när man säger det så bara flinar han. I morse sa han...ja men då lär hon haffa mig först för brudarna svärmar runt mig i klassen....
Snacka om självsäker i brudsnacket... värsta lixom!!
Vi får se vad tomten kommer med. Än så länge ligger det endast två julklappar under granen. En till Nicke från hans jobb och en till Alle från hans dagis.
Får se vad tomten kommer med.... // MARIA MAROSKA

Japp...

som min älskade ny funna vän skrev i komentaren...jag vet vart mina vänner finns om jag vill vräka ur mig... Jag har nu gett min lista till Nicke... Vad ska han göra med den tro... Han tyckte den var bra... Men han tyckte att det saknades mer saker som var mitt fel. Mina personliga problem. Å det är väl sant att dem oxå hör till vårat förhållande... Å det ska ju med lösas. Jag har tagit på mig uppgiften att även skriva dit mina personliga problem och lösning på dem med. Så ska vi se vart det leder. Nu är ju bara bekymmret. Orkar jag ta itu med mina egna personliga problem oxå. Nicke säger att jag inte vågar erkänna min problem och inse vilka dem är. Han anser att om jag inte kan lösa mina egna problem och se vilka dem är...hur ska jag då kunna ta tag i våra? Jag har ingen anning...men jag är aldrig bang på att testa på nya försök...jag är öppen för det mesta och provar gärna på nya lösningar för att få det att funka. Frågan är bara... från min sida. Varför ska jag göra det själv? varför ska jag lösa problemet själv?
Svaret jag fick var...att jag är kass på att lösa problem och detta ska bli mitt riktiga ärliga försök att prova på att faktist lösa stora problem.
Jag själv känner mig rätt intryckt i ett hörn...Ska jag lösa detta själv... Vad hände..det var ju faktist Nicke jag hade problem med.
Jag bollar över detta med att han får skärpa till sig på dem punkterna han kan fixa själv...Jag anser ju att vi är två...
Men för mig blir det som en morot. Jag ger mig fan på något när folk inte tro på mig... Jag blir så att jag måste bevisa att jag faktist fixar att lösa mina egna problem med.
I morgon skall jag sätta mig ner och skriva en ny lista på bara mina egna problem och börja med vad jag själv ska ändra på, jag tänker inte bli den fuckern som fackar upp detta. ALDRIG... inte för att jag tror att Nicke kommer att lämna mig eller för jag tror att vi skall göra slut...
Men jag tänker fan inte ge mig... Så fan heller.
Men därimot ska Nicke själv få lösa sina egen nonchalanta stil gentemot mig och sin familj. Sedan tänker jag inte ta livet ifrån honom som kanske många tjejer gör. Att dem låser in sina respektive för att dem bara vill vara med sin kärlek. Jag vill absolut inte vara med Nicke 24-7 då skulle jag spy. *fnissar*
Men jag vill att han skall vara närvarande när han är med oss. Sedan har han intresset dataspel och det tänker jag inte heller ta ifrån honom. Aldrig...jag älskar själv min dator...som tyärr är död just nu. Men jag anser att man måste prioritera sin tid. Om man nu vill spela dator och vara vaken halva nätterna så ska man absolut inte klaga på senare att man är trött. Då kunde man stängt av...för vi är vuxna människor som avgör när och varför i ska sova.
Men mitt nya mål är alltså att göra som Nicke sa...hahahha låter som jag är kuvad men så är inte fallet. Jag ska göra det för jag tror att det är nyttigt för mig att leta rätt på mina fel och faktist erkänna dem för mig själv.
Jag är en jävla fucker...som har mkt som hänger som en ryggsäck med massor med förflutet skit i. Som behöver rensas upp och plockas bort. Jag behöver verkligen erkänna för mig själv... att ingen är ute efter att grabba tag i mig och såra mig.... Jag behöver inte sätta upp garden och försvarsställning så fort någon säger något negativt. Eller inte så fort någon...för jag gör det absolut inte när någon av mina vänner säger något till mig som är negativkretik utan jag gör det bara när Nicke säger något negativt...
Så jag har en del att jobba på... Men som sagt...hans fucker stil får han lösa själv...Så tar jag hand om min egen. // MARIA MAROSKA

16

punkter blev det på min fucker lista... jag kallar det så... jag är så less på detta men ska tro på detta. Allt negativt ska omvändas till något positivt...eller hur är det man säger...Som familjen H (maddos) ALLT ORDNAR SIG.... Å det gör det ju förr eller senare och till det bästa. Jag brukar ju ha tanke gången att det som händer i livet gör dig starkare. Alla prövningar här i livet är till för något som kanske händer. Gör en förbredd för något värre...eller typ något i den stilen. Jag har iaf skrivit ner 16 st saker som jag är fett jävla less på. Å det var inte alls något svårt...skrattar...svårare var lösningen. Men jag har även hittat 16 vettiga lösningar enligt mig... Men nu är ju frågan... hur fixar Nicke att ta mina 16 punkter...? vi får se... // MARIA MAROSKA

Jag ska skriva en lapp...

med alla problem jag har...Å sedan skall jag skriva lösningen på dem...sedan ska vi två vuxna människor grubbla över dem lite...Sedan ska vi komma överäns och följa lappen.... han kan inte mena allvar...Eller jo de gör han ju annars skulle jag ju aldrig ha fått ett sånt sms. Jag fick ett mariamaroska pyskbryt här under lunchen. Pratade med Nicke i fonen... Sedan la han på... han blev väl sur antar jag... jag i min tur kan ju inte låta honom vara då...Utan skickade ett sms... Tål du inte höra sanningen...
smart man är...nu är cirkusen i gång...fan va pantad jag är...
Kan inte fatta att jag äns gjorde det...men iaf nu är det igång...mitt andra sms spydde jag ur mig allt jag någonsin tyckt och tänkt om Nicke...Allt...ALLT...allt... Å allt jag tycker och tänker om vårat förhållande. Vårat dåliga ekkorhjul som vi snurrar i och har gjort ett bra tag i nu.
Det här jag aldrig tror att vi kommer att kunna lösa...fast jag egentligen vill det. Jag vill.... men jag anser ju att Nicke tycker jag är en sån jävla fucker så han är less på att hjälpa till. Han tycker jag naggar... Men varför jag gör det...är ju rätt uppenbart... Jag sköter hus och helvete själv...Jag fick tillbax varför kan vi inte komma överäns....?? Ja varför kan vi inte komma överäns. Jo just för att han tycker att jag naggar på honom.... han hjälper inte till...jag blir arg för han inte hjälper till och jag anser att han är nonchalant...å så blir han sur för att jag blir tvär och sur..å så naggar jag på honom och så är cirkeln sluten.
Jag tror ärligt att vi skulle behöva någon att prata med... Någon som hjälper oss öppna våra ögon.
Niklas är 100% säker på att hans sätt är det rätta...Men jag vet att det inte är det...för då skulle vi inte ha det så här. Han får mig att tro att han tycker att bara vi löser alla problem är allt ur världen. Ja problemen ja...men sättet att lösa dem på d? Är ju att jag ger mig...jag orkar inte prata med honom. Jag ger upp...
I dessa år har han kommit med jävla bra lösningar till massor. Speciellt dem sakerna som är mina problem.
Å så vitt jag har förstått så är PROBLEMEN mina eftersom det är jag som har dem. Å då ska jag lösa dem... Jag ska hitta lösningar till mina egna problem tycker han...
Jag har fett bra lösningar...HJÄLP TILL UTAN ATT JAG SKA BEHÖVA SÄGA TILL OM ALLT HELA JÄVLA TIDEN.... skaffa ett RIKTIGT familjeliv och PRIORITERA familjen först... Eller iaf se till att familjen känner sig nöjd. Sedan kan man ha gud vet hur många hobbysar som helst... Bara man känner att man får hjälp.

Alla som läser min blogg vet att jag tycker min pappa rockar...
HUR fan kunde jag känna som barn att jag alltid hade min pappa närvarande fast han jobbade borta MASSOR....
JOOO för att han brydde sig och engagerade sig i sin familj när han var hemma.

Jag vägrar att ta ifrån Nicke sina brinnande engagemang i det fackliga, i fotbollen och i datorn. Men då tycker ju jag att det är upp till honom att se till att det funkar när han inte är där.
istället för att kasta sig på soffan eller i en säng eller tjata om hur jävla trött han är... Lägg mer energi på familjen. Så familjen känner sig älskad.

Jag servar... (på ett bra sätt) min familj 24-7. Jag ser till så dem är hela och rena och har mat på bordet. Jag betallar tom våra räkningar och jag sköter fan allt..blommor, dammtussar och hela jävla helvetet här hemma.

Vad får man som tack...JOOOO 
*ser mig omkring*
INTE ETT JÄVLA SKIT....
En sambo som tycker man är en tjattig jävla fucker som inte ser hur dåligt han mår och hur stressad han känner sig.
JAG SKA nu sätta mig ner och skriva en lång jävla lista...Å så ska jag skriva upp lösningar på alla problem jag anser att jag HAR...
Får vi se om han köper det... jag tror att han kommer att säga... Att jag just naggar på honom. Å tycker att han inte gör något....
Klart han gör mkt bra...saker...han rockar som fan på att vara en pappa. Att ha bra regler och där är vi så fett lika så det klagar jag aldrig på. Våra ord är A och O när det gäller uppfostran och regler.
Men det är väl det enda vi är överäns om.... Allt annat suger just nu....

 // MARIA MAROSKA


jag har under lunchen bestämt mig

att endast ställa upp min valperiod i sektionens styrelse. Alltså ett år kvar... Å sedan tänker jag överlåta det fackliga arbetet till den andra hälften i våran familj.... jag känner att jag kan inte ta den plats jag vill och jag tänker inte låta min familj ta stryk för att jag ska få plats.... ALDRIG... jag tänker engagera mig i att komma på medlemsmöten och Ombudsträffar...Jag vill självklart få min plats i valbredningen. Jag vill kunna påverka lite grann iaf. Men jag tänker inte vara kvar i styrelsen för omval nästa år. Detta året ska jag göra mitt bästa i att komma när det passar familjen. Å när jag kan fixar jag barnvakt till våra barn.
(för det är det jag som gör här hemma när det skall göras något)
Det är nog nu...Nicke får ta sin plats i sektionen på heltid och ta "familjens" plats med. Jag tänker inte äns göra en grej av att han går och inte jag. Då jag ofta själv resonerat att han är ändå där..då får han gå.
Jag tänker inte äns konkurera med Nicke när det gäller detta...Han brinner för det...jag tycker det är intressant. Vi har det helt på två olika nivåer.
Jag orkar inte känna mig otillräcklig...Å jag vet ju hur snacket går sedan...eller jag kan iaf tänka mig...Hon är aldrig där..hon är jämt hemma med barnen. Därför så ger jag bort min plats som verkligen KAN hela tiden...eller nästan hela tiden iaf.
Jag kanske tom kan lämna in en ansökan om att få sluta på stört...dem lär väl kunna välja om en ny på min plats i ett år? MICKIS...kan man det?? // MARIA MAROSKA

Lunch...

jag har ide torka när det gäller lunchen. Har iaf satt igång potatis på spisen...  men sedan då? Jag har även blandat lite socker och smör i en kastrull för att jag hade tänkt att baka lite...men jag orkar inte göra nå storbak. Men nu kom jag på att det går super att använda smält smör och socker till chockladbollar oxå. Man behöver inte ha rumstempererat och knåda in det i havregrynet och kakaon. Det går bra att röra ner det med... Så det kommer bli nyttig mellis idag med chockladbollar och mjölk. hahhaaa!!
Det är vi världa jag och Alexander sjuk... Jonathan börjar med att hosta...det är väl dax för honom att bli smittad. Är ju inte så konstigt om han blir det...för igår när jag lämnade dem för att leka en minut medans jag besökte wc...så hade Alexander vart och hämtat sin snoriga napp som snart skulle på kokning och stoppat in i Jonathans mun.
Han kanske tyckte att han behövde det... En snorig napp....eller så vart tanken att han inte ville vara snorig själv...  
Så vad ska jag göra till den där potatisen tro... köttbullar... bacon...kassler... nej fy...jag är inte sugen på något...men vi kan ju inte bara äta potatis heller.... // MARIA MAROSKA

Julkort...

Jag eller våran familj har fått en del julkort... Jag förväntar mig dock inga julkort från någon... Men blir glad när dem kommer trots kommer nerdimpande i våran brevlåda. Hittils har det kommit flest till våra barn men vi har faktist fått till hela våran familj oxå. Jag hämtade upp ett jätte fint julkort från Mickis med sin familj igår. Det blev jag super glad av... Jag blev oxå super glad att barnen hade fått ett julkort av min mormor. Hon har gjort ett super jobb med att skriva helt själv. Jag är imponerad över att hon faktist gör det...vet att hon får hjälp med att komma ihåg att skicka julkort. För min mormor har sjukdommen Alzhemers (vet inte äns hur det stavas *skratt*)  Så att hon äns skriver och så fint är för mig en glädje.
Sedan har vi fått mer julkort...kanske tom att det dimper ner fler...
Ibland får jag lite dåligt samvete för att jag inte skickar julkort...men jag kanske ska börja med det. Till nästa jul... Förr om åren skickade jag nyårskort... Men det har jag med slutat med. Kanske ska ta tag i och ha det som mål nästa år...att skicka julkort till dem som betyder något för mig... Alltså alla betyder ju något för mig...men dem man faktist vill ha kvar i livet... Eller är man orättvis då?
Ska man skicka till alla...
Nej...men det tåls att tänka på... tills nästa jul...
Massor med julkort kanske kommer skickas...eller så kanske bara ett fåtal till dem närmaste. Vi får se.. //MARIA MAROSKA




Godmorgon härliga underbara läsare...

hoppas att du sovit super gott och att morgonen har vart fantastisk.... här hemma fick vi stressa sate... När jag gick upp trodde jag att klockan var kvart i sju...men jag måste ha somnat om eller så gick Nicke sent till jobbet? Jag brukar förlita mig på min sambo när det gäller tiden på morgonen. Hans klocka ringer alltid 06:15 då vet jag att jag drar mig tills han går...Å undertiden han gör sig klar så ligger ofta Zebastian i sin säng och kollar tecknat. Eller att han klätt sig och sedan kollar tv. Men i morse var klockan kvar över sju och jag hade två relativt nakna killar i Zebastians säng som satt och kollade på tecknat. SHIT!!!
Zebastian...nu har vi bråttom...om 15 minuter måste du vara klar och påklädd och gå till skolan.
Å det tog ungefär 12 minuter för honom att äta frukost, klä sig, tjaffsa om den där jävla frillan och få på sig överdragsbrallor och jacka. Det var duktigt...
Alexander fattade typ inget...han stod i kallingar i hallen som ett fån...hahhaaa han såg riktigt rolig ut. Han tittade hur Zebastian stressade runt.
Han var rätt trött... där han stod med hakan i halsen....
Halv nio när även jag och Alexander stressat lite...för att fixa oss och klä oss. DÅÅÅ ringer det. Det är telefonisten på Rehab som ringer...
Våran sjukgymnast är sjuk... den nya. Dem hör av sig... FAN vi skulle ju träffas innan jul och nyår för att vi skulle planera hela nästa år. Så det skulle bli något bra.
Hon som ringde sa att dem skulle höra av sig så fort dem kunde... Hon såg att det var ett planeringssamtal för nästa år.
Jaha... vad ska vi göra idag då?
Alexander vill gå ut och köpa mandariner... Så jag ska ge Jonathan lite gröt här sedan ska vi gå ut och inhandla mandariner... 
Niklas är på planeringsdag på sektionen och jag är här // MARIA MAROSKA

mina fem

jag har inte haft några fem på någon dag... kanske för att min par relation här hemma inte vart på topp. Jag orkar inte lägga energi att leta upp nå bra...

MEN
* en bra sak är att jag egnade tre timmar i telefon med mina vänner.
* en bra sak är att jag egnade massor med tid åt Alexander igår.
* en bra sak är att jag inte TÄNKER ge mig när det gäller hur jag vill ha det i min familj.
(kanske går åt helvete)
* en bra sak är att det är jullov i morgon och jag får ha min barn hemma med mig...
* en till bra sak är att snart är det jul....

äää fan jag kommer inte på nå bra... jag är en jävla fucker... // MARIA MAROSKA

Godmorgon Fuckers...

jag är rätt less på min sambo, han är less på mig... Jag är less på allt som har med karlfolk att göra...Å så sitter man här med tre söner... Vad gjorde jag för fel...  Nej jag vet inte vad jag ska säga för att förklara våran situation på ett skysst sätt utan att kasta skit på min älskade sambo. Jag tycker han är en nonchalant jävla fucker...Å han tycker att jag är en jävla satkärring som bara är på honom.
Vad grundas detta på då?
Olika syn på saker och ting så klart...
Jag vill ha grundliga svar och att saker och ting skall göras tillsammans eller iaf försöka göra viktiga saker tillsammans.
Niklas tycker..
hmmm nej varför ska jag tala om hur han tycker för det vet jag inte...? Han kanske skulle kasta in en komentar så ni får en bild av vad han tycker....
Jag ser saker helt tvärt om än vad han gör... (tror jag iaf)
Jag menar han har så mkt bra att tillkomma våran relation och jag vill absolut inte att mina läsare skall tycka illa om honom...och tycka bra om mig. För jag är inte heller stöpt i en perfekt form.
Men jag tycker verkligen att hans stil av att vara en sambo är så nonchalant...
Vem fixar och donar här hemma. JO jag... hans svar till detta att han inte fixar och donar är att han inte är intresserad.
Vem städar och tvättar här hemma. JO jag...hans svar till detta är att han inte bryr sig om att det är stökigt.(dammigt och äckliga golv)  Rena kläder vill han väl ha...antar jag iaf.
Vem går med barnen till läkarna och dylikt...JO jag...hans svar till detta är att han jobbar...Igår var det någon som sa till mig att varje arbetsgivare ska planera sin verksamhet så långt det går så dess anställd skall kunna ha en familjeliv och ett arbetsliv som fungerar.
Att jag går till bvc och tandläkaren och så själv med våra barn är självklart okey.
Men jag har stört mig så fett mkt i flera dagar att Nicke tagit förgivet att detta med sjukgymnastik och Jonathan ska jag gå på.
Å det är klart han är med oxå. Till läkarna är han alltid med. För att få svar...precis som jag. Men jag tycker att sjukgymnasten och habeliteringen är mycket mer viktigt än att få svar från läkarna. Vi vet ju redan vad som är fel...Han är född med en hjärnskada.
Nu är jag verkligen orättvis i min bedömning men jag vill ha sällskap hos sjukgymnasten och hos rehab för där ser vi vad som går framåt och bakåt.
Idag skulle vi på välkomst samtal på habeleteringen...
Det tänkte han INTE följa med på...
Nej jag tänker inte tvinga honom...
Å självklart kan han inte läsa min tankar och känslor...
Jag är den som är dålig på att tala om hur jag vill ha det...
Så det är mitt fel med...
Men där är vi så olika. Jag anser att man erbjuder sig... Vill du att jag försöker ta ledigt på välkomst samtalet? Ska vi göra det tillsammans?
Å att jag får gå till sjukgymnasten själv är väl okey... men det är jobbigt att handskas med det negativa själv. Jag får återberätta.... ibland skulle det vara så skönt att bara ha honom med.
OKEY...han har ett jobb. Men vad gör vi när vi båda jobbar då?
Han säger ofta att han har så viktigt jobb...att han faktist hjälper människor. Å att det är svårt att bara släppa allt.
Jag anser att vi får våra tider i godtid. GE FAN I ATT BOKA TID DÅ... eller försök att byta.
För på min arbetsplats har det aldrig vart svårt att försöka byta om man talar om vad man ska göra... Ge och ta...
Jag skulle nästan kunna vara så elak att säga att jag tror att skulle han vart mer engagerad om han inte jobbade där han gjorde. Om han hade jobbat på sin "riktiga" arbetsplats...
Men den tanken är min tanke...
Det kanske inte alls är så... Jag kan ha så fett fel. Men när jag är arg...less och jävligt oggig då tror jag så. Utan att fråga...men jag skall göra det...
Men frågar jag...Då är jag på honom...Jag är jämt på honom säger han... Jag tjatar alltid...
Vänta.. STOPP!!
Jag må vara en jävla häxa... men skulle inte jag säga vad jag ville skulle han sitta med sitt feta arsel någonstans och bara glo.
Segare människa får man leta efter...
Jag ber folk om hjälp han tycker att man ska klara sig själv...
Han har ju rätt i mkt så klart...som att jag ska tala om vad jag vill...men nu tycker ju jag att när jag vill veta och talar om vad jag vill då är jag på honom.
Å han kommer med såna där jävla duma komentarer som tex igår... "jag skulle ha tagit med mig anteckningsblock"
Ja men jag vill veta... ALLT...
Inte allt han gör på sitt jobb och inte allt han gör med sina polare...Men ALLT som gäller min familj.
MIN...för just nu känns det som om det är min...
Jag gör det mesta...
Å ber jag honom om något så suckar han... Han är så fucking less på mig...så säger han om någon dag eller två att han vill flytta så är jag förbredd.
Han är less och trött... Det första han gör när han kommer hem är att kasta sig på soffan... HAN är trött... Han har jobbat... han är så trött...Å vad trött jag är... fan va trött jag är idag... Å shit vilken dag det vart... Å du anar inte hur trött jag är...
Sluta håll på jag är så jävla trött...
Ja.. Men han är väl som vissa andra av mina vänners sambos...Dem tycker man softar hela dagarna och att man ligger på latsidan.
Dem glömer lätt att man faktist är hemma med deras barn och att man faktist sköter hem, uppfostran och inhandlingar. Man häckar på öppnaförskolan och är ute.
Jag går ju absolut inte till öf för min skull... Om det skulle vara för min skull skulle jag häcka hos Mickis eller hemma hos någon annan som oxå var föräldrar ledig.
Jag går inte ut för min skull och gungar och hoppas i snön eller löven. Det gör jag för kidsens del.
Nej jag är så jävla less på att höra att han är så jävla trött...
Å jag är så jävla trött på att höra att han tycker vi har stökat ner när han kommer hem. För att det ligger tre bilar på vardagsrums golvet å för att jag glömt att ta bort något som inte skall vara i vardagsrummet.
Jag har ap snälla barn... VI har det... jag kan sitta framför våran dator på förmiddagen. Då leker Alexander på sitt rum och Jonathan på sin matta.
Jag har egentid som jag väljer att sitta här...är det stökigt eller om det behövs tvättas gör jag det istället. Oftast gör jag båda...
Jag får inte vara trött...för jag är ju hemma.
Så är kroppspråket....från min sambo.
Jag har flera gånger talat om...vad jag tycker... När du kommer hem...ta barnen i tio minuter...prata med dem...va med dem. Så jag får andas...kanske skita ifred utan att ha ropande eller gråtande barn utanför dörren.
Jag skulle bara vilja andas lite själv... tio minuter... Det sista jag ser innan jag går och sover...är mina söta sovande barn...det första jag ser på morgonen är någon av mina barn...sedan är vi som ler och långhalm tills dem går och sover... När jag åker bort...från hemmet är när jag och zeb åker på karate...
ÄÄÄÄ vad fan gnäller jag för...jag älskar mina barn och vill vara med dem alltid....
snart är tiden här när dem inte vill ha något med morsan att göra alls...
Jag ska här med ändra detta negativa till något positivt...
Om Nicke tycker jag är en jävla jobbig fucker får han väl göra något åt det då...
Han frågar hur jag orkar vara på honom hela tiden...
Jag tycker inte att det är så svårt... att vara på någon hela tiden som måste eldas fett mkt i arselet för att få något gjort...
Den som hjälper mig här hemma är min pappa... Vill jag ha något gjort så frågar jag min pappa. För frågar jag Nicke så säger han ja jag ska göra det...eler jag gör det sen... Å sen det kan vara flera år...
Sedan får jag skäll för att jag frågar min stakars gammla pappa.
hahhaaaa fan va patetiskt...
Nej.... nu ska jag skriva om något bra istället... // MARIA MAROSKA

Sov somna in

Nicke fick gå själv på utvecklings samtalet för Alexander på dagis idag. Ingen riktig information har givits från min sambo än. Han kom hem...kastade sig på soffan...Å ville sova typ, jag bad honom att han skulle gå till Zebsatians rum och vila ett tag istället. Det jag fick veta var att han är social och glad och att hans språkutveckling är på topp. Å så att han har bra minne. Sedan frågade jag...var det inget mer då? Då fick jag världens spydigaste svar... Ja, jag viste inte att jag skulle ta med anteckningsblock...

Om jag hade lust att mörda då...JAAAA!! Men istället svarade jag bara...Nej men jag ville bara veta eftersom det rör vårat barn...men gå och vila du lite på Zebastians säng..Å där somnade han sött in. Jag förstod att det skulle bli så här...eftersom Nicke är ur usel på att framföra information.
Enligt mig då...Å när det gäller mig...oss.
Jag vill ha välldigt utformad information... In i minsta detalj om det skulle gå. Men jag vill ha den utförlig iaf. Inte två meningar och så var det slut.
Jag vill inte veta varenda ord som saas. Men jag vill veta mer än att han är glad och social för det vet jag..Å att han pratar massor vet jag oxå.
Jag vet ju att dem tar upp exempel när det gäller barnen. Men jag får väl veta när han vaknar...
Men istället för att bli arg och lacka ur...så tog jag det med rooo.
Jag övar... Jag över på att inte snäsa av så fort det inte passar mig eller om det inte blir som jag tycker att det ska bli. Så som jag anser är rätt...
Jag kämpar stenhårt på att acceptera att Nicke inte är som jag...
Men jag vill ju så klart veta mer...
Iof så verkade samtalet gått jävligt fort. Så det var nog inga bekymmer med vårat mellersta barn. Men iaf....
Nicke ska få sova en stund till...Jag och Alexander ska gosa ner oss i soffan igen... Jonathan kommer strax vakna...
Jonathan klockan Andersson...det är min son det!!  
// MARIA MAROSKA

Om man är

besviken skall man få tala om att man är det då? Ska man tala om att man är det eller ska man låta bli? Jag själv väljer mina gånger när jag vart eller blivit besviken. När det verkligen verkligen betyder något då talar jag om det. Men ibland så är jag tyst. Det är inte så många gånger som jag har känt besvikenhet trots allt. Med tanke på att jag är inne på mitt 31:a år och lever så är det nog välldigt välldigt sällan jag blivit besviken.
Jag blev besviken senast för någon vecka sedan.

(jag och tidsuppfattning)

Å det stör mig fortfarande. Även fast jag la in en bra pik och ett grattis så känns det inte okey. Det är jätte kul att detta har hänt...att han min bästa killvän för livet har förlovat sig och träffat en tjej. Men det som gör mig så jävla besviken är att han inte kan tala om det för mig. Jag är väl den sista som skulle dömma honom för något. Så mkt som han gjort och inte gjort...Å jag har aldrig dömt honom. Å jag skulle inte göra det denna gång heller...som vanligt i en vän relation så är man glad och glädjs med den som får det bra i livet.

Å självklart ska man även säga till som vän när något inte ser så bra ut i den andres liv. Men när det gäller denne väns liv tycker jag ju själv att jag har vart mkt tollerant i massor med lägen. Å speciellt när vi var tonåringar. För vi har ju trotts allt känt varandra ap länge...Nästan alltid skulle man kunna säga.

Å jag vet att jag inte heller berättat allt... allt ska inte berättas heller. Men jag känner iaf att jag skulle velat ha delat den glädjen med honom. Å med henne med förden delen. För det lustiga är att jag kännt henne oxå i massor med år. Fast i olika kretsar så att säga.

Klart som fan att jag inte ville vara med just då...men ett enkelt sms hade inte vart så svårt att skicka.

Så hade jag fått iaf skickat ett grattis eller en blomma eller något åt dem...

Men jag fick själv upptäcka det av en slump. När vi möts och jag är observant att det glimmade till på hans finger.

Jag kanske inte heller gjort så smarta saker när det gäller han och mig... Jag berättade eller jag glömde bort och berätta när vi var gravida med Jonathan. Men jag tyckte jag iaf bad om ursäkt och försökte ställa det mesta till rätta.

Ibland är det ju faktist så att man glömmer vissa som betyder rätt mkt för en. Å jag kanske var den nu...som blev bortglömd.

Men nu är ju frågan...ska man tala om att man faktist blev besviken eller ska man låta det gå?

Jag stör mig på det fortfarande... otroligt... men frågan är om det skulle göra situationen bättre av att jag talade om. Det känns ärligt lite töntigt...

Nu har jag ju även hört på omvägar att han inte berättat det för någon. Att folk typ fått se det själv? Å det är väl okey om man vill ha det så...
Men jag har lärt mig av mina mistag och även av dem som talat om att jag har gjort dem besvikna.
Men jag kan ju inte säga...Nästa gång du förlovar dig glöm inte att jag vill veta av dig personligen...  
För jag hoppas ju VERKLIGEN att detta ska hålla och att dem får det bra resten av livet.
Kanske skulle lära sig att med fina ord faktist tala om sin besvikenhet.
Hur som är jag glad att han har hittat en tjej och att han faktist har det bra...  // MARIA MAROSKA....


Glass i stora lass...

när jag var liten fick jag alltid massor med glass när jag var sjuk. Undrar egentligen varför jag fick det... ? Men av någon konstig annledning har jag även fört över det på mina barn när dem är sjuka.... utan att egentligen veta varför?....Nu är det väl av ren vana...precis som man säger att jag ska aldirg bli som mina föräldrar när jag får egna barn. Å så sitter man här och gör saker som dem gör som man sa att man aldrig skulle göra. Nog för att jag är uppfostrad på sena 70 och runt 80 talet och även hade min tonårstid på 90 talet så körde mina föräldrar med fett mkt fri uppfostran...flower power stuket...  Nej men... jag hade verkligen fri uppfostran men till måttliga gränser dock. Mina föräldrar hade självklart gränsättning... Men oj vilka fria tyglar jag hade...
Men över till detta med glassen nu...
Mina barn får oxå alltid glass när dem är sjuka...Å när mamma och pappa skulle komma hit igår och jag sa att jag hade Alle hemma från dagis pga av snuva och massor med astma hosta hade dem självklart vart på ica för att inhandla just glass...

Å även jag saknar glass när jag är sjuk... Idag är Alexander inne på sin fjärde glass... En efter frukost...En till mellis...En efter lunchen och en till mellis.
Även jag har ätit fyra glassar....fast jag inte är sjuk. Men jag tror ju inte att jag skulle ge mina barn så mkt glass om det inte kom från mina föräldrar...eller skulle jag det...?
Vi äter förövrigt nästan bara isglass hemma hos oss. Även fast jag tror att barnen lätt skulle kunna trycka i sig en och annan vaniljglass eller strutglass så inhandlar vi bara in isglass här hemma. Någon gång köper jag hem någon rolig påse från glassbilen för att variera oss lite.
Men glass är iaf da shit enligt mig.
Jag ska nog gå och ta en till.... // MARIA MAROSKA

Fick för ett litet tag sedan...

veta att en av mina barndoms kompisar ska ha barn i slutet av juni. Det märks så väl att vi börjar komma upp i åren för fler och fler pratar och planerar barn. Å nu ska en av dem jag verkligen gläds åt få en liten bebis i sin famn i slutet av juni. Nu gläds jag ju självklart åt alla som får små bebisar eller barn. På det ena eller andra sättet. Men jag tänker inte sticka understolen med att jag faktist tycker att vissa bebis besked är mkt roligare än andra. Jag blir själklart alltid super glad...
Men shit va dumt det låter... Klart jag gläds åt alla som får barn...
Klart jag blir glad...
Fan... töntig jag är!!
Hur som så tänker jag iaf hålla tummarna nu att bebisen stannar kvar och vi kan få spana in både nytt hus och bebis till sommaren... // MARIA MAROSKA

foto taget från Lennart Nilssons bok...

Pippi....

alldeles strax skall jag och Alexander kasta oss i soffan med glass och kolla på pippilångstrump som är på tivoli, ha har inte intressera sig så mkt på film förr... Men nu märks det att det är rätt ålder för att börja titta lite på film. Dock inga långa stunder. Men han gillar Pippi och Emil filmer bäst. När dem är "riktiga" människor på filmen än att det är tecknad film. Jag skulle kunna tro att det inte blir lika verkligt.
Tänk när han eller dem blir så stora så vi kan titta på Ronja Rövardotter eller Bröderna Lejonhjärta. Då kommer jag njuta varje gång dem är sjuka och vill ligga i soffan och äta glass med mig.
Fast det är ju dock om några år...
Alexander har redan börjat titta och han glömer bort sin glass...så inne i fimen är han... // MARIA MAROSKA


Astma..


Godmorgon!! Hoppas att du har sovit gott...det har barnen här med gjort....  Jag har två ggr undernatten....Vart och inhalerat Alexander när han sov. Han pep på rätt bra i luft rören när jag skulle gå och sova...så då fick han en puff. Å under natten pep det med rätt bra, men istället för att ruska liv i honom fick han inhalerar bricanyl medans hans sov. Snacka om tungsovet barn...

Jag är mkt impad över att han inte vaknar...Men han vaknar ju inte om man behöver byta blöja på honom nattetid heller så... Nu på morgonen hade kraken feber. Så det är bara att ställa sig in på att vara hemma i morgon. Skall försöka fixa barnvakt så jag iaf kan gå till hab med Jonathan å kanske någon vill ha honom så jag kan gå på planeringsdagens andra del?
Absolut inget jag förväntar mig att kunna göra...men försöka kan man ju alltid. Ska iaf försöka...
Så här hostas de vidare och jag ska räkna ut hur vi ska dosera medicinen på bästa sätt...Kanske vi kan härda ut detta hemma. Skulle ju vara så skönt...

bilderna är lånade från www.astma.com  en super sida ifall man undrar över något och vill ha ett bra svar...
Jonathan ropar... whhäääääääwhäääääää // MARIA MAROSKA

Engelska......



(hittade den här söta bilden när jag googla runt lite....)

Yes!! i´m a live.... Sitting her and taking in the fone.... Jeesica and me speaking bull shit....  // MARIA MAROSKA

Astma

om jag inte behöver sitta uppe och häcka på akuten i antt har någon skänkt oss en ängel.... Alexander har sedan lunchtid blivit värre och värre i sin astma hosta. Det är helt sjukt... Nu har vi inhalera med ca 2½ timmes mellanrum. Å snart är doserna slut för dygnet. Jag ångrar mig lite att vi inte åkte upp tidigare på eftermiddagen. Men ett tag trodde jag nästan att det vänt. Jag trodde helt ärligt att det var på gång bort. Men icke...
Han ligger där inne och hostar och har gjort sedan han gick och la sig...
Jag är absolut inte uppladdad för en natt på akuten...Men blir det så...är det väl bara att ta och se glad ut. Det jobbigaste blir bara morgondagen...
Å på torsdag...då vi har planeringsdag på våran sektion. Fan för barn (eller inte alls fan för barn men.....) ....ibland känns det som om rollen och mitt intresse för det fackliga och politiska sätter käppar i hjulet när vi både vill och är engagerade och har gemensamma barn. Men det är så det är...det hoppas jag dem förstår där nere oxå. (sektionsmässigt alltså)
Jag kommer ju aldrig kunna släpa Alexander till dagis på torsdag om det är så här...
Jag hade iaf tänkt att missa första delen på dagen då jag hade andra planer med tid hos våran nya sjukgymnas och nya teamet på Rehab.
Det är viktigast än allt annat. Å ny tid var knepig att boka om oxå då dem vill träffa oss innan jul för att planera för nästa år.
Men nu är det Alexander som har det tufft där inne...
Nu är jag frågan...ska jag väcka honom och åka in nu och hoppas på en fyra timmars på akuten. Eller ska jag invänta och kolla film och slöa/sova i soffan och åka mot morgonen.
Eller ska jag hålla tummarna och hoppas att detta kommer att gå över bara medicinen fått ge sitt... ??
Ibland har det vart bättre att åka in innan det blir som jobbigast för honom...Men vissa gånger har det gått över... medicinen har gjort sitt med hjälp av att han varvar ner...
Zebstian kan jag utan och innan...där har jag lärt mig NÄR vi skall åka in. Å när vi inte behöver det... när han kan stoppas in för ett bad och ånga på som fasiken i badrummet och sedan extra medicin så släpper det...
Men jag har inte riktigt fått in astma mamma örat och ögat för Alexander än.
Tur är väl det...för det betyder ju att hans dos av den dagliga medcinen är bra för honom....
Men så här är det... Alexander har som rutin att balla ur astmatiskt juletid... Första året han var nyfödd låg vi ju inlagda under hela julhelgen med Alexander...Å förra året hade vi två vänder till barnaktuen med astman. En några dagar innan julafton och en några dagar efter....
Så det är hans astma tider... Vädret? I DONT KNOW.... 
Vi får se vad som händer... // MARIA MAROSKA

Ikväll är det två

chickflicks på en och samma gång... hur fett är inte det då? Synd bara att dem är på samma tidpunkt. Har inte bestämt....mig än vilken av filmerna jag ska se...

Titanic en tre timmars lång tjejfilm med massor med spänning och kärlek. Pirr i magen och kärlek och sorg. Men Tre fucking timmar. Å så reklam på det...
En film jag sett på bio. Å så säkert två ggr hemma och scenen jag gillar bäst i denna film är när dem dansar på däck D. Typ riverdans och har skit kul... den scenen värmer mitt hjärta. Sedan tycker jag det mest är panik för att lyckas komma från båten med den stora kärleken. Jag gillar denna film...INGET ont om filmen...men orkar jag med tre timmar + lite till??


Bodyguard den andra tjejfilmen...här är det mer spänning på ett lite bättre sätt... här dör ingen heller. Det är ett mkt lyckligt slut i denna tjejfilm. 
(kanske det är i titanic med)
Denna film är inte tre timmar lång heller... håller på till halvtolv typ.
Men denna film kan jag oxå helt utantill. Kan tom replikerna...som en autist typ. Vet vad dem ska säga innan dem säger det tom. 
Orkar jag se denna film...



Kanske ska skita i båda tjejfilmerna och kolla på science fiction från 2005. Men grejen är att då kommer jag sitta och vara helt skitnödig hela filmen. För såna där filmer gör mig typ as rädd.
Mig har man INTE med när man kollar på science fictions och skräckisar. Jag kan inte sitta still och jag sitter som på nålar. Å så skriker jag med....
Så den går nog fetbort...

Jajaaaa....vi får se... vad det blir till kvällen.... kanske inte blir något...// MARIA MAROSKA

I natt

dog Niklas farbror. Han hade cancer och har kämpat på bra länge nu. För någon dag sedan fick han ännu en diagnos med ny cancer...
Jag själv tycker är lite väl hård ibland när det gäller döden. Då jag hellre dör platt fall och inte lider. Jag vet att en del cancertyper har bra hopp för livet. Å det gäller väl att se till ålder och vart det sitter och hur den sitter och hur man är själv. Men jag själv skulle aldrig vilja förtvina bort i cancer. Då skulle jag hellre dö..
Men vist skulle jag få tex bröstcancer idag så skulle jag självklart kämpa på med allt vad behandling heter för att få fortstätta leva med min familj och se mina barn växa upp.
Men vissa cancer typer kan man nästan ana innan att detta kommer inte gå någe bra. När läkarna själv säger...
"jag ger dig inte längre än ett halvår"
Det finns vissa sjukdomar jag inte äns önskar min värsta fiende och det är bla. ALS och MS och obotlig Cancer. Att se folk försvinna.... Att själv känna att nu försvinner jag...in i från och ut... Jag dör.. NEJ jag vill dö bums.
Men att dö snabbt är ju oftast jobbigare för anhöriga än vad det är för den som dör.
Den erfarenheten har iaf jag. Från mitt yrke och från dem som dött runtomkring mig.
Jag måste nog säga helt ärligt att jag gått på mer begravningar än bröllop och dop. I min släkt ett tag dog dom som bowling kägglor. Det var nästan hemskt ett tag... Men jag har ju även lärt mig...från detta att döden är inget att vara rädd för.
Å under mina år på korttis hörde det ju absolut inte till ovanlighetens skull att dem dog. Fina stunder med massor med ljus och skön stillhet.
Många tycker nog det är en liten skräckupplevelse att sitta vak, medans jag satt hos den döende med ro. Pysslade om och bara satt för att vaka in de sista andetagen.
Att hjälpa och stötta anhöriga i sorgen...
Döden för mig är något bra...
Även fast den absolut inte får knacka på vårat hjärta och kropp för tidigt.
Vi har pratat lite jag och Nicke om döden och om hans farbror. Både tycker mest synd om Nickes pappa, just för att han är närmast oss.
Han kom till lassarettet och då var han redan borta och ivägskjussad till kylrummet. (bårhuset)
Ingen av hans övriga syskon hade trott att han skulle komma då han hade ett tandläkarbesök tidigt på morgonen. Men han ångrade sig och åkte till lasarettet efter tandläkaren istället för till jobbet.
Å utan mobil så klart...så ingen fick tag i honom.
Så han blev välldigt häpen när rummet var tomt... Men fick bra hjälp...där!
Självklart är det synd om Niklas farbror närmaste familj... Att mista sin pappa och sin man. Det är bara helt sjuk tanke...
Att man någon gång ska mista den man levt sitt liv med...
Nej fy...den tanken släpper jag idag!!
Döden hämtar oftast tre oxå... det skrämer mig en del!! // MARIA MAROSKA

Julen...

Juletider har två sidor... Två helt olika sidor... Jule tider har kanske tom fler sidor eller ansikten än två. Julen ser ju så olika ut för alla...
 
 
Det är verkligen många som ser framimot att dela och fira julen i lugn och ro med sina när och kära. Meda andra bävar för att julen är nära. Stress, supande, misshandel, stressen i handeln och stressen för att man kanske inte har råd med dem julklappar man vill ge bort. Eller ångesten för att man köpt för dyra julklappar som man egentligen inte hade råd med.
Detta med jul är väl då man skall varva ner och bara vara med sina nära och kära. Att komma ur vardagslunken...Julen borde väl handla om gemenskap. kärlek och värme...
Man ska tänka på dem som inte har lika mtk som en annan... Kanske tom skänka ett bidrag till rödakorset eller skänka en slant till stadsmissionen (frälsningsarmen)
Julen borde absolut inte handla om stress, vemod och räddsla. Men många familjer har det så......
Att det finns vanlig julstress är väl okey till vissdel. Men att känna sig stressad över hur julen ska bli...för någon man inte tycker om kanske kommer och förstör julen. Eller för att någon kanske dricker för mkt... Att någon skall göra illa barnen eller vilken stress som helst som inte hör till vanligheten.
Jag själv känner mig inte alls bekväm i situationen jul längre....
Nu kanske mitt I-landsproblem är som en fis i rymden. Men det är ju vad man jämför med.. Detta är ju iaf mitt liv och det rullar på och det påverkar mig. Även fast jag varje år skänker mer än en slant till välgörenhet för att rädda julen för andra. Å då hör jag ABSOLUT INTE till överklassen men till den rikare delen av världen. Jag är fattig... men jag har tak överhuvudet och mat på bordet.
Men åter till mitt julbekymmer...
Om jag skulle lösa mitt problem så skulle JAG och min familj vara här hemma. Hos oss... Med enkel julmat.
"tomte" gröt till frukost och julskinkemacka....
"tomte" lunch med potatis, sill och nubbe. En och annan köttbulle till barnen
"tomte" middag med jansson, skinka, köttbullar, revbenspjäll (till mig), veggobullar och veggolåda, potatis och olika ostar. Å så frukter i massor.
Sedan skulle tomten redan vart här under natten och så skulle vi ha öppnat julklapparna efter middagen å så skulle dem här små få leka med julklapparna tills dem deckade.
Min älskade sambo tycker vi ska säga till alla att vi gör så...Å vill dem fira med oss får dem komma hit.
Men av respekt för mina svärföräldrar och deras finporslin och för den äldre generationen så "vågar" jag inte säga så. Jag vågar helt enkelt inte äns kläcka den iden.
Vi skulle kunna ha knytis för våra föräldrar.
Men för att inte verka konstig och egoistisk så viker jag mig...
Vi kommer att fira julen hos Nickes föräldrar på förmiddagen...
Vi kommer att åka till mina föräldrar till eftermiddagen kvällen och fira jul med dem.
Zebastian kommer att få åka själv några timmar till sin mormor och morfar. För han vill verkligen vara där på julafton. Det har han verkligen poängterat för mig...
Å eftersom det inte går att få honom varannan jul istället för allt hattande...så måste vi göra så här...
Jag finner ingen annan lösning....
Jag har försökt med förslag som varannat år firande.
Hur kan en dag...EN dag vara så viktig...just 24 december... ??
min egen reaktion till detta är...vad spelar det för roll vilken dag...i USA firar man julen den 25 och byter julklappar då... så varför inte göra två julaftonar?
Ena dagen är vi hos mina föräldrar hela dagen och så nästa dag är vi hos Nickes föräldrar. NEJ folk är så jävla fast i en dag.
Juldagen kanske inte passar min bror så jävla bra eftersom han jobbar varje juldagskväll som krogvakt... Men iaf...
Det är BARA vi i våran familj som har småbarn... varför kan då inte vuxna människor äns kläcka en sådan ide om att vi ska fira varannat år?
Jag vet inte hur andra gör...?
Jag vet inte äns om jag känner någon annan som har det som vi... Som måste hatta...alla verkar vara så klara med vart dem ska fira jul och verkar vara så nöjda med familjen och släktens beslut.
Nu kanske det inte är upp till andra som ska kläcka iden det är ju så klart vi... Niklas tycker att jag helt klart ska tala om hur jag vill ha det...men jag är inte så ego så jag inte tänker på andra.
Nickes mormor känner sig obekväm i situationen och att vara hemma hos oss. Min mormor tror ju att hon är i finland hela tiden så det spelar kanske inte så stor roll...men att beblanda henne med andra känns oxå så fel. Hon är nog snurrig... som det är lixom.
Niklas tycker ju att jag ska bestämma och han rättar sig efter vad jag vill efter som det är jag som har problem med detta. Han säger att han står bakom mitt beslut...men sammtidigt vet jag ju att han vill träffa sin familj på julen.
Nej jag tycker verkligen illa om detta och önskar att julen är över snabbt så vi kan glädjas i nyåret istället.
Jag önskar även för alla andra som har det jobbigt under julen att den ska gå fort över...  för alla dem som förlorat någon under året och kommer känna saknad, för alla dem som är rädd för att någon i dess närhet kommer dränka sin jul i sprit, för alla dem som blir misshandlade under julen,  för alla dem barn som far illa, för alla dem som inte har någon att fira med...
Kanske skulle ge förslaget att gå till frälsningsarmen med våran julmat och fira med dem som inte har någon att fira med. Att faktist visa att det finns dem som INTE har någon att fira med...vad gör då förslaget om att fira varannat år?
Jag har bollat detta med Nicke...men jag är för feg för att kläcka iden om att vi eller att JAG vill stanna hemma här med våra barn.
Ä skit samma...Julen är barnens jul...så det är väl bara att se till att dem får träffa alla som vill träffa dem. // MARIA MAROSKA

Kaffe

besöket gick för ca 23 minuter sedan... jag hoppade över kaffet för att skona min stakars mage... Även fast jag var bra sugen på kaffe...att känna doften från en panna nybryggt kaffe är väl bara as najs. Att få ta dem här första riktigt varma slurkarna...Sedan tycker jag inte det är gott längre... Konstigt nog! Det skulle räcka med tre klunkar kaffe sedan är jag nöjd...  // MARIA MAROSKA

Godmorgon...

Spana in pipplorna i facet....MENS JÄVELN är på G!! Det känns även i mitt pissiga humör...Min inte allt för långa mamma stubin har redan blivit 50% kortare än i vanligafall. Det betyder typ NOLL TOLERANS


Men jag erkänner iaf att jag är en jävla fucker när jag är på gång in i en period av några dagar av niagarafall. Nej mer barn till världen så jag kan leva lite normalt. Så jag slipper dessa kännslomässiga svallningar. Om någon då undrar hur jag är som gravid...?
Jag är fan helt normal då... Jag skulle vara en gravid kossa hela mitt liv. Fasiken va bra jag skulle må då...
Utan att ljuga så känner jag inte av dessa humörsvallningar när jag är gravid.. Jag kanske behöver lite extra HCG (eller vad det heter) för att vara normal...


Men jag har nu försökt att i en halvdag att fixa det på ett bra sätt.. jag ska vara en lugn och harmonsik mamma i alla situationer. Å speciellt denna tid i månaden. Fast jag är ju inte riktigt säker på när det är dax för mens..men kroppen säger att det är snart...

Imorse fick Zebastian utbrott på min hårspray...
Jag försökte i lugn och sansad röst förklara att det är inte något fel på min hårspary alls. Utan det är nog användaren det är fel på...
SKRIK OCH GAP
Jag gick ut...
SKRIK OCH GAP....MAAAAAMMMMMMMAAAAA
Jag nonchalerade
MAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMAAAAAAAAAAAAAAAAA JAG BEHÖVER HJÄLP (trascha i badrummet)
Jag kokade inombords...Jag hade lust att slita upp dörren till toaletten och skrika...
MEN FÖR I HELVETE ZEBASTIAN VEM BRYR SIG OM EN FRILLA...VAD SPELAR DET FÖR ROLL Du ÄR SÅ SÖT ÄNDÅ... Å GE FAN I ATT SKRIKA OCH GAPA INNAN JAG STRYPER NÅGON.... GAHAAAAAA
Tillslut kom Zebastian ut med rödgråtna ögon och säger...Snälla mamma hjälp mig...
Mitt hjärta gjorde gallopslag av inombordskännslor från ilska.
Men jag betihop...
Vi gjorde frillan och Zebastian kunde gå till skolan.

Inombords ville jag bara dra tag i ungen och banka in vett i skallen på honom. Men vad ska det hjälpa? Ingen och speciellt inte honom.

Alexander spelet denna morgon var att med renpintjiv bajsade på mitt golv.
Å då menar jag på pinthjiv...
Alexander är bajsnödig...Jag sätter honom på pottan... Han sitter där...Jonathan tycker synd om sig själv i köket så jag skulle bara BARA bara hämta honom. 5 sekunder bort...När jag kommer tillbax står Alexander och skrattar...
Mamma jag vill bajsa på golvet...
(bet mig i tungan och satt ner Jonathan på golvet)
Alexander bara flinade....
Alexander Andersson på _ _ _ vägen _6 nu är det du som hämtar papper och torkar upp ditt bajs...
Mitt barn tvärvägrar.....
Tänker inte....
Jo det tänker du visst...
27 minuter senare och ett pedagogiskt bemötande med ilska inombords hade Alexander torkat upp sitt bajs och fått ner det i toaletten.
tur det var en hård bajskotte...
Tänker inte ta bort min bajskorv..äckligt mamma...
Men Alexander du har ju en potta och att bajsa i så varför bajsade du inte i den...
Ville mamma torka bajset...
Men mamma ville inte torka något bajs från golvet så det var därför jag bad dig sitta på pottan...
Så där satt vi och dividerade på hallgolvet...
Tillslut reste sig Alexander och hämtade papper och med min hjälp så tog han upp den och kastade den i toan.
Mamma inte bajsa golvet...Mamma taskig...

Va var jag taskig...var jag taskig för att jag lät honom torka upp sin egen skit. Som jag mer än gärna tar bort om den ligger i pottan. Å jag har i flera dagar vart glad för att han bajsar i pottan och för att få torka rumpa....Å så säger ungen att mamma är taskig...

Jonathan hade tröttnat...
Hade jag med gjort om jag hade fått vänta i 27 minuter på brollan och på frukost... Så han åt sin gröt och var inte alls på något vidare humör...men i gick den och sedan sov han gott... tills 10:00

Mitt humör är segt som fan... Jag skulle vilja vara glad...eller jag är inte oglad...jag är bara lite bitsk i vissa situationer som jag inte brukar vara bitsk i. 
Förrästen så känner jag av min magkatarr som vart bortblåst sedan 98 men den kanske ville ge sig till känna lite så här efter 10 år. 
VARFÖR DÅ? kan man ju undra... Men nu ska jag dricka lite kaffe... Jag får snart kaffe besök här...
 // MARIA MAROSKA


Godmorgon fuckers....

Imorse vaknade jag utan värk...utan dåligt humör och med en sådant strålande uppvaknade. Tre små grabbar kom och hoppade på sin mamma...

Då hade dem vart vakna ett slag... fixat och trixat och ja... dem hade haft morgon ett tag. Nicke gick till jobbet, Zeb till skolan och kvar är jag med Jojje och Alle. Just nu väntar vi bara...Vi väntar på våra vänner ska komma och umgås med oss. Det ska bli riktigt trevligt...
Jessica, Nettan, Theresa och Madde... Vi ska traska till Vickan för att gosa lite med bebis Cazandra...
(fick nyss ett mess av Madde...sjuk...men fuck jag saknar ju dig)
Ja...Då väntar vi bara på tre av dem fyra då... Men vi ska iaf gosa liten Cazandra...
Zebsatian ska få gå hem själv efter skolan idag... det tycker jag är så roligt. När han själv vill gå hem. Vara med oss. NU kanske inte vi är hemma då. Men vi kanske är det...?
(fick nyss ett samtal...Theresa är sjuk...)
Men va fan är det här...jag hade sett framimot värsta tjejdagen... värsta fuckerdagen... NEJ men ingen fucker dag...men en välldigt mysig tjejdag.
Så är dem sjuka.....
Jaha... jag får väl helt klart klara mig utan dem...// MARIA MAROSKA

Gårdagen..

Alltså jag var bara lite less på alla måsten igår...På att vara trevlig och hade så jävla ont i ryggen. Å ivanlig ordning så är jag ingen bra sambo eller mamma när jag har värk...
Något jag aldrig kan fatta är hur dem som har värk för jämnan kan vara så glada och trevliga... hur fixar dem det? Jag får ett sjujävulskt humör när jag har ont...Å min rygg tar vissa gånger kol på mig.
Natten till igår hade jag så förbannat ont så jag vankade av och an här i vardagsrummet mitt i natten. Tillslut hade jag så jävla ont så jag spydde... fatta!!
Sedan tänkte jag...NEJ FÖR FAN... ge mig knark...tog två piller Nicke fick utskrivet när han sågade av käkarna... Å det var Da shit...sedan sov jag...tills jag blev väckt för frulle 8:30...tror ni jag var glad... NEJ...jag var ett jävla mamma monster... Tur jag fick gå och fika på eftermiddagen och ge min familj space...
Å så ångrar jag mig alltid när jag inte förklarar mig...varför jag är tjurig och varför det är som det är... Jaja...
något att jobba på. // MARIA MAROSKA


SUuuuuuug!!

Det är det enda jag får ut från mig idag... // MARIA MAROSKA...

Nej förrästen...tack för fikat och sällskapet idag fuckers...

Super man...

För att detta inlägg ska göra sitt rätta klicka här.... <3 
Men du sitter du här och drömmer nu igen...hur många gånger ska jag behöva säga åt dig egentligen ...Det är hushållet du ska intressera dig för och ingenting annat....
prat prat prat och tjat tjat tjat....
Det är just var det är det...  
Fast Nicke tjatar inte...utan min inre röst... den får mig att byta skepnad ibland. Jag blir som en annan människa. Jag blir kokerska, bagare, städerska, tvätterska, barnskötare och "fru" på samma gång.
Jag är rätt lat egentligen...Men när jag byterskepnad då är jag fan tuffast bäst och starkast...
När jag idag på förmiddagen gjorde allt detta började jag att sjunga just den låten som ekar i dina öron. Jag kände mig som en Superman.
Jag gjorde verkligen allt på en gång... vips så var det klart här hemma... (har dock golv att torka kvar)
Kommingen vem törs möta mig...vilken fight vinner den ok. Ingen har skuggan av en chans...jag är rätt häftiga i mina urtvättade mysbrallor...
Jag vet att ju att när jag själv sätter fart händer det massor...det är bara det att man skall orka med...eller att man skall bry sig. Lite stökigt har jag aldrig dött av och har inte städ som prio ett här hemma... Även fast det ABSOLUT inte får groo igen här hemma. Men det är ick prio ett... därför kan det bli rätt rörigt här hemma imellan åt. Jag är långt ifrån pedant....
Smart så klart  och inget är försvårt jag tar fart och sätter hårt mot hårt...
Jag e super
(du e super)
Jag är rätt häftig fast inte någon begriper....
Hur som så... drog Nicke gärnet...han blir livrädd att jag ska delegera något till honom när jag sätter fart...
Nej... på med städerskerollen och köra...igen!! // MARIA MAROSKA

somnade ifrån mina 5 igår...

*jag drog syskonvagn i snörusk
*jag städade i köket
*jag var glad hela dagen
*jag hjälpte en vän att fa tillbax balansen i livet
*jag gav Alexander massor med mamma tid // MARIA MAROSKA

Om jag inte slagit

på tven för att kolla på lucia...på årets lucia är man knepig då? Mamma gick alltid upp ap tidigt lucia morgonen och kokade te och dukade fram frukost knäppte på tven och lyssnade och tittade på åretslucia som skred fram genom mörkret. Ofta åkte dem häst och släde också. Men sedan flyttade jag hemifrån och har sedan dess missat alla luciamornar på tven utom den lucia morgon jag jobbade. Då skulle helt plötsligt alla titta på lucia på morgonen och äta frukost tillsammans innan vi började jobba. Det var jätte mysigt när man som liten gick upp nät man vaknade och där stod det färdig frukost på bordet och man kröp ner i soffan brevid mamma som vart vaken i flera timmar och lyssnat på lucia.
Det kanske inte äns sänds lucia på morgonen på tv längre?
Den enda morgonen jag försöker vara allert när det gäller mina barn är när dem fyller år. Då ställer jag klockan och går upp före dem. Jag gör iordning frukostbricka och vi andra sjunger för den som fyller år.
Inte äns julafton går jag upp före mina barn....men då är det roligare att dem går upp först. För här har vi en julstrumpa där tomten vart och lämnat paket i under natten.
Men lucia morgon har för mig inte vart någon tradition att gå upp på. Å specielt inte baka på...
Årets lucia 2008
Heter iaf Emma Johansson och ser ut så här...

(bild lånad av sverigeslucia.se)                        
Nu ska vi knäppa på tven och se om vi ser någon lucia eller om vi missat henne... Hon kanske skred fram redan 6. För vad jag mins sedan jag var barn var att mamma var uppe ap tidigt..typ mitt i natten // MARIA MAROSKA

Det har slagit runt i knoppen på mig...

jag bestämde mig redan igår kväll... att denna morgon skulle gå i bakandets tecken. Men vet du... jag ångrade mig fett mkt i morse...
Men eftersom jag svullade i mig dem sista mackorna igår kväll här i min ensamhet innan Nicke kom hem så...var det bara för mig att börja göra detta när jag mot min vilja var tvungen att gå upp. Så de var bara att sätta igång. För ingen affär i världen skulle väl låta mig "handla" utan pengar.
Skulle nämligen ha köpt just bröd till en super härlig Lucia frukost igår efter lucia firandet i går...men jag hade missat att ta med mig pengar å Nicke hade redan tagit bussen till skälby.
Å dem två brödskivorna som fanns kvar i gårkväll skulle inte blivit någon vidare frukoste heller för den delen.
Så här bakas det...just nu är  bröddegen på jäsning.
Så här bakas det alltså på lucia morgonen...

 
Som rubriken lyder...det slog runt i huvudet på mig // MARIA MAROSKA

Godmorgon....

Fuck va tidigt mina barn ska vakna... Kanske skulle ge dem en slurk av min hostmedicin till kvällen....kanske dem sover som klubbade sälar iaf till halv åtta? Halv åtta är okey... Halv åtta skulle jag gilla.... Mina barn därimot dem gillar att vakna före 7. Nu ska jag väl inte klaga kanske för det finns ju dem som har det värre...Å det kan även hända under detta tak att barnen sover länge. Men kvart över 6 tyckte Jonathan att vi skulle gå upp. Nicke försökte lura honom med nappen.... Det var bara att fetglöma...
Å i nå jävla lyckorus i gårkväll lovade jag Nicke sovmorgon... fan va dum man är. Förvånad skulle lossat att jag var jätte trött och att det var jag som skulle behöft en sovmorgon.  Men jag tar förgivet att det i morgon är min tur att sova... Iaf till 9:00. Tänkte att Nicke skulle få sova tills dess... // MARIA MAROSKA


Kevin


(bild från blogg.se förstasida)

Det blev alltså Kevin som vann årets Idol 2008.
Enligt mig var det så jäkla väntat....ingen skulle någonsin kunna slå den där rösten i en sångtävling ever...
För mig var han klar redan från när dem skulle utse vilka som skulle få vara kvar och tävla om idol 2008.
Nu kommer inte...Kevin vara killen jag köper en skiva med...
Å när förrästen köpte man en skiva sist....NEVER EVER.... den tiden är ju typ pasé.
Jag är helt nöjd med att Kevin vann 2008 å tänk va gulli han va när han även berättade för sin flickvän att han älskade henne i slutet... Så sött... *skrattar* // MARIA MAROSKA

Lucia 2008


Mammas pepparkaksgubbe..... // MARIA MAROSKA

Vem vinner Idol 2008


(bilden tagen från blogg.se första sida)

Så vem vinner... ??
Jag har inte följt Idol slaviskt denna säsong... Tyckte det var lite trist att förra juryn försvann.... Så jag har inte tittat så... Där välldans mkt. Men det är ändå kul att se finalen. Trodde det skulle vara två killar i finalen... Se så fel...  // MARIA MAROSKA

Vi har discooo

Nicke är hos familjen Gustavsson/Lindgren jag är hemma med mina små shitkids...Alexander vill ha disco.  Det betyder hög musik och att han dansar runt här i vardagsrummet och så äter vi nå gott.... Det blev en lite förpackning pez i dansen. Det var det jag hade och bjuda på. Han gillar när man dansar med honom... Å när det är blandad musik. Allt från värsta dunka dunka till faster Ingeborg eller Hakuna Matata 
Det är dagens låt...Hakuna Matata... Även fast jag gillar Kaj mkt bättre...Kaj Rockar fett...  Krokodilen Kaj!!
Nej nu kommer plinge linge tåget...så nu ska vi äta middag...
NU har vi stigit på alla här hemma och tåget ska gå... // MARIA MAROSKA.... I disco andra återkommer


MADDDDEEEE!!

Nu är det dax att du släpar med fläskmaria till gymmet...för det här går inte... ALLVARLIGT ALLTSÅ DIN FUCKER... för vet du hur jäkla svag jag är...  Jag kom på det idag... Typ för ett tag sedan.
När jag med två sovande barn skulle ut och traska i dagens snö oväder. Att putta på tugnt och bära tugnt har aldrig vart något problen förr...för då drog Madde med mig till gymmet. Hon hade ett fett stort strypkoppel runt min hals.
Vaför klippte du av det människa??
Att jag är tjock är något jag lever med dagligen...Å det har jag glatt ätit mig till själv. Men jag behöver en stor känga i arselet för att börja på gymmet igen.
För här istter jag....
ONT i bröstmusklerna... (som inte finns)
ONT i axlepartit.... (som dallrar fritt)
ONT i ryggen... (för att mina muskler är på minus 120)
Alltså ärligt... Det var en jäkla dåraktig ide av mig att kasta mig ut med syskonvagnen när det har snöat sedan i natt.
Kanske tom sedan igår kväll??
Men det var det enda lösningen jag kunde komma på.
Som tur var så hoppade Nicke av bussen så han kunde hjälpa mig från Zebastian skola till Alexanders dagis för luciafirande.
Är det inte kärlek så säg...  
Men jag fick ta mig hem själv... Som tur var så gick Alexander ända till Dannes port. Duktig kille..Även fast det tog oss nästan en timme så var det duktigt...

I vanlig Lucia anda på dagis...Så är det snöbollskrig... (om snö finns)
Är det snöbolls krig mellan mammorna och barnen. Något vi kom på för flera herrans år.
Å i vanligordning är de barnen som gråter...
VI MAMMOR IS DA SHIT....  

Nej men ärligt... jag skulle behöva träna mina muskler lite...jag känner det när man har värk... för att man dragit en vagnjävel... // MARIA MAROSKA

Lucia

skall firas på dagis snart...eller snart var väl att ta i...kl 14:00. Men om jag ska sitta och häcka här så kommer det strax att vara snart. Å jag får stressa...
Det är första Lucia firandet där Alexander ska vara med. Förra året gick han dock på dagis men var sjuk... Så detta ska bli riktigt roligt att lyssna och se på. Zebastian skall hämtas när skolan slutar kl 13:10. Så det är väl bäst att jag göra något vettigt.....
Jag är mkt tacksam för att vi INTE har lucia firandet tidigt på morgonen. Det passar verkligen INTE våran familj. Å jag skulle nog hoppa över det då? Jag skulle aldrig fixa att gå upp så tidigt med mina barn eller fixa att gå upp skulle jag helt klart. Men sedan och stressa ut och gå upp aptidigt. Nej jag är tacksam för att Alles dagis har luciafirandet på eftermiddagen. 14:00 passar mig mer än bra.
Det snöar iaf som fasiken så här dagen före lucia... kan det betyda att snön hinner smälta till julafton eller är den här för att stanna... Jag har ju hellre snö på julafton än på lucia.
Nej... upp med arselet och gör någon nytta...// MARIA MAROSKA


När Cazandra kom

blev helt plötsligt min bebis mega stor... Alltså min bebis är stor...men helt plötsligt blev han ett barn...Å Cazandra bebisen....  Det är väl iaf jävligt konstigt att det är så... Jag har nu tre barn... ...Jag har inte två barn och en bebis. Å sedan är ju Cazandra mini skrutt när det gäller vikt och längt om man gämför med mina grabbar. Zeb är den som vart minst. Å är det fortfarande om jag gämför kurvor i olika åldrar.
Cazandra har iaf kommit hem till berverlyhovda nu och kommer väl bli prinsessan bland prinsarna.
Alexander kan inte säga Cazandra...När man frågar kan du säga Cazandra säger han NEj kan inte...  
När jag frågar Jonathan...kan du säga Cazandra skrattar Alexander hysteriskt och säger..
-Men mamma Jonathan inte pratar... 

Fan nu kommer en till strömstedt låt... va är detta... Flickor talar om kärleken.... // MARIA MAROSKA

Alexander...


Kladdgrisen Andersson har namnsdag idag...Å står just nu i badkaret...
Eller då jag börjar skriva stod han i badkaret...men det har hänt en del sedan dess...
Alexander är nu uppe och sitter här brevid mig... I min datastol....Jonathan sitter nytröstad och nybytt i gåstolen på andra sidag...Vi lyssnar på Niklas Strömstedt...
Jag har lagt upp svenskmusik i en mapp här på Nickes dator...Å av någon konstig annledning så tar den slumpmässiga låter...Å nu har det kommit tre låtar på raden av Niklas Strömstedt.
Måste ha kommit åt någon knapp....
Inget ont i Strömstedt då jag är all ätare när det gäller musik...men tre låtar på raden var väl att ta i...
Alexander har nyss satt på sig sina nya strumpor han fick av Madde igår. Med min hjälp... Å så sjunger han...
En Inna och en man en inna och en man...
Fast nu dansar han som dem gör på Ztv....hahhaaa undrar om detta barn kommer börja med något som har med musik eller dans att göra.
Han lägger ofta texter på minnet och dansar mer än gärna...Eller är det så här två åringar är?
Sedan att han inte kan prata rent gör ju texterna ännu roligare att lyssna på...
Hur det än är...har han namsdag... Å snart är det väl Jonathans tur med...han har med namnsdag i december... // MARIA MAROSKA

Förlåt...

men nu tar jag mina 5 och går och sover... orkar inte läsa alla bloggar... (inlägg)

* jag har ängnat en heldag till mina vänner.
* jag har städat i hallen.
* jag har gjort grym middag
* jag har kastat i gång min msn idag (för mina vänners skull...men visa sov ju)
* jag har vart en bra sambo idag... // MARIA MAROSKA


Är att suga kuk

ett bra perventivmedel...eller är det ett bra sätt att komma undan när den andra vill ligga?
Svara mig då...någon??

vet inte hur andra är när det gäller detta med sex...jag har välldans svårt att både skriva om det och berätta om det. Om mitt sexliv alltså...
Mina vänner och jag pratar INTE om våra sexliv i detaljform. Det är väl mer i förbifarten...Något som senaste dagarna...sedan i lördags faktist är detta med att suga kuk. Hur bra det är eller hur bra det inte är? Å varför man gör det? Eller varför man inte gör det...?
En del vill inte äns prata om suga kuk överhuvudtaget...
Jag själv är rätt frispråkig när det gäller sex och blir sällan generad när det gäller sex överhuvudtaget. Pryd är jag inte...men  därimot är det stopp när det gäller mkt när det gäller sex. Konstiga grejer för mig är strypsex...Å aj sex.
Suger dock kuk om ni undrar... men jag ligger hellre...
(kanske för mkt information för vissa men sluta då läsa nu)
Jag har iaf aldrig tyckt illa om att suga kuk så länge den är ren...Disco balle går fett bort...precis som disco fitta. Alltså...INGEN aldrig skulle äns få tänka tanken och hålla på att snuska så där efter en svettig fylle runda på krogen.
Det är bara att fetglömma...
Å suga kuk på någon man inte känner går oxå fet bort... Nu har ju jag fast förhållande så det var länge sedan man hamnade i situationer med folk man inte känner.
Men det går iaf fet bort...
Jag vill gärna känna kuken först... 
Å något som jag undrar med..är hur vanligt är det att ABSOLUT inte suga kuk? Å hur många suger för husfridens skull? Å hur många gör det för att partern vill det fast dem inte själva vill?
Det är något som jag verkligen kan tycka är tragiskt att det faktist finns tjeje/killar som suger kuk för att den andra vill...fast man innerst inne inte vill det själv.
Det är förjävligt...
Det är förjälvligt att göra mkt som man inte vill fast man gör det för att man tror att den andra ska må bra...
Jag själv är ju välldigt ärlig när det gäller sex och hur jag vill ha det... Jag tar inte vilken skit som helst... Å skulle ALDRIG prova på något jag ABSOLUT inte ville...
Men sedan finns det dem som gör det...Å det suger..  
Är det okey att suga kuk utan att få en gentjänst tillbax. (orgasm)??
Alltså...det gäller väl att ge och ta... och ge och inte få?
Om två glas vin fått mig att bli tokig? NEJ!!
Jag har börjat att fundera på om suga kuk ska bli min nya grej... Då blir det ju inga barn. Det kanske skall bli mitt nya perventivmedel eftersom jag tänke att vi kunde tajma in en ny bebis 2010. Däför tänkte jag att eftersom inget annat preventivmedel är 100% så är ju suga kuk ett 100% preventivmedel. Så vitt jag vet så hamnar spermierna i magen om man sväljer...eller sköljer en mellan tänderna så där fint...  (KRÄKS)
Så utan att nämna några namn ska jag bli som dig... Jag ska suga istället för att ligga... iaf ett tag framöver...har inte räknat ut än när jag kan börja ligga för att få barn 2010  Eller iaf försöka få barn då... barn är ju en gåva... glöm inte det...
Suga kuk med kanske enligt vissa? // MARIA MAROSKA

Äran

att få ett barn döpt eller namngiven efter sig är helt otrolig. Maria CAZANDRA Victoria ska hon heta...
Jag måste ärligt säga att jag...hård som sten...
fälde en tår för att bebisen ska heta Maria efter mig. Jag har själv förstått sedan länge att jag skulle betyda mkt under förlossningen. Men jag förväntade mig aldrig att den lilla flickan på 48 cm och 3.4 skulle få bli namngiven efter mig. Det är värt att fälla en tår för. En stor och rätt många faktist....

Undrar ja...om mina två minsta söner kommer sloss om denna tös när dem blir äldre... !!
Jag är iaf ärad (kan man säga så) att hon får heta som jag...efter mig och min insatts på förlossningen. // MARIA MAROSKA


38

blogg inlägg att läsa innan jag går och sover... det rockar ju mindre fett. Men jag ska ta dem allihopa...Å om jag får gissa är en del kortare än andra....

Hur är det egentligen när det gäller bloggandet....Jag är nog fett jävla dålig på att skriva korta inlägg i min blogg. Vill jag iaf själv skriva...Andra kanske upplever det annorlunda.
Men är det så att man inte får några läsare när man har långa inlägg med massor med text. Utan bilder och massa jävla bokstäver bara?
Har jag en ap trist blogg som ingen läser...
Jag brukar ärligt strunta i att kolla statestik diagramer här på min sida. Jag vill inte veta...Klart jag har gjort det ibland. Det är inte så att jag skiter i det helt. Men jag gör det sällan...kanske så där... varannan månad eller något.
Å jag har ju skrivit förr att när jag skriivt något om politik har jag den dagen fått mer läsare...Om det är en slump vet jag inte... Men jag vill absolut inte ha någon politisk blogg.
Jag står för rött och jag kommer göra det tills den dagen jag vandrar till andra sidan...( som jag anser finns)

Jag läser alltid hela inläggen när jag läser andras bloggar... Men jag väljer att inte läsa bloggar som inte lockar mig.
Mode bloggar kan enligt mig gå och dö... Det är lika med NO NO NO...
Samma självmordsbloggar... (som jag kallar det) Det är bloggar där det är så jävla synd om den som skriver...  Å den som skriver tycker bara att det är andras fel och gör inte ett skit åt problemet. Utan tycker andra ska rensa upp så att den som skriver ska må bra... Nej fuck för såna bloggar...
Sedan är bloggar om INGET alls oxå så trista...Det kan ju vara så att man inte känner den som skriver gör att man tycker att det handlar om INGET...

Jag menar...du kanske sitter här och läser och tycker jag skriver om inget... att jag är den här jävla tönten som inte har något att skriva om... Som bara tror att jag har det...  Men folk bara passerar min blogg som inget hänt...läser tre rader... Skrollar ner på sidan och tänker...
What a fuck...vilken sugig blogg...

Nej... det är bäst att jag inte skriver för andras skulle utan för min egen... // MARIA MAROSKA

Mitt första inlägg för idag...

Jag är inte alkholist...jag bara dricker vin idag för att jag känner att jag är förtjänt av det. Chill out och varm macka med wokade grönsaker och ost.
bilden är tagen från systemets alla bilder på massa gott att dricka....

Jaha här sitter jag alltså...efter en hel dag på stan med mina vänner. Alexander apade ur som vanligt... Men jag har bara accepterat nu förtiden att han och Zebastian och Jonathan är helt olika. Å att samma uppfostran inte biter på alla tre. Även fast jag inte räknar Jonathan så mkt än. Då han är bebbo bebis...
Alexander kör sitt eget race...

Det var en härlig dag och jag är iaf glad att jag hann med att träffa madde innan hennes jobb och att Theresa orkade med oss så jäkla länge.

Alexander fick åka lite pulka när vi gick hem. Bara för att jag skulle få lite lugn och ro hemma tröttade jag ut honom med pulka åkning innan vi gick upp och hem. 

Gjorde super god mat till kvällsmat...wokade grönsaker...gjorde vegobullar alá Maria. Så jäkla gott...

Nej... dumt att slänga en hel dunk... bäst att jag tar ett glas till... // MARIA MAROSKA

Ängnade

dagen till att ringa runt till några av minna vänner jag inte pratat med på ett tag. Å även till dem jag pratar med rätt ofta. Jag har blivit anti msn och håller på att ta fullt avstånd till det. Jag anser att det är ett rätt ruttet sätt att ha kontakt med sina vänner på. Man ser ju inte hur dem mår...När man pratar med någon IRL så hör man...eller man kan iaf kanske höra hur den andra mår. Om man känner varann bra. En annan andledning är att jag tröttnat... Det är inte roligt. Det känns så jävla icke närhet. Alltså så....fan jag hittar inte ordet....så icke ja men typ opersonligt. Fast jag tror att det är en lång svacka jag har just nu när det gäller msn.
Jag tycker verkligen så illa om min egen dator som lägger av och blir helt blå ibland eller så dör den bara. Jag sitter bara vid Nickes dator nu förtiden. Å jag känner mig lite stressad när jag inte kan sitta i lugn och ro. Det gäller även mitt bloggande. Vissa dagar har Nicke datorn och vissa dagar är jag inte hemma. Å när Nicke spelar WoW eller annat online spel så känns det lite off att sitta och ockupera hans dator med mina blogg inlägg... 
Alltså Nicke påpekar att jag ska säga till om jag vill låna datorn så är det helt okey. Men jag vill ha en egen...en egen som funkar...7-24. Då kanske jag kan börja med mitt msn igen...
Men vist jag tittar in då och då...jag är inte helt anti än....

Jag önskar mig en bärbar dator i julklapp och en plattång... // MARIA MAROSKA

Shit jag är fan ap trött...

22:00 låg jag som en deckad sill i soffan berevid Nicke... Så fucking trött... Somnade bums...Nicke bad mig gå och sova efter 10 minuter istället för att ligga på honom och sova. Det känndes som jag gick i sömnen till sängen. Var vaken men ändå inte...hel mysko.
Så här jävla off var jag...

Alltså...snacka om att vara helt paj i hela jäkla kroppen... Jag känner mig fortfarande helt paj.
Det är bara att inse jag är fett jävla gammal. Jag kan inte supa och föda barn så här i samma veva typ. Fast jag födde ju inte tack och lov. Jag var  ju bara vaken...
Nej jag skulle behöva gå på ett spa och få hel ompyssling. Ni vet.... massage, skurbb och massor av najs behandling. Så mörka ringar under ögonen skulle trollas bort...
Eller det kanske inte funkar att trolla bort dem...
Det är bara att acceptera läget...Jag kan inte vara uppe i så där många timmar utan att vara helt död.
Se helt trascha ut.
Face the fackt... lixom!!
Jag skulle kunna sova hela dagen idag med.... Jonathan har kommit in i någon konstig rytm här hemma. Han har sovit i tre timmar snart... kanske skulle jag ha sovit jag med. Men då kan jag väl inte sova i kväll.
Nej men helt ärligt vill jag inte ha nå spa... (nicke jag vill inte det)
Jag tycker det är helt slöseri med pengar...jag gillar viste det...men jag unnar hellre mig själv något annat. Även fast jag håller på att inse att jag är inte så jävla hot som jag var för 15 år sedan eller 10 tom för 5 år sedan. Jag har packat ihop redan vid 31 års ålder. Nej jag måste göra nå vettigt...
Jag har ju iaf klippt mig...det är vettigt som fan. Känner mig fräschare bara av det...
Å med spakel funkar det mesta... PÅ RIKTIGT...


Så fuck of dessa jag är så jävla trött och ful tankar...Å kasta mig i duschen och spakla mig...Gömma den dåliga sömnen...
Puss!! // MARIA MAROSKA

Om jag var en klon bar skulle jag

ha hängt med i varenda diskution som hölls i lördags. Det var mkt roliga diskutioner som uppkom på festen i lördags.
Kastar ut ett eller några kort...

En del av brudarna på festen...En del bilder blev bara för mkt... Trashiga..
       

Självaste födelesdags bruttan...

  

Några av boysen som fastnade på en bild...  (som inte var för dööörty)

  
 
  

Å när man inte har koll på sin kamera kommer barna sinnet fram hos vissa....Eller om det var snuskisinnet eller sjukhumor...det går att tolka på massor med vis....

    
// MARIA MAROSKA

ps: Theresa du är super snygg...



Första inlägget för dagen...

skall handla om min älskade karate kille...Som nu har graderat sig för tredejgången på 1½ år. Duktiga killen!! Jag är stolt som en höna men tyvärr så missade jag det hela. Men Nicke filmade och tog kort så jag missade det ju inte helt helt...
   
Tyvärr blev dem mesta korten rätt så suddiga. Vet inte varför om det kan bero på blixt och dojojns speglar eller om det är våran kamera? Filmerna blev bra iaf.
Zebsatian var super nervös och var nästan lite otrevlig. Men det gick bra iaf det var ju det jag sa innan... Du behöver inte vara orolig för du fixar det så jäkla bra...!! // MARIA MAROSKA

5

* jag har hållt mig vaken sedan i gårmorse... endast sovit 1timme och 50 minuter
*jag har kämpat på med Victoria för att bebis ska komma ut
*jag har kämpat med jonathan i den äckliga maniken hos specielistläkaren
*jag har orkat med dagen bara det borde vara som 5 grejer
*jag har gett 5 kronor till en kille på konsum för att han skulle kuna köpa bröd och mjölk. (det fattades) // MARIA MAROSKA

Ap trött..

Nu ska jag sova..
.
För att hålla mig vaken denna eftermiddag kväll har jag tryckt en påse Polly. Nu mår jag illa som fan...å känner mig rätt så trött nästan som full. Nicke har vart hos Danne G och kom för ca 30 minuter sedan. Jag själv har kämpat hårt med min obstinata 2 åring. Pollyn gjorde susen...
Jag är sååå trött...Alla planer för morgondagen skiter jag i... Jag tänker lata mig...fett mkt!!
Ska gosa ner mig hos Nicke en sväng innan jag somnar... // MARIA MAROSKA

Jonathan...

idag hade vi besök på öron/näsa/halv kliniken. Eller avdelningen kanske det heter...?
Hur det än är...har detta besök vart rätt oroväckande för min del. Har valt själv att hålla vis info hemlig för andra kanske för att glöma bort det själv..Å slippa tänka på det. För att få slippa besvara frågor som är jobbiga för mig själv... Sånt jag inte orkar...
Alla som träffat Jonathan vet att han är "snorkel" Det låter ju en del om honom... Om han näsa. Från och till mer eller mindre.
Detta hade våran neurolog lite tankar om. Att hans hjärnskada skulle ha "förstört" dena funktion vid näsa och hals. Men allt såg super bra ut. Å faktist har han låtit mkt bra dem senaste två veckor. Han är lite snarkig fortfarande natte tid. Men bråsk och struplock och sväljförmåga var bra...
Det känns som en sten lossnat från mitt mamma att detta INTE berodde på hjärnskadan....
Anledningen KAN vara att hans näsgångar svullnar upp som fan när han är förkyld och håller i sig så välldigt länge.
Hur det än så fick jag kramphålla honom när dem stack ner värsta grejen i nästan och svalget. Såg ut som en mobil laddarsladd med en manik som doktorn tittade i å på enden som dem stack in först fanns en liten lampa och som en kamera.
Gissa om Jonathan protesterade...Men det var bara att hålla. För vi fick klar och tydlig information om att maniken kostade massor. MASSOR!!!han var duktig trotts tårar...Mammas lilla kille...(fast störst av dem alla) // MARIA MAROSKA

Victoria

var så duktig. Som alla andra mammor som klämer ut bebisar. Eller föder barn på annat sätt. Alla dem mammorna rockar fett... Jag har själv rockat fett tre gånger.
Hur det än var så kämpade hon på så otroligt bra hemma så otroligt bra på förlossningen. Å var så jäkla fokuserad när det väl var dax att krysta ut bebisen....
Jag själv kände att jag kunde hjälpa till och ge råd och stöd. Å det var en otrolig kännsla att få uppleva glädjen att få ett barn från sidan. Att krysta ut sitt eget barn eller få det via snitt ger en kännsla. Men att stå brevid...vilket lycko rus.
En söt liten flicka kom iaf ut 04:24 med ett kryst arbete på ca en timme...(lite mindre) Helt otroligt!!
// MARIA MAROSKA

Jag är helt slut...

även fast det inte var jag som födde barn. Men jag är fett stolt...Över att min vän fixade detta så bra...Jag lovar att uppdatera er om vad det blev och hur det gick och hela den balleten...Men jag är så trött...Å eftersom jag i vanligordning har så najs pappa..Så åkte han med alle till dagis nyss. Å Jonathan är trött..så vi ska sova... återkommer// MARIA MAROSKA


Barn är underbara...

Iaf när dem sover.... Fast dem är underbara när dem är vakna med... Å nyfödda bebisar är ännu mysigare... Å snart mkt snart kommer jag nog att få gosa med en nyfödd bebis...
Det blir nog varken uppgraderings kollande eller möte med medlemarna idag. Tur att jag har både Mickis och Annelie som kan uppdatera mig om vad som blev sagt.
I 30 minuter hav vi nu suttit och andats i telefonen tillsammans med ca 6 minuter mellan värkarna... Å vi la nyss på och beslutade att jag skulle komma PÅ EN GÅNG när nicke kom hem.
Spännande det här...bäst jag kastar i mig nå mat.... // MARIA MAROSKA

Men bebis...kom nu...

Nej... va fan...va det ska gå segt...eller är det jag som har dåligt tålamod?
  
Kommer ihåg hur vi väntade på Jonathan som inte heller ville komma på beräknat datum....
Jag tror ju att det är jag som har dåligt tålamod faktist.... PÅ riktigt...  // MARIA MAROSKA

pepparkakan är hel nu...


Tröjan är hittad...Å Mamma är fucking glad.... Så där nu kan bebis hos grannen komma för nu är allt fixat...// MARIA MAROSKA

Blir typ ap galen...

Jag har nu letat som en galning efter pepparkaks tröjan... Vart i helvete har den försvunnit...Har kastat ut all ALL smuttstvätt på golvet för att leta där...
Alla låder...Alla skåp...I rentvätten... Å våra låder...JA för fan Överallt...
Drar nog snart av mig håret...
GHaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Jag gör allt för att förbreda ifall det är så att jag är på förlossningen... i morgon när lucia kläderna ska med till dagis. Redan i morgon skall barnen på dagis Lucca för skiljes pensionärer och sedan julpyssla med dem.
Som vanligt...Som alla andra år... Men vart i helvete har jag gjort av den.... byxan och hatten hittar jag... Men tröjan är som bort blåst...
FAN FAN FAN!
Å så fort jag visar tomtedräckten börjar han gråta...
INTE MAMMA....inte den... Nehepp...
Ska leta vidare.... PANIK.... // MARIA MAROSKA


Godmorgon...

Återstår att se hur mkt jag hinner idag... Det verkar vara bebis på G här i grannskapet.
Efter en rätt bökig morgon med Jonathan...eller natt enligt mig...Men 4 i morse tyckte han att vi skulle gå upp.
VÅGA VÄGRA BEBISAR SOM SKA UPP SÅ DÄR TIDIGT!!
Så jag släpade mig upp för att fixa välling och Nicke fick hyssha ett tag så han inte skulle skrika så han väkte Alexander. Halv fem somnade han om. TACK OCH LOV!!
Halv åtta ringde telefonen...shit.. panik...det kommer att komma en bebis idag var min första tanke...
Vart i helvete ska mina barn vara... Men det hade grannskapet redan klurat ut.
Nu är det värkar med ca 20 minuter imellan sedan halv fem i morse...När jag precis somnade om igen. Vi har kontakt vid detta skrivandes stund efter varje värk... Så vi kan pejla lite på tiden när jag och barnvakten skall byta plats.
Men än så länge känner hon att hon klarar det själv...
Å jag hinner blogga och fixa lite här hemma. Skall strax förbreda lunchen så den bara är att värma ifall det skulle bli något.
Bara för att jag så gärna vill att det skall komma en bebis idag...Kommer värkarna avta.
VET JU SJÄLV HUR JAG GICK I EN VECKA....Å trodde att jag skulle föda.. så inget är ju hundra procentigt bara för att det gör ont var tjugonde minut just nu...
Sov, ät och dusha är iaf mitt råd så här i början...
Så halv åtta vaknade alltså min familj av telefonen...Då var Nicke sedan länge på jobbet.... Shit vi måste sovit gott... Eller vi har sovit gott... // MARIA MAROSKA

five...

* Jag har delat morgonen med Nicke
* Jag har peppat Alexander till att det är okey att vara arg och ledsen fast med måtta
* Jag har Med gott samvete bakfylle ätit Kebabtallrik och druckit dricka
* Jag har talat om för alla mina barn hur jävla bra dem är idag...
* Jag har accepterat att livet är så här...att man ska njuta till 210% när man är barnledig...

// MARIA MAROSKA...  "fuck you and godnight*

Nicke...

Drog sin kos i kaoset idag.. Men varken han eller jag hade räknat med att Alexander skulle vara helt hysterisk hela eftermiddagen och fram till kvällen. Så fort han inte fick som han ville la han sig på marken och tjurade... SÖTIS!! Men Nicke hade möte med am-fotbollen för att gå igenom spelarboken för nästa säsongs fotboll. Han åkte lagom när alla barn hade kommit hem och börjat röja lite. Men det var något som var helt okey för mig...jag klagar inte...men det hade vart skönare att han stannat hemma. Men jag vet hur mkt Amerikanskefotbollen betyder för honom och tänker inte ta den ifrån honom på något sätt... Å snäll som han är erbjöd han sig att vara hemma. Men nej...jag klarar mig alltid...
Som tur var...Så var Zebstians pappa oxå fett sugen på Kebab idag så han köpte faktist med sig på vägen hit och vi åt tillsammans...
Han skrattade bara åt Alexander... Å försökte få honom glad...det funkade...fast korta stunder dock.
Nicke kom hem precis efter att Alexander somnade sittande i soffan med vällingflarran i handen. Jag skulle gå och hämta hans nappar i köket efter han drukit upp sin välling...När jag kom tillbax sov han...Sittande i soffan...
Det är just vad hans kära far gör nu....Nicke skulle kolla på Am-fotboll på visat och sitter nu och sover sött i soffan...
SÅDAN FAR SÅDAN SON...eller hur är det man brukar säga... Synd jag inte har laddade batterier i kamerna... Eller har jag det....?
Nej har någon svag kännsla av att kameran la av igår kväll.... På partyt... Ska ladda dem...kanske jag tom har lite roliga kort att lägga ut i bloggen efter våran trevliga kväll... najs att träffa så många man tycker om...mindre roligt att träffa folk man inte gillar...men det är bara att bita ihop...
Men mina pumor var ju där iaf...Thette, Jessica (så klart) Nettan och Kåt Maria...
hahhaaaa
Jajjaaaa Nicke sover...och jag ska med sova snart... // MARIA MAROSKA

Jonathan och Zebastian

kom sedan...inte förrän klockan var halv tre. Den är sådan barnvakter man ska anlita. Pappa vet hur det är att vara bakis...Dock inte för att han är finne...Utan för att han vet hur det är att ha ungarna säger han. Jag ringde våra barnvakter kl 12 idag. Skillnade det är... En kommer på en gång...Å dem andra låter oss mojna ifred och berättar hur viktigt det är att ta hand om varann oxå.
Nu ska jag absolut inte höja min pappa över skyarna...men jag älskar honom för att han faktist vill att vi ska ha egen tid. Som han brukar säga.. Det är nyttigt att ha egen tid tillsammans då blir man bättre föräldrar. Å det stämmer fett bra!
Kanske tur oxå att dem kom efter Alexander fick han spåna ur och gråta och skrika av sig lite innan dem andra syskonen kom.
Allt har en mening...
Jonathan hade sovit toppen bra från 19:30 till 06:45. Zebastian och mormor hade kollat på en av mina favvo filmer från när jag var barn. "vem räddar Jessica" Handlar om en flicka som ramlar ner i en brun. En verklighetsbaserad film. Både Mamma och Zeb hade fått tårar i ögonen i slutet av filmen berättade Zebastian för mig. Det är en spännade och hjärtrörande film måste jag säga...
Jonathan hade vart helt fantastisk sa mamma. Glad hela tiden... vart vaken till 11:00 sovit till 12:20 och sedan somnade han inte här hemma förrän 15:20 glad hela dagen... Sov två timmar och så glad igen till 19:10. Då han somnade sött... Dem hade badat honom och lekt och ibland sa hon att tom glömde bort honom för han satt så fint själv och lekte på golvet medan hon och Zebastian läste Bert bok. Min brollas gammla samling av Berts Betraktelser håller Zebastian på att ta sig igenom. Dem hade läst varannat kampitell där hemma. Så inte bara Mamma läste...
     
klicka på bilderna föra tt göra dem större...för att se mina sötisar...Tyvärr finns det jätte fina kort på Zeb men han vill inte att jag lägger upp dem...där han för lite kläder...Å det är bara att accptera. Jag frågade honom innan han åkte idag... Han är nu hos sin pappa. Efter en god middag med Kebabtallrik tillsammans med hans pappa åkte han dit för en vecka hos honom. Men vi ses ju redan imorgon för gradering... // MARIA MAROSKA


Alexander kom hem först...

fett jävla grinig.. Så jävla sur... Det var inget som passade det barnet på hela denna dag. Min egen tanke är att han har fått som han har velat hos sin barnvakt hela tiden. Blivit uppassad hela tiden. Han berättade tom att han fick sitta på diskmaskinsluckan hemma hos dem som var barnvakt till honom. Å jag vet ju att han får rocka lite hur han vill...och att dem tycker att han skall skämmas bort. Men sedan kommer han hem och här har vi regler...Ingen shitkid rör tomtarna eller ljusstakarna...Ingen gullunge sitter på luckan till diskmaskinen heller...
Så han blev lite lätt frustrerad när vi Nejjade honom när han skulle pilla på tomtarna, ljusstakarna och kulorna i granen.
Så han har typ vart sur och gråtit hela eftermiddagen...
Han var på ett humör som ingen mamma vill ha sitt barn...Å speciellt inte dan efter party... Nästa gång planerar jag in nattlig barnvakt hos någon annan... // MARIA MAROSKA....









Förr...

hade vi såna här mornar som vi hade i morse....
Jag vaknade 11 eller vi vaknade 11 rätt lagom måste jag säga... Vi softa i sängen en hel timme innan vi gick upp. Vi käkade Pez godis i sängen och snackade massor. KÄRLEK... Japp! Idag har vi även snackat om hur vi hade det innan våra barn. När Zeb började vara hos sin pappa 50% av tiden och hur ofta vi låg i sängen och bara pratade och toghand om varann. När vi sov aplänge på helgerna...Å även vardagarna eftersom vi båda jobbar inom det otroliga pissdåliga betalda arbetet som vi har..vården. Hade vi ju massor med varadag förmiddagar tillsammans... Nicke är den morgonpigga av oss, iof har även han blivit sämre på att stiga upp på morgonen. Men han gjorde ofta iordning frulle och kom med den till sängen. Vi käkade och somnade om. Det var så jävla najs...
Jag saknar det...Mer än någonsin... Men jag skulle ju aldrig byta bort mina barn för att få vara bakis eller för att få vara med Nicke ensam i sängen i flera timmar. Men jag saknar det otroligt mkt...
Det är långt ifrån ofta vi är utan våra barn. Okey vi har nog rätt ofta barnvakt till våra barn, men vi har ett rätt aktivt liv med idrott och föreningar. Möten och jobb... Men det är sällan vi har barnvakt för att göra något roligt TILLSAMMANS...










// MARIA MAROSKA

Jessicas överasknings party!

Blev lyckat....Så lurad hon blev!
Hon hade bjudit hit några av sina tjejkompisar.... För att vi skulle dricka vin, röka och snacka skit... När kl vad halv fem började hon undra vad tjejerna var...
17:16 fick jag ett telefonsamtal av en förrvirad Theresa som lossas att hon tappade bort sig här på beverly...
Planen var att lura med Jessica... Men hon är lite bångstyrig..Så jag och Nettan sa bara...
Vi ska inte alls vara här ikväll så packa dina grejer och kom nu...
Gissa om Jessica blev nervös...Två puffar astmamedicin senare och en del lurande så sjunger hennes vänner högt för henne från ett loft när vi går förbi...
Jessica gråter glädjetårar och sedan är det fest...
Jessicas syrra har fixat underbar god mat...
Å folk har tagit med sig pressenter fast festen var pressent... Det är alltid folk som ska rund gå bestämmelser...Å vill synas.
Nu gav ju jag och Nettan Jessica en pressent redan när hon kom till oss. Men den var menad till henne på hennes riktiga födelsedag men då kunde inte Nettan hänga med.
Eftersom Jess hade öppet hus i tordags på sin födelesdag så hade vi bett vår kära vän som gör egna super fina smycken att göra ett åt Jess då hon mkt ofta påpekat när någon av oss burit på smycken från våran vän.

Festen var helt okey...Kul med så många människor med så olika personliheter. Det är så det skall vara...Jag gjorde allt för att Jessica skulle få en karate fylla men lyckades inte... Jag ville ha en karate fylla jag med...Men det gick inte så bra det heller...Jag fick bara ont i huvudet och tankarna var för mkt hos Vickan.
Som förövrigt inte har ploppat någon bebis än...

Fullast på festen var Danne...Som somnade i soffan och dem andra gjorde narr av honom...
Ska kanske tillägga dem andra grabbarna...

02:31 var vi hemma 02:34 sov Nicke...
Jag duschade och skrubbade mig i vanlig ordning efter fest. Det är så jävla äckligt att vakna upp och stinka gammalt party svett och rök och helvete... Blääää
02:49 var jag tvungen att ringa Nettan var orolig att hon inte kommit hem ordentligt...
Men hon hade precis klivit av bussen på sin sida av stan.

03:04 kollade jag på klockan sista gången.... // MARIA MAROSKA... besviken för att jag inte fick en karate fylla...

Lördag...

Jag hann inte slå ner mitt arsele och känna att det var lugn och ro förrän mina barn hade åkt till respektive barnvakt vid 15 på eftermiddagen.
Vi vaknade vid halv sju på morgonen. Det var frukost och packa och styra upp för kvällen. En del samtal gjordes innan 10. 10:00 stod jag och Zeb vid busshållsplatsen för att åka ner på stan. Jag hade klipptid 11:00. Hon som klippte mig klippte bort fett mkt med hår. Å jag känner mig mkt mer fräsch än vad jag gjorde innan. Förut hade jag bara ett jävla burrigt burr. Å en massa hår...
Nicke ringer...jag gör lunch till Alle...Äter ni på stan...Okey.
12:15 var jag klar hos frissan... Vilken tid... men jag blev ju hot så det gjorde ju inget...mer än att tiden var knapp..
Kastade oss ut för att gå till Chicco för att hämta ett halsband och sedan kasta i oss mat där. In på Ica skrapan och Br leksaker sedan sprang vid till bussen. 13:20 var vi tillbax här på beverlyhovda... In till Melle för att hämta vin och lämna pressent till Milo. Jessica skulle komma till mig 14:00
Zebastian var super duktigt hela dagen...Med all den stressen. Hjälpte till som fan...
Nicke hade INTE gjort ett skit här hemma mer än att skött ungarna. Han var allmänt sur för att jag tagit sådan tid på mig.
Å den onda cirkeln var igång...
Han tyckte att jag skulle kunna säga hur länge jag var borta...Å jag tyckte att han kunde ju faktist fixa här hemma lite eftersom jag skulle få folk..Å tex packat eller iaf gjort iordning barnen någelunda. Eftersom hans skjuss skulle komma strax efter två. Å våra barnvakter inte skulle komma förrän 15 så skulle ju jag va själv... Jag komenterade väl vad fan hann hade gjort sedan 10:00. Tagit hand om barnen och försökt att göra iordning sig själv. Å det var ju bara as jobbigt...
hmmmm vad gör jag varje morgon när han åker till jobbet...? Inte fan väntar jag till hans skall komma hem efter jobbet iaf med att göra iordning oss. Nej jag var stressad och irriterad och han var väl frustrerad för att jag var sen. Allt blev så jävla ur kukat.
Men när Oscar och Jessica kom så bet jag ihop för att jessica´s eftermiddag kväll skulle bli toppen...Oscar och Nicke åkte...på sin "killfest" som inte fanns...
Jessica är underbar och klädde och bytte på mina shitkids medans jag packade klart åt dem och plockade undan i köket så vi kunde sitta där och ha trevligt.... Jajjaaaa det blev bra iaf // MARIA MAROSKA

Två dagar sedan.....

Zebastian hade fett kul på sitt disco.... Hans "tjej" fick inte vara kvar till 21:00 så han hade inte haft någon att dansa med på danstryckar tävlingen och två tjejer i hans klass hade jagat honom. Så han och Albin hade gått ut utanfördiscot när jag kom för att hämta honom. Jag gick in på discot för att kolla in läget...Å där var det värsta drama kvällen...
En tjej grät, En tjej hade nyss sprungit hem för hennes kille hade två tjejer, En Kille bråkade med en annan kille, Barn jagade varann mer än att dansa... Ett gäng Mellanstadie tjejer stod och skrek på varann om någon kille och han ljög tydligen. En kille och hans mamma letade efter hans skor och jacka dem var borta tydligen... Så det var livat. Jag snackade lite med tjejerna som skrek åt varann att varva ner lite. Vi snackade lite och dem kom till vett och reson.
När Zebsatian kom hem var han helt slut....efter sitt första riktigta disco... fast det var synd att inte Molly fick vara kvar... // MARIA MAROSKA

Disco...

Zebastian ska på sitt första RIKTIGA disco ikväll...

*jippikajjej*


Han är lite nervös sa han i morse...   Lillen är nervös för sitt första disco...
Det kommer bli roligt...Hoppas jag iaf att han kommer att tycka.

Dem ska köra Nobelldag i skolan när Nobelldagen är nästa vecka. Dem ska ha middag och i torsdags skickade jag emd ett vinglas till skolan. Det är "finare" kläder som gäller den dagen. Han har redan frågat om han får låna slirren som jag hade på maskeradfesten sist.
ROLIGT...
Han och mamma övade vals här igårkväll. Jag och han övade oxå lite igår. Han är fan haj...fett haj på att föra en i vals.
Det är mammas pojke det. 8 år och kan dansa vals. Inte ens hans farsa kan valsa runt i en vals.
Nej det är mammas shitkid...  

NU ska här bytas bajs och väcka Jojje...Nu har han sovit aplänge... // MARIA MAROSKA

Jag är så jälva trött...SÅ Trött!!

Om jag ändå inte hade lärt Alexander att inte sova middag längre...Då hade jag sovit som en stock nu. Jag är trött..så trött.
Så less så less!
Å ännu mer less blir man ibland...
Jajajaa upp med hakan och ta livet med storm... // MARIA MAROSKA

Ordet Fitta!

Hur allvarligt är det egentligen att använda ordet fitta som skällsord?
Fan vilken fitta du är?
Fan va fittigt det där var?

När ska man acceptera sådan fraser och när ska man inte göra det.
Jag personligen tar ju verkligen åt mig av ordet Fitta...
Sedan kan det väl sägas med lite finnes och kanske inte på blodigt allvar.

Med skällsordet fitta...inte könsordet fitta.
Berör mig jävligt mkt.

Jag har tänkt på detta någon dag nu. Hur allvarligt det är...
Jag har hört ordet fitta vid några tillfällen denna vecka.
Speciellt hos våra grannar som har en tonårsdotter...
Fan va fittigt.. Är ordet som används ibland.

Jag svär själv...det är inte det.

Men om eller när jag har fått höra tex fan vilken jävla fitta du är eller fan va fittigt eller fan va vilken fitta du var...
Det berör mig som fan...
Det är ju ett jävligt fittigt ord..  

Köns ord är inte alls kul att bli kallad och inte kalla någon heller...

Jag kanske är stans största fitta men jag vill fan inte höra det. Då hör jag hellre ett finare ord om folk skulle tycka det...
Var bara tvungen dela med mig av ordet fitta... Å dess betydelse för mig... // MARIA MAROSKA

Alle

sitter förförsta gången och kollar på film på tv. Då menar jag verkligen sitter still och tittar...Å verkligen engagerar sig i filmen.
Å rädd blev han med. När Alfred fastnar i råttfällan. Så då kom han och satt sig hos mig...sedan så skrattade. Han blev nog rädd för att han skrek så... // MARIA MAROSKA


Haaahaaahaaa

Men va fan hände med min text nyss...??
Den blev typ helt annorlunda... Vet inte vad jag gjorde heller för att få den som vanligt...
Jag kanske trollade!! // MARIA MAROSKA

Godmorgon!!

Eller det är det ju inte längre... Jag började skriva detta för länge sedan. Rubriken alltså! Jag tänkte mig en snabbt blogginlägg och sedan bege mig till staden. Men Jojje gallskrek hysteriskt för magont...Å sedan kom Alle och sa...
~ on i örat mamma...
SHIT...NEJ NEJ NEJ...inte nu absolut inte idag och inte nu...
Men jag tog det säkra före det osäkra och ringde familjeläkaren.
Fick rådet att lätta upp med näsdroppar eftersom han vart så snorig den sista tiden... Kan va trångt i rören.
Han slutade iaf gråta...
Fick näsdroppar och sedan så kom han ut från sitt rum när han legat på rygg i sin säng ett tag.
~ Nu bla igen mamma....
KAN jag ha sån tur att det gått över så snabbt? Eller att näsdropparna faktist gjorde nytta?
Jag har absolut inte någon lust med sjuka kids...Å jag har absolut inte tid med dem. Jag håller på att ljuga för min vän för fullt för att denne väns 30 årsfest ska bli rolig.
Jag är ju även Doula till min vän som skulle ha fött barn i söndags.
Vi var förrästen hos barnmorskan i tisdags... Bebisen låg som den skulle och bara väntar på att få komma ut. Eller göra sig redo.
Om jag är nervös...NEJ! Jag ska försöka att finnas tillhand så mkt jag kan och dem vill.
Mina barn skall förövrigt vara borta i helgen, så deras mamma och pappa kan gå ut och festa lite. Men alkoholen ska jag ta det lungt med då Vickan kanske behöver mig.

~Andas in genom näsan och ut genom munnen.... In ut....In ut.... In... å uuut...

Denna helgen är så fel att bli sjuk på.
Men men...med min otur så blir nog någon av dem sjuka...

 // MARIA MAROSKA

Ska fortsätta på min fackliga anda så här på morgonen...


Jag var inte heller speciellt engagerad förr. Jag pratade mkt fackliga frågor på min arbetsplats, men jag var ju långt ifrån så engagerad som jag är idag.

Men jag tror att det är rädsla att vara okunnig, kanske tom är man rädd för att känna utanförskap i en sådan stor fackförening som vi är.
Just det här med...
Nej men jag vill inte gå själv... Jag känner ingen...
Bara som vuxen människa att komma till ett nytt möte och försöka hitta en bekväm plats att sitta på. Gärna brevid någon som säger något, så det inte blir så tyst.

Jag som snackar rätt mkt, är glad och gillar att höras tycker det är jobbigt att komma till ett nytt ställe. Med nya ansikten och sedan detta med att inte behöva vara ensam i en stor folksamling.

Men vad ska vi locka med...Vad har folk för ursäkter när dem inte kan komma på medlemsmöten?
Ska vi fixa gratis barnpassning till våra möten?
Eller förstår folk att det är okey att ta med sitt barn om man inte kan få tag i någon barnvakt.
Jag själv tycker inte barn är ivägen....Barn kan sysselsättas på många sätt för att inte "störa".
Men vad tycker våran fackförening egentligen om barn på medlemsmöten?
Jag kan ju då bara svara för mig själv. Jag tycker det är mer än ok så länge barnen inte springer om kring och gapar och skriker. Därför är barnpassning en bra grej.
Men skulle mer mammor och pappor komma då?
Fan jag vet  inte...

Ska vi locka med mat? Vad behöver våra medlemar för morot för att komma på medlemsmöten?

Sedan måste jag ju säga att varför i helafriden vill inte folk ha en bra fackförening med kämparglöd och med massor med folk på sina möten?
Det är ju på möterna vi pratar om hur vi vill ha det på våran arbetsplats.
INTE KAN VÄL SÄGA ATT VI INTE VILL HA EN BRA ARBETSPLATS... INGEN VA?
För är det så att folk inte är informerade tillräckligt? Att det är genom fackföreningen vi kan driva frågor...
Jag menar...Ska jag ta som ett exepel...

DU VILL DANSA....Du betalar in en avgift till din dansförening...Å du går dit för att lära dig att dansa.

Det är lika med din fackförening.

DU GÅR MED I FACKET....du betalar din fackavgift...och då går dit för att lära och påverka.

Men nej...folk betalar in sin fackavgift till SIN förening och sedan har dem mage att klaga på att facket inte gör något.

Facket är ALLAS... Ditt mitt deras och andras. Facket är dem som betalar sin fackavgift.
Facken är inte någon instanns långt bort.
Facket är ditt ditt som betalar din fackavgift varje månad.

Å argumentet jag kan inte lära mig något är FETTA FEL... facket erbjuder massor med studiecirklar och kurser. Facket bjuder in politiker och kostymnissar för att vi ska kunna lyssna och ifrågasätta.

Dax att tänka till.... INGEN vill väl betalla in pengar utan att kunna påverka....Iaf lite.
Man behöver inte vara så engagerar som mig... Å jag är lite engagerad...mina vänner nere på sektionen jobbar mkt mer och har mer uppgifter.
Man får vad man vill... Jag har valt att vilja vara på en plats där jag tycker att jag passar just nu. Men det är endå den lilla skaran medlemar som röstat dit mig. Å det tackar jag ju så klart för. Men det är så lite jag anser att man måste göra som medlem.....
Å så medlem tycker ju jag att man skall vilja vara med iaf 2 ggr om året....För att se och lyssna på vad som händer med dem pengarna som man betalar i fackförenings avgift.

UPP TILL KAMP SA NÅGON TILL MIG..... JAG SÄGER DET ÄVEN TILL DIG!! // MARIA MAROSKA


5

* Jag har sagt förlåt
*Jag har vart och grattat Jessica på hennes 30 årsdag...
*Jag har peppat vickan
*Jag har visat upp mig på nomineringsmötet
*Jag har insett mina fel

Hittade en till min två små saknar tyvärr stora killen på bild som stor...När jag inte sitter vid min dator...

 // MARIA MAROSKA

Fackligt nomineringsmöte...

Vad ska jag skriva om detta då...Jag har egentligen för ont i huvudet för att äns skriva mer idag. (kväll eller natt kanske)
Men jag måste ändå skriva att jag har vart där i kväll. Med en skara tappra medlemar som var där...
Dåligt uppslut...
Men jag tror ärligt många tror att det är för svårt...Å att der räcker att bara betala in sin fackavgift...

SHIT klockan är ju fan kvart över 12 det här går inte...återkommer i morgon.
Är iaf nominerad och har mitt engagemang med i spelet... puss // MARIA MAROSKA

TÄVLING!!



Va med och tävla du med!!! // MARIA MAROSKA

Familjetid...

på schema tror ni på det?
Det är mitt nya förslag här hemma för att man inte skall känna att man försummar sina intressen eller sina vänner.
Att man sedan kan vara flexibel med vilken dag just familjedagen ska vara är ju ett måste. Anser jag...
Jag tog detta förslag ikväll för att Nicke känner att han försummar vänner och aktiviteter. Eller att jag fått honom att försumma det... Kanske ska vara så ärligt att jag ofta alltid jämt tjattat på med familjetid. Å med familjetid menar jag inte att man häckar hemma hela familjen men gör olika saker.
Men vi har aldrig fått det riktigt strukturerat.
Vist är Nicke på Lan och han har sina vänner...Det är inte det...
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara...
Jag menar alltså...att en dag i veckan..(kväll) engnar man sig till sin familj. Men gör något extra.. Å då menar jag inte i matväg som chips och godis.
Utan en kväll i veckan egnar vi oss till varanndra.
Jag gav förlaget att även iår köpa en så där bra familjekallender att skriva i.
Där alla har sitt namn och att man skriver i sina aktiviteter och vad man skall göra. För att man ska kunna ha dessa familjekvällar.
Jag saknar dem... Å jag kan nästan våga sätta mitt huvud att våra barn med kommer att uppskatta dem.
Mitt förslag var att man pekar ut tex i 2-3 veckor framåt vilken kväll som ska vara familjekvällen. Å då behöver det inte vara en helgkväll. För där kanske jag eller nicke vill gå ut med våra vänner på ett glas vin eller bara som Nicke gillar att göra. Spela tv spel hemma hos någon vän med en bira eller många...
Jag behöver inte ha just helgen som familjekväll. Å det behöver inte äns vara en kväll. Det kan vara lördagförmiddag med spel och lite finare dukning och mat till lunch.
Bara vi gör det tillsammans.
Jag känner som vi tappat bort varanndra och glömt bort det här med familjekännslan. Att duma ord och påhopp blivit till envana.
Å det är inte bra...
Vi har omogna vuxendiskutioner... Kanske inte idag... Det började som omget meddurå prat. Men slutade med en relativ vettig dialog.
Struktur är a och o för att vi skall funka som familj...Hoppas jag.
Å det behövs så lite från mig för att det ska funka...
Det behövs så lite från Nicke med för att det ska funka....
Jag är den som måste ändra mitt tänk mest.
Å nu inte för att Nicke tycker det...utan för att det är så.
Jag är för egoistisk i mitt tänk välldigt ofta. Eller nästan för ofta...
Så de känns bra att jag hoppas och tror att jag kommer en bit till i min rätta Maria letande. Där jag vill hamna en gång när jag har jobbat klart med mig själv.
Jag vill vara den här tjejen som är glad hela tiden, som knappt har nå personliga bekymmer för dem har jag jobbat bort, jag vill kunna vara med mina barn utan att låta irriterad när jag tillrättarvisar dem, jag vill vara en mamma som uppskattar allt mina barn gör, å jag vill vara den här personen som inte vill ha kontroll på allt.
Även fast familjetid blir lite kontroll på vardagen så är det behövligt. Så behövligt att jag tror att det kommer bli bättre. Jag tror på det...
Jag tror på Nickes blick att han tvivlar men han är absolut inte motsträvig. Utan vi skall prova.

Att engagera sig i sin familj när man väl är hemma...Är väl ett måste? Eller är det de...Att man bara häckar hemma i tv soffan eller framför dator när barnen häckar på sina rum tycker inte jag är familjetid. Jag tycker inte det är att vara hemma och bry sig.
Jag är så jävla urusel på att egna mina barn min tid.
Iof så häckar jag med mina barn på ÖF och vi gör mkt dem dagarna Alexander är hemma från dagis.
Men det är egentid här hemma jag menar.
Jag är urusel på att pyssla, baka och trixa med mina barn.
Men jag är fett bra på att spela spel med barnen. Å då menar jag brädspel typ...inte dataspel.
Det är nog det jag måste bättra mig på...

Något jag mer måst bättra mig på är att minska utrymmet för våra barn att tjaffsa. Att göra lika dant vid vissa tillfällen i vårat dagliga liv skulle ju minska våra konflikter här hemma.
Något som tåls att tänka på och jobba på...

När jag ändå är på dett humör vad som ska ändras på...så behöver jag verkligen sluta med att bli så arg för fort.
Det funkar ju super bra för Nicke att prata... Jag pratar med men med mkt högre ton i min röst...Den arga tonen.

Nej jag har verkligen en del att jobba på.... Men familjetiden tror jag på!! Att göra lite extra mys för sin familj och med sin familj..TILLSAMMANS // MARIA MAROSKA


Det snöar...

Jag säger Jippikajjej muther fucker....
Mickis säger Å NO... ;-)

Nu är snön här och barnen är glada...
Vi skall åka till Ramnäs idag och är på g.

Idag är det stressigt värre där en sväng...Men kl 17 kommer våran skjuss och hämtar för Nomineringsmöte i våran fackförening...

Barnvakt och hämtning av barn...Zeb tar sig tack och lov hem själv... // MARIA MAROSKA

Att vara osams och änse är fett jävla idiotiskt...

för inners inne älskar man ju varann...
Jag tror att "domen" om Jonathan fick både mig och Nicke på ett relativt dåligt humör. Nicke försöker alltid hålla positiv anda här hemma. Jag är stolt över honom att han orkar... (fast han med tar slut) hålla de goda humöret uppe när det blir kaos här hemma. Jag är mer tjurskallig och stänger in mig i min själv. TYVÄRR...men jag jobbar på det...I massor!!
Men igår beteede varken jag eller han oss särkligt bra...
Barnen hade gått för att sova...Å sov då blev det diskution om när vi skulle klä granen.
Barnen ville klä granen igår så självklart skulle vi göra det.
Jag tyckte Nicke gjorde fel och han tyckte att jag gjorde fel.
DET SKA JU FÖR FAN VARA MYSIGT ATT KLÄ EN JULGRAN...
Helt klart att vi fick en strålande fin gran och jag tror inte någon av våra barn märkte nämdvärt att det var irritation i luften. Även fast barn känner så välldigt bra.
Vi tyckte olika...Absolut inte vart kulorna skulle hänga. Men jag tyckte att Alexander kunde vänta tills jag och Zebastian fått upp ljusslingan och Nicke tyckte jag skrek på Alexander.
Medans jag skjälv tyckte att jag röt till när jag tyckte att han skulle låta bli att röra ljusen och elkabeln tills vi var färdiga...Så skulle han få vara med sedan...
Nicke tyckte jag domderade för mkt med vart Alexander hängde sitt julpynt i granen medans jag tyckte att jag hjälpte till och talade om att glittret skulle ligga längs efter grenarna och inte hänga i golvet...
SE vad olika man ser på saker...
Där började det...
Å där är vi väl fortfarande...
För när barnen somnade försökte vi prata om det. Men vi sa bara massa dumma saker till varann.
Jag önskar att jag skulle vara mer vuxen i dessa situationer.
Jag kan ju bara stå för vad jag säger och tänker och gör. Å jag borde nog prata mer med Nicke än att stänga in mina riktiga kännslor.
PÅ någotvis viste jag redan att det skulle bli så här innan vi kom hem hela familj.
Jag skulle bett Nicke gå på sitt julbord på sitt snart fd jobb.
JAG KÄNDE DET PÅ MIG
Men istället tänkte jag...Denna gång klarar vi det. Denna gång kommer vi inte låta bakslaget ta oss med ilska och ledsamhet.
Det är jag som för övrig familj på dåligt humör. (tror jag iaf) Iof har ju alla ansvar för sitt eget humör...
Det mesta känns som mitt fel när det blir så här...
Jag tar inte på mig allt...Men ibland känns det så. Eftersom Nicke för det mesta är så jävla positiv. Hur fan nu han klarar av det...
Han mår så klart inte alltid bra.
Men han är min stöttepelare här i livet...Så är det bara!!
Tänk att en insident om en jävla julgran kan få en att gå och lägga sig osams. Sova dåligt hela natten och få en att vara ledsen när man vaknar.
Men jag ska be om ursäkt...Jag ska stå till svars för vad jag sa och INTE sa.
Det handlar nog mkt om vad jag INTE säger... Jag skulle må bättre...Å nicke absolut.
Jag skulle behöva lära mig att jag faktist ska kunna prata med Nicke när jag mår dåligt med. Men jag är så rädd för att han med ska bli ledsen.
Att tex ringa till en utomstående och berätta om tex Jonathan är lättare. Då får jag peppning och stöttning och den i andra änden är inte så nära Jonathan som jag är...
Jag är rädd att om jag pratar med Nicke så bryter han med ihop och då gör jag med det...Ännu mer...
FAN VA JAG HATAR ATT GRÅTA....
Å jag hatar att jag är ett jävla miffo ett äckligt jävla monster som aldrig lär mig att Nicke är bäst..
Förstår om han bli besviken på mig...vi har ju trotts allt kännt varann och levt ihop i 6 snart 7 år.

Min KÄRLEKS Depp låt idag....  Även fast det med otrohet inte stämmer... // MARIA MAROSKA

Dax att

tvätta bort tårarna och på med spaklet...Sedan ska jag på julbord. Min älskade pappa ringde nyss. Han skulle åka och så skulle han skjussa mig och hämta Jonathan...här ska tröstätas på julbordet...Å sedan ska jag äta några köttbullar åt Mickis med... // MARIA MAROSKA

Sjukgymnastiken...

Jag gick dit i vanlig ordning med tro och hopp om att dem inte kommer hitta nå mer fel. "fel" är väl egentligen fel att säga...
Det är lika bra att jag gråter medans jag skriver slipper övrig familj få ut för att jag håller kännslorna inne.
Det gick inte åt helvete hos Åsa det gör det aldrig. Hon är en sådan uppmuntrande människa så det är så härligt att bara se henne.
Jag önskar att vi fick ha henne kvar. Men vi ska ses ännu en gång... Å det glädjer mig i massor.
Jag vet att alla ser på Jonathan och säger.
Det syns ju inget fel på honom.
Det kommer gå så bra.
Det syns ju absolut inget på hans motoriska.
Det kommer gå bra osv.
Uppeppande och jag är så glad att mina vänner och folk som man berättar att han faktist har ett handikap för. INTE SER DET...
Men jag börjar mer och mer förstå att osynliga handikapp är svårare att förklara för andra.
Jag kan nästan bli sur när vissa säger att det inte syns och det där lilla.
Lilla det är inte litet för mig... Inte alls.
Han är mitt barn och jag är som alla andra mammor. Jag vill inte att mina barn ska vara varken sjuka eller ha ett handikapp.
Jag vill ha friskabarn...Men det har jag ju inte.. Så är det ju.
Men jag kommer iaf oroa mig mer för Jonathan än för dem andra barnen. Det är bara att inse. Även fast dem andra två kasnke har jobbigar handikapp. Om man nu för kalla astma och allergi handikapp. Eller det blir ju ett handikapp om dem tex inte kan vara med och springa och leka som dem andra barnen. Annars kan man ju och ska leva som den andra barnen gör. Astma och Allergi ska ju inte vara ett handikapp.

JAJA!!

Åter igen går vi från sjukgymnasten med ett bakslag.
Jag har tänkt på det i ca två tre dagar. Å jag har ju själv trot att jag kollar för mkt och är för petig i min bedömning när det gäller Jonathan.
Så mkt som jag studerat honom har jag aldrig studerat någon av mina barn.
Som jag studerar honom så studerar jag tex mina brukar på mitt jobb.
Kollar in finmotorik, kännsel, rörelser och förmåga.
Jag sätter på mig jobbglasögonen när det gäller Jonathan. Speciellt när vi leker.
Det jag upptäkt dem senaste dagarna är att han återigen börjar "tappa" huvudet.
Vad menar jag med detta då...
Det är så jävla svårt att förklara för er... för dig och få det nerskrivet till mig själv.
Men han behöver titta mer till höger för att hans nackmuskel på vänster sida inte skall bli för kort.
Å eftersom det är hans högra sida som han är svag på så tittar han ju inte så ofta dit.
Men det är ju framsteg.
När han föddes och under sommaren har han ju inte äns brytt sig om högersida.
Å han var jätte duktig ett tag att titta på oss och vi jobbade hårt med att finnas på hans högra sida.
Men Åsa ser mer och mer att huvudet dimper eller som vi säger när vi är där. Nu "tappade" han huvudet igen.
Alla små barn är välldigt vajjiga i sitt lilla huvud. Det är ju tungt iförhållande till kroppen. Men då ska man "tappa" det lika mkt åt båda hållen.
Å när vi vaggar Jonathan håller han upp det jätte fint åt det "friska" hållet, å länge och väl. Medans det är jobbigt att titta upp åt vänster...
Det är svårt att förklara...Men jag gör mitt bästa.
Jag har kommit till det stadiet där jag nu kommer strunta i att folk säger att det inte kommer bli något fel på honom.
För jag känner någonstans i mitt modershjärta att det kommer det att bli. Sedan om det kommer vara ett stort eller litet handikapp det får ju så klart tiden avgöra...
DEN HÄR JÄVLA TIDEN... Jag önskar så jävla hårt att någon kunde skriva ett brev till mig om vad som kommer hända med honom dem närmsta åren.
Jag är kännslomässigt svag när det gäller svaren från sjukgymnasterna, neurologen och läkare överhuvudtaget.
Snart ska vi och kolla hjärtat igen sa Åsa. Dem hade pratat om det på ronden. Dem har sittning på förmiddagarna innan vi kommer dit. Å det tycker ju jag är bra. Att dem tar upp dem barnen dem skall träffas. Han har ju ett team... Å det gläjdjer mig. 
Men inget besök för hjärtat innan jul och nyår iaf. Men det är inget jag oroar mig över. Att bloder bakar i vårat krets system är inget ovnligt. Å hans var så minivini litet så jag tänker nästan aldrig på det.

Jag skulle helst av allt bara kasta mig i sängen och storgråta och vakna upp nästa år eller något. Men det hjälper ingen. Inte äns mig själv...

Så nya tag... Å nya krafter... // MARIA MAROSKA

Morgonstund har inte guld i mun längre...del 3



NEJ...dax att ta dessa piss humör och göra till något bra istället.
Förrästen blev Zebstian arg i morse innan han skulle gå till skolan för att jag bad honom att gå tillbax och titta i hans rum för att han hade glömt något...
Detta något var att släppa in ljus till sina blommor och bädda sängen.
Så med ett hysteriskt 8 års vrål så gjorde han det och i samma veva kastade han runt med skorna. Men sängen blev bäddad och blommorna har nu ljus. Det lilla ljus dem får så här i december.

Alexander har med vart sur... han var tvungen att äta smörgåsen ordentligt. Då blev han sur och kastade mackan på golvet...Så han blev utan Macka och fick snällt klara sig utan den. Å der resulterade i att han inte skulle äta nu frukost alls. Å puttade bort sig med fötterna från bordet.

I vanlig ordning när jag säger men då är det bra...Då får du gå från bordet. Börjar han gråta och skriker..VISTE VISTE MAMMA.
Men det blev inget viste...Då jag anser att äter man inte mackan ordentligt och sedan kastar den på golvet och sedan puttar bort sig. Betyder tack för frukosten.
Han hade dock ätit mkt bra innan detta prövningsspel. Så han har frukost i magen...Du behöver inte ringa soc än...  

Jobnathan sitter här i gåstolen och skriker...Inte som i gråt utan som i testa sin röst. Ibland skär det i öronen på en.
Så någon lugn morgonstund finns inte här hemma.

Men va fan gör det egentligen... Det är härligt med livet från sina barn. Dock i måttliga mängder!!

Nu ska vi göra oss klara för en dag med sjukgymnastik och julbord. // MARIA MAROSKA

Morgon stund har guld i mun del 2

Jag skulle ju velat vara tyst idag...hela morgonen. Men det går ju inte när man har tre shitkids hemma. Att vara tyst som mamma en hel morgon är ju helt omöjligt.
Mamma vart är det där?
Mamma kan du hjälpa mig med det här?
Mamma hit och Mammsen dit.
Det är okey för mig måste jag säga...Men det märks så tydligt. Nicke låter dem vara ifred på morgonen. Kanske för att han stiger upp, blaskar av sig, tar en macka på stående fot och åker till jobbet. Men dem ber inte äns honom om dem små små sakerna.
Ni vet dem här sakerna som man lätt bara kan svara Ja och Nej på.
Kanske för att vi eller jag skämt bort Nicke eller våra barn med att jag tar det fullaste ansvaret på vardagmornar.
Men ibland när jag är på sådant här humör så önskade jag att vi gjort annorlunda.
Men det är okey...Det är bara att bita ihop med tänket att jag fixar detta och allt blir bra när det är okey igen.

Alexander bajsade i pottan nyss

Nej jag ska ta och lyssna på familjens låt. Den gör oss glada...specellt mig och Alle. Vi sjuger den ihop. Jag tycker att han är grym. Med tanke på att han är 2 år och fixar engelskan med bragd.

Vi skall om fem minuter klä oss och traska till dagis. // MARIA MAROSKA

Morgonstund har guld i mun

Jag känner mig lätt irriterad måste jag nog erkänna... Så där på gränsen för att jag skulle kunna bli arg.
Jag är lite irriterad för att jag fick gå och lägga mig själv igår. As töntigt...MEN det irriterar mig när Nicke säger...jag kommer snart..Å jag somnat och han säger på kvällen jag kommer snart... Snart är för mig fem minuter kasnke tio. Inte 30 minuter som det gick. Jag låg absolut inte och väntade på honom men att somna i hans armar är ibland så skönt. Å när jag har vart på ett dåligt humör och inte mått bra eller vart ledsen är det som om jag behöver det extra mkt...  För att jag skall kunna vakna upp på bra humör. Ja...man borde ju absolut inte vara beroende av någon annans närhet för att vara på bra humör dagen efter...Men jag har märkt på senaste tiden att närhet ger mig tröst och sedan är jag glad.
Psykist sjuk? Nej..rätt mänskligt skulle jag tro? Men jag är inte säker...kanske är jag helt jävla psyko... // MARIA MAROSKA

Mina fem

Jag höll på att glömma...

*jag har sovit som fan
*jag har följt med vickan till barnmorskan
*jag har städat i kök och badrum
*jag har ångrat att jag betedde mig som en gris
* Nicke har tvättat snoppen... (säger han att jag ska skriva) Men det är ju rätt så positivt...när vi ska sova orka pungasvett... // MARIA MAROSKA

Jajjja..

jag uppdaterade min blogg för exakt två minuter sedan...Å det syns inte än..Men skit samma och ät bajs. Jag tänker blogga iaf.
Jag bloggar väl nog mest för min egenskull men även för dig med..

Idag har jag vart på ett jävla humör och ångrar mig djupt... Shit när jag är så här!!
Jag stängde in mig i badrummet och skurade och skrubbade båda badrummet och mig själv och är på mkt bättre humör igen.
Borde ha gjort det långt innan jag gjorde det....

Dagen började iaf att min underbara papps kom och hämtade Alexander och skjussade honom till dagis...
Sedan sov jag och Jojje alldeles för länge...typ så länge att jag inte hann med något... Disken stod kvar och allt som låg på golvet låg där vi lämnade..Men efter 3½ timms sömn så är jag iaf trött. KONSTIGT? Ja en aning men vi sov så skönt brevid varann i min och Nickes säng. Jojje sover mkt mkt bättre med någon brevid sig. Det har alla våra barn gjort... Kanske för att jag snarkar..Dem vågar väl inte vakna...tror att det är ett mamma monster...  

Jag har lite svårt att konsentrera mig på min skrivning för min älskade sambo borstar mitt hår. Det är så najs... Så fucking skönt...
Men något skall vi väl få nerskrivet...
Trotts att han babblar på här bakom...Flört

Vickan ringde...Hon ville att jag skulle hänga med till hennes barnmorska. Å det gjorde jag mer än gärna...Barnvakt fixade vi med Jennifer. Hon blir så glad när vi fårgade..Vi var ju trotts inte borta så länge. Men hon var så duktig. Gav honom mellis och fick honom och sova...
Vi hämtade även Alle på vägen hem...

Jag skällde lite på Kidsen för dåligt språk...Sedan åt vi gott och inväntade Nicke som har vart i uppsala i två dagar.

Jag var nog hos Vickan och Mange och kidsen för att jag inte var på så bra humör idag. Det är lättare att vara på bättre humör när man är borta av någon konstig annledning.

Men jag hade svårt att hålla humöret uppe... Jag blev nog sur för det mesta... Sedan somnade barnen och jag skällde väl på Nicke helt i onödan och sedan gick jag då in i mitt badrum och skrubba bort min surhet...

Nu har jag så fint och nyborstat hår... Nu ska jag lyssna på min sambos diskution om Gud... Flört // MARIA MAROSKA

Blogg.se

Allvarligt... jag har alltså skrivit tre blogginlägg idag och inte ett enda blogginlägg syns. Är inte det konstigt så säg?
Jag har mailat kundtjänst eller va fan det heter...kundservis heter det nog. Å får tillsvar att dem att dem håller på att uppdaterar systemet...??
Hur kan det då komma sig att alla andra bloggar jag läser på blogg.se har uppdaterats idag. Men jag JAG jag... jag får minnsan vänta... Är inte det jävligt fucked up så säg?

Men hata... Jag vill inte gå till någon annansida och blogga mer. Jag som vart så jävla nöjd...Betyder detta att jag måste byta?
Eller vad betyder detta?
Ska jag bli ap sur eller vad är problemet?
FITTA...ursäkta men min dag har vart helt upp och ner iaf...jag behöver inge mer motgångar... // MARIA MAROSKA

Om inte "man" säger ifrån

får "man" inte klaga då?

NEJ DET FÅR MAN INTE TYCKER JAG!!

Ofta får man höra...
vilka jävla tonåringar
vilka jävla snorungar
vilja jävla föräldrar dem måste ha
Att ingen gör något
Att ingen säger ifrån
Att ingen förälder gör något

Allt för ofta hör jag folk klaga på barn i samhället. Speciellt i grupper där man inte känner varann allt för väl. Jag och Nicke pratade om detta igår kväll.

När man träffas och berättar saker i stil med

"här är det sådant liv på valborg och jag förstår inte att någon inte säger ifrån"

Å någon hänger på...

"Ja tänk vilket herrans liv dem kan föra dessa ungdomar"
"å i såna där gäng som dem har nu hade aldrig vi"
"tänk va krimminella dem är nu förtiden"

osv.

Men hur är det egentligen...Hur ska vi ha det egentligen i vårat samhälla?
Jag anser ju så här... Å jag kan ha fett fel...
Men om någon av mina barn gör fel. Så vill jag att närmaste vuxen i vårat samhälle säger ifrån och tillrättavisar.
PÅ ett vänligt men på ett bestämt sätt.
Å yes!! På dem bara... Men på ett bra sätt...

Är man tyst som vuxen är det ju som att acceptera deras sätt att hålla på. Jag berättade igår för Nicke om min Ica situation. Å det stör mig så fruktansvärt...
Att hela Ica är full med vuxna människor men det enda man hör och ser är onda blickar och suckande...

vill ni höra... The kärring har pratat!!

Går in på ica. Ett gäng grabbar från högstadiet ska köpa frukt. Dem kastar runt med mandarinerna och ska pricka en påse. Dem har roligt och det stör mig absolut inte. Men rätt som det är så missar en av grabbarna mandarinpåsen med två mandariner. Å gänget på ca 5 grabbar i 14 års åldern ballar ur. Dem sparkar den ena mandarinen i mellan sig...
Å alla som äter mandariner vet att mandariner som får sig lite extra med stryk blir jävligt gäggiga islutänden.
Dem forsätter med nästa mandarin...
Redan vid första är jag på väg att säga till men väntar tills jag har packat i mina egna mandariner.
-Hörrni grabbar är det en sån himmla bra ide att sparka runt på en mandarin här inne. Någon kan göra illa sig.. antingen ni eller någon annan. Så ta upp det där och kasta i papperskorgen där...
DET BLIR TYST I HELA JÄVLA FRUKTAVDELNINGEN
-Ärligt grabbar någon av er får ta upp mandarinerna och kasta dem. För det är väl inte meningen att man ska sparka boll inne på ica med mandariner och speciellt inte med mandariner som ni inte äns tänket att betala.
DET BLIR ÄNNIU TYSTARE DET ÄR KNAPT SÅ NÅGON INNE I FRUKTEN VÅGAR ANDAS
-Gör det själv jävla kärring säger en av dem collare killarna. (tur jag vart cool själv en gång itiden och vet att ungdomar är på detta vis av en annledinng)
-Nej det får någon av er göra... Jag må vara en kärring som säger till er men jag anser att det är ett jävla sätt att hålla på som ni. För ingen av er skulle sparka boll med en mandarin om ni gick på ica med någon av era morsor.
En av killarna som ser lite förnärmad ut och faktist skäms tar upp mandarin skalen och kastar dem.
-Super bra grabben synd att dina tuffa polare inte kunde hjälpa till.
Två av grabbarna går och en hade redan gått. Det blev väl för pinsamt...

Men där inne på Ica står alltså fullt med vuxna människor och ingen vågar säga ifrån. Men alla vuxna människor tycker sig ha rätt att snacka skit om våra ungdomar.
Om alla vuxna människor skulle våga säga ifrån när Ungdomarna ballar ur så skulle samhället så mkt bättre ut...Tror jag iaf!

Å vadå...vilka gäng dem har nuförtiden...
Vadå...gick vuxna förr ensamma dem hängde inte i gäng? Eller med kompisar. Vi var ett kompisgäng på 10-12 tjejer som fortfarande är ett gäng.
Vi var 10-12 tjejer som testade på det mästa i tonåren vissa mer än andra.
Men nog fan sa vuxna till oss om vi balla ur och missköte oss.
Men jag tycker det blivit så jävla slappt...
Å vadå att skylla på våra ungdomar det blir bara pinsamt...för är det inte så att vi vuxna ska föregå med gottexempel?

Nej fuck off med attityden det är inte mina ungar så vem bryr sig. OM alla vuxna isamhället skulle kamma till sig lite och våga säga ifrån på ett BRA sätt så skulle det bli mkt lättare...
Å det skulle bli svårare för ungomar som verkligen vill ställa till det.
För hur det än är är vi väl iaf mer vuxna än barn som är coola och muppar sig på tex ica? // MARIA MAROSKA the kärring på ica...

Jag vet att våran kärn familj ser lite knepig ut...

men när andra skillsmässobarn regerar på detta tycker jag att våran "kärn" familj rockar så jävla fett.
Alltså vist fan kan jag bli super irriterad och tom besviken på Zeb´s pappa ibland. Men jag biter ihop för vårat barns skull...
Men när andra barn reagerar och tycker att det är konstigt att vi umgås då skär det i mitt moders hjärta.

Inga namn tänker jag skriva ut....
Ingen vet vems barn som var här igår... (eller jag tror inte dem familjerna läser min blogg ever)
Men igår så hade Zebastians en kompis med sig hem. Vars föräldrar är skilda/separerade.
Zebastians pappa stod här uppe och väntade på oss när vi kom hem från öf.
Då säger det här barnet till mig.

~Maria vad gör han här?
~Vi skall strax åka på karate med Zebastian
~Men varför ska ni göra det tillsammans?
~Därför att det är vårat barn och vi följer alltid med honom.
~Båda två...  (funderade blick)
~Ja båda två..Å är inte jag med följer Nicke med...
~ Va... Förvånad du ljuger...
~NEJ det gör jag verkligen inte... det är sant...


Sedan lekte dem... Eller förde ett jävla liv skulle jag vilja kalla det...
När jag står och lagar mat så ropar denna kompis...

~Maria varför ska Zebastians pappa äta här för? (för nyfiken för min smak av barn men en go kompis ändå)
~Han är oxå hungrig svarar jag
~Mhee va konstiga ni är varför äter han här för...
~vadå bjuder aldrig din mamma eller pappa hem sina kompisar för att äta mat?
~va kompis...Är han din kompis...
 ~Ja...en av mina bästa kompisar oxå...
~Förvånad vet du att du är konstig...
~Nej jag är inte alls konstigt det är helt normalt att vara kompis fast man inte lever ihop. Å det är bara sunt för Zebastian att se att vi är vänner och kan prata med varann. (kanske inte helt vettigt att säga men jag var bara tvungen)
~Men.... vadå vad säger Niklas
~Han är Nikas kompis oxå... Det är inte alls konstigt...


Dem fortsätter att leka... Hör att Zebastian berättar för den här kompisen att mamma och pappa träffas flera gånger i veckan med mig. Å Nicke med för dendelen. Hör denna kompis fråga flera gånger...Är det sant zebastian??
Tillslut tröttnar Zebastian och ryter...
Jaaaa det är sant, varör skulle jag ljuga om det....
Sedan berättade den här kompisen hur den hade det...
Det är väl kanske inte nå fel med deras familjekonseltation heller...
Å jag vet att dem träffas på födelesedagar och så...
Men jag kan och kommer kanske inte kunna förstå varför inte separerade/skilda föräldrar kan göra det bästa för barnet. Jag har bloggat om detta minst 14 ggr men jag fattar inte.

Många kanske tycker att vi ska skita i att ses...har vi en gång separerat varför träffas så jävla ofta...
Har fått spydiga komentarer i stil med

"fan va gulligt då kul att det funkar för er då"
"men ärligt är ni inte lite kära så mkt som ni ses"
"hemma hos er råder det ju dock ingen svartsjuka"


Men nej... Vi är varken kära eller svartsjuka...detta gör vi för Zebastians skull. Vi separeade för att vi inte älskade varann mer..för att det inte fanns någon sådan kärlek.
Ni vet kärleken som man ska ha för att ett kärleksförhållande skall funka. Ni vet... att man ska vilja ta på varann, vilja kramas, villja ligga, vilja pussas, vilja åt samma håll.
Men det ville vi inte... Vi hade ett barn och gör det tillsammans nu.

Sedan förstår jag inte mammor som inte låter papporna vara med barnet. Mammor tror ofta att dem har ägande rätt om sina barn.
Nu pratar jag ABSOLUT INTE OM OPASSANDE PAPPOR.
Utan om pappor som är helt normala som dem en gång har älskat...Som vill ha barnet men som får käppar ihjulet från mamman.
Nej bort med alla sådan mammor.
Jag ville inte heller att Zebastian skulle bo hos sin pappa första tiden på 50% det ville inte hans pappa heller för den delen.
Men vi träffades iaf i veckorna.
Man kan faktist träffas...
Å mammor har ingen ägande rätt om sina barn...utan pappan skulle inte barnet finnas...
Vill man ha ägande rätt om sina barn...Finns spermabanker.

Normala pappor finns tro mig... det gäller bara att ge dem chansen // MARIA MAROSKA


Gårdagen gick fort som fan...

Men mitt senarium med syskonfotograferingen blev inte alls som jag skrev...
Tre mkt fina killar skrattade gott åt fotografen. Alexander är den som är mest svår flörtad. Han fick kämpa ett tag innan Alexander fick ett leende. Men tillslut så... Å sedan så kan dem ju retuchera (eller hur det stavas) korten rätt så bra.
Om en kid blev bra på ett kort kan dem ta det och sätta in i det andra... Typ!
Det var verkligen super fullt med barn på ÖF igår...Nästan för mkt barn...men det var trevligt...
Något stökigt skulle jag ju vilja säga... Men men!! Hem laga mat och iväg igen... JA... klagar gör jag inte...men jag satt inet själv förrän kvällen var här igår kväll... Trött som sate... // MARIA MAROSKA

Telefon kö

suger!
!
På riktigt...nu har jag iaf köplatsnr 1 //MARIA MAROSKA

barnkliniken...

Jag är nästan färdig för att gå...Då kommer jag på...
Shit jag skulle ju ringa barnkliniken...Det finns inte ett enda recpt som är gilltigt. Jag skulle ju fixat detta redan förra veckan. Men det glömdes helt av när det var massa andra roliga saker vi skulle göra.
Så idag gör jag nog så...
Jag stannar hemma fram till lunch..:Ger kidsen mat och sedan traskar jag till öf efter det. Tänkte att vi skulle äta lunch. 11:15 då är vi kllara till halv tolv med att äta...sedan så går vi här ifrån när jag klätt dem och är lagom där utanför när Zeb kommer från skolan....

Fan jag måste bajsa...återkommer... // MARIA MAROSKA

Fuck...

ser senariet syskonfotografering framför mig...

*En tjurig Zeb kommer från skolan...Blöt på jeansen och skitit tröja...
(jag har packat ner rena kläder ifall att)
* En snorig Alle som inte kommer att sitta still för fem öre...Å när vi tillrättavisar honom kommer han börja gråta och åla runt på stolen eller golvet eller vad dem nu skall sitta...
* Jonathan kommer tjura i högansky för det enda han vill är att få sova...

Jag kommer stå där och försöka göra det bästa av situationen och känna hur det börjar pärla sig med svett på båda näsa och panna...Å blir det extra jobbigt kommer det även kännas i nacken...
Jag kommer känna mig frustread och vill egentligen skälla...Men gör det inte för att då blir hela senariet syskonfot ännu mer fucked upp än det var innan...
Barnen kommer iaf känna igen mammas frustration av sinnes kaos och bli ännu värre...

* Zeb kommer säga saker som...-fan va drygt måste vi... -mamma ge dig orka syskonkort  -mamma skit i det här alle är iaf helt jobbig och inte sitter still

* En snorig och icke stilla sittande Alexander kommer vi det här laget bli helt galen och vägrar att äns vara i samma rum....

* Jonathan har för länge sedan gråtit sig till sömns och är alldeles röd och uppsvullen i hela ansiktet för att han fått vänta.

SÅ SNÄLLA GODE GUD ELLER HÖGRA MAKT....ge mig ej detta senarium... Ge mig en lätt match när det gäller syskonfoto idag!!

Kanske skulle stanna hemma tills dess...  // MARIA MAROSKA

Måndag morgon 1 december...

Jaha...då var det december då...Årets sista månad och med allt vad julen hör till. Men jag har kommit till en klarhet i livet...
JAG TÄNKER INTE STRESSA DENNA JUL...
Jag tänker ta det med ro ta det lungt...Ingen stress...tänker inte hia upp mig för massa jobbiga julsaker.
Nu är julgardinerna uppe... Jag  byter ju bara i köket...
Vi har ingen gardinstång i vardagsrummet. Så jag behöver inte ha några gardiner alls där...
Jag har därimot julpyntat i föntret....Ska ta kort på det till kvällen och sätta in..
Nej så ingen stress i december....får vi se om jag kan hålla detta eller ej?

Idag då....
Med tanke på vad klockan är så skulle jag ju behöva dra min kos snart...men ingen stress. Så jag tar det lungt till kl 9:00 tänkte att jag skulle gå vid 9:15 men eftersom alla hemma varande i denna familj fortfarande har nattkläderna på sig.....så lär det inte bli nå gå någonstans 9:15 Men ingen stress...Hinner vi inte så hinner vi inte... Vi har väl egentligen ingen tid att passa.
10:00 ringer det iof i klockorna i kyrkan idag.
Det skall vara sång i själva kyrkan och barnen skall få klä ut sig...Prova änglavingar och så antar jag att dem får klä sig med överig jul rekvisita. Men eftersom jag inte var där i torsdags så missade jag vad som skulle få användas. Jag har bara hört rykten om dessa ängla vingar...
Men det är inte hela världen om vi inte går dit heller...Bara jag är på andra öf till 12:15 då kommer Zebastian från skolan och 13:00 är det dax att ta syskonfotografering... // MARIA MAROSKA

RSS 2.0