Jag har massor att skriva...masssssssor!!

men nu orkar jag inte... Inte nu... MEN i morgon smäller det med massa inlägg!! // MARIA MAROSKA

Ute dag nr 2 denna helg... NAJSIGT VÄRRE!!!

Dag två av helgens dagar var med ute dag. Härligt tycker jag. Alexanders dagiskompisar och deras mamma var här strax innan tio och sedan hade vi verklien en heldag ute. Det var en super bra ide av Linda att faktiskt vara ute hela dagen. Lindas man fixade handlingen och vi tog oss till femte (gheto gången) för att inta lek, friskluft och massa snack. Härligt barnen lekte på och dagen gick förväntansvärt fort. Vi grillade korv med bröd och fikade tårta och drack kaffe och hade super najs ute.

Mina barn var iaf mega trötta när vi kom hem och in. Vi var väl inne si så där halv fem. Sjukt galet trötta…men vi åt mat och sedan skrubbade jag bort ute dammet från dem. Oj vad badvattnet blev svart…så vi tappade upp ett nytt och så fick dem bada… Jag brukar alltid tvätta dem och så innan vi tappar upp och så får dem bada hur länge dem vill men idag blev det lite tvärt om. Men det var ju roligt att tappa upp vatten… Jojje hade iaf mega roligt med duschen. Alexander uppskattade det inte. Men dem fick hållas och så var dem sams. Ibland är det bättre att inte lägga sig i…

Både Alexander och Zebastian har hunnit med varsitt kalas idag med.

 

MIN STORA FRÅGA ÄR… Om man har ett kalas som börjar fyra, bjuder man inte på något att äta då om det slutar vid typ 19:30?? Min son kom hem nyss mega hungrig… Det stör mig när man inte får riktigt information om vad som bjuds eller inte. Å jag förväntar mig faktiskt något vettigt i magen på kalas för stora barn om det börjar 16:00 och han kom hem för ca 5 minuter sedan. Eller är det bara för att man själv skulle ha bjudit på mat. Tacos, grillning eller annan ”barn” mat. Är det för att man tror att folk är som en själv!?? Om jag blev arg… nja så där lagom eftersom jag gjorde mat till mig och dem två mellanbarnen idag och inte till någon annan. Niklas åt på vägen hem från sin AM fotbollsmatch och ja jag trodde ju självklart att Zeb skulle få mat där han var. Det är ju iof lite typiskt denna familj att ha skruvade mat tider… (för mig/oss skruvade mat tider)

Alla äter tydligen inte som oss. Frukost, mellis, lunch, mellis och kvällsmat. Med lagom mellanrum. Nu är det ju inte alltid så att vi äter något mellan frukost och lunch om det inte är ett mega hopp i timmar där imellan. Men men….  

Jag får nog lära mig mer och mer att man måste nog sluta ta förgivet och fråga folk. Alla är inte som jag…hur mkt jag än skulle vilja det emellanåt. // MARIA MAROSKA


Tatueringen....

På Onsdag ska jag till tatueraren och boka tid och rita mig själv på kroppen. Inte tatuera in utan skissa och se om den får plats där jag vill ha den och få den jag har övertäckt?? Det är frågan lixom hur det kommer se ut , jag tror ju bra men sedan är frågan hur långt ner mot handen denna tatuerare vill tatuera. Vissa har ju policyn att inte tatuera för nära handen. Å det kan ju vara bra så där ibland. Inte just denna gång då jag har min tatuering på handleden som jag vill tatuera över… hmmm vi får se vad han kan göra åt detta. Men det blir nog bra vilket som… Inget kan väl bli värre än vad det redan är. Det är egentligen inte något fel på den jag har där nu utan mer att jag själv tycker att den är för INTE jag!!

Det roligaste av allt är att det är min fd  jobbarkompis Ullas dotter som ritat min nya tatuering. Jag bara älskar den. Jag fick den precis som jag ville. Nu ska den bara ner på min arm och sedan ska den bli så likt originalet som det bara går…

Onsdagen är snart här…härligt! Då ska det ritas, tittas och beställas tid. Å så ska jag ha ett BRA pris… Så jag kan gå tillbacka och tatuera in nästa tatuering…

 MIN NYA KÄRLEK

Hur är det egentligen med mig och tatueringar….jag har frågat mig själv några gånger varför jag tatuerat mig gång på gång. Det är snyggt okey jag tycker det men är det bara vissa personer som gör detta eller kan det vara vem som lixom? Jag började tänka efter nyss vilka av mina vänner som faktiskt är tatuerade och jag kan lixom inte riktigt finna någon likhet i oss?!? Eller är de de…. // MARIA MAROSKA


Dagen var lång men härlig...

Galet lång dag det var idag. Men en fantastisk dag!! Vi har verkligen haft en hel ute dag. Det är bara för härligt.

Niklas provade på att jobba en sväng idag men det resulterade i ännu mer ont i bihålorna. Jag själv sa åt honom si så där en miljon gånger att han skulle stanna hemma. Men eftersom jag inte är hans mamma och inte har någon laglig rätt att låsa in honom så gick han till jobbet.

UTAN ATT LÅTA ELAK!! Men han får fan skylla sig själv att han är mer snorig och har ont i bihålorna!! HAN SKULLE VART HEMMA OCH TAGIT DET LUGNT!!

9:00 var jag och mina fyra barn ute i solen. Med en brasse stol till mamma Maria Maroska och lek för barnen. Ju längre tid på dagen ju mer sällskap fick vi. Härliga tider med vår!?

Eller nu ljög jag jag hatar verkligen våren och dess pollen. Men det är härligt med vår. Å det är härligt när folket börjar komma ut från sina lägenheter. Det är the shit lixom!!

12:10 åt vi lunch inne, jag kastade Jojje i säng för 50 minuters sömn sedan ut igen. Lekte och tog en promenad med Melle och gänget till Ghetto sidan av Hovda. Helt plötsligt hade vi bara två barn kvar hemma för Farmor kom och hämtade Alexander och Zebastian för att åka till stugan för att elda. Det har vart Zebastians uppdrag i alla år att elda grenar, kvistar och bråten där ute enda sedan jag träffade Niklas. Å i år hade han även med sig Alexander som blivit stor nog att hänga med. HÄRLIGT!! Så Niklas, Jag och Jojje med sovande Christian tog oss en promenix i solskenet och beslutade att ta vändan förbi pizzan. Slapp vi laga kvällsmat med…Härligt härligt!!!

Bilderna från dagen får tala för sig själv….

(sixten, Felix, Agnes, Selma, Alexander, Jonathan, Christian, Zebastian, Marcus, Tilda, Milo, Thyra, Melle, CD, Catha, Micke och så jag och Niklas + två små hundar)
                     

Å så sist men inte minst lite ego kort på ego bloggaren som gett sig fan på att jag får blogga om vad jag vill för det är fan min blogg.... Vänta ni bara!!! hahahahhaha!!!

  
// MARIA MAROSKA


Jag borde gå ut....



Jag borde verkligen gå ut och valla mina barn i solen... I DO IT!! // MARIA MAROSKA

Freaky fredag....

känner mig totalt snurri i hela bollfan!! whoopppieeee!! Halv sex i morse vaknade Christian... halv fucking sex...bet ihop och gav honom frukost. Jag försöker få bort vällingen på morgonen redan nu. Sova och så direkt på frukosten... Suck men halv sex lixom!! Jaja jag har ju precis börjat blandat ut NAN2 med vanlig sexmånaders välling så det är väl klart att det inte kommer gå på ett kick...Nu är det slut ätet med flarra på morgonen. NU fick han inte frukost förrän kvart över sex. Vi drog ut det med lite egenhändig lek med bitring och leksak i sängen så jag fick vakna till i ca 20 minuter. Sedan blöjbyte och lite klädbyte så vi drog ut på det en sväng... Jag har ALLTID vart väldigt ANTI den här vällingflarran på morgonen och ingen av mina grabbs har fått den efter 8 månaders ålder. Jag har ingen anning om det är rätt eller fel...men det funkar här hemma. Dem vaknar ap tidigt och har vant sig att coola ner framför tven iaf en timme innan vi serverar frukost. Dem rår om varann... I morse satt alla dem tre stora i soffan och kolla bompa en stund innan frullen. Det är vanligare på helgen att dem sitter länge och gosar in sig i filt i soffan eller i varsin fotölj. Ibland två grabbar i en fotölj med. Dem lixom löser det själv den första 1½ timmen på helgen. Ibland bara kommer dem upp och ligger brevid oss och kramas en timme. Ingen jäkt till frukost i denna familj. Så nu hoppas jag att jag kan intrudda Christian i samma familje häng?!?!?!

Skit i det nu...frulle is the shit ALLTID!! MUMS... :-p
Jag duschade och badade barn i morse för att dem skulle vara nytvättade i håren och se ut som rena barn... hahhah och fina barn för det var dax för syskonkort på öppna förskolan idag.
ÅÅÅååå shitto va mkt barn och föräldrar det var där...
Jag får lite små panik när det är så mkt barn där. Alltså barn i all ära men inte tre hundra elva stycken med hysteriska mammor som har klätt dem fint.
Jag duschade mina barn fin fint och borstade tänderna på dem. Nya kläder fick dem när barnet före var inne för att fota sig. Zeb kom direkt från skolan för att ställa upp på en syskonbild. Duktiga kille...  Han fick tom sluta tidigare idag och jag tror han gillade det... Vi åt lunch ihop där och sedan när barnen små hade sovit i varsin omgång så gick vi ut och lekte. Vi promenixa hit till våran sandlåda...Men vips så blev det blåsigt och kallt...men vi gjorde iaf två och en halv timme ute det var fett najs. Även fast det var kallt i slutet av våran utevistelse iaf för mig....

Jag meckade i ordning rester till middag orkade inte mig på något storkok till middag. Niklas tog sig till Anders idag på eftermiddagen och är kvar där än. Skönt för både honom och mig med lite egen tid.

Helt plötsligt hade jag åtta barn hemma!!! Jag är tacksam för att fyra av dem gick hem...hahhahhaa!!!
det är alltid härligt med massa barn och jag gillar sällskapet av spontana barn. Men idag skickade jag hem dem halv åtta. Zeb fick följa med sina kompisar ut en sväng istället. Jag kände lixom att i kväll orkar jag inte... Så halv nio kom Zeb hem och dem andra vette fan var dem tar vägen när jag har en FREAKY FREDAG?!?

Men jag är inte den enda vuxna... Natta åkte iaf till gryta till sin g.mormor och morfar. Så ett barn behöver jag inte oroa mig för.... helt otrolig kännsla att jag måste oroa mig över andras jävla ansvar!! blääkoommmm men det var inte det jag skulle skriva om...
NU är jag trött slut och ska kasta mig i säng... Halv tio ska Zeb släcka inne hos sig då ska jag med släcka för jag är så trött så jag mår lite lätt illa....

Å mitt illamående hittade jag två påskgubbekärringar!!!
 
Alle på dagis... (fröken skickat)

Jojje på dagis (fröken skickat)

Alle på dagis (fröken skickat)

Nej nu lossas jag klockan är halv... // MARIA MAROSKA

Jag är kär....

Jag är ju DC freeeek så det bara svänger om det men jag kan inte låta bli att inte köpa DC skor så är det bara. DC rockar så hårt så jag tror jag skippar alla andra skor i hela världen är det grönt för dig eller???

Jag införskaffade mig återigen ett par DC shoes lixom!! Denna gång grymt snygga så man nästan måste kyssa dem varje gång man tar av och på dem…

Jag hittade dock två andra jag så gärna skulle vilja ha. Men jag kan inte köpa allt jag hittar i DC har jag förstått nu när jag har fyra gangster grabbar att handla till med. Å det blir ju inte så där super billigt då äldsta gangstern av dem med gillar DC… Nästa år är det bäst jag passar mig för då kan han nog ta alla mina skor. Jag är ju allt från 36 till 38 nu förtiden beroende på vad det är för dojja från DC.

JAG ÄR KÄR I MINA SKOR….  // MARIA MAROSKA


Snart brakar helvetet lös igen...

eller är det bara jag som är en häxa som tror detta!!?!? Kommer inte den där jävla perioden finnas denna gång?? VA VA VA VA... Kan ingen bara...snälla!!! 

Kan ingen bara tala om för mig att denna gång kommer allt gå som en dans på rosor…snälla säg till mig att det är så. Att det kommer gå bra att vi som familj inte kommer märka av detta på något vis. SNÄLLA någon be för mig!!

Jag skulle helst av allt bara vilja säga. ÄR DU HELT DUM I HELA JÄVLA HUVUDET ska du utsätta oss för detta återigen en gång till. Fattar du trögt eller utsätt oss inte för ondo…

Men jag kan inte!! Vi lever i ett fritt land i ett fritt förhållande med respekt för vad den andre vill göra. Å nu har han bestämt sig igen för tredje gången att han ska genomföra detta.

Jag kommer få bära hundhuvudet och vara den som får ta skiten när skiten ska ut.

Ska jag tro på att han fixat detta?

Klart jag ska jag älskar ju honom klart jag ska stötta och peppa. Men ska jag även stå ut med en arg och vildsint best hemma?? NEJ VA….

Jag sa till honom…gör du det igen så vill vi inte ha dig hemma på 31 dagar. Vi orkar inte med dig. Man kan man köra ut någon från sitt eget hem? NEJ VA…För återigen ska jag låta honom göra som han vill. Han vill pröva och jag ska stötta…

Men denna gång får jag ställa krav då? Får jag som sambo och Mamma till våra barn ställa krav på ett vänligt och iaf något så när enkelt liv under denna tid??

Vist får jag!?!?

SNUS är fan en stor last för min pillertrillande snusmumrik men jag vette fasiken om jag vill att han ska sluta snusa.

Eller det är väl klart jag vill men jag räds redan på hur vi kommer ha det!! Är det att vara en förlorare redan nu…är detta ett tänk som får honom att inte klara detta.

Jag måste peppa…Jag måste vara den som peppar…fan va jag ska peppa!! 

SNUS ska fan inte få förstöra denna familj… shit va rika vi kommer bli när han slutar snusa… Ni vet ju ni som hängde med sist hur mkt han snusar för… två stockar snus minst i veckan de ni… min älskade sambo sover, äter, bajsar, leker, spelar och gör allt med snus i mun. (nästan allt dock) 

Han plockar tom i och ur snus ur munnen nattetid…

Ja ja!!  Jag är rädd men shit va jag måste peppa honom!!!

1 maj smäller det igen… suck eller kyss // MARIA MAROSKA


Eftersom min vän Ankan...

för det första är det inte alla som har en Anka som vän. Men shit va det rockar...en Anka man kan ha dejt med och tom dubbeldejt med george och en Anka...shittooo!!!  Det är lixom lite kärlek i det....
(men ack det var länge sedan och det är bara mina sjuka barns fel ajjabajja)

Men iaf Min Anka skrev ett inlägg för att påminna mig om att ge utverdering på koppen.... Å det ska ni få mina kära där ute i cyberspace...
 

 

Menskoppen rockade mer än någon kommer att tro….

Första natten var bökig som fasiken inte för att den var ivägen på något vis. Den satt där den blivit dit sutten och jag sov som en klubbad säl. Mot vad jag brukar göra när jag har mens. Eftersom jag har ett niagarafall mellan benen ALLTID den första natten och värre har det blivit med barna födandet av någon konstig anledning!??  Jag brukar läcka i vanlig ordning den första natten men inte denna natt…Kruxet var att få ut den när jag var trött mega delux….det var utan att ljuga ett projekt som heter duga när Maria Maroska var som segast där vid 4 på morgonen och mega kissnödig… Kissa var inge problem det var snarare problem att tömma den med trötthet i kroppen. Men jämför man med att byta trosor, binda och tvätta sig så var det ju enkelt. Något pillimariskt (kan det heta så fast det egentligen är ett ansiktsuttryck?)

Men ut kom den och rengjord blev den och SHITTOOO vad mkt mens. Å in igen och sedan sov jag. Den här mojängen kan vara inne som en tampong 4-6 timmar eller vad dem nu rekommenderar. MEN ärligt jag glömde att jag hade den dag 2 så den blev lixom tömd endast på morgonen och sent sedan på eftermiddagen.

Många jag pratat med och även jag tycker det är super svårt att kissa utan att byta tampong. Det är super enkelt att kissa utan att behöva tömma koppen.  Så alltså glömde jag det…vet inte hur ohygieniskt detta är?? Har inte tagit reda på det men bättrade mig så in i bomben till dag tre på min mens dag… Då blev det med fyra timmar imellan men då var det lixom inte så mkt mens där i…

MAN HAR VERKLIGEN NOLL KOLL UTAN EN KOPP HUR MKT MAN BRUKAR BLÖDA UNDER EN MENS. Man har ju inte ens någon koll när det gäller binda eller tampong heller i vilka mängder man blöder. Men det har man med koppeliikoppen!! 

Dag fyra och fem rockade den vidare och så var mensen slut.  Jag måste verkligen rekommendera den till alla kvinnor…. Man anpassar själva utdragnings längden med en sax. För jag tyckte själva plastplutten man drar i var för lång så den klipper man av i sin egen passande längd. Det stod på förpackningen att många kvinnor klipper av hela men då måste man vara säker på att man får ut den. MEN det skulle jag aldrig tordas. Man vet ju vilken panik man brukar få när tampongsnöret är borta för någon sekund. Så jag har kvar en bit av plastmojängen att dra i….

 

SÅ brudisch testa vettja!!! // MARIA MAROSKA



Maria Maria

hur skön är hon inte då Maria Montazami!! Jag hann ju inte med att kolla hollywoodfruar denna vecka så jag kollade på tv.3 play. Å hon är ju bara så härlig...Jag ska sno lite av hennes personlighet och göra till min egen. Hon är bara sååååå skön... jag älskar hennes sätt..hur hon pratar om sitt förhållande om kärlek och respekt. Å hennes koncept kan ju inte vara helt fel då hon faktisk förnyade hennes äktensskaplöften efter 22 år som gift. Nej härliga människa....


låt mig få lite av hennes mjukhet jag ska det till mig... Hon kan verka som en blåstbimbo i mellanåt med hennes lull lull och hur hon piffar. Men jag tror på hennes underbara stil... Maria Maroska behöver mer av Maria Montazami... // MARIA MAROSKA


jag skulle skriva massa mer som rullar

runt i min hjärna men jag orkar inte....en annan dag // MARIA MAROSKA

Dagis jivakt...in my as...

Måste man nattvandra om ens dagis blir vandaliserat nattetid?? Måste man ställa upp som förälder att hänga runt dagis och nattvandra som förälder!??

Enligt mig var detta det dummaste jag hört ever ever…. I hela mitt liv!

Men tydligen så är det andra föräldrar som faktiskt ställer upp på detta.  Går med på dess dumhet… Nu undrar ni säkert varför jag tycker detta är en dumhet. Joooo de ska du få höra!!

Det är faktiskt inte upp till MIG/DIG som förälder att vakta ett kommunalt dagis. Detta är en politiskt/ekonomisk fråga detta är INTE en föräldrar  fråga och inte ett föräldrar ansvar. Det kan ju aldrig vara upp till föräldrarna att se till att DAGISET mitt barn går på ska vara helt och inte förstört när jag ska lämna mina barn på dagis på morgonen.


Det är väl klart att Västerås stad är glada om det finns puckad föräldrar som ställer upp och nattvandrar och vaktar ett dagis.

NEJ…. Lägg krut på annat föräldrar…ska ni nattvandra i typ 15 år då eller??

Tänk att det finns så snälla föräldrar som ställer upp…men ack så dumt…

INTE DAGIS… Inte för att rädda något som är kommunens ansvar…. // MARIA MAROSKA


Bråk och knivslagsmål...

Jag får väl vara nöjd med att man bor på beverly och inte på slummen men vi ser ju den från vårat köksfönster...Å det var fullrulle ute på parkeringen efter vi ättit lunch.
GALET...
 
Jag och Alexander hade iaf något att fördriva tiden med ett tag. Nikla är sjuk. IGEN...Jojje sov och Christian lekte på lekmattan. Så vi spanade in polis och ambulans personalens jobb.... // MARIA MAROSKA

KÖRSLAGET...

kanske ett kärringprogram eller är det detta man kallar svensk underhållning för hemma sittande familjer, singlar och par??

Jag brukar ju inte titta på Körslaget men i kväll gör jag det.

Min personliga favvo är ju Kalle Moreaus . NU vet jag ju inte så mkt om hur bra han är i KÖRSLAGET eller hans kör…eller jag har ju lyssnat. Å jag gillar det!

Deras visa var helt klart bäst. Kanske för att denna visa är en av mina visor jag själv går och nynnar på här hemma ibland. Jag kan nog säga att jag tyckte dem var så underbart bra…

Men nu då?? Är jag olojal min hemma ort om jag ringer på Moreaus!? Eller kanske jag ska lösa det med att ringa på båda…. ?!?


//MARIA MAROSKA


MENS mens MENS och åter mens...

Menskopp här kommer jag!!!!

Hur sjukt det än låter så ska jag prova på det modernaste inom mensvärlden… Eller det kanske finns något ännu bättre för oss som faktiskt har mens.

Jag var hemma hos Tania här för några veckor sedan på tjejkväll. Då hade vi en kvinna från Himmelriket som pressenterade allt mellan himmel och jord.

Jag var först väldigt skeptisk mot denna nya mens grej men nu ska den provas.

Den är på plats och det känns inte ett skit….

Jag har ju i vanliga fall problem med tamponger och tycker det är lite halv äckligt med binda. Men det är härligt med nymodigheter och jag skall inte vara kärringen mot strömmen och vara en mes och inte prova.

Den var lite knepig att få på sin rätta plats. Men för att vara första gången är jag nöjd.

Sååå mooncup here i come!!!

Å att vara lite rädd om naturen med när jag ändå håller på är väl super klokt... ;-) Klimatsmart vid mens // MARIA MAROSKA


Hur irriterande är det att vara en berg och dalbana

Jag känner mig fruktansvärt irriterad. Jag blir så här störd ibland. När jag stör mig så mycket på hur andra sköter sig, sitt och sina egna.

Om man ska vara riktigt ärligt gentemot mig själv så fattar jag inte varför jag gräver ner mig så i andras val i livet… Den negativa energin drar ner mig fruktansvärt. Jag går runt hemma och irriterar mig på andras liv…. VARFÖR i hela friden. Andra människor måste ju lära och se sina egna problem. Dem kanske inte ens ser detta som ett problem!??

 

Den senaste veckan har jag haft fler barn hemma än mina egna. Alla barn som inte känner sig helt trygga med sin hemma miljö är välkomma men denna vecka har bara vart för mkt. Tre dagar utbildning och sedan barn som man verkligen måste SE.

(man ska se alla barn, men mina barn känner sig sedda utan att jag måste vare med dem 24-7)

Jag har försökt att hjälpa till med att locka med att det är roligt att göra läxor. Jag har vart ett bollplank för bekymmer.  Det har ätit upp mig…

Jag har vart extra känslig! Jag har mått dåligt för att vuxna människor inte kan stå på sig lite. Morska upp sig och göra det BÄSTA för sina barn.

Jag förstår ju NU idag varför jag vart extra motaglig… MENSEN kom som ett brev på posten i morse.

Jag brukar drar ner mig och älta om andras liv och irritera mig på saker och ting. KVINNLIGT??? Inte vet jag?!?

Jag är kvinna och jag är sååå!

Jag stör mig på hur folk hör sina barn men inte ger sina barn feedback på de dem signalerar.

HUR I HELVETE KAN KÄRLEKEN TILL EN MAN VARA VIKTIGARE ÄN HUR SINA BARN MÅR??

HUR I HELVETE KAN OBEKVÄMA ARBETSTIDER OCH ALKOHOL VARA VIKTIGARE ÄN HUR SINA BARN MÅR?

Hjälp mig att förstå…..

 

Jag är inte den bästa mamman alltid.. jag kan både säga och göra sämre saker än vad jag egentligen strävar efter.

Men jag har vart där nykär och ensamstående med barn. Jag såg mitt barn… När Zeb ville vara själv med mig så fick han det. Niklas sov inte hos oss förrän han blev inbjuden av Zeb. Han lät Zeb komma till honom och bjuda in honom i våran familj. Niklas kom när Zeb somnat… Niklas kom på morgonen ibland och åt frukost med oss. Han och jag bestämde att han skulle komma in i våran familj på Zeb´s villkor. Å jag sa redan från dag ett! Mitt barn går först kan inte du acceptera detta är du inte välkommen. Mitt barn måste tycka om dig annars kommer detta inte gå…

Nu är ju Niklas en karl utan knussel och bekymmer och Zeb välkomnar nog dem flesta in i livet. Eller gjorde iaf då. Han har blivit mer och mer skeptisk till en del människor och ifrågasätter ofta varför och hur!?

Detta är ju mina värderingar i livet jag kommer ju ALDRIG att kunna bestämma över en annan vuxen människa. Men för mig är det oförklarligt att man inte låter sina barn gå före en kärleksrelation.

Det finns tom lösningar som är tvär enkla. Träffas när barnen är på dagis/skola.

Men vem är jag att bestämma över andra!!!  INGEN!!! 

Tyvärr så är jag inne i två tre dagar… IRRITATIONSMOMENT!!

Jag är expert på att tycka mer än vanligt i mensfas…. Men stå ut med mig snart är det över igen…..//MARIA MAROSKA


Utbildningsdagarna rockar vidare...

det är bara så jävla roligt men det är bara så jävla tungt. Undrar om jag ska lägga ner mina tankar om att plugga. Det är ju bara helt grymt jobbigt att lära hela dagar...Men sammtidigt så roligt...

Cyklade med barnen till dagis i cykelkärran... Sedan brassa jag cykel själv till avdelningen för vidare lärdom i paragrafer, lagar och avtal. ROLIGT ROLIGT...sedan brassa jag cykel fort som fan till skiljebo för att hinna in på ICA innan det var dax att hämta barnen. Det ska bakas till dagis. Dax för öppethus i morgon för att flörta in lite mer barn till förskolan. Till Vässes Vassaste förskola... kommunen i alla ära. Men efter denna vecka är jag mer än tacksam för att jag har mina barn i en privatförskola. Vi går ju kurs med alla områden inom kommunen och landstinget och även dem från privata arbetsgivare samt personliga assistenterna som har brukaren som sin chef.
Vilken salig blandning på människor men det är spännande att höra hur en del har det sämre och bättre på sina arbetsplatser än en annan har. Å vi är ju folk från hela västmanland så det är verkligen roligt...

Mamma Mia så när barnen var hämtade cyklade jag hem dem. Lekte i sandlådan medans Nicke sprang upp och gjorde mat. Han själv jobbade fackligt idag och blev hämtad av pappa och chrisitan efter jobbet. Sedan åt vi mat, Nicke hojjade till träningen och mina barn däckade som klubade sälar 18:10 (chrisitan 19:05)

Å jag bakar bullar/datoriserar....
 // MARIA MAROSKA

Utbildningen

lagar och avtal rocker runt i mitt huvud...  Jag orkar inte blogga!! Jag är helt fuckade med rolig information...men det är som en korvstoppning. En bra korvstoppning!!! // MARIA MAROSKA

Jaha sjukstugan rockar vidare....

fast så sjuka som i sjuk är vi ju inte... Eller Jojje var det...Lite scary är ju det iaf!!
Men som sagt Fucking jävla pollen säsongen är här.. Snoren rinner som bara den och här tas astmamedicin för fulla muggar.
11:30 hade jag läkartid till barnen hos familjeläkaren. Öron, ögon, näsa och mun och mage blev kollat på alla.

Alle: Airomir vid behov samt pulmicort morgon och kväll. Samt allergimedicin...
Chribba: Airomir var tredje timme och Pulmicort tre gånger om dagen
Jojje: Inhaleras vid behov....Men schary shit ungen hade dubbelsidig öroninflamation. Fatta...hmmm doktorn undrade om han vart annorlunda eller tagit sig åt öronen... NOPP!! Å den hade vart där ett tag vad han såg... Spännande unge man har!!
Zeb har ju högsta dosen av allt så hans allergiläkare pratade jag med i telen i morse. Sedan har vi ju tid till alla kidsen så då får vi se... Om något ska göras mer...finns inte så mkt mer än härda ut stormen!!

Så vi åkte hem inhalerade och sedan gick vi ut...Med medicin i väskan och näsdukar i högsta hugg!!


Å tror ni inte att sandborttagnings SÖREN kom...barnen tyckte det var spännande och låg på rad och tittade... Å jag nös en miljon gånger!!!

Alexander fick jag inhalera.... efter att Sören hade vattnat och skurat klart våran fina gård!!
  // MARIA MAROSKA

Inget ont till föräldrar som inte orkar att ta hand om sina barn...

.......... Men massa ont till alla dessa föräldrar som faktiskt inte ber om hjälp till sina barn. Igår fick jag personligen uppleva barn i försök att kolla av om vi verkligen står kvar här i vått och torrt som vi alltid sagt....  Om saker och ting verkligen stämmer som vi förutspråkar (heter det så??)
Att som vuxen handskas med vissa problem kan var ack så jävla svårt när barnens föräldrar inte bryr sig, har regeler eller visar hur man ska föra sig i vårat sammhälla. När det finns föräldrar där ute som faktiskt inte lär sina barn rätt och fel. För hur det än är så finns det faktiskt vissa saker som jag hoppas att alla föräldrar visar för sina barn att det INTE är rätt.
Å det är att inte kalla varann fula saker och att inte slåss. Att respektera andra och speciellt vuxna.
SEDAN kan alla uppfostra sina barn hur dem vill och med olika metoder men att inte göra någon illa verbalt eller utåt är A och O. Enligt mig...man kan lösa saker med andra metoder....
Men när det finns barn som är socialt missanpassade blir jag så ledsen. När det verkligen på riktigt finns barn som skriker efter att någon ska se dem gör mig så ont....


Jag tog en fajt igår med en snart 11 årig tjej som har funnits i våra liv alltid. Ibland välldigt nära och ibland välldigt långt ifrån. Men denna tjej och hennes ALLA syskon har alltid vetat att jag och vi finns.
Igår blev jag testad till fullo...
Igår fick jag bita mig i min tunga allt för många gånger.
Igår fick jag en prövning där jag kan erkänna för er att hade jag inte haft en spärr hade jag slagit på detta barn.

Det är inte barnens fel att dem inte vet hur man ska tala och inte tala...

SUG KUK, HORA, FITTA, JAG BRYR MIG INTE, JAG HATAR DIG, ORKA, ÄCKEL JÄVEL, KUKUNGE och ord som liknar är ord som dessa barn inte lägger så stor vikt i som JAG.
JAG=
hur jag lär mina barn att inte tala, hur jag ABSOLUT inte accepterar ord som kan göra någon annan ledsen, hur jag blir arg och tillrättavisar barn när dem använder dessa ord. ALLA BARN!!

Igår skulle jag SUGA KUK och så var jag en jävla hora.






(att jag behöll lugnet är för mig som ett frågetecken)

Jag valde att stå kvar. Tala om att jag alltid kommer att stå kvar och att jag faktiskt tycker om denna tjej och hennes sykon. Att jag faktiskt är en av dem vuxna som vågar säga ifrån när hon eller hennes syskon inte beteer sig att jag alltid kommer stå kvar vad som än händer. MEN att jag aldrig kommer accepter att DÅLIGT beteende från varken henne eller hennes syskon.
Jag har ju faktiskt läst lusen av hennes äldre syskon en gång i tiden men detta var mkt värre. Vad dem hade gjort var eller är som en fis i rymden enligt mig.
OM man nu ska jämföra dåligheter?!?!?!
Det slutade med att detta barn börja gråta...
Detta barn får man inte krama
Detta barn har sådan hård mur runt sig
Detta barn har aldrig lärt sig ord som förlåt, jag är ledsen, jag känner och jag tycker.
Detta barn har slagit sig genom livet med armbågarna först och lärt sig i sin hemma miljö att om jag skriker högt får jag som jag vill... Säger jag fula saker så orkar ingen med mig och så får jag göra som jag vill.
DET FUNKAR INTE MED MIG...Å DET FUNKAR INTE MED NIKLAS!!

Vi blir testade för att se om vi står kvar... 



Jag hade lust att be dessa barn dra åt helvete men det kan jag inte...FÖR Det är inte barnens fel... det är föräldrarnas fel...



Barn kan vara olika men barn är barn och det som barnen inte gör "rätt" är vi som föräldrar och vuxna som får ta ansvar för!!!

Det gör iaf ont i mig att det finns barn i vårat sammhälla som far så illa och ingen vuxen ser dessa barn.
(jag ser dem, jag hör dem och jag hjälper dem all vad jag kan)
Men vart är skolan, myndigheter och framför allt... dessa jävla upptagna fucker föräldrarna!??!?! //MARIA MAROSKA


Har tillbringat

dagen med mina barn... Alltså det gör jag ju varje dag. Men idag tog jag med hela högen ner på staden för att införskaffa oss ett paket till Sara på dagis som har kalas i morgon och även för att skämma bort dem på leksaksaffären. Det hör inte till vanligheten att jag skämmer bort mina barn i leksaksaffären. Jag får ibland dåligt sammveta när jag hör hur ofta en del av mina vänner faktiskt ger något till sina barn när det inte är deras födeledag.
-vi var på leksaksaffären så dem fick välja en sak... -När vi ändå var på Ica maxi blev det leksak.... -jag köpte lite grejer till barnen bara för att....

Jag är inte så där..Inget ont menat mot mina barn men jag är lixom lite så att man behöver inte alltid köpa saker för att skämma bort. Vanlig hedelig kärlek funkar lika bra. Att ge barnen sin tid... att verkligen se sina barn. Att leka...prata och faktiskt vara engagerad. Å NEJ jag är ingen prakt mamma som gör allt rätt jag är bara jävligt dålig på att skämma bort dem i leksaks affären. Såååå idag skulle jag göra det...

BARNEN valde... två pennor var... TVÅ PENNOR VAR!! Vad har jag för barn... två penor... Iof så var det jävligt fina/coola pennor. Med penna från ena hållet och sudd från andra som man kunde byta sidor på. Å man kunde byta färger på stiften. Men hallå.... Mina två äldsta barn valde två pennor... Jojje valde en boll. Det var inte alls konstigt... Han stod i valet och kvalet...med en kossa i andra handen. Men det blev en boll....

Jag själv blev ju glader det blev ju billigare än jag väntat mig!!

     

Min mini skulle i kväll byta från vagga till spjälsäng... Hmmmm det var en rolig läggning. I vanliga fall så brukar vi ge välling...rapa...lägga ner...pussa godnatt och sedan sova....

I kväll gjorde vi så här:  Välling rapa, spy ner mamma i en host attack, läggas ner och sedan yra om kring som ett yrväder... I en timme. Han var inte alls ledsen men det var super roligt att ligga i sin säng och...Ja kolla vad allt är... Ni vet nya spjälor kan ju vara mkt intressant!!!

 

Sedan när han väl hade somnat...som pippilångstrump blev han vänd till rätta. Å Jessica och Henke kom och lånade vaggan till deras bebbi som kommer om ca 3 veckor...

Nu ska jag eller jag borde ha ringt Madde...men det kom ett viktigt samtal i mellan. säger bara JÄVLA FÖRÄLDRAR SOM INTE KAN TA HAND OM SINA BARN.... fuck fuck fuck!! Men det tar vi i morgon... // MARIA MAROSKA


Lite bilder från min dag igår...

Jag bara lägger in lixom har inget egentligen att skriva mer om igår än jag redan gjort...förutom att jag fick globen biljetter av min sambo till sommaren. Barnlediga två dygn och jag längtar för vi har verkligen inte vart ensam från våra barn och GJORT något bara VI på....AS länge!! En flaska rödvin och rödarosor....

       

Zebastians hade sina kompisar hos oss så vi slog på stort och åt pizza. Egentligen skulle vi göra hemma gjord pizza men det var ingen som hade ork till det. Vi tog oss iaf ner till Pizzerian för att köpa...

    
Jonathan våran feffaroni kung!!! Han äter och äter och vill ha allas gröna paprikor (som Alle säger)
Ja han tycker ju om så... // MARIA MAROSKA


Jonathan var på Motorisk bedömning idag!!

Han fick inte så där jätte höga poäng som jag som mamma hade hoppats... 88 uppgifter skulle klaras. Iof så har man enda tills man ä 5 år på sig att fixa alla dessa 88 uppgifter. Men jag hade nog förväntat mig lite mer action från min snart 2 åring. Jag är ABSOLUT inte missnöjd!! Jag är snarare STOLT som en TUPP att han faktiskt fixade det.
I en och halv timme så filmade dem honom och hans övningar. Dem filmade nog mig med för han är ju trots allt lite svårflörtad våran kära Jojje... Men det gick bra. Han sparkade boll. Klättrade och kröp...Gick i trappor dock på sitt eget vis, upp och ner. Letade, satt, rullade, gick, hoppade ja säg vad han inte försökte att göra. Tur att han är envis för han ger sig ju inte om han verkligen börjar med något. Men då ska man få honom att börja med det oxå...det är inte det lättaste.
(bild från sommaren 08)
Men som sagt han kämpade på där i 1½ timme medans Storebror Alexander lekte med leksaker i korridoren. Han är med super duktig. Som faktiskt fixade att leka utanför rummet i 1½ timme. Han var med oss i trappen och gick han med... Ibland rockar mina barn så bäst!!
Zebastian var hemma med Morfar och Christian. Pappa fixade lite lister på golvet och Zeb hade gett Chrisitan mat och när jag kom hem sov han... Duktiga barn!!
Stolt mamma (för man får skyrta om sina egna barn i sin egen blogg) // MARIA MAROSKA

Min födelesedag...

jag har haft en bra födelsedag hittils iaf. Har fått massor med grattis på Facebook mer än vad jag förväntade mig. Samma gäller min telefon mobbedobbe!! Det känns bra att folk iaf vill skicka ett grattis...att mina vänner/bekanta faktiskt tar sig tid. Det är strålande!!

Jag brukar ju inte fira min födeledag så där värst mkt. Det har väl vart jämna dagar som firats med fest eller dylikt jag har ju trots allt åldersnojja. Men jag känner att ju äldre jag blir desstå mer accepterar jag att det faktiskt är så...jag ska bli gammal som alla andra. Hur mkt jag än försöker att bli det... Eller iaf försöker tro att jag är 22 eller något åt det hållet.

Jag har dagen till ära vart och inhandlat mig en tårta till mig och barnen till mellis. Dem funderade i morse vid frukost varför jag bara gör tårta till dem och pappa och inte till mig själv... (kanske detta med har till nojjan att göra)
Men jag köpte en... Å den ska ätas när Jojje vaknar... // MARIA MAROSKA.... OBS!! Idag ska ni läsa MICKIS tänk att hon kommer ihåg mig år efter år i sin blogg!! KÄRLEK!!

Mitt monster tar livet av mig....

barn i all ära...barn utan språk i all ära...men mitt barn och det utan språk tar livet av mig!?!? Jag hjärnkollapsar rakt av...PANG!! Han är på ett jävulskt humör idag... Även fast jag gett honom all min uppmärksamhet och all min kärlek. Jag har verkligen gett allt... Men endå är han inte på riktigt...jag tror ju på KARMA vad har jag gjort för ont för att få ett barn som bara SKRIKER...
Jag ser, Jag hör honom och JAG är med honom.... Vi leker, sjunger (han med händerna), vi härmar varandras läten, vi kramas, vi skrattar och vi har de bra. Å mitt i allt kan han bara skrika rakt ut och bara slååå eller kasta något. Han är en jävel på att kasta...
Har är ju rätt ihärdig på dagis med har jag iaf fått uppfattningen av. Men där skriker han tack och lov inte...

Tänk att mammas glad skit har blivit en hulligan utan dess like... Han är på Christian som bara den och man får vakta hela tiden så inte christian får sig en smäll eller råkar bli omkull rullad eller översprungen...MED FLIT...för han vet att han inte får...för han ruskar på huvudet strax innan eller precis efter han gjort något...
Nu är han inte ett monster på HELTID tack och lov och allt blir värre när han är sjuk och måste vara inne och just nu inne i ett renoveringsboende där det inte finns samma möjlighet som annars.
Min högsta önskan just nu är... BÖRJA PRATA...iaf lite grann så slipper vi höra dem höga C:na eller skrikande utbrotten... Jag menar han kan ju inte bara gå och dammsuga varje dag hela dagarna för att inte skrika när han är sjuk... för denna kille är sjuk rätt  ofta...  Så freedom behöver vi!! Vi behöver ett tal...Om det så är i teckenspråk eller talspråk spelar ingen roll bara vi får ett...vi behöver något innan jag vill byta bort honom mot en femma och en halvrökt cigg!! // MARIA MAROSKA

Sjukstugan rocker vidare...

Den enda som är frisk är typ Alle, eller jag är ju med frisk. Alexander var lite orolig i morse att han inte skulle få gå till dagis. Vi hade först tagit ledig åt honom för vi skulle ut på resande fot jag och barnen med eftersom alla andra syskon och pappan var sjuk så ställdes detta in och jag ringde till dagis och frågade om det var grönt att Alexander kunde vara hos dem....
Å det var ju super bra. Å det bästa av allt var att Alexander fått uppgiften på dagis att vara Vaktmästare denna vecka så det var ju super toppen. Annars skulle han ju bara fått vara det två dagar denna vecka...
Jag håller tummarna att mina grabbar är friska tills på fredag annars får jag problem...
CPUP-bedömmningen för Jojje är på fredag och då hade jag tänkt att ha barnaskaran med mig. Å sedan lunch på C-lass med dem. Men inget besök om inte alla är friska. För Niklas jobbar fackligt på fredag och anser sig själv vara frisk för Facking fuck och en helg på Malmabergshemtjänst.


Tre halvsjuka grabbar gosar lite (en sover dock)

Brukar egentligen inte tillåta kidsen vara i min (våran) säng men när dem är sjuka har vi lite andra regler. Å det kan väl vara okey!?!? Eller?!?

 

Niklas är karl och sjuk...= jävligt gnällig!! Men pusskalas kan han dela ut ändå... fast det inte alltid uppskattas av alla!!



Vi spanar in oss själva i kameran innan det är dax att hämta Alle på dagis... Han som älskar dagis. Just nu trivs han super bra på dagis och bli jätte arg när man hämtar honom. Han vill vara kvar på dagis...Han vill vara där alltid. Som ALLA andra säger han. Stakarn som måste ha två små syskon som mamma är hemma med. Lillemannen då!!



Fast han hade lite roligt hemma med...dem lekte jaga med dammsugaren...Jojje var ett snällt monster som jagades..... Så lite roligt var det att komma hem med.... trots att hans familj är den tråkigaste som finns näst efter det röda monstret på Bolli... (tänk att han inte glömmer det) // MARIA MAROSKA

DAGIS FRÖKENS BLOGG


Serriiiii!!!

Jag har kommit i en renoveringssvacka....INGET har gjorts på en hel dag. Jag skulle ju måla...Å det verkar inte bli något målat i dag heller. Klockan börjar ticka mot Johnblund fasiken... Vipsellivips så är dagen slut.
Fast ärligt har det vart rätt skönt att inte göra något idag. Jag damsög och torkade lite golv. Drog igång en maskin tvätt som jag inte äns hängt än...Men snart så!!

Jojje hjälpte mig i vanligordning att dammsuga. Han ska få en leksaksdammsugare av mig i födelsedagspressent!!! EN ROSA ska han få!!

Han är helt galen...så fort han ser snabeldragaren så skriker han och ska ha på den. Ibland låter jag honom hållas...han får suga på här hemma. Det blir ju rent och han gör det på rätt sätt...han är noga och drar tom bort själva stycket om det är så att det behövs. Så det är ju lixom nytta med nöje...

Han snygga frilla har han inskaffat på egenhändigt vis med hjälp av dammsugarslangen...duktiga killen!!! // MARIA MAROSKA

Renoveringen fortsätter

Renoveringen är i fullgång och köket börjar få stil. Nu gäller det bara att få allt på sin plats. Å kasta ännu mer som vi verkligen inte behöver för av någon konstig anledning så har vi alltid för mycket saker efter ett tag.
Jag som alltid inbillat mig att jag och Niklas faktiskt inte är sparare. Men hur vi än gör så får vi bara mer SKIT. Fast egentligen är det nog inte skit utan det är bara saker som inte passar oss och vårt boende just nu!!


   
Pappa och Mamma var här och hjälpte med dem sista grejerna. Det var lite golv som skulle läggas under kyl och frys samt att det skulle städas. Vi diskuterade lite måleri som jag har kvar. Men det går fet bort nu när Zeb är så förkyld och vi bara gör allt för att undvika barnakuten.

Lister  ska köpas nya. Ett tag var jag lite så där funderas över om jag skulle måla om dem gamla men det känns bara snålt. Eller det känns inte okey att ha renoverat som man vill ha det så ska man inte kosta på något så enkelt som nya lister. Jag (vi) har ju sparat massor på att faktiskt målat om dem gamla skåpen och dörrarna. NU är ju inte dörrarna sprutade än men det är för att jag hade så svårt att bestämma mig i måleri affären. BUTIKEN kanske det är!??!
  
Frågan är….vilken jävla färg ska vi ha på skåpluckorna!? Vit så långt har jag räknat ut det men i vilken ton ska man bryta dem där luckorna, jag ska nog fundera på det ett tag till. Min pappa behöver dessutom vila lite.
 Råd om färg tas gärna imot!!

Det är golvet i hallen som ska in med…Får absolut inte glömma att köpa lister till hallen med. OMG om jag skulle glömma det lixom!!  Sedan såg jag nu när jag la upp sista kortet att vi måste åka och hämta nya valvet som ska gå ut mot hallen. För vi kan ju inte ha en svart plastsäck så där in mot hallen resten av våran tid i denna lägenhet. Sedan ska ju allt skräp bort. Ni vet allt sånt som hänger på kylen och så. Efter sommaren skall vi införskaffa ny kyl och frys. Vi prioriterar ny spis innan sommaren här. För det är ju inte allt för billigt att renovera....Tyvärr är varken jag eller Niklas miljonärer!!
Jag skulle verkligen vilja tapetsera om i hallen med men då blir jag nog nerslagen av både min pappa och Niklas. Det får vänta tills nästa vår….eller kanske till hösten!! Eller ska jag kanske försöka mig på att fixa det helt själv!? // MARIA MAROSKA


Mina barn är tvärsjuka

Mina barn är tvärsjuka….Tre av fyra kids är sjuka. Snälla skona mig att detta blir en kortvarig period i sjukdom. ORKA en månad som sist....

Jojje är sjuk han bara gnäller, snoren rinner på honom i ett. Det är som en härlig 11 som städigt forsar på under näsan. Han skriker mer än vanligt… Ghhahhaaaaa  INGET ont om min Jojje men shit va han är icke poppis som sjuk.

Zeb har sovit och smsat bort halva dagen. Han är ju ägare av en ny mobil telefon så det är ju super roligt.  Han är över 39.4 i feber och la sig 21:00 igår och vaknade 9:10 i morse. Han var vaken ca 2 timmare sedan sov han sedan vaken och så sov han. Så där har han hållt på hela dagen. Å så somnade han i badkaret med innan kvällsmaten. Han hostar och hostar och hostar…. Måtte vi slippa akuten!

Å så lillbebis han har lite så där lagom feber… OM man nu kan vara lagom sjuk. Han har vart enkel hela dagen ända tills nu på kvällen han har verkligen sovit fast vi renoverat med hörlurar för öronen då pappa sågat!!

Från 17 till 19 grät han och snorade och hela familjen blev engagerad i vad som var felet!? Inte mat, inte magen, inte något var fel… Men det slutade i alla fall med att  han somnade i min famn efter jag nästan tvingade i honom mat.

Jonathan blir jätte orolig när Christian gråter…  Christan hulkar lite fortfarande för han grät så mkt fast han sover. Då somnade han redan 19:10 typ och låter än… Stakars min bebis!!!

Undrar sa flundra hur denna natt kommer bli!? // MARIA MAROSKA


Halv åtta hos mig....

Alltså helt seriöst vad han är rolig han som är talaren i programmet! Eller är det bara jag som har en jävla dålig humor!? Jag gillar ju matlagningsprogram i alla möjliga varianter, men än del är bättre än andra så är det bara! Jag kan tycka att denna form av program när vanliga ”svenssons” lagar mat och ger varann poäng för bästa maten är underhållande. Jag brukar få sällskap av min äldsta grabb när detta program går. Snart 10 år och sitter jätte gärna med mig i soffan och ser på matlagning!

Kanske får jag en kok i familjen!?!?!? // MARIA MAROSKA


Vist fan får man kasta skit på folk man känner i sin egen blogg?!?!

Det finns väl något som heter skrivnågotlagen något!??
Det måste ju få betyda att i min blogg skriver jag vad jag vill om vem jag vill och tar konsekvenserna efter det!!!

Alltså helt jävla seriöst!! Min Brollas tjej måste verkligen växa upp!! Idag hade min pappa stått och lagat massor med påskmat till mig, mina barn och till Sara och Jonas. Å då ORKAR hon inte komma!!
VÄNTA VADDÅ ORKAR INTE KOMMA!!
Är man bjuden så kommer man om man inte är sjuk... att inte ORKA komma finns bara när man är fjåårtis och piss stadiet har hon inte växt ur än det märks gott och väl i sånna här situationer. 19 år...Då ORKADE MAN INTE...Eller jag orkade jävla mkt för jag respekterar dem runt mig.
Jag tycker det är jävla respektlöst...
Å utan att skriva för mkt så vet jag att min brolla med tycker det.
Det är mkt hon inte ORKAR!!
Som att jobba MER!!
Nej jag sa åt min bror på skarpen idag.... GE FAN I ATT VARA SÅ JÄVLA SNÄLL...hon kommer äta upp hela dig!
Ska hon bo med dig ska hon betala hälften av de som kostar i ett boende...
Jag vet ju inte hur andra haft det under den tiden man testar på tvåsamhet. Men är det något jag vet så kan ekonomi förstöra det bästa förhållandet!!
4.400 får flickan ut från MC donalds...Men då kan hon jobba med men HON ORKAR INTE...
Jag sa åt henne här omdagen...ORKAR INTE... sånt funkar inte i vuxenlivet....
Hon är en jävla tjurfitta... Hon är tonåring klarar inte av när folk säger som det är eller när folk säger sanningen!!

Utan att erkänna för mkt känner jag igen mig själv som tonåring!!

OKEY JAG ERKÄNNER JAG ÄR EN TJURFITTA IBLAND NU OXÅ!! (men bara om jag verkligen vill något)

Men tjejen vill köpa lägenhet med brollan, hon vill massor men om man vill massor så kanske man skulle skaffa sig ett jobb...
JAG SA RAKT UT TILL MIN ÄLSKADE BROR IDAG.... HAR MAN RÅD ATT RÖKA DÅ HAR MAN FAN RÅD ATT BETALA FÖR SIG I ETT GEMENSAMT BOENDE MED!!!

Fuck för helvets snorungar... Jag har nog med oro och problem med barnen som springer här som inga vuxna ser!!
Tur jag har en bror som vågar säga till och som verkligen pratar om när han tycker något känns fel eller så...

ORKAR INTE....fuck va hon ska få äta detta!!

Det är respektlöst att inte komma när man förväntar sig att andra ska komma på de saker man själv tycker är viktigt....

Försökte flörta på brollan en 32 åring men han nappade inte ;-)

 // MARIA MAROSKA!!!

Vem är detta!?!?


Någon som törs sig på en gissning!!!???
Det är knappt så jag kunde se vem av dem tre minsta detta är!?
KAN DU?!?! // MARIA MAROSKA

Gräsänkan rocker vidare!!

Men jag måste nog erkänna att jag är super glad att jag faktiskt har en sambo att dela detta ansvar med. Jag är honom evigtacksam och det är även bra för mig att vara ensam med alla kidsen trots att det "alltid" är jag som är det annars....
Inge ont nu...inga onda ord eller blickar på min älskade sambo men det är jag som är mest ensam. Han har trots allt ett heltids jobb och så har han träningar 4 gånger i veckan. Snart blir det 3 gånger i veckan och helger med matcher. Å en del borta matcher då han är borta hela helgen! Dem spelar i Norra i år...så det blir en del att åka.
Ogillar detta alltså inte Amerikanska fobollen utan dem långa resorna....
Denna påskhelg befinner han sig i...hmmm vart fan är han nu igen...östersund/härnösand/sundsvall...äää jag vet inte någonstans är han iaf på träningsläger hela helgen med galet många träningar per dag. Plus är väl hotellrummen och hotellfrukosten.
Kanske ska lägga in en motion till Roedeers styrelse att nästa år vill alla sambos och fruar med. För uppvilning och hotellfrulle....?!?!?!



Vart jag ville komma med detta var att mitt tålamod håller på att försvinna!! Det finns inte?? Eller jo där inne någonstans finns det men det gömmer sig lite så där lagom bra....
Kände det idag när barnen badad och börja bråka om en av två vattenflaskor...!?
Varför i helvete ska två barn ha samma flaska när det finns två??
Så det slutade med att jag var välldigt opedagogisk och kastade ner alla leksaker vi har i badväg och röt

-HÄR har ni alla leksaker jag vill inte höre ett till jävla gnäll från er!! Sammsas eller kom upp!!
Dem samsades och bad om att få komma upp 40 minuter senare.... Jag brukar dock vara mer pedagogisk i mina handlingar...

NIKLAS DU ÄR MER ÄN VÄLKOMMEN HEM!!  // MARIA MAROSKA

Ingen kan bli mer glad än jag!?

Eller kan man bli super size glad för ett par begangnade skor?!

Här om dagen kom Anders "Norsken" Dahl med sina avdankade Gettagrip kängor! Killes som dem även kallades eller kanske tom kallas?!?!

Sist Anders var härpå en kaffe för att snacka skit och umgås med Niklas så pratade vi om hur mkt jag saknade mina Gettagrip kängor. Det var kärlek mellan mig och dem skorna. Jag hade även ett par Dr Martens men jag gick i både dessa skor så det fanns snart ingen sula kvar.
Då säger Anders...
-Men Maria jag har ett par avdankade Killers hemma i min hall som jag inte använder för dem är för låga. (iskaftet)
-Oj är det sant!!!
-Ja du kan få dem...dem är en anning slitna och dem lär nog putsas upp en del men dem är dina nästa gång jag kommer!!

FUCK I BLAND MÅSTE MAN HA TUREN MED SIG!!!!

Vem fan bryr sig om mode, det är sällan jag gör det...eller nästan aldrig. Jag klär mig i det som är snyggt (det jag tycker är det snygga) och sedan har jag aldrig brytt mig om andra.
Eller!??! Bryr man sig undermedvetet om vad andra tycker!?
NEJ inte jag... inte när det gäller skor.

Så idag ska jag ut och fingå i mina "nya" Killers och jag ska ta dem till pappa (återigen min underbara pappa) så dem blir svartare och glänser!!

TACK ANDERS!!

Vill medela för er som inte vet så avskydde Anders mig en gång i tiden. Jag var inte så förtjust i honom heller... Men idag har vi lärt oss att dela på vårt gemensamma intresse!! // MARIA MAROSKA

Nu börjar våren närma sig...MED stormsteg...eller är den redan här!!

Fick dock inte tag i någon bra vårbild...När jag är GRÄSÄNKA lånar jag alltid Nickes dator. Det är lixom rätt soft att sitta vid en stationärsak!!
Men jag hittade en jävla bra höstbild... <3


Det dimper ner brev på hösten och våren hos oss. Läkartider i massor!! SUCK AND FUCK!!
Fast egentligen är det tur...
Började öppna alla kuvertt som kom i torsdags nyss tänkte bäst jag gör det mitt i all renoveringskaos. Alla stod det till målsman för...Å någon av grabbarnas namn.
Alexander 2 brev...Astma doktorn gånger 2 BRA!! För hans armar ser för jävliga ut han kliar sönder sig och sina atopiskaexem. *suck*
Zebastian fick ett bara...astmaläkaren en helt annat tid än Alexander och överiga syskon så jag ska försöka få samma dag. Det är smidigast.
Jonathan min älskade Jonathan han fick nu ska vi se... 2 tider till barnhab. En för Cpup mätning (man mäter styrka och så armar. Dem mäter om man har nå fel eller inte om sidorna är olika osv.) En Cpup kontroll för motoriken. Det var två tider i April.
Sedan kommer det värsta av dem värsta som SKA och MÅSTE göras minst en gång om året. EEG provet. Denna gång sovande. Som tur är fick vi en tid 12:45 men på en jävla dålig dag så den måste vi byta.
Jag har utbildning på förmiddagen sedan har dagis öppethus för andra föräldrar som söker plats. Å jag känner att jag vill vara med på båda. Så det måste vi ringa om på tisdag...
Å så fick JOjje med från allergimotagningen en helt annan dag än övriga bröder.
Han fick även ett brev att han står på tur till ögonmotagningen och ska kallas inom tre månader.
Å så fick han en tid till neurologen i slutet av april där det stod att den måste bokas om om han inte gått på alla sina andra besök.

Christian fick brev från bvc. Han har ju vart sjuk så han stakarn har inte äns fått 3 månaders sprutan. Men nästa vecka är det dax.... tänk alla shit kidsen fick brev från landstinget!!

1: Boka alla barnens astma och Allergi tider samma dag!!
2: Boka om EEG besöket
3: komma ihåg alla tider
4: hålla tummarna att alla besök hinns med innan sista neurologbesöket innan sommarlovet!!

EEG undersökningen är ingen hit!! Jag måste säga att det är en av få besök jag verkligen drar mig från!!
Men det är ett måste... Å då jag/vi misstänker att hans sovkramper kan/kanske är tillbacka när han sover och är sjuk så måste det göras.
Tänk när våran Cooling kom!!

Dem vita sladdarna är EEG sladdar dem läser av Hjärnans aktivitet/icke aktivitet. Nu dem sista gångerna har han ju vart så stor att han har fått hjälp på sig och massor med sladdar. Tror dem är 24 stk om jag inte har helt fel?! Mössan påminner lite om elektriskastolen mössan... För att vara krass.
Lovar här med att ta med kameran för att visa upp.
Jag vet att det ska finnas bild från ett annat EEG besök här i bloggen för den som än intresserad!! Någonstan under fliken Mina barn.

Jag ska erkänna jag är livrädd att vi ska få tillbacka krampmedicinerna. Han blev så trött av dem och han var så slööö när vi la av med dem för exakt ett år sedan märkte vi skillnad på en gång. En glad kille kom fram ur skalet ned drogad... 
Så jag önskar oss eller mest honom lycka till!!

Våren är toppen men vi har läkarbesök i massor å än så länge ska vi vara tacksamma att det inte kostar något för barnen att besöka doktorn. Vips med denna regering så kommer det kanske snart kosta sjukförsäkrning för att få rätt/bra/bästa vården. Å DET ÄR INTE OKEY!! // PUSS FRÅN MARIA MAROSKA

Reonvering AB....

Eller något åt det hållt.... Det är bara galet att vi äns började...eller jag fick infallet nu måste vi köra för det är ingen annan i detta hushåll som bryr sig om vad eller hur det ser ut. Å jag tröttnade...Jag fet tröttnade. Jag har lixom inte riktigt orkat ta tag i det under mina typ tre år som gravid... MEN NU SÅ!! KÖKET IT IS!!

Tapet Är hittad på fluggersfärger och efter mkt om och men och hit och dit mellan stans butiker så blev det denna tapet som Fond i köket...resten är vit men går i grått om man tittar riktigt noga. Frågan är hur andra kommer att uppleva mitt (vårat) nya kök...Å och om ens Niklas kommer se något...Fast det måste han väl göra!! ELLER? Jooo innan han åkte var han så där härligt sur för att han fick bära... Det är hans favvo sysselsättning här hemma att bära!! ELLER INTE....han hatar att bära!
Det är blad det värsta han vet typ!

Min älskade Pappa och Mamma har hjälpt till allt vad dem bara orkar och kan!!

(lånar Nickes dator så jag hittade ingen nyare bild)

Pappa har ju jobbat som målare och tapetserare så han kan ju. Det är härligt att han faktiskt vill hjälpa till och faktiskt erbjuder sin hjälp.
Jag har valt ett mörkt golv...nästan gråsvart... Får vi se hur det blir till...Å det ska även gå ut i hallen så det blir som i ett...Utan äckliga trösklar och sånt som jag har stört mig på i flera år.
Sånt som min sambo inte ser...Skulle någon fråga om våran lägenhet hade trösklar skulle han nog svara...ÖÖÖÖÖ vet inte!!
(men jag älskar han för det)
Vi är så olika när det gäller just vårat hem. Jag vill göra fixa och ha det praktiskt och mer PÅ RIKTIGT. Medans han skulle kunna bo lite hur som...... Det kanske är lättare att vara som honom. Jag letar ju alltid bättre lösningar på allt iaf allt som är under vårat tak.
Jag har målat lite skåp och försöker klura ut vilken färg jag ska ha på skåpluckorna. Jag tror nästan vit...med någon lätt brytning!!
Men dem tar pappa hem pö om pö och tar när han orkar. Man får ju tänka lite på att han faktiskt är sjukpensionär och behöver massa vila.
Jag får lull lulla lite medans...
Ska klura ut vilken av alla snygga lampor jag ska ha i gången i köket oxå!!??
Det är ju inte bara en sak när man ger sig på att byta färg och piffa upp.... // MARIA MAROSKA

Talang 2010







ÅÅå jag är känd för att vara blödig när det gäller tv. Men att vara blödig när någon sjunger på Talang 2010. Det trodde jag väl aldrig.....
Freddie (eller hur han nu stavar sitt namn) bor här i krokarna vid mig. Jag viste att han sjöng för att har pratat med mig några gånger då han och jag tillhör samma yrke. Han har talat om att han sjunger för äldre och så... Men shittto vilken röst den mannen hade!! Det trode väl jag aldrig...


Å att jag sedan skulle gråta var väl bara droppen lixom. Jag kunde lixom inte hejda tårarna!! Vilken man...men frågan är om jag grät mest för hans starka reaktion när publiken stod upp och även juryn?!?! GALET!! Vinner inte han talang 2010 så vet jag inte... Det var ju sveriges manliga veriation på Susan Boyle lixom!!!

 // MARIA MAROSKA

Va fan

Jag är ur usel på att hålla liv i min blogg...PANIK!! Hur i helvete ska detta gå??? Ska jag ta bort den?!?! Å börjar skriva gammal hedlig dagbok istället kanske??
Galet stört och ren lathet av mig...
Eller är det så att mitt vardagliga liv tar all min tid?!?! Eller hur kommer det sig!??! Måste jag få mer sommar och sol för att komma igång?!?!
Eller kan det va så att bloggen kommer igång när våren kommer på riktigt och jag inte vill vara ute??

HATA VÅREN...det är bara att konstatera...HATA våren!! HOPP HOPP HOPP och vips kommer sommaren!!!

// MARIA MAROSKA

RSS 2.0