Godeftermiddag..

maria maroska är nu på jobbet.... Jobbet suger men inte livet...inte min jobbarkompis Anki heller. Vi har verkligen haft super kul hela dagen....Hon är en galen fin "kärring" på hela 28 år...hahahaaa

Ja vad har vi gjort då? Jobbat...varit envisare än våra brukare...lagat mat och tvättat sönder en tvättmaskin...det är det vi har hållt på med...  
Nu ska jag gå och kasta upp min kropp på våran säng här... Sedan ska vi jobba igen och vara envisare än våra brukare...
skam den som ger sig...

I kväll är det tjejkväll med gammla bäcky tjejerna. Härligt när vi ses tycker jag... Skulle inte klara mig utan lite ny luft av dem.
Nej sängen.... Eller först lite Facebook sedan säng... // MARIA MAROSKA

Allt sket

sig i sista minuten här. Våran älskade barnvakt är sjuk... BRA...eller mindre bra.  Inte så bra alls en dag som denna. Hade det varit en helt vanlig fredag skulle vi fixat det på ett naffs...
Jag har fått tänkt till lite idag...

Niklas är på begravning i skinsberg hans farbror skall idag begravas. Inge roligt alls men cancern hade tagit hela honom tyvärr å då är det nog bäst att det går så fort som det faktist gjorde. Även fast han var envis..han har överlvt en annan cancer tidigare.... Skam den som ger sig...

Zebastian är i skolan

Alexander är hemma

Jonathan är sjuk

Å jag ska jobba...

UTAN barnvakt...

Men vi fick lösa det på detta vis.
Zebastian får komma hem direkt efterskolan...Snart.
Barnen får följa med mig till jobbet.
Jonathan gör jag allt för att hålla vaken så jag slipper ta med honom in på jobbet. Jag chansar på att han skall sova ute.
*håller mina tummar*
Iof så hänger våra boende inne i sina lägenheter men jag vill ju helst slippa ta in honom....
Danne kommer och hämtar barnen efter sitt jobb. Han skulle tom sluta tidigare så han skulle vara hos mig på mitt jobb halv fyra. Det handlar om 30 minuter.

Jag ringde och berättade detta för min chef. Gissa om jag var helt nervös. Hon och jag drar inte gämt alla gånger. Å ibland säger hon nej till mig utan att jag pratat klart.  
Men hon var så glad så... Det gick så bra och det var så bra att jag ringde så hon viste att det var mer folk i huset ifall något skulle komma bakvägen. Jag gjorde så rätt som ringde och medelade henne. Å bla bla bla bla...
Så var det med det...

Jonathan är skit trött...han sitter i barnstolen här brevid mig och vet inte riktigt hur han ska orka hålla sig vaken. Men snart ska vi inhalera och jag ska få i honom pencilinet.
Som inte alltid är så lätt. Det är typ varannan gång... denna gång kommer bli jobbig för att han är så jävla trött...

Det känns jävla tryggt att lämna mina barn till Danne iaf. Å jag är så glad att han ställer upp... när han kan. TACK!!

Får vi se hur det löser sig på jobbet... // MARIA MAROSKA

Jag ska nu gå och sanera min toalett...



Ifall att lixom...å så vitpeppar var det...natti natti... // MARIA MAROSKA

NU

Jag googlade lite... Jag hittade ordet jag sökte...Emetofobi...Jag har fan det..till och från lite så där... TYP!!
Fast vad jag förstått så kräks eller spyr inte emetofober så ofta...Men jag kräks ju för att jag kräks å så är min rullians igång.
Jag kanske har en annan diagnos på mitt beteende. Jag är iaf sjukt rädd för att spy och jag kan nästan må illa så fort jag hör någon prata om magsjuka och så får jag panik och tror att jag kommer att bli sjuk och så blir jag nästan ap ledsen för att jag tror att nu kommer jag spy.
Å spyr jag så...Är det kört... Fy fan... Hjälp mig...att hålla tummarna att jag inte behöver spy...OKEY!!


// MARIA MAORSKA

Nu fick jag

panik...jag har fan det där...vad kallas det nu... VÄNTA måste googla // MARIA MAROSKA

Jag orkar inte hålla mig vaken...

tror nästan jag med fått lite rs virus symtom. Sova sova sova sova... Fast jag väser inte och snorar inte som Jojje.
Vi sov verkligen ap mkt i dag. Visade upp oss för el doctore och sedan sov vi... Vi sov och vi sov och vi sov ända tills Vickan ringde och väkte oss. Fy fan... för henne. Nej då... inte alls.
Sedan har jag och Zebastian städat. Han i sitt rum och jag i övriga lägenheten. Torkade golv och damsög. Dammade lite där jag tyckte det behövdes.

Jag ska nu ta 25 vitpepparkorn för det skulle bara fattas att vi får magsjuka. Vickan ringde nyss och talade om att hon hade kräksjukan... NAJS!! Zebastian var där hela eftermiddagen igår...
Vilket kukeri...

JAG VÅGAR FAN VÄGRA MAGSJUKA... Det är väl okey?!?! // MARIA MAROSKA

Att vända....

sitt arbetssätt när det gäller attityden till sina barn kan vara nog så svårt... Men hur gör man då? För att uppmuntra positivt beteende och ignorera negativt beteende??

Våran läxa från föräldrar utbildningen i tisdags är inte lätt...Eller den är vist lätt. Den är super lätt egentligen.
Vi skall hitta punkter i vardagen där man kan uppmärksamma det positiva.
Å där vi verkligen vill ha en förändring...
Jag skrev en sak på en gång... Under "beteenden att intressera sig för och berömma..."
Jag skrev:
Att acceptera ett nej....
Vad menar jag då?
Zebastian har super svårt att acceptera ett nej. Han kan allt från att kasta sig själv till att kasta saker och säga dumma saker till att bara bli sur och återigen as sur.
Hur gör man då? Hur gör man för att ändra ett beteende hos ett barn...??
Positiv uppmärksamhet är ju mitt personliga svar.
Det var ungefär vad jag fick för svar på utbildningen med. Att man uppmuntrar alla de gångerna han faktist accepterar ett nej. För det gör han ju...faktist ibland. Det är dem gångerna man inte skall ignorera utan det är dem gångerna man ska brömma.
vad duktig du var nu fast mamma sa nej till något du ville.
Man kan ju berömma med både kroppskontakt och ord.

Jag kör nu stenhårt på positiv beröm när det gäller alla barnen. Ignorerar negativa saker. Men ställer ändå ner foten när det händer saker som inte jag som mamma, maria och person inte tolererar här hemma. Det har nu gått två dagar här hemma det faktist går bra...

Zebastian som är snart 9 år tittar på mig lite konstigt när jag stängde dörren när han kastade runt sakerna inne på rummet innan fritids i morse.
Jag ignorerade bara...sket i att bry mig...det är inte mitt rum.

När han kom hem letade han efter sin mp3.

Ja du älskade om du städar i ditt rum hittar du den nog. Jag är säker på att om du är duktig att städa ditt rum kommer den snart fram....

Under hela tiden Zebastian städade gick jag in då och då och berömde och talade om hur duktig han faktist var som fixade det där stökiga.
Det slutade med att 1 timme senare var rummet tipp topp...Dammtorkade, bäddade rent, damsög och torkade golvet.

En insident hände dock...han fick hela tv på sig när han damtorkade. Men med massa positiv energi från mig och inte ett ord om att han skulle vara mer försiktig om tv. Som jag annars skulle ha sagt...

typ:
Men hur gick det  Zebastian? Du måste se efter vad du gör så inte tv går sönder...?

Jag körde omvänt
 
typ:
Men hur gick det vännen...Få se om du gjorde nå illa dig. Vi struntar i tv nu och konsentrerar oss på hur det gick med dig. Tv apparater finns det gått om hos morbror jonas men det finns ingen mer som du. Få mamma se hur det gick... Duktig du var som faktist försökte fånga tv.

Det slutade med att han haltade runt och hoppade runt på ett ben och städade. Även fast det inte var så farligt...Måste man ju visa att man faktist har lite ont...

Nej jag ska verkligen säga så här... Det går bättre...
Vi får se när kursen är slut om jag hittar på nå bättre lösningar för min familj...  // MARIA MAROSKA


Min lilla tjockis på Sjukhuset...



Ibland har det faktist sina fördelar att man har en bebis som är en mat och sovklocke bebis... Jag kan inte minnas att Jonathan någon sin sovit över en matstund...hahhaaa!! // MARIA MAROSKA

Jaha...

jag börjar väl där jag slutade... Eller vad tycker du?!

I måndags åkte jag med Jonathan till våran underbara familjeläkare. Jag blir alltid så glad av att se honom, även fast han ser ut som världens tristaste gubbe.
Han lyssnade och kände och gick igeonom Jonathan från topp till tå.
Han har helt klart rådnad på vänter öra men det är svårt att se på de högra. Å sedan har han bi-ljud på lugorna så jag remiterar er till barnakuten på engång. Dumt att vänta tills i morgon var hans svar.
Så jag flörtade till mig skjuss av min pappa. Som lämnade Alexander, mat och en potta på Nickes jobb. Jag själv fick skjuss till skolan för att tala om för Zebastian att han tyvärr inte kunde gå hem själv från skolan utan att hans pappa skulle sluta tidigare och komma kl 15.
Kvart över 12 var jag på barnakuten 18:00 var vi inskrivna på isoleringsrum på barnavdelningen.
Jonathan hade ätit en halv barn yoghurt på hela dagen. Inge vatten, Inget gick.. Han fick inhalera adrenalin, ventolin och inget hjälpte. Hans 40gradiga feber gick inte ner heller.
På barnavdelningen gäst spelade våran neurolog läkare för kvällspasset.

Det roliga med barnakuten var faktist att flera av Jonathans läkare från avd 69 var och pratade med oss och ville se hur bra det gått för Jonathan. Det var riktigt roligt...Även fast sjukhus och Jag inte är speciellt vänner så var det kul. Å av någon konstigt annledning hamnar jag alltid på sjukhuset med mina barn.

Dem andra föräldrarna i väntrummet undrade nog där ett tag varför deras barn inte fick lika mkt uppmärksamhet och gulliga kommentarer. Dem tittade iaf lite konstigt på mig när vi gick tillbax till väntrumet för att vänta på att en barnsköterksa skulle visa oss vårat rum.

Jonathan vägde ungefär lika mkt som Alexander...  Nej det var väl att överdriva...Men lite över 11 kilo vägde han när vi kom in till akuten. När vi vägdes in på avdelningen hade han gått ner 200g. Det är ju tur han är en tjockis... Nu är jag 200g inte så mkt  men hade han vart liten hade det vart en del... Med tanke på att en ammande bebis går upp mellan 200-600g i veckan.
Men nu är han inte ammande och ingen liten bebis...
Han låg där i sin säng... kunde inte sova för han hostade och andades super snabbt.
Prover skulle tas tisdagmorgon.
Dem inhalerade honom en gång i timmen.
Koksalt, adrenalin och ventolin

Tisdag morgon togs prover... snabbsänka 134, remiss till öron, näsa, hals och rs och bakterie prov togs. Han hade nu gått ner 450g. Tur han är rund och gooo
Han fick i sin en flaska välling och en flaska bebisdryck på hela tisdagen.

Grejen med Jonathan är att han alltid är glad...han är alltid vaken eller alltid är han inte men han är så med.
Vi eller jag ska faktist skriva JAG har ju vart inlagda me dem andra barnen vi har med. Å dem har absolut inte vart glada, dem har absolut inte leet en enda gång förrän dem är på väg att bli friska, dem har sovit sig igenom sjukhustiden. Det är så stor skillnad på Jonathan och dem andra grabbarna. Jonathan bubblade på där med personalen när dem kom in. Blev iaf arg och skrek GHAAAA precis efter dem tog bort masken för inhalation men sedan log han igen.

Samma på öron, näsa, hals kliniken. Där satt han verkligen fast...medans den super rara öronläkaren tittade i hans ögon.

Oj här var det öroninflamation. Det vänstra örat...
Oj här var det  oxå öroninflamation. Det högra örat...

Sedan klappade hon på Jonathan och sa...Å du är så där glad....

Hon tittade även ner i hals och gröpade runt...  Bläää
*ryser på hela kroppen*

Jag och Jonathan gick tillbax till vårat rum. Härligt... Provsvaren kom strax innan min mamma kom för att sitta barnvakt till Jonathan.

Så summa sumarum.

Jonathan har rs virus
Jonathan har dubbelsidig öroninflamation
Jonathan har bi-ljud på lungorna som kommer från bakterierna
Jonathan har koloniserade bakterier i näsa och hals.

Koloniserade har dem blivit för att dem har fått bo så bra där i flera månader och grott på sig. Förkylningarna har aldrig blivit riktigt bra helt enkelt.

Lungor, öron och bakterierna får han antibiotika för. En sju helvetes kur. Han började redan efter två doser pencilin luckta så där äckligt... Jobbrelaterat till döden och gammla människor.
Rs viruset vad gör man åt det då?
Nja det gäller ju att få bort slemet från luftrören och näsan. Virus är ju ett virus som sagt...

Så vad i hela friden gör jag hemma då?

För att jag är så jävla bra så klart... 

Nej det fanns två alternativ. Att stanna kvar och inhalera eller att åka hem och inhalera.

Jag hatar sjukhus men skulle aldrig ha åkt hem om jag inte kände att jag skulle klarat av situationen. Har man aldrig inhalerat själv eller andra. Å han aldrig sett mojängen så kanske jag skulle stannat kvar ett par dagar till.

Men jag inhalerar varje dag på jobbet... Jag hade "harry" hemma när Zeb var liten... Å jag har haft "harry" hemma som barn.

För att få bukt på rs får man inhalera koksalt kanske jag ska skriva med...

Rs viruset är ju en förkylning som eller jag ska skriva så här... Om jag, nicke eller dem andra två barnen skulle bli smittade skulle dem få som en förkylning. Det är en förkylning men små bebisar och gammla är i den stora riskgruppen där rs kan vara farligt.

Så idag har jonathan iaf ätit en flaska på 200ml välling och 1 dl gröt. Han har även druckit 80ml fruktbebis dryck...så det går framåt.

Jonathan har även fått en nubinett med sig hem från apoteket. Han har oxå fått utskrivet airomir och pulmicort.
Har man en gång haft rs virus så kan den här hostan komma nästa gång han är förkyld och Jonathan har inte så bra ods när det gäller att inte få det då jag har astma och Alexander och Zebastian har ju med det.
Så nu ska han även få 2 doser pulmicort morgon och kväll. Å airomir vid behov för att vidga rören.

Nu är jag iaf hemma...Ska se om jag fått nå barnvakts kort från Mamma som jag kan lägga in // MARIA MAROSKA

Pitt

helvete vilken natt det vart... Hur i helsike ska jag orkar med att vara vaken..HELT TIDEN...orkade inte äns putta till Nicke igår när han kom hem efter en hel dag med Amerikanskfotbollsträning...
Hur friskt är det egentligen att taklas runt och skallas en hel dag. Han var helt paj och hade sår och skrubbsår över allt. Han kan inte vara frisk alltså...jag börjar tvivla mer och mer på det.

Hur som helst så sög natten riktigt jävligt... Jonathan sov bra mellan 19:00 och 22:15 sedan var det dax för en ny sup.
Tog tempen 39.3 *suck*
Fick vatten och napp och baddade honom i pannan... Han sov ca 20 minuter sedan vaknade han och hostade och grät. Då hade jag redan tröttnat känndes det som... men jag fick honom att somna om igen i sin säng. Med lite nynnande av tonerna från sov du lilla vide.
23:29 precis när jag själv hade somnat... vaknade han..Å så där höll vi på hela natten... Å då i våran säng. Jag orkade helt ärligt inte springa upp och ner. Fick sova när han sov...
03:00 ny temp togs 39.0 *bajs*
Alvedon och ipren och vatten och sedan sov han iaf till fem...Då fick han välling och hostmedicin.
När det var dax att gå upp med dem andra kändes livet rätt jävla jobbigt. Men Jojje var ju vaken hostandes tills han spydde.
Zeb fixade sig bra iordning själv... faktist... Gjorde sin egen frulle och hjälpte Alle av med nattblöjan. Jag skrev en lapp för han ville gå hem från skolan direkt idag och städa sitt rum...

Han måste ha slagit huvudet hårt i natt eller något liknande??

Jonathan har inte ätit något...vill inte ha..han hostar så han spyr...å gråter så fort han hostar. Jag ringde faktist till våran vårdcentral för ett tag sedan för att rådfråga. om hur jag ska göra fram tills i morgon. Å mest för att doktorn på joren sa att jag skulle kontakta min vårdcentral om det blev värre. Fick prata med en rar syster i andra änden. Hon tyckte att vi skulle komma till dem fast vi har tid hos barnläkare i morgon. För att ha hög feber länge och så ofta som Jojje har är inte bra. Å äntligen får vi komma till våran familjeläkare... tack för det...
Så 11:15 vill han titta på jonathan...Å vist får han det... Jag är glad om någon gör det. För hela natten har han låtit pipig i rören med. Han har vart tung andad...

Skit samma jag har kollat runt lite själv i läkarböcker och frågat lite folk. Så jag har lite kött på benen när jag kommer dit idag... På tal om det så måste jag åka snart... // MARIA MAROSKA

Är sjukt trött...men gör en snabb uppdatering av dagen...

Å natten...Natten var sjukt jävla jobbig. Jonathan var på det underbar sjukhumöret...Ni vet när allt är skit. Jag vet ju hur man känner sig själv när man är så där sjuk...
Inget duger...man fryser, svettas, vill gråta, vill inte gråta..hostar...snorar...hostar...kan inte sova...det blir för varmt och det blir för kallt.
Tillslut gav jag upp och hämtade upp honom så han fick trängas mellan oss. Då grät han iaf inte... Å han vevade inte runt lika mkt heller.
Med två sup...en ipren och en panodil gjorde det iaf lite susen.
Nicke fick lite halv panik av hans hostande...inte att han fick panik för han tyckte att det var läskigt utan snarare för att det inte går att hjälpa honom.
Han sa flera gånger...jag önskar jag kunde hosta upp det där ordentligt åt honom.

7 ringde jag hälso och sjukvården... 10:00 fick vi tid. Då hade jag tröttnat... Barnakuten var inte äns tanken. Hon frågade vad jag ville. Så här i efterhand vet jag ju att jag skulle valt barnakuten...Men det kändes inte som nå allternativ för mig eller oss idag.

Nicke var borta och är borta heladagen...Å kvällen. Kommer hem slut som sate efter en hel dags am-fotbolls träning och match...Eller tränings match. Å jag tänkte faktist rätt mkt på honom... *suck*
Jag tyckte att vårdcentralen skulle väl gå eftersom jag skulle vara själv med barnen.

Doktorn från vårdcentralen var nog hämtad från.... rymden eller nå liknande.
Ja han är förkyld..
Ja han bubblar lite
Ja det låter ju så där
Ja jag tycker att en barnläkare borde lyssna på honom.
Ja.. vi avaktar och så får du höra av dig till eran doktor i morgon. För som sagt han har ju det jobbigt...

Om jag reagerade...OOOO JA!!

Ja jag är helt medveten om att han är förkyld, jag skulle kalla det mer än förkyld. Å att det bubblar är jag väl medveten om. Det är ju bra att det låter så där iaf istället för åt helvete...
Å om en barnläkare skall lyssna på honom då vill jag att du fixar det. För våran neurolog doktor som är ordinarie för Jonathan är i uppsala och läser trista eeg kurvor. Å jag kan vist avvakta och vänta tills i morgon men jag tycker att det är förjävligt att jag var tvungen att släpa ut alla mina barn för att du skulle tala om att han var förkyld för det har jag helt klart räknat ut själv...

(då skämdes både min mamma och Zebastian...å gick ut...  )

Menar du på fullaste allvar att du bara ska lyssna på honom...du får kolla öron, hals och sänkan.
Envis men glad...bestämd är jag...när jag vill. Å speciellt när det gäller mina barn.

Så hög sänka... kontakt med våran vårdcentral i morgon och en tid hos barnläkaren tisdag kl 15:00.

jag vet att barn är sjuka mkt... jag vet att vissa barn är sjuka mer än andra...men det skiter jag ärligt i. För barn ska inte behöva ha det jobbigt med andningen och inte med hosta.
Lite feber hit eller dit överlever alla..
Å det som inte dödar härdar...
Så vi fick hostmedicin... men jag sket i att hämta ut det då vi redan har en flarra hemma. Å för det andra går inte hostmedicin på barnens högkostnadskort. Inte för det har någon betydelse men det kändes onödigt att hämta ut den när vi redan har en hel flarra hemma.

Jag kan ärligt säga...att barn med lite snuva och lite feber är inget jag oroar mig för. Alexander har ju vart sjuk i flera dagar nu. Men han har ett bra allmäntillstånd. Det var väl dem två tre första dagarna med feber som han var lite trött...men sedan har det vart lugnt. Feber och en liter per dag av snor... men han är på g. Leker stojar och har det bra. Det har inte Jonathan...han tycker mest allt är jävligt jobbigt. Han är nog lika less som vi att han är sjuk.

Mamma skjussade hem dem två stora till morfar och så åkte hon och jag och jojje till Ica maxi. Han fick hänga med för morfar (pappa) hade sådan värk. Dem andra behöver han ju inte bära...Å Zebastian hade lovat att göra lunch.

Jonathan sov hela tiden... Tänk va skönt att bara glida runt i en bilbarnstol och sova... Å vakna upp lagom till lunchen.
Zebastian hade gjort Fläskfile och tärnad potatis och sås. Såsen hade pappa hjälpt till med. Men allt det andra hade han fixat så bra själv. Pappa hade suttit på pallen i köket och tala om hur man skulle göra. Det var över förväntan gott...
Men det är som vanligt...Zebastian är jävligt duktig när det gäller att hjälpa till när någon har ont...Å när han ser det...Han är dock mindre duktig på att lyda sin mamma utan att få hysteriska utbrott...Idag fick han utbrott för han var tvungen att ha mössa på sig...Å var tvungen att kasta både skorna och mössan 3 ggr innan han fattade bättre.
Men jag går ju den här proffisa utbildningen..så jag uppmuntrade inte negativt beetende utan körde på med den andra två...
Å så fick han tv och spelförbud när han härjat färdig istället... Å då svider det som fan... mer än vad det gör när man hotar undertiden.
Ett bra tips för er som har gorillor till ungar...som jag själv...  

Vi var faktist hos mamma och pappa ända till 17:30 då tyckte pappa vi skulle åka hem så han fick något gjort...  
Va sa mamma vad ska du göra...??? Basta sa han då.... men det behöver han med sin värm...värme hjälper.

Jag själv hjälpte mamma med att ta fram lite kläder till deras resa till Riga om några dagar. Vi valde ut dem nya skjut dörrarna till deras ny renoverade sovrum. Kan ju gissa varför pappa har värk...envis som synden är han med...precis som sin ohängda dotter.
Vi provade med lite nya gardiner in till deras super läckra sovrum. Barnen hjälpte till med att skrubba deras säng och smörja in den med nå... ja inte vet jag...så trät ska blänka och se nytt ut iaf.  
Barnen fick middag där...men jag var inte sugen...är fortfarande lite rädd för att äta för mkt fett eller icke passande för magen.
Nu ska jag iaf göra lite soppa till mig själv...sedan ska jag gå och sova... Jag är trött...ap trött!! // MARIA MAROSKA

Jojje...

den sjukaste av dem sjukaste... Nej men allvarligt nu börjar jag rent ut av tröttna på att denna lilleman ska vara sjuk hela tiden. Har han vart frisk från förskylningar mm högst två månader av sitt idag åttamånaders liv eller?
FAN!!!

Feber...rossel...lite mer feber...hosta...lite mer feber...rossel... Å så där kan vi ju forsätta tills fan avlöser oss eller något?
Han har under denna kväll inte sovit speciellt mkt. Han låter som en akvariepump. Det bubblar från lugorna så det står härliga till... Å så hostar han..Å så vaknar han...Å så somnar han om...Å så håller vi på så där.
Febern går inte ner heller...men han fick nyss en 125 alvedon och en halv ipren. Så vi får se hur det går? Om det blir nå bättre eller?
Den första iprenen han fick  tryckte han ut och efter kom bajset....rakt ner i hans säng var de på väg... Som tur var har han en snabb mamma som fångade upp det med papper....hahhaa  
Men han är fortfarande vaken... Ligger och pratar med sig själv...eller med någon där inne.
Dag tid säger han inte så mkt...låter kanske jag ska skriva...därimot på kvällarna innan han ska somna "pratar" han på. Han har nog mkt att säga till dem som håller honom sällskap där inne på nätterna...Eller kanske går han igenom dagen för sig själv? vad vet jag?
Jag ska i morgon ringa hälso och sjukvården för att rådfråga dem vad jag vi skall göra. Alltså våran Jojje har vart sjukare än sjukast....
Alexander har väl vart sjuk rätt mkt men det är ju långt ifrån vad Jojje vart.
Nej... fy för sjuka kids... Mina, dina eller andras...fy!! // MARIA MAROSKA

Jag börjar ärligt...

bli lite hungrig... Men jag vet inte vad jag ska äta... Tog några tuggor ris men det tog ärligt emot. Å så har jag druckit en kanna te.
Så helt utan föda är inte min mage... Men jag vet inte om jag ska ta en macka eller om jag ska lossas att jag inte är hungrig och gå och sova? Det är frågan? // MARIA MAROSKA

Mamma mia

vad jag sov... jag sov verkligen super länge... HELT sjukt..men jag behövde väl det, verkligen!! Från halv tio till kl två. Som en sten... var uppe och kissade. Men var det i en dimma... det är knappt så jag mins det.
Kl två kom Nicke in för då var det dax för honom att dra på sin grabbkväll. Tv spel och öl. Det känns som det var nyss han var borta men det var inte det. Det är nog iaf tre veckor sedan eller mer?
Alexander är på sitt underbara jag ska testa allt som går humör. Kanske för att jag har vart lat och legat på soffan och inte orkat. Allt för att söka uppmärksamhete. Får man den inte söker man negativ uppmärksamhet...
Jag har inte vågat äta något än... Jag är hungrig men jag har inget hemma som är speciellt lent för magen. Å att klä grabbarn och gå ut känns inte alls som någon ide. Det tänker jag inte äns göra.. Det orkar jag inte...
Jag kanske har någon varma koppen eller soppa eller något.
Barnen vill ha kebab med ris. Det kan dem verkligen få... Jag har kebab hemma och ris med... Allt ordnar sig... Saknas väl lite sallad med det överlever dem utan...å blir nog glada om dem slipper... Sås.. ja det ordnar sig med...
Jonathan får gröt...
Å så ska jag gå och sova nästan i samma veva som mina barn idag... Längtar // MARIA MAROSKA

Jag ska börja

laga frukost åt min familj...själv ska jag faktist gå och sova...när jag väkt Nicke. Jag ska vänta tills kl 9:00
Vi kom överäns om igår att vi skulle göra så här....
Eftersom jag är en fena på att somna om på morgonen så går jag upp med barnen idag. Nu viste vi väl kanske inte att jag skulle vara uppe hela natten med smärtor. Men det är rätt bra...att jag som för det första gärna sover i massor får sova när det känns som bäst.
Jag älsjar att somna om. Å Nicke kan inte somna om...eller kan kan han väl. Men han har svårt för att somna om.
Så summa sumarum så bestämde vi att jag skulle gå upp...Å han sova kvar till 9 och sedan är det min tur.
Jag ska faktist erkänna att blundar jag nu så är det nästan så jag Nickar till... fy...
Tur det snöar ute jag hade aldrig orkat gå till konsum jag hade väl somnat stående. Nu ska jag förbreda lite frulle... ska göra iordning för Lunchen med. Förbreda så Nicke får det lite lätt... Jag är undebar...eller hur...  // MARIA MAROSKA

Om jag skulle ta och beklaga mig...

å tala om hur dum dristig jag är... I vanlig ordning pallar inte min mage med massa onyttigheter och mjölkmat. Men ÄNDÅ ska man försöka... 30 år och förstår inte bättre. Så här har jag haft sedan jag var... ja typ 14.

Det började när jag skulle gå och lägga mig. Det här sjukt onda kommer så jävligt att jag har ont i både mage och långt bak i ryggen. Gallan kanske? Det är väl den som reagaerar när man inte ätit så bra mat va?
Shit sånt här borde jag kunna...
Jag jobbar ju ändå inom vården..
Men jag lär mig aldrig...jag borde lära mig. Någon gång.
Jag menar... Vi åt fil och flingor till frukost. Ostmacka...  Jag åt lite choklad innan hab mötet...Vi åt Brugerking till lunch. Vi åt yoghurt till mellis... BRA...redan där skulle jag har stoppat.
Men är huvudet dumt får kroppen lida... Eller hur är det man säger?!?
Nej sedan åt vi relativt flottig middag... Inte mkt grönsaker...lite salladsblad och tomat. Cola till det med...
Sedan kastade jag i mig en liten skål med Chirre och drack ännu mer Cola till Let´s Dance. Plus att jag hittade 7 pollisar i skafferiet i en av reklamerna... Sedan var det kört...
FAN!! SÅ i natt har jag då haft en sånt där jäkla anfall...
Jag föder hellre två barn än att ha dessa anfall. Å då säger jag det inte för att bloggen ska låta bättre... Utan för att det är så...
"kanske skulle ringa doktorn?!"
Anfallen då... Ja... det gör så jävla ont så man tar sig knappt någonstans...Å när man väl tar sig upp så vandrar jag fram och tillbax i vardagsrummet eller i badrummet.
Jag vet att om jag spyr så blir det bättre... Men det är ju så jävla vidrigt...
Gick och la mig i fosterställning med vetekude på ryggen och värmedynan på magen...
Det blev bättre eller nej det blev det inte... det blev varmt och det känndes bättre.
Kravlade mig upp... halv två. Då hade jag legat och vridit och vändigt mig i två timmar...
Illamåendet kommer... dax att förbreda sig psykist på spyor...
Å så spyr jag... Å så spyr jag för att jag spyr...å så spyr jag för att jag måste och då måste jag spy för att jag spyr. Å så spyr jag för att jag snyter ut spyor från nästan...Å då måste jag ju självklart spy för att jag spydde.
Sammtidigt som man har kramper i magen och magen är uppblåst som en ballong... Å så där höll jag på i 2½ timme.
"jag borde nog ringa doktorn!?"
Å så tillbax till sängen... Värme kudde och ihopkrupen som en bebis. Så.. nu ska jag lova mig själv att aldrig mer ha eller äns tänka mig att ha sådana här dagar. Vet jag att jag ska äta chirre och halv flottig middag så kan jag ju faktist ge fasiken i mjölkprodukterna och burgerking.
Jag blir ju så här ibland när det gäller bara för mkt mjölkprodukter...då är det inte så där jätte farligt...Men det är iaf förjävligt...
När jag stod där över toan tänkte jag....
"nej nu ringer jag ambulans...jag dör... Men Maria...ingen dör av magont... fan Maria va dum du är... varför ska du äta på detta viset... att du inte lär dig... ÅÅÅÅ shit jag svimmar av smärta... Å nej nu spyr jag igen... 112 är det man ska ringa va?...Ska jag väcka Nicke... men vad ska han göra då? Doktorn kanske skulle ha nå bra medicin för detta? Å shit...nu måste jag spy igen... fan fan fan va ont det gör...!"
En timme låg jag kvar i sängen....sedan var det dax igen... Jag kravlar mig ur sängen...det är helt sjukt hur svårt det ska vara att ställa sig upp...men envis som synden står jag på benen och tillbax för att spy och att sedan spy för att man spyr...
Sedan fick jag nog... En värktablett... (i hemlig valör)...en påse samarin... och en varmdusch. Så ojade jag mig tillbax tillsängen.
Vet inte hur länge jag låg där förrän Alexander tyckte det var dax att vakna. Jag går upp... Känner mig forfarande helt jävla uppblåst men har inte ont...
Idag blir det ingen mat... tänkte äta rester...men nej... Det vill jag inte... nyponsoppa eller något i den stilen. Tänkte nästan ett tag att jag skulle ta kidsen och gå till konsum när det öppnar...men det är typ snöstorm. Det är ju inte upplagd för...snö storm. Jag är inte upplagd för att gå ut överhuvudtaget...
"jag ska ringa doktorn på måndag..." 
Eller? Allt ordnat sig... // MARIA MAROSKA

Jag kan säga...

att jag dubbel jublade och hoppade i soffan igår kväll när jag faktist insåg att mina böner var hörda...
Jag trodde ju helt klart att George Skott skulle få lämna Let´s Dance igår kväll...

"ärligt så skickade jag en sms röst på honom bara för att jag hade förhoppningar om att det som hände igår kväll skulle hända.....men säg inget till någon...OKEY?"



När det stod mellan kitty och Isabella så satt jag i soffan och sa...

KITTY KITTY KITTY KITTY.... Å så sa han och den som får dansa vidare i Let´s dance 2009 är Kitty och Anders....

Helt sjukt...men jag jublade faktist här i soffan...JAAA nu kan man äntligen börja kolla på Let´s dance utan att irritera sig på någon...
(nästan iaf)

NU låter jag som världens proffsigaste som är så cooool.. Men jag har så svårt för bönan Isabella så är det bara... När hon dansade kunde jag inte mer än ge henne negativ kretik... Jag kunde vekligen inte se det bra som hon gjorde...om hon nu gjorde nå bra...

Någon som fick mig att skratta igår var Hasse Aro. Han försöker verkligen... Det är helt otroligt...Någon mer som får mig att skratta är Carl Jan.
Det är oxå en prick som jag egentligen inte gillar alls... Men han är bara för härlig... Helt sjukt!!

Mina favvosar igår kväll. var... iaf... Magnus, Laila, Morgan och Niclas. Även fast Niclas inte är en favvorit så var han duktig...är duktig...

Tänk att man verkligen kan ogilla människor man aldirg har träffat... Man ogillar dem utifrån media och bloggar. Ja... jag vet As ytligt... men så är det...!!!

längtar tills nästa fredag och let´s dance. Iof är jag på jobbet men iaf... // MARIA MAROSKA

Jag trodde ju helt ärligt..

att jag skulle blogga mer i gårkväll och igår än vad jag gjorde...
Men så var icke fallet... Jonathan fick feber och var inte alls på något bra humör på eftermiddagen. Kanske därför han inte var så med på Hab. Även fast jag tempade honom igår morse då jag tyckte han såg lite hängig ut...men det var väl så klart på gång då. När han vaknade efter lunchvilat så var han inge rolig alls... Han ville mest sitta eller ligga kind mot kind.
Nicke kom hem vi snackde lite om hur hans dag varit och hur min dag varit...
Sedan kom Zebastian och Danne för att äta middag med oss.
Jag klippte Danne som skulle ut och svänga sina lurviga i morgon...eller rättare sagt idag. Det är ju lördag...fast det är jävligt tidigt denna lördag...man skulle nästan kunna tro att det är fredag och natt.
Alexander envisar sig med att fortfarande gå upp kl 6.
I vanliga fall brukar jag bädda ner honom i Zeb´s säng eller i soffan... Idag bäddade jag ner honom i soffan men är vaken själv jag med.

Min natt har vart fuck... men de tar vi sedan!! // MARIA MAROSKA

Hab mötet...

jonathan var inte lika glad och med som han brukar vara... han ville mest vara med mig. Nära mig...in på mig. Gärna kind mot kind. Men han lekte lite...
Å dem fick hålla i honom och kolla lite. Han lekte lite så där...så dem fick känna av honom lite. Kanske är han i den här ålderna snart att man börjar bli lite blyg för andra...?
Jag vet inte...?
Han visade iaf lite grann...
Vi har fått plats på vänte listan för Handspecialist.
Vi har ny tid med både sjukgymnast och arbetsteraputen första veckan i mars.
Vi ska öva på här hemma... Vändningar... balans... Ja...
Dem tycker som alla andra att han är en glad kille som är med och följer med och håller koll vart man tar vägen. Precis som vi tycker...  
Ska bli kul att se hur det blir... Å vad hand specialisten säger...Han är ju som sagt försvagad i ena haden, speciellt tummen. 
Det återstår att se vad som händer och sker... // MARIA MAROSKA

Om livet inte skulle vara så jävla...

hopplöst....eller är det jag som är hopplös? Det kvittar... jag är så jäkla kass på att hålla reda på mina nycklar. I alla år...har tappat nycklar till hög och vänter om mig i hela mitt liv. 
SÅ GE MIG ALDRIG EN NYCKEL...Å BE MIG HA ANSVAR ÖVER DEN!! OKEY!!


Jag kastade mig ut från hemmet idag. Kastade upp Jonathan på höften och ropade på Alexander.
"skynda dig nu morfar är redan här"
Låste dörren... Å sedan halvsprang jag ner med ena ungen på höften och andra i handen.
"shit tänk om vi skulle ramla ner för trapporna...dax att varva ner kände jag"
När vi kom ner hade min älskade pappa kört fram bilen redan... Ambulansen hade kommit före honom i en jävla fart...Så han hängde på när dem ändå hade öppnat grinden.
Men det var inte så brottom när dem väl kom fram till rätt trapp visade det sig... Skönt!! Men det är så det kan vara när folk börjar bli till åren. Tur att det går fort när man ringer 112 iaf.
Sprang tillbax upp till oss för att hämta soporna....dem var bara tvugna att komma med ner till soprummet. Även fast vi bara har 1½ blöjbarn nu så blir det en del... SOM LUKTAR APA!!
Lämnar soporna och får skjuss till C-lass och sjukgymnasten och arbetsteraputen.
Pappa och Alexander hämtar oss efter ca 45 minuter.
"donalds mamma snälla"
Klart jag är snäll...världens snällaste men det blir Burger King istället.
Jojje somnar i bilstolen så jag bär upp den, maten och Alexander för tre trappor...

NYCKEL JÄVLARNA ÄR BORTA!!!

River ur skötväska...allt jag har i alla fikor...ringer pappa...

Fan pappa kan du kolla om mina nycklar ligger i dit baksäte... på bilen. Dem har säkert ramlat ut... RING MIG...jag fortsätter leta här...

"tankarna viner i min skalle...vart var jag, hur var jag, fan för att jag ska stressa, jag blir tom arg på Nicke som inte äns är hemma...tänk om han ändå kunde vara med mig såna här dagar...då hade jag inte tappat nycklarna för då hade jag inte äns tagit upp dem eftersom han alltid låser... fan fan fan.... vart är dem, har jag tappat dem på hab, nej... "

Mobilen ringer...
-Maria du glömde dem väl inte i soprummet i dörren där hemma??

"gjorde jag det? Hade jag dem i dörren och lämnade dem där... vem var efter mig... ANKI... ANKI var efter mig..."

-Pappa jag ringer dig snart...jag ska springa till Anki hon bor här på våran gård och gick efter oss med sina sopor...

Anki var hemma och hade självklart tagit hand om mina nycklar men hon hade lämnat dem till sören...

Jag kastade mig tillbax upp i våran trapp. Alexander...fick följa med mig medans Jojje satt och sov i bilstolen.
Vi sprang ner till kontoret på hörnet...

Fan Sören hade gått på lunch rast... FAN FAN FAN.... en timme...ska vi verkligen vara i trappen en timme. Maten kommer bli kall..Jonathan kommer vakna hysteriskt hungrig...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!

Vi gick tillbax upp till oss. Jonathan satt vaken...lekte med reflexen som hänger över honom. Nöjd som bara den...
Jag började göra mysigt framför våran dörr. Satt Alexander på min kappa... När jag ställde mig upp för att hämta Grannens bob som skulle bli vårat bord såg jag Sören gående på gården...

- Alexander vänta här...vakta Jonathan...mamma kommer snart...Sören går där nere och han har mammas nycklar... VÄNTA HÄR....

Jag sprang verkligen ner för mina trappor.... Hoppade verkligen över dem tre sista trappstegen och hoppade.

Andfådd ropade jag...på Sören. Men han hade inte mina nycklar...dem hade Bengt... Å han var inte hemma... VADÅ INTE HEMMA!! Han skulle iväg någonstans med tog mina nycklar...

"men helvete... fan fan fan... man får svära när man är arg...å speciellt i sina tankar"

Sprang tillbax hem... Öppnade porten där nere...
-Alexander...går det bra
- Aaa mamma vi leker reflexerna
-mamma springer till Bengt och kollar om mina nycklar är där. Sören hade varit emd våra nycklar till Bengt..
-vem Bengt mamma?
-Han som bestämmer här där vi bor
-Han bor?
-Mitt i mot oss. Mamma kommer snart... Vakta Jonathan du är super duktig...
-Aaaa inte gå någonstans mamma Alle Jojje väntar här.
-Bra...Mamma älskar dig...
-pappa älskar dig mamma han sagt mig
- Ja Alle mamma vet...kommer strax


Kastar mig över gården och upp till Bengt...

"snälla sig att han är hemma, snälla säg att han är hemma, snälla säg att han är hemma"

Bengt var hemma!!!!

-Men Maria Maroska där...det är inte första gången dett händer... Hur ska du lärar dig att hålla reda på dina nycklar. Det enda som är bra när du tappar dem är ju att vi börjar känna igen dem.
-Tack fan du är en klippa...jag måste rusa smågrabbarna väntar i trappen. Du är bäst Bengt...ses nästa gång jag tappar nycklarna...  

"han såg rätt trött ut... han jobbar ju natt eller iaf super tidiga mornaroch i stockholm så jag kanske väkte honom eller om han nyss kommit hem och var super trött... han har lite konstiga arbetstider den karln"

Så summa sumarum...Jag önskar att det var cyber tider 2030 eller något och alla hade ett datachip inopererat i sin hand som passade till sin hemma dörr. hahhaaaa  
Då skulle jag inte tappa det så länge ingen högg av mig handen...

Med kall mat i magen ska vi nu kolla på Landet för länge sedan och lillefot. // MARIA MAROSKA

Godmorgon...

Här hemma har Alexander vart vaken sedan 6. INTE vi andra...  Jag gick upp satt på tven bäddade ner honom i soffan. Å kastade mig själv tillbax i min säng. 
Jag hörde långt bort att Nicke var in och sa hejdå till Alexander och att han skulle vara tyst så han inte skulle väcka Jonathan.
Alltså varför börjar mitt barn gå upp kl 6?
Att stiga upp kl 6 är inte naturligt... Inte när jag är föräldrarledig iaf.
Så när klockan var kvart i åtta ringde min klocka.... Fy vale!! Men det var bara att stiga upp. Idag är det dax för Sjukgymnastik på Hab. Så det är bara snällt att gå upp det....
Jag är iof klar... Jag och Alexander har ätit frukost och Jonathan vaknade nyss...
Jojje leker lite på mattan för att pigga på sig... Han är som jag...behöver lite så där sega starter på morgonen. Så han får sitta och pyssla med sit till 9 iaf. Sedan får han frukost. Så var Zeb med... Alexander är väl med så...eftersom han snällt fick vänta på frukost i 1½ timme innan jag behagade stiga upp... // MARIA MAROSKA

Jag har ärligt

ingen ide på vad jag ska skiva i detta inlägg. Jag är mkt överäns med mig själv att det kommer bli dagens sista om det inte är så att någon verkligen intresant skulle hända!! Men vad ska hända en sån här torsdagkväll...??
INTE MKT VA?

Jonathan har badat. Jag med för den delen... Han är stel som en pinne dem två första minuterna av badtiden sedan njuter han för fullo. Hela 18 minuter stod han ut med sin mamma i badet. Jag brukar köra handlkarna i tummlaren medans barnen badar, så dem kan gosa in sig i varma handdukar efter badet.
Så gjorde vi även när jag jobbade på kortiset...värmde på handdisarna så dem tyckte det var skönt efter badet med.

Alexander blev lite sur...som syskon kan bli när en får uppmärksamhet av sin mamma och inte den andra. Men jag lovade Alexander ett bad i morgon kväll istället.

Niklas kom hem lagom efter middagen...det hade inte riktigt blivit som vi bestämde men jag vet inte jag eller vi kunde ju ha missförstått med. Jag är glad att jag hoppade över barnvakts erbjudandet och var hemma.

Vad har mer hänt.... inte ett skit.. va trist...egentligen att inget har hänt...

Jag funderar lite på hur jag ska göra nästa helg jag jobba. Har blivit bjuden på tillställning...Å nu är min fråga.. Ska jag ta mig dit efter jobbet. Då tillställningen är över gatan typ...Å sedan gå tillbax till jobbet på natten för att sova...? Eller ska jag skita i det och åka hem?
För jag orkar inte gå på tillstlällning och sedan ta bussen hem eller taxi och sedan gå upp kvart över fem för att åka till jobbet.

Men jag skulle ju vilja vara med...men sammtidigt är det ju det här..Orkar jag sova kvar på jobbet och vara där från fredag 15:00 till söndag 20:00??
Iof så får man ju ett avbrott... Å kommer ifrån... Ja jag kan tänka en hel vecka till...eller iaf nästan...över helgen!!

Det känns ändå rätt okey att göra lite saker den helgen man verkligen jobbar då är man ju inte borta från sin familj dem andra helgerna. Även fast det oxå är behövligt....att få vara från sin familj.

De var verkligen underbart att sova borta hos Madde förra helgen och få lite distans till sina barn och Nicke. Att få snacka massa skit och bara vara...

Nej...jag tror jag ska kolla Facebook och sedan koka lite te och kasta mig i soffan för film.... Något var det på trean. Kanske något man kan se...? // MARIA MAROSKA

Åsa ringde nyss...

Jonathans nu förredetta sjukgymnast ringde nyss.. Hon undrade så klart hur det gått i tisdags. Om vi hade blivit väl omhändertagna av det nya teamet.
Å det hade vi ju... Helt strålande mottagande även om det var mkt info om hur det kommer att gå till och så.



Åsa kommer att avsluta oss nu på sjukgymnastiken. Hon undrade mest om vi behövde boka någon ny tid eftersom det kan dröja med tider ibland. Men vi fick ju tid redan på fredag. I morgon...
Hon blev lite förvånad... att det går så fort. Men Cecilia våran  nya sjukgymnast tyckte att vi skulle ses så fort som möjligt eftersom vårat möte i december blev avbokat. Så jag är glad att vi sätter igång... Å ser hur Jonathan kommer att utvecklas med tiden...
Den fösta tiden kommer vi ses mera...å det är ju för att han själv utvecklas så mkt. De första åren är ju en resa i utveckligen verkligen...massor händer ju då. ligga, sitta, stå, krypa, åla, ta sig fram, ta sig tillbax, prata ja you name it.
Jag blev super glad när Åsa ringde och hörde hur det var och hur det kommer att bli...
Strålande...
Hoppas att det kommer gå bra på fredag... jag är nog lite nervös om jag skall vara ärlig... // MARIA MAROSKA

Lågkonjukturen suger stor fet pung!!

Jag kollade på nyheterna efter Anne på Grönkulla idag. Jag stängde faktist av tv efter en stund orkade inte lyssna på Alliansens snack om *suck* vad dem tycker är förbättring och att 2009 kommer bli ett hårt år ekonomiskt.
Jag stängde av och vi lekte tittut istället....
Jag glömde bort det som är jobbigt och rullade in mig i mitt underbara familjeskal. Vi lekte tittut och hade det super mysigt på Jonathans matta.
Då ringde Zeb´s pappa.
Ledsen...
Förvånad
Idag var det hans tur att skriva på avgångs pappret.
*suckar*
Jag blir fasiken jätte ledsen...
Zebastian har pratat om hur ledsen pappa kommer bli om han med får gå från sitt jobb. Å vad ska vi göra?
 "Pappa kanske måste sälja sina bilar"  "mamma han kommer få jätte lite pengar" "hur ska han få ett nytt jobb mammam?"
Jag blir super ledsen för Dannes skulle och jag blir ap ledsen för att jag vet att detta kommer göra Zeb orolig.
"det enda som kommer vara bra om pappa inte har något jobb är att jag får gå hem tidigare från fritids men de är det enda....stakars min pappa"
Men det är väl så det är...lågkonjukturen har även drabbat en i våran familj. För hur det än är...tillhör han våran familj.
I know...vi har helt skruvad familje situation..!!

Har någon en jobb över vet jag att det är mer än välkommet!!!
*HÅLLER TUMMARNA HÅRT*

Att få 70% av sin lön är inte mkt att hänga i julgranen...Inte att stoppa i plånboken heller...

På tven pratade Alliansen om att bankerna inte ville låna ut pengar och jobben blir mindre och mindre. Företagare vågar inte anställa och vågar inte heller ha sina anställda kvar...

FAN!!

Snälla någon kan vi inte göra som dem gjorde i Thailand..Strejka oss till att regeringen avgår...  // MARIA MAROSKA

Opps....

  Jag, Alexander och Jonathan. Skulle bara lägga oss och vila lite... Jonathan skulle ju sova. Men Alexander och jag skulle bara vila en stund. 45 minuter om jag inte glömt helt...  Det var mitt fel att vi sov längre... För vi somnade...pang bom! Alexander var på sitt allra bästa humör vid 9 taget så jag tänkte...Vi vilar 45 minuter somnar vi så somnar vi. Hur det än är så är han ju sjuk. Å Jonathan behövde somna han med. Så jag gav Jonathan gröt och sedan tvättade jag av kidsen...Sedan kasta vi oss i min säng.... Jag ställde kl och den pep...Å jag trodde jag znoza mobilen. Men jag stängde av... SKÖNT!!

"men hur blir det nu i kväll?!"

Så när klockan var 11:56 vaknade vi. För då hade Jonathan sovit färdigt... Alexander med för han kastade sig upp...

"inte kissa mammas säng"
Å så sprang han ut på toa. Å inget kiss i mammas säng... SKÖNT!! Slapp jag få kiss i min säng...det hade blivit så jobbigt då!

Så nu har vi ätit pannkakor med sylt alla tre här hemma. Jonathan tyckte det var super gott. Å jag håller tummarna att hans mage med tycker det. Men jag minskade på ägg och så minskade jag på mjölken med och tog vatten. Allt för att han skulle kunna äta med oss. Han fick barnfruktpuré på sina pannkisar och det ville Alle med ha. Men Alle tyckte inte det var så gott...

"ursch mamma!! Inte jojje ha heller..."


 // MARIA MAROSKA

Om ni undrar vad vi gör vakna så här tidigt...?

eller man kanske förväntar sig att man ska vakna tidigt när man är tre barns mamma. INTE JAG!!
Vi brukar vakna denna vid denna tid... 07:30 
Men inte idag...Nej då tyckte Alexander att vi skulle vakna 05:50
Han gjorde en Alle...han täde lyset i små grabbarnas rum.
Jag vaknade så fort det blev ljust...Å kastade mig upp...slog benet i sängen och tån i tröskeln till hallen. Som förövrigt är endast en halv centimeter hög men ont gjorde det....som fasiken.
Men det var försent....Jonathan var as ledsen... grät...sån där gråt...
"mamma hjälp mig jag vill sova gråt"
Jag gav honom nappen och drog med mig Alexander i mörkret. Skällde på honom... med rytande viskande röst...
*du kan inte tända lampan i erat sovrum jag kommer dra ut lamp fan i kväll, det är aj aj att tända lampan"
Vi försökte somna om...men det var ingen ide. Jonathan var för ledsen. Å när vi hämtade upp honom blev han super glad.
Försökte inte äns att somna om i våran säng. Nicke skulle snart upp och jag tror inte vi skulle fått plats alla fyra i våran 140 cm breda säng.
Ett barn funkar...
Så nu sitter jag här... rätt så jävla morgon sur, trött och vill inte göra något.
Men för ovanlighetens skull ska jag slå på två koppar kaffe och försöka vakna till liv.
Å jag tror nästan att jag ska sova middag med båda barnen idag. Fast vi inte gör det. Men om vi vilar lite fint på förmiddagen så kanske det inte gör något...?
Fan jag är så trött.... Så trött!! // MARIA MAROSKA

Börjar morgonen med en tävling!!



Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Oki-doki barnkläder
Tävlingen hittade jag hos  [TUMADRE]

*Önska mig lycka till och prova även du*  // MARIA MAROSKA

Barnhab..

Efter en snötur till ingång 20 här vid vårat C-lassa var jag rätt så blöt. Kännde mig som en dränkt katt... Eller som jag tror att en dränkt katt skulle känna sig iaf.
Vickan och Julia var snällt barnvakt till Alexander. Eller Julia var barnvakt och Vickan fanns tillhands. Eller så var det Julia som trodde att det var så...Å Vickan hade ansvaret.

Jag har ju vart super nervös för att den som ska "överta" Jonathans sjukgymnastik ska vara en som jag inte alls skulle känna någon kemi med. Då jag kände att Åsa verkligen var våran klippa... Men ack så fel man kan ha.
Våran nya sjukgynmnast heter Cecilia. Det roliga med det var att jag kännde igen henne så väl. Men jag kunde inte plasera henne alls.
Våran kurator var oxå med... Maria. Jag har alltid haft svårt för psykologer och kuratorer. Men denna människa var ju helt normal... Det var helt sjukt. Med henne skulle jag verkligen på riktigt kunna prata med och lätta mitt hjärta om det skulle vara något med Jonathan eller med oss som föräldrar.
Vi samtalade...Mkt var ju grundat på hur det går till, vad vi kommer göra. Att vi kommer sätta om en plan. Precis som på mitt jobb. Snacka om brukar perspektiv.... Socialstyrelsens regler. Inget jag har imot för det är självklart man ska ha en plan att jobba efter. Så man inte ramlar ur systemet och att man faktist som brukare, förälder eller från teamet vet vad man ska jobba mot. Vilket mål.
Vi fick berätta om Jonathan och det kändes så enkelt...så naturligt.

Efter att Jonathan hade bajsat och jag vart och bytt på honom var jag bara tvungen att fråga varför jag kände igen cecilia. OM det var så att jag kände igen henne från vårdgymnastiet eller var det var ifrån. Å jag sa även att det är som vi setts på flerställen.
Å det hade vi... på vårdgymnasiet...i grundskolan (7-9) och så är hon kompis med våran granne här under oss. Med Alina. Där damp min polett ner...

Det känns iaf bra. Å vi har sjukgymnast tid redan på Fredag och då skall även arbetsteraprften vara med.
(var det arbetsterapeften som skulle vara med?)
Joooo jaajaa det är en till som skall vara med iaf.

Det kändes 100% bra iaf... // MARIA MAROSKA

gårdagen var väl lite så

där halv jobbig med allt snö överallt... Men det var ju helt meningslöst att det äns snöade igår. För det mesta är ju borta idag. Sånt trist väder för ingenting.

Jag tror jag börjar dagen med ett inlägg om föräldrarutbildningen Cope.
Vi var en skara på ett rätt stort antal föräldrar som anmält oss till denna Cope utbildning för barn från 3-11 år. Dem har två till föräldrarutbildningar för dem med barn från 0-3 år och sedan för Tonåringar. Jag ska helt klart anmäla mig till tonårsgruppen om den finns kvar när Zeb är 12.
Första träffen var mkt information om kursen och presentation om var och en och våra familjer. Det var några ansikten jag kände igen från öppna förskolan. Andra var helt okända själar. En del föräldrar hade helt klart låtit familjesituationen gått för långt. Med de jag uppfattade om deras familjer och problem. Medans andra var där som jag..för att få verktyg till att bli en gladare mamma. För hur det än är...
Så är det så här!!
(å detta är inget jag lärde mig igår)
Att om vi föräldrar är på ett sett får vi barn som söker uppmärksamhet blir trottsiga och vi som vuxna säger att våra barn är jobbiga.
Men det är så här... Våra barn speglar sig från hur vi är som föräldrar.
Sedan är det ju så...trots hör till barn. Å vanligt trots och prövningar gör alla barn hur glada föräldrar man än har.

Ni som har barn...har ni vart med om situationen när man har en tid att passa.
Man börjar själv stressa... Å vips så förändras sitt underverk till ett monster!!
Barn känner ju verkligen av sina föräldrar...

Jag är ur usel i situation stress... Då "herrjar" jag vilt med mina barn och blir sur för att dem lägger sig på golvet eller går in i sitt rum och smäller igen dörren och tänker inte alls hänga med på nå läkarbesök eller vad det nu är vi har tid till.
Skynda dig nu...klä på dig jacka...men har du inte klätt på dig jackan än...men hörde du inte vad jag sa... snälla kan ni inte hjälpa varandra ser ni inte att mamma har händerna fulla... osv osv.

När vi inte har någon tidspress här hemma rockar vi fett.

Jag märker klart och tydligt på mina barn att dem känner av mig för att se hur dem ska vara...
En glad mamma med Cope tänk i ryggmärgen ska jag bli...SÅ det så!! // MARIA MAROSKA

Å så råkade det gå en dag sedan sist...

 // MARIA MAROSKA

Ett inlägg idag ska jag väl iaf få till

tappade lusten här nyss...Jag var på g..jag har städat i badrummet och i köket. Å jag var verkligen på g.
Men så hade jag fått svar..Å det knöt sig i magen på mig...kuk vad har jag gjort. Men det är väl så...det som inte dödar härdar...eller hur man nu brukar säga?
Men vad är det som säger att det är som det var förr? Vem säger det? Ingen? Alla är väl värld en andra chans. Kanske tom en tredje? Jag vet inte?
Kanske... Vem är jag att dömma?

Hur som så är det inge roligt att ha sjuka barn hemma. Ringde bvc i morse...fick ny tid nästa tisdag. Det enda som kommer att hända med Jojjes vaccinasions program är att 1 års sprutan kommer att tas senare. Å att det skyddet han har inte är hundra procentigt just nu. Då det gått för länge. Men det är så det kan vara....

Alexander är rätt så jäkla sjuk. Han dricker mest vatten, nyponsoppa och bubbelvatten. Vill inte ha någon mat..men jag tänkte jag skulle göra någon enkel lunch.
Han gillar ju nudlar...å speciellt buljongen. Han ska alltid smaka när jag äter nublar. Brukar inte servera mina barn nublar för jag tycker det är skitmat.
Men det kanske funkar nu när han är sjuk??
Å det är okey för mig att han äter det när han är sjuk... Om han nu vill ha det.

Tänkte faktist köpa hem kräm och mjölk till middag. Det blir lätt för min mamma som skall vara här och vara barnvakt i kväll.
Tror det är dumt att köpa hem så hon får laga mat. Eller att jag skulle laga mat nu...

Alexander ska få sig en skopa hostmedicin och lite ventoline så han får upp det där rosslet i lugorna och halsen...

Jonathan somnade nyss och jag ska torka golven.
Rätt skönt när man får skriva lite...får man mer energi... // MARIA MAROSKA

Nej fuck off....


NU ska jag kasta in två mackor i brödrosten....koka mig lite te och kasta mig i soffan....
Nicke hade lagt barnen när jag kom hem från karaten. Så det var lixom soft här hemma när jag kom hem. Det är rätt skönt att komma ut en sväng efter man haft en eftermiddag med två sjuka killar här hemma. Dem är ju lixom som alla andra med det där könet... (manliga om du inte fattar) som gnäller rätt mkt när dem är sjuka. Det har vart mkt gnäll.. Alexander har nog pipigt fram det mesta idag. Jonathan har gnällt på rätt bra han med... Men han har sovit rätt mkt idag. Så han är nog snart frisk...får vi hoppas. Ingen feber idag...få se vad morgon dagen säger... Får inte glömma att ringa bvc.
Zebastian fick skäll idag på karaten för han biter på naglarna och nagelbanden. Å fick straff... armhävningar... sedan ropade tränan och frågade om det var fler som bet på naglarna...Å det var väl en del som erkännde då fick dem med göra extra armhävningar....
stop och väx ska jag inköpa till honom. Men jag har ju hört att tillslut äter man upp det med...om man är en inbiten nagelbitare. Men jag får väl hota honom med att måla hans naglar röda när han sover om han inte slutar ha fingrarna i munnen.
Nu ska jag överlämna datorn till min älskling...Ni vet..han jag hookar upp med på äldre dagar!! // MARIA MAROSKA

För att inte bli dement



ska man ju dricka lite kaffe varje dag....Typ så där 3 koppar dagligen. Kanske något jag ska börja göra...? För vem fan vill bli dement?

Fast det kanske är ett rätt härligt liv att leva. Att bara flyta på... Inte minnas något och fråga samma frågor hundra gånger. NEJ!!
Fy så vill väl ingen ha det? Å speciellt inte när man är i det första till tredje skovet att demensen. När man är bara ytterst lite dement? Å verkligen mins att man inte mins något.
Jag har alltid sagt att ska jag bli ska jag fan bli dement. Jag har jobbat med dementa en gång i tiden. Å längtar verkligen tillbax till dem demneta farbröderna och gummorna. Dem va fan Dá shit!!
Jag har alltid sagt att den dagen jag ska in på hemmet ska jag göra ett helvete för dem som jobbar...Jag ska få panlobs demens och vara en elak häxa. Jag ska bråka och slåss. Jag ska vara lömsk och lura mig till bättre vård än alla andra. Jag ska säga precis vad jag tycker..är personalen ful ska jag säga det... osv. Jag ska bli den hemskaste av dem alla. Mina söner ska skämmas över mig för det enda jag kommer använda är språk med könsord i. Jag ska flörta med gubbarna när deras förtvivlade fruar är och hälsar på.
Jag ska även ha punktmarkering av personalen visa tider och så ska jag sitta uppe med nattpersonalen på natten och umgås med dem. Å dem ska bara älska mig...å ge mig massor med gott att äta. Å sedan när dagpersonalen kommer ska jag leva rövare...jag ska aldrig sova..mer än när dem är så trött på mig att dem pumpar i mig för stor dos av haldol...
Niklas plan är den samma...Han ska bli den jävligaste gubben på hela hemmet.

Vi har här med bestämt att vi ska leva ihop resten av livet...Om inte så hookar vi upp på äldre dagar och Tagteama personel...  // MARIA MAROSKA

Två av Tre är sjuka...

Jag ska försöka ringa och prata in på telefonsvararen hos bvc. Alexander är sjuk...hans dagis är redan uppdaterat, jag ringde dit nyssens. Å så var det bvc kvar då..
Jonathan har ingen feber men han har otrolig snuva och hosta. Å jag tänker inte gå och vaccinera i morgon. Vi får skjuta fram det en vecka till. Jäkligt synd då vi skjutit upp det redan ett tag nu. Men vad ska man göra...
Jag försökte ringa mitt i mitt bloggande. Röstbrevlådan har koplats bort...Fan! Ja jag får helt enkelt gå upp och ringa i morgon då. Idag sov vi till halv tio. Men det är bäst jag sätter Klockan....
Å jag har ingen som kan ta Alexander förrän efter lunch iaf då vi har tid hos Barn hab.
Ja hur ska jag göra nu då...för han är snart 8 månader och lär ju ha sin vaccin. Enligt hans bas-prgram skulle ha ha vaccinet mellan 5-6 månader. Å det var ju ett tag sedan. Iof så fick han 3 månaders vaccinet lite senare än vanlig. Men ja jag får helt enkelt ringa och rådfråga bvc sköterskan i morgon. // MARIA MAROSKA

Jag blir mer och mer sugen på sommaren...

Å jag vet ärligt inte varför? En tanke var att den här vintern har verkligen sugit fett hårt. Det blir ju aldrig någon riktig vinter. Där det är massor med snö och den faktist ligger kvar där. Så man kan plocka fram kälkar, boben, skridskor och hela ballunsen. Jag vill inte ha den här lossas vintern....

Jag vill ha den fast då ska den komma för att stanna och stanna i 1-3 månader. Där det är snö så det lyser upp kvällstid. Inte en gnutta gräsmatta eller asfallt skall synas.
(kanske på bilvägen då)
Det ska vara kallt...Men inte snorkallt. Det ska vara en härlig kyla och en sol som lyser för att man ska hålla sig glad och varm när man är ute på vinteraktiviteter med sina barn. Eller med sig själv om man inga barn har.
Det ska vara kallt nog så märlaren fryser till tjockaste isen för den som vill åka på isen.
Själv så går jag INTE aldrig ABSOLUT inte ut på någon is.
Inte äns under pistolhot. Då dör jag hellre...
Jag är livrädd för två saker här i livet. Å det är att isen skall brista under mig och att jag ska dö om jag sövs. SÅ dem två sakerna gör jag allt för att undvika faktist.

Det snöar här just nu... 
Jag mins när Zebastian var...ja.. inte vet jag fem år kanske? Å den vintern var det verkligen vinter. För då fick jag ta fram ett par gammla vinterbrallor för han älskade att vara ute och dem han hade haft på sig innan var kalla. Så vi gick och satt på oss varmare och nya kläder och packade med oss varm choklad. Å han åkte skridskor så fort det fanns ledig tid. Å tom skridor dem vintern. Men nu är ju frågan 04 eller 05? Å inget datum finns på varken kortet eller mappen som jag hittade vinterkorten i...
Ja ingen ordning var det förr..
  Men jag längtar iaf efter sommaren...Efter Jordgubbar, glass och grädde. Efter kalla sommar drinkar och bad och massa liv och rörelse runt oss. Jag längtar efter tiden då man faktist träffar sin släkt, vänner och sina grannar mer än någonsin. Alla är ute... Det stojjas och barnen är alltid glada. Å gnäller aldrig på varför det är så kallt när man kommer ut.
Ska det vara så ska det vara på riktigt. Å än så länge känns iaf sommrarna påriktigt... // MARIA MAROSKA


Jaghar fått svar...


Ett rätt formelt svar. Jag svarade så klart tillbax...  Får vi se om jag får något tillbacks. Jag hoppas faktist. För jag vill veta...veta hur det är?


Dem skriver tom lika... Eller så är det bara jag som får för mig det... Eller så är det deras typ av dialekt som får det att se och låta annurlunda ut i min skalle?
Vi får se...svaret hade kommit sent i går kväll? Jag väntar med spänning // MARIA MAROSKA

Men vi har ju inte alls årsmöte..

i morgon. Jag har blivit lurad. Jag behöver inte alls ha något dåligt samvete...*skrattar* Jag måste nog säga att ibland har jag en rätt förvirrad sambo...Så jag kanske inte skulle lita på honom alla gånger när de gäller tider och grejer... jajjaaa!! Kanske skulle erkänna att jag kanske skulle börja öppna min egen agenda och börja fylla i och iaf titta...Så jag kommer rätt... När man ska vara där... // MARIA MAROSKA

TÄVLING!!!



VAD MED OCH TÄVLA VETTJA.....

Klicka här ** för att komma till tävlingen!!

*hålltummarna för mig*

Å lycka till själv...// MARIA MAROSKA

Jag har ett rätt fullspäckat schema för nästa vecka...

Jag har även dubbelbokningar men väljer med hjärtat... Jag har en hel del att göra. Men det ordnar sig..
En del saker måste jag välja bort mkt för att vi inte har barnpassning. Men en del saker väljer jag bort för det finns viktigare saker att göra.
På Tisdag börjar våran föräldrar utbildning 12 ggr. Fast man ska ICKE kalla det utbildning utan choachning. Fick jag rätt fort höra...

Nicke får representar oss båda på våran sektions medlemsmöte. Det är synd att det krockar...Men så är det...

Så varför i helvete har jag kommit på att vi skall gå detta då??!?!

Ärligt så tror jag alla skulle behöva sig en liten utbildning i föräldrarskapet. Vilken förälder man än är!! Jag är helt ärligt när jag säger att jag tycker jag rockar rätt fett på att vara mamma.
Jag har regler och rutiner och håller dem sammtidigt som jag är en snäll och mjuk mamma. Men kallas nog rätt ofta. Hård men rättvis.
Ingen egenskap att skryta med kanske?
Men bortskämda ungar/barn/kids/änglar är bland det värsta jag vet.
Jag är inte alltid 100%-igt konsikvent i alla situationer. Men det skär i mitt hjärta när folk säger nej och gör ja. Å förvirrar sina stakars barn.

Jag är absolut inget proffs...Å jag felar i massor....

Men jag tror att hur man är som mamma, pappa eller vårdnadshavare så ska man ta chansen när man får. En del av mina vänner har gått denna utbildning. Olika omgångar och olika år. Alla som gått den har vart mkt positiv till detta.

Å av någon konstig annledning är detta inget föräldrar pratar högt om.
Att dem faktist går eller har gått en föräldrar utbildning. Kanske för att andra dömmer en som förälder eller tror att det är något gravt fel på ens barn?
Vad vet jag...
Men att jag vill ha choachning i att bli en bättre mamma tänker jag inte hymmla om.
Mina barn driver mig till vansinnet ibland...
Mina barn testar mig även fast dem vet att ett nej är ett nej.
Mina barn trotsar på olika ställen vi är på för att kolla hur jag ska aggera och reagera.
Dem är helt normala...Å jag som mamma känner mig också rätt normal.

Jag vet ärligt inte varför det är så...att ingen berättar att dem faktist gått den eller går den...
Det har inte kommit fram förrän jag nämner att jag ska gå den...eller jag har sagt att jag ställt mig på kö.
För här är den rätt poppis och jag har stått på kö ända sedan förra terminen.
Å nu fick vi plats.

Att gå in med positiv synsättning när det gäller äns barn är vad vi ska få lära oss. Stegen till att komma in med positiv anda när det gäller uppfostran.
Å då är det inte att man ska säga JA till vad dem än frågar...

Jag ska även gå in med öppna ögon när det gäller denna utbildning. Inga skygglappar ska på...utan jag ska vara öppen för nya sätt och nya tankar.

Tisdag är fullbokad...

bvc och läkarbesök och spruta.
*hålltummarna att febern är borta tills då*

Sedan ska vi till barn hab. Vi har fått tid nu... Nu är det alltså dax att lämna Åsa.
Jag har bett Nicke att följa med på detta möte. Jag vill inte gå själv. Det är ett tre timmar lång möte, å jag hoppas verkligen att det kommer att gå vägen och att vi kommer att klicka med den nya sjukgymnasten. Den nya kuratorn och det nya teamet.

Onsdag har vi så vi ska gå på öppen tiden för medicinkonsentrations test (heter det så?) Dem ska iaf sticka Jojje och se så att medicinen är rätt dos och att levern mår som den ska.

Torsdag har jag bokat in mig för barnvakt till Adam. Eller barnvakt och barnvakt...jag har faktist erbjudit att hämta honom från fritids så han inte behöver vara kvar så länge. Jag tar med mina kids och vi äter middag hos dem och sedan har jag fixat skjuss så vi kommer hem i tid för sängdax.

fredag tänkte jag gå till öf... Bara så du vet mickis...Å då får ingen va sjuk...
*håller tummarna*

sedan är det helg...Å ledigt!! // MARIA MAROSKA

Nu åker dem i säng...


Nu har jag fått nog för ikväll...Jag ska kasta mina tre prinsar...i säng.... Kasta i en tvätt...eller nej...jag lämnar nog tvättmaskinen tom så får Nicke kasta in sina träningskläder i där istället när han kommer hem.
Behöver inte vårat badrum stinka svett, blod och tårar. Alltså säga vad man vill om träningskläder. Men när dem har haft Am-fotbollsträning då lucktar det inte gott...Eller så här vintersäsong är det inte så farligt som en regning sommar träning. Eller en lerigmatchdräckt som kommer hem... Blääää!!

Alexander kollar någon tecknad film och frågar efter välling och Jonathan ser bra morloken ut här brevid mig. Vi lyssnar lite på asbolut romace så det kanske blir lite tröttstämning här hemma. 
Nu så... // MARIA MAROSKA

Madde...


Denna cyber bukett är till dig...  
Tack för att vi och JAG fick avvara massor med tid hos dig och med dig.

Efter en hel lördag med min familj drog jag till min Madde.
Det är underbart härligt att äta gott...dicka alkohol...snacka...dricka lite mer...umgås...festa...snacka...tjuvröka...prata av sig....prata om sig...lyssna på andra...minnas bra och dåliga saker i ens liv.... hör att andra oxå har barn som trottsar....ge varann råd, stöd och peppning.
Det slutade iaf med en hel fantastisk kväll... Natt...och morgon.
Det är ibland så...
Att...
Japp jag tänker erkänna!!
Att ibland är en kväll med sina vänner..närmaste vänner en bättre kväll än med den man älskar. På  det kärleksfulla sättet alltså...
Jag måste faktist säga att utan några av minna vänner så skulle jag inte vara den jag är idag. Utan deras stöd, råd och vänskap så vette fasiken alltså...
Även fast Nicke är bra på alla vis.. Fantastisk så är det inte på samma sätt.
Jag vet att massor av tjejer där ute har sin man eller sambo som bästa vän och själsfriend. Jag vet att massor med tjejer inte har såna vänner som jag.
Å jag ser mina vänner som en gåva här i livet.
Vissa tjejer har bara sin man eller sambo och får inte uppleva kännslan av att ha en tjejkompis eller kompisar att dela massor med.
Jag har med åren lyckats hitta pärlorna.
Jag och Nicke pratar om mkt...men allt kan jag inte prata med honom om. Jag försöker men ibland är det här kvinnliga medhållet det man söker.
Man vill bara att någon håller med eller lyssnar. Man vill inte bli annalyserad.
Jag, Madde och Theresa lyckades hooka upp ändå tills kl 13 idag...
Jag vet ärligt inte vad som hände...men helt plötsligt var kl fem på morgonen och vi deckade... Sov till 10:10 då tyckte Theresa att det var dax för kaffe och frulle...
Någon skallebank vill jag inte erkänna att jag hade...men den fanns där... Men den där molande värken efter en alvedon och massor med cola förträngde jag bort tills för någon timme sedan.
Nej... Tack för en härlig kväll och natt med massor med prat. Vi borde ses oftare...kanske dock inte nattetid... *skrattar* // MARIA MAROSKA

Alla...

sorry för dålig uppdatering under denna helg. Men jag har haft lite annat att göra. Det är väl skönt... Att jag med har ett liv utanför datorns myserium

Lördag dag ängnade jag mig att umgås med min familj. Det är inte alltid det lättaste att umgås. Inte äns när man är en familj...Den här lyckliga filmfamiljen med 2.5 barn och en kyss och klapp på rumpan existerar inte här hemma.
Vi är en familj i kaos. Småbarns skrik, trots och bajsblöjor. Vi är en familj med fem olika viljor...där alla indevider är starka som as. (om nu as kan vara starka??) Vi uppfostrat, tillrättavisar och ger massor med kärlek. Rutiner är A och O i denna familj. Annars skulle kaoset bli som en tickande bomb. Men det går att umgås om man ger varje familemedlem sin del av sig själv. Visar att man älskar, stöttar och lyssnar.

Alexander är den som är proffs just nu att söka uppmärksamhet på hundra olika sätt. Han klämmer sig gärna in i mellan om man kramas med någon av dem andra...Eller om man berömmer någon annan ska han oxå visa att han kan eller att han vart duktig.
Fast hur det än låter så älskar jag vårat kaos. Våran familj... Även fast jag kan se på Nicke att han tycker att vissa dagar är värre än andra och jag kan tycka lika dant....Men så är det väl...allt har sina för och nackdelar?
Jag badade med dem små barnen...
Zebastian hängde med Julia. Dem är rätt roliga dem där två.. ena dagen är dem som ett kärlekspar och andra dagen är dem som värsta fienderna. men det är väl så det ska vara? Eller...Dem är lika bestämda båda två så dem har inte det lätt kan jag tro.
När jag satt i badet med Alle och Jojje kom min svärmor och svärfar... Dem hade vägarna förbi... men dem fick snällt vänta tills vi badat klart innan dem kunde gosa barnbarn. Å dessutom nybadade barnbarn...
Sedan var det dax för mig att få egentid... Jag drog som en avlöning.. // MARIA MAROSKA


Nehe


Man kanske skulle kasta på en kanna kaffe...Väcka alla som sover...Å hoppas på att dem vill gå upp nu. För jag kan säga...att ni är jag iaf piggare. Inte super vaken än..men jag är iaf på G.
Dagen kommer väl rulla på i vanlig ordning när det är helg. Alla går runt här hemma och är super sega och bara väntar på att någon skall ta iniativet att hitta på något. Å så hittar någon på nå...Å så är det dax för lunch och så hann vi inget på förmiddagen... ungefär så ser det ut här hemma en lördagmorgon eller förmiddag.

Jag har kastat igång en tvättmaskin iaf... Tyckte det bröjade se lite överfullt ut i våran tvättkorg.  // MARIA MAROSKA

Godmorgon...



För att dagen ska komma igång så gungar vi i gång den... ^

Om jag hade lust att gå upp i morse??
NEPP!! Fy fan va det sög att kliva upp...Å grejen var att jag helt ärligt inte tror att jag skulle ha böhvt gå upp så där tidigt om inte Alexander hade tänt lampan i små grabbarna rum så Jonathan vaknade. 06:45.
Alexande det lilla monstret...kissade och gick och la sig brevid Nicke medan jag själv snällt fick vara uppe med en as ledsen Jonathan. Men han fick ny blöja och lite välling..Men ville inte somna om... Fy fan! Jag hade verkligen önskat att han velat somna om...en timme iaf.
Alle det monstret sover än...

Så  här sitter jag..inlindad i en stor pläd. Orkar inte slå på kaffe...orkar inte klä mig ordentligt...orkar inte så mkt. Är avvis på alla som sover här hemma.
Men Jonathan har faktist det bästa humöret på morgonen...

Det har alla mina barn... Nja..Zeb är väl mer lik mig...det tar ett tag att komma igång.
Men snart är låten slut...Å morgonen är igång gungad... // MARIA MAROSKA

jaha


(bild lånad från tv 4´s hemsida)

Hur som så är det dax igen...tycker det var fredag nyss. Jag fattar inte vad tiden tar vägen...
Så får vi då se...vem som får åka hem första fredagen. Let´s dance!! Jag själv tycker ju att sämst på scen förra fredagen var Isabella Löwengrip och sedan kom stakars Hasse Aro men honom håller jag bara super tummar för. För jag vill verkligen att han ska bli så där grym i slutet...Å vicka på sina höfter till tiodansens alla toner.
Jag har ju själv dansat tio dans en gång i tiden. Tro det eller ej... Men det är faktist sant. Det är en sån del i mitt liv som ligger i två bannankartonger i källaren. Troffer och diplom och pokaler och priser. Samt dansskor och kort...Å även filmer. Fy...!!
Men min dans karriär var inte lika intressant som tonårslivet och dess charm. // MARIA MAROSKA laddar för en kväll med dans!!

Jonathan

har verkligen sovit sedan 10:23 typ...hur sjukt är inte det då? Jag och Alexander har hunnit med massa slöheter men oxå två bra saker.
Vi har ätit lunch och så har jag klippt Alexander. Han sitter inte speciellt still längre. Så man måste verkligen vara på rätt humör och peppa honom och intala honom att det går fortare om han sitter still.
Han hoppar i stolen där han sitter.
Men det var han själv som ville bli klippt.

Alle klippa sig mamma...bamt bamt i huve.


Å så hämtade han sax, kam, trimmer och frisörskynket. Så det var bara att sätta fart. Å det är ju som han säger. Det är varmt uppe på huvudet med hans tjocka hår och som han leker och springer här hemma på dagarna. Å så passade vi på att bada oxå.
Lite för kallt i min smak då dörren var öppen för att vi skulle höra om Jonathan vaknade. // MARIA MAROSKA

Jag gjorde en sån jävla sjuk grej nyss!!

Jag skickade ett medelande till honom på facebook. Eller egentligen inte till honom men till någon som känner honom. Någonstans måste jag börja...Å nu gör jag det!! Shit...det knyter sig i min mage nu...

ärligt hur sjukt var inte det här då... ??
Jaja...vi får se vad det leder till. Inget skulle jag tro... Men man vet aldrig? // MARIA MAROSKA

Jag funderar mer och mer

på att blogga om då tiden? Är det klokt tror ni... Jag låg i gårkväll i min säng och tänkte på då tiden...hur mkt den påverkat den jag är idag. Hur mkt jag ljög för att skydda, hur mkt jag inte förstod var fel eller ville erkänna va fel...
hur det livet jag älskade att leva var så fel...att dem rosa molnen var så falska. Men skulle det göra någon nytta? Att blogga om då tiden...
Jag har länge velat göra resan tillbacks. Jag skulle vilja ha så många svar på varför? Hur det blev som det blev och vad jag kunnat ha gjort för att stoppa det? Det som hände efter vi inte var vi längre...
Men jag vill inte blada ihop mitt nuvarande liv...med då tid.
Å skulle det inte vara super jobbigt att ha två bloggar...bara för att.
Ett tag funderade jag på om jag skulle skriva förhand...
Igår kväll kom massor med kännslor upp... inom mig.
Hade Nicke rört vid mig då hade jag brutit ihop... Tur han somnar så fort... Å sover så hårt...
Tänk att man verkligen kan älska och inte älska någon på en och samma gång??
Jag försöker verkligen att inte tänka på masa jobbigheter när jag ska sova...det får mig bara att inte komma till ro.
Sammtidigt vill jag inte blogga om då tiden...Jag vill inte att folk läser min blogg för att dem tycker synd om mig...Å jag vill inte ha läsare bara för att livet en gång vart mer spännande än mitt underbara liv. Med sambo, barn och jobb...
Nej... det tåls att tänka på...// MARIA MAROSKA

Nice Blog Award

Jag har helt glömt att jag blivit nominerad av Mickis Jag är super glad att jag fick en så fin nominering. Å jag ska nu nominera dem bloggar jag trycker ska ha denna uppmärkelse.


Min uppmärkelse skänker jag:

Verro
Rullis
Mickis
Hansson
Madde
Sara

Bloggar som jag verkligen lever mig in i... Bloggar som verkligen får en att skratta... Bloggar som får en att gråta ibland... Å bloggar som jag försöker uppdatera mig i dagligen.

Reglerna för den som vill ge vidare en Award till andra:
* Den som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
*Länka till den bloggen du fick den ifrån
* lämna ett meddelande i deras bloggar så de vet at de fått awarden

//
MARIA MAROSKA


Godmorgon!!

Jag ska i ett kort inlägg berömma mina barn... jag brukar spy på andra som höjer sina barn till skyarna. Men jag är imponerad. Å jag vågar knappt skriva det...för då kommer det gå åt H-vete i natt.


Zebastian gick upp med Nicke i morse...Klädde sig...kom in till mig och viskade...
Mamma du kan ligga kvar jag gör egen frukost. Alle och jojje sover än så jag tar en bricka och äter framför min tv.
Klart hans mamma sa ja till det...
Jag låg kvar och bara mojjnade lite... Hörde hur han åt frukost borsta tänderna och gjorde frilla. Han måste ju vara fin. Han har ju tjej nuförtiden...
Jag gick upp 07:30 då satt han i hallen och klädde på sig för en promenix till skolan.
Mamma det är ganska mysigt att vara själv på morgonen...
Ja det kan ju vara det... Skönt alltså!!
Jag skrev en lapp för han ville komma hem direkt efter skolan idag. Klart han får det...vi häckar ju iaf hemma med sjuk Jonathan så.

Jonathan och Alexander har i natt sovit tillsammans i samma rum!!

Helt sjukt men jag trode att det skulle gå åt skogen. Mkt för att Jojje hostar på natten oc Alle skulle vakna... Nu hoppas jag att det kommer att funka. Men än tänker jag inte ta bort någon säng från vårat sovrum... ifall...men jag tror inte det... men iaf

Mina barn rockade i natt!! // MARIA MAROSKA

Alltså!!

igår gjorde jag världens vurpa...Å jag är ingen mes propp men fan va jag har ap ont. Jag måste verkligen berätta vad som hände...
Jag måste verkligen säga att jag aldrig mer ska ha brottom. Men jag viste att mina vän Vickan väntade för en promenix till skiljes centrum för att handla lite. Med en inte allt för nöjd Cazandra i vagnen. Hon ville rullas...
Jonathan bajsade det sista han gjorde när vi skulle gå..Så jag in igen...bajs upp till nacken...
fuck fuck fuck fuck... tänkte jag!!!
Så jag in...la honom på mattan, hämtade kläder och ny blöja och tvättlappar. 2 minuter senare var han i vagnen igen med nya kläder och ren och så fin. Glad i vanlig ordning.
Jag springer in för att släcka i vardagsrummet...Å springer tillbax... ser att det är tänt i badrummet och vänder på hallmattan som försvinner under fötterna på mig...
Från att stå på mina stadiga ben låg jag på golvet..
jag lever jag lever jag lever... konstaterade jag för mig själv....!!!
Bumpa ner vagnen för mina trappor och ut till Vickan. Kände att jag hade lite ont i armbågen inget mer... Vi gick i rask takt. Vickan har fått för sig att hon skall komma i bikinin till sommaren 2009. Jag skiter i vilket för jag har aldrig kommit i en bikini.
Men satan... ju längre in på kvällen det gick destå mer ont fick jag... Helvete... Så här sitter jag nu med en nacka som gör ont satan. Som en nackspärr och sedan en armbåge som gör satans ont...
Det ska inte gå och ramla på våran hallmatta. Då det är ett speciellt gummi grejs under.
Det stod det klart och tydligt när vi fick mattan.
Hade vi bott i USA hade vi stämt företaget.... *skrattar*

// MARIA MAROSKA

Jag måste hitta mig själv..

jag känner panik... för att jag har så svårt att ta ansvar över mina egna handlingar.. Alltså det kanske låter jävla knäppt men jag menar att jag hellre förklarar bort saker än att stå för vad jag gör. Det spelar ingen roll egentligen vad det är... Eller jag står vist för vad jag GÖR!!
Hela tiden faktist... jag står alltid för vad jag gör och säger...Men jag är snarare rädd för att jag skall uppfattas som dum i huuvdet eller svag eller knäpp om jag talar om precis som det är. Jag svävar hellre ut  eller lämnar bort visa saker för att det inte ska låta dumt.
Det är faktist mest i våran sambo relation av någon konstig annledning.
Vi pratade faktist idag... PRATADE...som vi inte har kunnat göra på super länge.
Vi pratade om massor... Å jag tror att jag ofta undan håller saker för att Nicke är en bra talare och att jag med åren inte orkat stå upp för vad jag har gjort.
Jag känner mig absolut inte kuvad i våran relation. INTE ALLS...jag känner mig verkligen sedd. Men när det gäller talets gåva i situationer där vi inte tycker lika är jag den svaga. Jag blir arg... Ställer mig i försvarställning... Kommer in i meddrurå fasen.... 
När Nicke har frågat varför jag har gjort saker och ting ser jag det som ett påhopp. Jag har svårt att stå upp för varför...jag har handlat som jag gör för att jag tror att hans fråga är för att tillrätta visa mig.

Jag ver varför det har blivit som det har blivit... Å det är nu dax att göra något åt det.

Jag har i ett tidigare förhållande fått höra att allt jag gjorde var fel... jag själv har ju alltid vart en rätt tuff tjej som verkligen talar om vad jag tycker och tänker. Ibland nästan ångat på som en ångvält. Å så kan jag va fortfarande...
Men att i flera års tid..Å speciellt den tiden i livet när man är som mest påverkbar. Tonåren... Få höra att man inte har dugit i det man har gjort eller i det man tänkte göra så sitter det rätt hårt... Jag ställer mig i försvarställning, jag lämnar gärna delar av sanningen flytande för att det jag sa eller gjorde kanske var fel?
Även fast jag vet innerst inne att det jag gör är rätt...

Men jag har kommit en bit på vägen... Zebastians pappa kämpade en del med att jag inte skulle bli så arg när han ifrågasatte saker och ting. Henke min älskade vän har oxå försökt... Nicke ger sig inte...

Å det är bra... Att hitta sig själv och vilja stå tillsvars för vad man gör här i livet är väl A och O. Eller det är det!!
Av någon konstig annledning så är det mest med dem killar i min närhet jag hamnar i dessa konflikter med.
I våga vägra erkänna varför jag gjorde som jag gjorde konflikter.
Jag måste ta tag i min del av våra problem. Som alla borde göra...ta ansvar för det man gör här i livet. Å inte skylla saker och ting på andra eller lämna saker utanför för att man tror att den andra ska misstycka eller misstro.

När jag får pengar den 20 ska jag åka ner på stan och köpa den där boken jag skrivit om förr. Om att hitta sin egen självkännsla. Sig själv... Den kan nog ge mig massor på traven...hjälp alltså!!

Vi pratade inte bara om detta jag och Nicke. Absolut inte...

Vi pratade om fackliga uppdrag, om barnen och om detta.
Jag har en del att skriva om det fackliga uppdragen med. Men ska överlåta datorn till min spelsugna sambo å så ska jag tillbax till köks tjänsten. // MARIA MAROSKA

Köksan

städerskan, tvätterskan eller va fan kalla mig vad du vill...Men idag är jag köksan...eller baggarinnan.
För jag håller på att baka matbröd. Det ska bli så gott att smaka på det när det är klart sedan. Hoppas verkligen verkligen att det kommer bli gott för jag har verkligen gjort matbröd på 1½ liter vätska. Så det blir en del... Men våran frys ekar i en av låderna så det finns plats. // MARIA MAROSKA

Men va fan...

Jag är ju helt borta...Jag måste ha läst gårdagens tidning i dag då? eller hur kan det komma sig...att det blev så här? Alltså med Winnerbäck och hans tv program. Va fan ska jag göra i kväll då?? FUCK!!

Men... den 18 januari ska det vist gå i repris...TACK OCH LOV!! // MARIA MAROSKA


21:00 på kanal ett i kväll!!

 // MARIA MAROSKA

Ja herregud...

Att ett ekkorhjul kan bero på småsaker är helt sjukt... Jag tänkte på kommentaren jag fick...Men jag tror att...Det var en gång super jobbigt i våran svacka...Å så fort den andra säger något som är fel så blir man bara sur...Småsaker borde man ju verkligen inte äns bry sig om. Har aldrig gjort det förr... Men det är väl så... vårat förhållande ska prövas. Å det har väl någon mening med det. Allt har sin mening så är det...
Saker händer här i livet för att vi ska kunna ta andra saker på bättre sätt. Så är det... // MARIA MAROSKA

Varför


Jag vet inte hur vi ska få vårat förhållande att gå över till det bra ekkorhjulet istället för att hela tiden gå tillbacks till det dåliga hjulet?
Det var därför jag inte skrev något igår. Då hade jag bara skrivit massa elakheter om oss. Det hade inte funkat då... det är orättvist mot Nicke och mot oss när man skriver när man är frustrerad för att saker och ting inte blir som man vill.
Jag är så dålig på att ta kretik. Nicke är dålig på att äns erkänna att han med kan göra fel. Så eftermiddagen går var sjukt jobbig. Tur jag åkte iväg med Zeb på karate. Det började redan i går morse...
Vi hade ingen gott pålägg till frukosten tyckte Zeb. Å han frågade om vi kunde ta fram sylten. Jag svarade Nej...vi äter inte sylt på mackorna. Det finns skinka, kaviar och ost. Men inget buger han skall ha sylt.
Nej säger jag...
Nicke ifrågar sätter mig så kart...Inte när barnen. Men jag blir sur...
Nicke undrar varöfr jag säger nej när vi haft det på förr..
Sylt...nej Mamrmelad ja.
Så jävla barnsligt...Nu ska jag passa på att sova...Jonathan har somnat... Bättre lycka med humör och grejer i morgon nej idag så klart!! Å alla andra dagar...återkommer // MARIA MAROSKA

Jojje


Jonathan Jojje Andersson har i natt hållit sin mamma vaken från och till hela natten. Med den hostan förstår jag inte att Nicke äns sover. Men jag ska inte kasta skit för att han sover...Utan jag är mer avis på att han faktist sover.
Han hostade upp massor med slem i natt vid 01:00 när vi var upp och ångade i badrummet.
Jag klädde av ossbåda sedan spruttade jag igång varmvatten så det stod härliga till...
Måste säga att det är en bra sak att göra om saker ska upp eller om dem har svårhosta eller astma.
Kall eller varm luft brukar vara toppen...
Drog igång våran luftfuktare med...
Så somnade vi 03:00 även fast ångan i badrummet inte tog så långtid. Så hostade han massor efteråt. Å det var bara toppen eftersom mkt kommer upp. Man hörde verkligen hur det lättade i luftrören/lugorna.
Men innan man somnar... tar det ju ett tag. Jag tror ärligt Jojje somnade rätt fort...Å sedan låg jag och lyssnade på hostandet... Till tre!

Det var förrästen sista besöket hos Åsa igår...
Det känndes inte alls roligt...att veta att det verkligen är sista gången vi får all hjälp och stöd från henne.
Det är nästan så jag skulle kunna börja gråta bara jag tänker på det. Med henne har man kunnat vara ärlig med sina kännslor. Fråga och få ärliga svar...
Eftersom vi inte fått något nytt datum för Rehabmöte så skulle hon ringa till Barn Hab idag på förmiddagen och stöta på dem. Å så ville hon ju veta vilken sjukgymnast vi skulle gå hos å även vilken som kommer att bli Jonathans kurator där nere. Å skulle jag eller vi inte få någon tid förrän om ett tag skulle vi få komma till Åsa igen i början på februari. Det är nästan så jag önskar att vi inte får någon tid förrän i Mars. Även fast jag ärligt vet att det är bättre att komma dit på ett inskrivnings samtal på en gång.
Jag försöker att knåpa ihop en dagens ros till henne till våran länstidning här där vi bor. Men kommer inte på nå bra...eller bra det är ju bara att skriva att hon är bäst...

hur gick det då?
Vi fick nya knep på hur vi ska få honom att rulla över till vänster. Vi fick även två balansövningar då han inte alls är lika stadig när man håller honom enbart i höger arm/hand. Vi fick lite balansövningar till blivande stadiet...Krypstadiet. Då han är stelare i högersida så behöver han mkt träning på hur man skall göra.
Hon tycker att han börjar komma i kapp med råge när det gäller utvecklingen. Å jag måste faktist skriva att jag och Nicke fick beröm för våran träning. Å att det syns att vi faktist tar åt oss av vad hon säger och ger för råd.
Å träningsmattan vi får låna är toppen.
Gå stol är NEJ NEJ NEJ... eller hon sa så här. Gåstol är bra för familjen om man behöver avlastning. Men eftersom Jonathan är stel och försvagad i högersida kan det vara så att det kommer att hämma hans utveckling. Å eftersom han har svårt fr ballansen i vissa lägen är golvet att rekomendera.

Jag frågade faktist om gåstolen efter jag vart på ett forum och läst om barn med plexus skador. Där det stod att gåstol kan hämma för barn med svagheter.
Därför frågade jag.

Hon berättade oxå att hon inte rekomenderade gåstol till barn överhuvudtaget just för att det kan häma utvecklingen för alla barn. Men hon tyckte det var en super bra uppfinning som faktist var bra för familjer när man har många barn och man ska laga mat eller vara med dem andra. Allt med måtta...men att man inte ska låta barnen sitta för långa stunder.
Sunt bond förnufft när det gäller det mesta!!

Sedan har dem tom gåstolar att låna ut hos sjukgymnastiken på C-lass för barn som inte kan gå utan stöd. As snygga va dem...
Jag hade med Zebastian dit..så han fick en rundtur där. Då var ju jag tvungen att kolla jag med...

Jag mins ju Alexander han gick eller satt jämt i den där jävla gåstolen... han blev super arg när han skulle sitta på golvet. Å satt han på golvet så skulle man sitta med. Gåstolen burnade han ju runt i här hemma som en galning och hade roligt. Men jag tror att det blev så att han blev van att vara uppe ovan för mark... hahhaaa!!!

Nej det är eller var med sorg jag sa hejdå till Åsa. Även fast det är en av målen att få gå till nästa steg som är barnhab. // MARIA MAROSKA

Godmorgon!!

Ivanlig ordning så blir mina barn sjuk när jag planerar något... Fuck!!...men det är så det är...Å det är bara att acceptera fast det är lite störande. Men men....med tre shitkids kan man väl inte förvänta sig nå mer?

Valde igår att inte blogga...Tänkte göra det...men mitt humör var surt... Så jag skippade det... Det hade inte blivit nå bra!!

Så jag börjar med nya tag idag...Då humöret är bättre...!!

// MARIA MAROSKA

Men fan

jag skulle ju sovit för länge sedan...Nu är jag så där fucking trött...så jag håller på att avlida...Ni vet...så där trött så man nästan inte orkar gå och tvättarent sig i facet eller borsta gaddarna...APA!!

Jag skulle ju sova tidigt...Jag skulle ju duscha och ta hand om mig själv när jag var själv... Men nej då ska man sitta här vid datorn och kuka ur...

opps!!! Sorry!!

Nej då ska man sitta här och kolla runt i cyber världen och tro att man är någon stålmorsa som orkar vara uppe typ hela tiden. Jag har faktist två eller iaf 1½ sjuk unge här hemma. Så jag borde sova...Jag borde sova fett gott vid detta laget...Men nej då sitter jag på Facebook, Youtube och här på bloggen och fiffelurar.
Å så glömmer jag bort tiden...Å känner inte hur trött jag är...
Jag läser andras bloggar och förundrar mig på hur folk lever sitt liv...Eller hur folk inte lever sitt liv? Orka bry sig..Om folk man inte känner. Eller det gör jag ju...jag älskar att läsa bloggar... Eller inte alla... Men jag har några favvosar...
I vissa bloggar läser man så man ibland tror att man lever deras liv... Man väntar med spänning på forsättning. Å så har vi ju bloggar som gör en galen... jag ska fan sluta läsa hennes äckliga blogg...för hon kan ju iaf inte dansa!! 

Nej jag var trött...
Jag hör Jonathan hosta där inne..Å är nästan säker på att han kommer att iaf vara lite sjuk i morgon...
Det är bara fel fel fel..för vi ska ju till underbara Åsa i morgon och gympa. Nej...
Host host host....

Vi ber en kvällsbön för Jonathan...
WHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Let him be well pleace... 



Nej godnatt.... // MARIA MAROSKA

Jag tycker om att sakna...

     
Om det är något jag verkligen gillar...är att sakna Nicke. Jag är verkligen den här tjejen som gillar att sakna...Jag gillar att få känna att jag verkligen saknar honom, att jag känner kärlek till honom.
Vist kan jag klaga på honom ibland att han är borta för mkt. Att vi inte ses så mkt.
Just nu tror jag det bror på att jag går hemma hela dagarna jag kan känna att jag inte ser honom så mkt...
Men i vanligfall i våran vanliga vardag gillar jag att sakna honom.
Jag gillar även att gå hemma själv och strosa som jag gjort idag. När man vet att man får vara själv hela dagen. Vist har jag haft barn hemma men jag får vara bara själv. Speciellt när dem somnat...Å jag får tänka fritt... jag får gå runt här och tänka på renoveringar och drömma mig bort utan att någon äns stör mig i mina egna tankar.
Iof har Jonathan hostat och Alle legat vaken...Men jag får iaf vara ifred.
Jag vet inte om jag hör till ovanligheten men jag gillar när Nicke åker bort... När jag vet att jag får sakna honom. Som när han åker på Am-fotbolls läger, När han åker iväg med sina vänner, När han är borta på Lan i flera dagar och när han reser iväg på kurser eller med vänner.
Jag tycker om att få sms eller samtal från honom då... Då känner jag verkligen hur mkt han betyder för mig och får våran familj.
Jag skulle nog aldrig klara av att ha honom som en böld i mitt arsele 7-24 å inte heller 24-7

Jag älskar att sakna honom... PUNKT!! // MARIA MAROSKA


Nu har alla mina shit

kids somnat...Å jag sitter här framför datorn i min ensamhet. Ljudet från tv:en, jag kollar på Bygglov....eller kollar och kollar...jag lyssnar och väntar med spänning till slutet. Jag tycker det är roligt med program som handlar om förvandling. Å speciellt när det gäller hus och hem. För att få idér till sitt eget... Är inte allt jag gillar...Men i vår ska väl vårat vardagsrum renoveras. Jag ser redan nu framför mig hur Nicke suckar...Hur han tycker att jag är jätte jobbig och hur han inte äns kommer bry sig om att få det ordning gjort...Å jag ser mig själv svara nå surt och uppstudsigt och dagen efter röjer jag vardagsrummet i ren ilska med onda tankar om hur jävla lat han är.
Fast det är min idé så blir jag sur på honom...å det ger mig energin att göra klart hela projektet.
Pappa och jag pratade om detta idag... Om hur jävla typist det är att både min brolla och Nicke hade tummen mitt i handen och NADA intresse för att äns lära sig. För han behövde hjälp med deras sovrum hemma.
Men jag erbjöd mig...Å om ca två veckor ska jag hjälpa pappa att lägga nytt golv i deras sovrum. Å som deal ska han måla vårat...eller mitt   vardagsrumstak. Jag är intresserad av att lära mig... Jag tänkte först kränga bort jobbet i vårat vardagsrum till en kompis man...men pappa tyckte det var dumt att "kasta" bort pengar när vi kan göra en egen deal jag och han... Så... nu måste jag börja planera mer i mitt huvud hur jag ska ha det här hemma...Å vi lär nog gå på jakt efter nya datorer... Två bärbara blir det nog...  Iaf om det ska passa min inredning......men så ska det passa min plånbok oxå. Å just nu ser det knapert ut.... kanske får en pinnstol eller något...

Nicke är inte hemma... Därför jag har datorn för mig själv...Hela dagen och hela kvällen...iof har Zeb faktist fått spela rätt mkt idag... eller mkt för att få vara jag.  // MARIA MAROSKA

Det finns dagar man aldrig glömmer!!!

Å då menar jag inte jobbiga dagar, hemska dagar eller dagar som bara svischar förbi. Å jag menar inte sådana dagar då man tex föderbarn, mister en vän, finner en vän eller fyller år. Jag har en del dagar som har betytt kännslomässigt mkt för mig. Sådan dagar som man adrig glömmer...Sånna dagar som får en att känna att man faktist betyder massor utan att göra så mkt.

Madde du får rätta mig om jag har fel...men en dag som jag aldrig kommer att glöma är den dagen då Towa fyllde ett år. Om det just var hennes "riktiga" födelsedag kan jag inte säga till hundra men om jag känner Madde rätt så var det nog THE DAY!! (kärlek)
Towa var sjuk... Vist var det första gången Madde? Det var i slutet av April och jag envisades om att vara sommarklädd när Towa skulle fylla ett år. Å dagen till ära sken solen och det var varmt. Så i vita linnebrallor och vit tröja och rosa luvtröja.
Tro det eller ej men mörk klädda jag chockar ibland.
Towa var inte så där jätte pigg men klarade av sitt främmande med glans. I vanlig ordning... 
Men sedan kröp hon upp hos mig som låg i soffan och somnade där...hon gav upp sitt kalas. Hon var febrig och trött... Rödrosig om sina kinder och ville sova med någon.
Å där låg jag i soffan med världens gos på mig hur länge som helst. Det var helt sjukt mysigt... Det är en stund i mitt liv som betyde så mkt.
Towa kom till mig... Å det roliga var att jag var inte så poppis i början. Hon tydde sig mer till andra. Så denna stund var så mysig...
Sedan dess älskar jag den ungen... PÅ riktigt...som min egen...


 // MARIA MAROSKA

Alexander var på dagis...

idag det gick super bra. Han hade lekt med Molly hela dagen. Dem lekte familj... som skulle handla. Molly hade saknat sin docklekekamrat hade hon sagt...Så idag fick hon fullt upp med Alexander som så gärna hänger med på docklekar.
MEN...han fick sova på dagis idag...Å han ligger fortfarande vaken inne hos sig... En hel timme efter han i vanligafall brukar decka... Han ligger och sjunger och pratar.  Han ligger iaf i sin säng där inne i mörkret... Får vi se hur det löser sig med morgondagens vila... Eller hur det är?
Ska ta mig ett snack med Åsa våran kontaktperson på dagis hur vi skall göra. Om vi skall prova en dag till med vila eller iaf denna vecka. Det kan ju vara så att det var mkt att ta in så här första dagen på dagis på evighet...

Jonathan har hostat sedan han gick och la sig... Det rosslar på där i halsen på honom. Men han sover...Hostar grinar och somnar om. Inga långa gråt...utan mest bara ett skrik om hur jobbigt det är att behöva vakna för att hosta. Ska han med bli sjuk?
Fan om han blir det...han har i såfall emunförsvar noll komma noll. Han har alltså vart frisk nu ett tag... Å så gick vi till öf igår...Å nu är han kanske? sjuk.... vilket jävla fuck...

Zebastian vaknade i morse... Mamma jag känner mig hängig...Jag trodde ju att det var för att han var så trött. 06:15 men så var icke fallet...feber... Å han har verkligen varit sjuk då han somnade här efter lunch. Det är inte vanligt alls... Jag kan verkligen förstå att han behövde vara hemma. Å nu håller ju jag tummarna att dagens soveri har gett honom nya krafter så han kan hänga med på årets första simskolelektion på torsdag.

Vi får se vad som händer och sker med dagen då... Eller morgondagen så att säga...framtiden... // MARIA MAROSKA

Har under snart

en veckas tid följte denna serie på tv fyra... (för vist är det en vecka snart den gått)


Anne på Grönkulla...Å så även idag!! Så på återseende till kvällen... // MARIA MAROSKA

Eco Viner..

Man ska väl egentligen inte göra reklam för alkohol i en blogg... ?? Eller? Jag vet att jag har en hoper bunt med läsare...i olika åldrar...Men om ni någongång skulle få för er att ta er en bläcka...Å gör det då inte utan mig... FÖR DÅ BEHÖVER NI INTE GÖRA DET ALLS...  
Nej jag satt här och funderade vad vi skulle mysa till oss med på fredag eller kanske lördag. Tänkte att jag skulle göra något gott. Som även Zebastian gillar... Å som Nicke kan äta. Zebastian har ju nu efter 8½ års tid lärt sig att äta fisk. Något som både jag och Nicke älskar. Så jag tror att det blir lax, sås (rom och gräddfilblandat el. crém frasche) och potatis.
Fast till fisk finns det väl den där gyllene regeln att det skall vara vitt vin till...
Jag har fått dille på Eco vinner...har fått för mig att jag ska värna och börja köpa även kravmärkt på systemet. Dem gångerna jag är där...
Det är ju inte så där jätte ofta... Om man gämför med mina vänner som gärna vill åka i våran syskonvagn när vi skall in på systemet på stan för att hälsa på Madde.
Men jag har tänkte på det där...folk som häckar på stan rätt ofta kanske snart börjar fundera varför jag springer på bolaget titt som tätt.
Jag är faktist inte alltid där för att handla... Många gånger är jag faktist där för att hör hur det är med min vän. Eller kanske möte upp henne för en fika eller lunch.
Men hur som haver...
Här kommer mitt helgförslag...


Vill du ha bra tips om eko vinner gå till systemet på stan... (här då) eller kanske gå in på www.ecovin.nu  kanske du får tips eller hittar något som faller dig i smaken.
Jag drar oftast iväg ett sms till min vän Madde om jag vill ha tips!! // MARIA MAROSKA

Dagens planer gick i stöpen...


Då denna kille är sjuk...
Bilden är tagen våren 03. Från en webcam. Så sött...han tyckte det var super kul när man tog bilder på honom från den. Å så tyckte han det var ännu roligare när han såg sig själv på datorn...

Japp så är det...hängig och har tom sovit en halvtimme efter maten. Det hör till ovanligheten ska jag säga. Att den ungen somnar på dagen.

Vi har lekt skola idag... Men fan va trist det var...iaf när man lekte Zeb´s skola. Räcka ut tungan 
Vi skulle ha svenska lektion och Mattelektion och i den vevan fick vi halva läxan gjord.
Vi skulle leka som riktig skola.
Jag fick ett papper och göra egna mattetal i medans Zebastian gjorde tal i sin mattebok.
Jag började småprata lite med Jonathan som satt i sin matstol och lekte...
Tror ni jag fick prata då.... Förvånad
NEJ det fick jag inte....
MAMMA MAN ÄR FAKTIST TYST PÅ MATTELEKTIONERNA....vill du något får du räcka upphanden så kommer jag och hjälper dig. Å inget små prat om vad som händer på fritiden... Det får du ta på lunchrasten. Förvånad 
Så jag fick snällt vara tyst...Å vi dealade om att jag fick viska när jag ville Jonathan något. Shit... Det var verkligen skti trist att ha mattelektion...
Det var lite roligare på svenskalektionen.... Då fick vi iaf läsa. Jag läste ur dagens VLT och Zeb ur sin läsbok.
Nu har vi lunchrast...tills Alexander kommer hem...En lång lång rast. Sedan ska vi ha roligatimmen. 
Då måste vi väl iaf få ha lite roligt??
HOPPAS DET....  // MARIA MAROSKA

Dagen...

har passerat och snart får jag gå och sova...är inte det skönt så säg? Jag ska efter 20:00 ringa och snacka lite skit med en av mina arbetskollegor som jobbar i kväll. Sedan ska jag faktist gå och sova...tidigt.
I morgon har jag lovat Zebastian att gå med honom till skolan till kl 8:00 så jag har en del att göra då innan vi måste gå senast 7:35 här ifrån oss. Det är frukost som ska ges... Å lite så... Klockan måste ställas.
Jag funderar ärligt på att ta en heldag på öppna förskolan i morgon med Jonathan. Jag skulle behöva dra snabeldragaren över våra golv. Men det känns som om det skulle kunna vänta tills onsdag.
Onsdag har jag iof sjukgymnastik med Jonathan... men det finns ju tid före...Å efter... Kanske skulle ringa Kerstin och fråga om jag får komma till henne en stund på onsdag...?
Ja... vi får se...
Jag känner mig lite rastlös..kanske för att inte Nicke är hemma. Iof så var ju han sjuk hela jullediheten men jag var ju inte själv...
Men sammtidigt är det skönt att komma iväg...ut!!
Nu ropar Alexander...välling...Å Jonathans ögon håller på att gå i kors här...
Ska kasta barnen i säng...
väntar in Zeb och Nicke som är på karate...Sedan ska jag ringa och sedan sova... // MARIA MAROSKA

Hur i helvete

stryper man ett barn utan att någon märker det...Å framför allt utan att någon skulle sakna det...?? 
Alexander ALLEBALLE Andersson behöver ha sig en omgång med stryk. En riktig omgång... Eller så kanske det skulle vara så att jag skulle behöva hjälp på traven...en lösning på vårat problem.
Den ungen, barnet, kidset kalla honom vad du själv önskar...Sockergryn kanske? Har sedan i höstas...runt två årsdagen vart som en orm när man ska klä på honom. Han ålar runt, springer iväg, kastar sig... Vi har iaf kommit ifrån ord eller skrik som mamma sluta slå mig eller nyp mig inte mamma. Då var det ännu värre.... Nu är det detta ålande...Det tar sin lilla tid...svetten lackar i pannan på mig...å ilskan kommer ibland välldigt nära. Frustration...

Jag måste verkligen behöva en hjälpande hand....
Å kom inte med dumma åsikter om att skit i att klä honom eller gå utan honom. För jag måste ha med honom. Å kläder måste han ha på sig... speciellt vintertid.

Tre gånger idag...har jag ålat runt på golv för att få på honom kläder.
Först när vi skulle gå hemifrån...
Sedan när vi skulle gå från kyrkan
Å sedan när vi skulle gå från kommunens öppna förskola...

Så antingen så berättar du hur jag ska göra...för att få ett barn osynligt strypt eller så kommer du med ett bra förslag i våran klä på oss kaos... OKEY??

// MARIA MAROSKA

Börjar med att tacka Mickis

för en fantastisk förmiddag på öf. Det är så kul att bara träffa dig. Fast vi kanske inte får så mkt sagt när vi är bland andra och har en del att göra med våra barn. Men du rockar...Å vi måste snart dela en vinflarra eller två!!

tillägnar dig denna sommarbild Mickis...   Räcka ut tungan // MARIA MAROSKA


Jag orkar inte hålla mig

vaken...
  // MARIA MAROSKA

HEMMA!!

Jag är fucking hemma...fattar ni...Jag är hemma!!! JIPPIKAJJEJMUTHERFUCKER....

Fatta jag är hemma...!!!
Jag är otroligt stolt över mig själv...Att jag faktist fixade att jobba hela helgen. Utan att längta ihjäl mig hysteriskt efter mina barn...
Jag såg dem senast i vaket tillstånd ifredags eftermiddag. Det är lite surt...men denna helg har jag även bytt turer för att Nicke hade Am-fotbollsläger. Så det blev lite väl extremt. Men det är ju så...Iaf med jonathan som deckar vid 19:00 Så honom hinner jag inte se i vaket tillstånd dem helger jag jobbar. Men jag snusar lite på honom när jag kommer hem på kvällarna.
Alexander höll mamma och pappa vaken idag. Så när jag slutade så hämtade dem upp mig i samma veva. Snacka om att han var tröttare än tröttast.
Men det gick rätt fort hem inte så mkt bilar ute och inte så halt. Så mamma och Alexander berättade vad dem hade gjort idag...

Om Alexander får men för livet är det min mammas fel.... Räcka ut tungan
Idag ville han inte bajsa själv...
~inte sitta pottan själv...mormor me
Å det är ju klart att min mamma hänger på...
~tända ljusen med mormor
Å det är väl klart att mamma tänder ljusen...
~lukta tvålarna med mormor...
Så Alexander satt på pottan och mormor servade honom där inne. Hon öppnade tvålar och schampoo flaskor medans han bajsade...
Å så satt han där extra länge så han skulle få lukta på alla mammas tvålar och tvålflaskor.

Ja hon har en del..för min mamma spar på fina små badrumstvålar och flaskor från olika hotell från alla världens hörn hon besökt. Så det finns en del att lukta på.... FY FAN!!
Men det är väl som de säger... barnbarn lindar sina mor och farföräldrar runt lillfingret...

MEN NÅGON MÅTTE FÅR DET VÄL VA....Räcka ut tungan 

Alexander har läst saga för sin morfar så morfar somnade... (tröttnade om jag känner min pappa rätt)
Då hade Alexander kommit ut till mamma som då satt och kollade på reprisen av lets dance.
~mormor nu moffa sovler jag bla mormor. Alle smög... Alle läste om babar pellefanten och Alexander nu offamoffa sovler....
Så han var så stol så... Så han hade ju en del att berätta för mig på vägen hem. Så han höll sig vaken...

Jonathan trodde de att det skulle kunna hålla vaken men han hade somnat efter 500m ungefär...
Men hon var deckad... Inte äns en bomb skulle väkt honom.
Så honom bar jag upp i blåsten...La honom på hallgolvet...hämta Alexander och det andra sakerna. Klädde av Alexander...
Klädde av Jonathan och la honom för att sova...
Mamma hade vart smart och bytt till pyjamas som hon hade hos henne.
Pappa hade värmt en flarra med välling så den lirkade jag in i munen på honom...Han åt...sovandes...tittade inte äns upp.
Alexander satt på vardagsrums golvet...
Trött så in i bomben...
~mamma jag saknar dig...Du snäll mamma...du älkar alle mamma
~Ja det är klart mamma älskar dig jag har saknar dig med...
~bla mamma då vi lika
Räcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tunganRäcka ut tungan
Sedan fick han välling som somnade bums...så nu sitter jag här...I valet och kvalet om jag ska hålla mig vaken tills Nicke kommer eller om jag ska sova...
Jag är bra sliten....
vi får se.. 22:00 eller kanske mkt senare är Nicke beräknad hemma. Då har dem haft tre hårda träningspass idag... Att dem orkar.... // MARIA MAROSKA

Jaha...

då var det rast och data som gäller för en halvtimme framöver så där lagom skulle jag vilja säga. Jag är relativt trött...men dock inte lika död som jag var i morse... TACK OCH LOV!!
Vi hade en rätt körig kväll i går kväll...med dygnetrunt sköterska här och mkt bollar i luften på en gång.....så där som man kanske inte vill ha första helgen man jobbar. Men det får bli som det blir...Å va som det va...
Nu är det äntligen söndag. Den dag man längtar mest efter när man jobbar bara helger. Har ju fullförståelse för alla dem som har den här ångesten över att dagen snart är slut och måndagen och arbete börjar igen.
Långt bak i mitt sinne så saknar jag nog det här med endast dagtid. Men sedan så blir jag så anti bara dagtid. Tänk... Å ha det underbar schemat som vi har.
Nu vet jag ju att det klart inte är så...att alla har ett sånt bra schema som vi. Å vi som jobbar på dagen...vi 6 har verkligen fått säga och fixa och trixa med detta schema själv. Så vi ska få så mkt ledigt som möjligt...Kanske låter lite sjukt att man vill vara ledig när man jobbar. Men vi har ett tungt jobb både pyskist och fysiskt. Även fast vi har bra hjälpmedel som lättar för oss massor i vårat fysiska arbete. Det psykiska är inget att göra åt. Mer än att säga ifrån...ha tålamod och avlasta varann.
Vi har sexveckorsschema här...
Ska nog lägga ut ett schema i min blogg... Eller? NEJ... lägger inte ut nå tider...men vi har korta vecko turer. Aldrig mer än 6½ timme. Helgerna jobbar vi 6 timmar eller 12 timmars pass

v:1 jobbar jobbar ledig ledig jobbar jobbar jobbar
v:2 jobabr ledig ledig jobbar jobbar ledig ledig
v:3 ledig jobbar jobbar jobbar jobbar ledig ledig
v:4 jobbar jobbar jobbar ledig jobbar jobbar jobbar (denna vecka kan se tuff ut med korta veckorturer)
v.5 ledig ledig jobbar jobbar ledig ledig ledig
v:6 jobbar jobbar jobbar ledig ledig ledig

Å så rullar det på...jag gillar den veckan med endast två arbetsdagar. Då är det helt underbart att lägga in föräldrarledigt eller semester. Å så är man ledig en hel vecka. Vi har gjort lite så för att man ska kunna vara ledig. Inte sätta det i system men att om man vill göra något. Eftersom dem flesta hos oss gillar att resa, fritid och har barn. Då kan man unna sig ledigt men inte missa så mkt semesterdagar.
En perfekt lösning...tycker ju jag!! Räcka ut tungan

Nu ropar min älskade arbetskollega... MAT!!  härligt...tänk om Nicke skulle vara som Anki...fixa i köket och med brukarna å så bara ropa när allt är klart...härligt!! Räcka ut tungan // MARIA MAROSKA

Mamma mia...

tröttare maria har nog aldrig någon stött på? Helleguuuu!! Jag avlider snart...Att gå upp i morse när klockan ringde 05:20 var för mig som att få ett slag mellan ögonen...För jag fick helt enkelt inte upp dem. Å då kom jag iaf isäng 22:20...tidigt!!
Hur kan det vara möjligt...
För att väcka mig själv så gick jag på cykelbanan vid loften...För spänningens skull..Det enda som skrämde mig var en plastpåse som blåste runt på ett av loften...
Fan va lättskrämd jag är!! TÖNTIGT....Räcka ut tungan
Japp sedan stod jag där... Söndag är jag nästan alltid själv vid både busshållsplats och på bussen...Tre till sammsades med mig om bussen.
Två av tjejerna hejja på mig...hmmm har aldrig sett dem men dem gick av vid ett av stadens vård"hem" så kanske dem kände igen mig från den fina bilden som antagligen sitter uppe på deras jobb. För ingen av dem var i ålder med mig...Å jag tror inte jag har sett dem på något möte vi haft heller så... Eller så var jag för trött helt enkelt...?
Nu ska jag börja jobba... kaffet gjord mig inte piggare...jag fick bara en skitnödig kännsla.... // MARIA MAROSKA

Rast....

Jag har rast nu...Så jävla skönt...  Kaffe i muggen...Å snart ska jag kasta upp mina ben för att vila en stund...
Dagarna här går sjukt fort....Fast egentligen ska jag väl inte skriva det..För då säger det vips så går tiden segt som fan.
Jag gillar att jobba med Anki vi jobbar på bra ihop. Jag vet vad hon gör när jag gör något annat och tvärt om. Det är rätt sjukt men vi skulle inte behöva prata med varann...
Det enda jag vart lite osäker på det är om några mediciner ändrats under denna tid jag vart borta... Annars är det som om jag aldrig vart borta... Helt sjukt!
Jag ska verkligen söka mig ett nytt jobb såsmåning om...Men i lågkonjuktur och varsel är det inte det lättaste...Inte äns för mig som har ett yrke som är behövligt.
Jag har hört lite rykten om nya ställen som skall öppna eller att det finns tjänster lite här och där...Men inget som lockar mig så där...
Men kanske värt ett försök?
Det är ju helt okey att ta tjänstledigt och prova på något annat...?
Eller kanske tom börja jobba på timme hos någon privatutförare?
Jajaa... tåls att tänka på några månader till... Vilo Paus// MARIA MAROSKA

jag måste erkänna en sak...

imorse när jag gick alldels ensam till bussen... kvart i sex i morse...längtade jag helt plötsligt till sommaren!!



BILD KOMMER!!










Det har väl aldrig hänt förr en vinter...
Men helt plötsligt längtade jag efter jordgubbar, glass och en skön sommar kväll.
Bilden är tagen 22 juni 2008 när vi firade mina mammas födelsedag...(om jag inte mins helt fel) Det kan vart midsommaraftons kväll med... Men hur som...så längtade jag efter en sån här eftermiddag/kväll. När det har vart varmt ute och man är nästan lite frussen för man vart ute i solen allt för länge.
Jag kände mig nästan lite nere för att det faktist är rätt lång tid kvar till sommaren. Å den svenska sommaren ska man ju inte lita på och absolut inte hoppas på heller. För det kan lika gärna regna och inte vara så soligt och skönt alls.

Helt sjukt...
Men alltid när jag går ute så där ensam på morgon så tror jag att någon skall skrämma mig. Vinter som sommar...men mest på vintern eftersom det är mörkt. Dagtid går jag alltid mellan gårdarna...det gör jag aldrig på morgonkvisten...Då går jag mitt på gatan... mellan parkeringarna.
Jag tror att någon skall komma upp från källargångarna och skrämma mig. Helt sjukt..men det har hänt..När jag flyttade till bjuris första gången... (när jag var ung och dum) Då blev jag riktigt skrämd...fast det var en natt...men jag tror att det ligger kvar..så jag går snällt på gatan...
Å jag skulle aldrig ta med nå sopor heller och slänga på morgonen för där har jag med blivit skrämd...av två som inte hade någon bättre plats att sova på. Dem var så glada...men jag blev ju först rädd när man tror att det endast ska vara illa lucktande sopor man skall mötas av... Å inte två karlar som häckar bland soporna...
Nej...så morgontid och dess tysnad är inte alltid så underbar...Även fast det kan vara fridfullt speciellt sommartid..då är det jag och fåglarna... // MARIA MAROSKA

Helt underbar

nattpersonal jag har...Eller vi...Eller iaf en del av den....eller kanske båda. Det bror på hur man ser det?
M kom redan tjugo över åtta igår kväll. Han tyckte inte jag skulle behöva vara kvar till nå kvart över nio första kvällen jag jobbade.
Är inte det super snällt så säg.
Så 20:38 bussen skumpade jag med hem. När jag klev av bussen hemma så ringde jag pizzan. Eller först ringde jag hem och fick veta att det fans kalla makaroner...Å det lockade inte värst mkt. Å att sedan ställa sig och laga mat var jag inte ett dugg sugen på.
SÅ jag ringde och beställde en Kebab med bröd extra allt. Som man dock måste äte med kniv och gaffel för allt rinner över. Men fan va gott det är...
Kollade klart på Let´s Dance och sedan deckade jag i princip....
Dem jag han se tyckte jag gjorde ett riktigt bra jobb tycker jag... Såg dem tre första och dem tre sista.
Är lite besviken faktist att inte Hasse A från Tv 3´s efterlyst inte hade mer gung i sina höfter. Honom hade jag velat se mer höfter på....mer manlighet. MEN vem vet det kanske kommer...  Räcka ut tungan
Att isabella Löwengrip låg bland dem sista förvånade mig. Jag trodde hon skulle vara tjejen med sving... Men jag är glad att hon hade häftmassa under fötterna... (sa iaf min insider information man)
För att jag skall kunna utala mig tänkte jag faktist se reprisen på söndag... Men jag ringde och röstade på dem två som låg sist....Även fast jag inte sett dem... Räcka ut tungan // MARIA MAROSKA

Jag jobbar...

å jag gör som man inte får göra...men det skiter jag i. Jag har min rast nu... eller vila eller vad det nu är... Skall strax alldels strax...göra mina syslor och sedan kasta mig i soffan för tv...Puss till er alla...återkommer i morgon för längre inlägg...När jag kommer hem kommer jag vara död...SOM i DÖD...som i duscha och sova... // MARIA MAROSKA...ska vara här innan halv sju i morgon bitti...FY...

PATRIK

Kan du inte blogga bara för mig då... ASG Du kan väl blogga lite så där då och då...Fan din blogg rockade ju fett. Jag har verkligen saknat den... Kasta iväg handuken och börjar blogga igen... // MARIA MAROSKA


Snart är det Let´s Dance och jag ska sätta mig för att kolla...På arbetstid..


Man kan inte mer än älska sitt arbete när man får titta på tv med våra brukar. En av dem älskar sång, dans och musik. precis som jag. Det betyder...Chips, dricka och lets dance.... // MARIA MAROSKA

Men


Mickis...vad är det här...ingen blogg sedan i går kväll...jag behöver ju något att lägga ögonen på så här på förmiddagen.....
Kommsi kommsi Mickis... Se så...
Kanske kan locka med lite hångel.... *SMACK*...Jag dricker tom kaffe och ska läsa din blogg..Så finns det inget där... Eller jo två inlägg från gårdagen....Mickis...VART ÄR DU....??

*HÅNGEL I MASSOR* // MARIA MAROSKA

Godmorgon...

eller kanske godförmiddag? vad vet jag egentligen...vi har vart vakna några timmar nu...så så där 2½. Vi blev väckta av ett sms från Nicke.
Strax efter Nicke gick i morse kom Alexander insmygandes till mig. Han la sig på min arm och så somnade vi om...tills det pep till i min mobil.
Vi hade nog lätt kunnat sovit tills Jonathan vaknade...
Jonathan var trött... inte alls lika glad som när han vaknar av sig själv. Å är lite små gnällig nu med...
Men Nicke viste väl inte att vi sov...det hör ju till ovanligheten att vi sover till åtta. Halv åtta brukar det vara som längst här hemma.
Vi har hunnit äta frukost, snacka i telefonen och nu sitter Alexander och tittar på Lillefot. Han står upp när det är spännande... Kan inte sitta still då... Han är som Zebastian var när han kollade på film i den åldern. Han lever sig in i filmen så mkt så att man lillefot och dem andra ska hoppa så hoppar Alexander med...Å när det är spännade så hjälper han till...
Akta lillefot akta...
Har frågat om han tycker det är läskigt...Nej spännande säger han bara.
Bli bla i slutet mamma...
Å det är ju sant..det blir bra i slutet. Vasständerna försvinner med hjälp av att morfar får ut dem ur storadalen. Den här lillefot filmen tycker jag är rätt så spännande och jag är lixom vuxen. Men det är den lillfotfilmen som både Zebastian och Alexander vill/ville se på mest. Å då har vi en del filmer som handlar om Lillefot och hans vänner.
Ska strax hitta på något att laga till lunch. Tänkte att korv och makaroner skulle vara lätt till lunch. Igår kväll gjorde jag korvstroganoff till middagen. Då Alexander och Jonathan skall vara med sin farmor från 15:30 tills vårat styrelsmöte är klart.
Å det kan ju ta ett tag...Men jag hoppas verkligen att det inte blir så långdraget... För jag har inte alls ork med det...långdraget möte... // MARIA MAROSKA

Men...

jag som skulle facebooka å så funkar inte sidan förtillfället... FY FAN VA TASKIGT!! // MARIA MAROSKA

städat klart...

Både jag och Alexander är trötta...Alexander vill gå och sova nu...Men det går ju inte riktigt...
Vi har verkligen städat här...med två pauser dock. En lite längre för att äta lite mellis och kolla på andra delen av Anne på grönkulla. Alexander sitter som ett tänt ljus när vi tittar på Anne på Grönkulla. Å när hon hade grönt hår så sa han...
MEN ÅÅÅÅÅ MAMMA TITTA....
Sedan var han helt tyst tills det slutade... Helt otroligt...på engeska och allt... Fast det händer ju en del. Å Anne med ett e på grönkulla snackar ju hela tiden så.
Jag har idag...
Damsugit och torkat golven i alla våra rum. Tagit ner alla julsaker utom granen. Jag orkar inte nå mer. Den överlämnar jag till morgondagen. Det ser lite tomt ut i fönstrerna även fast jag ersatt alla ljusstakar med lampor.
Det luktar nu ajax hemma hos oss... Zebastian har valt lukt denna gång... Citrus.. Helt okey. Jag är rätt anti för starka lukter...men denna var helt ok.
Alexander tröttnade på mitt städande så han tog en film från Zeb´s bokhylla och det blev Lillefot. Han skrattade super mkt, det märks att han börjar bli äldre och förstår mer och mer vad han ser.
Eftersom vi inte vart ute idag skall jag ta med Alexander på Zeb´s karate idag tänkte jag. Han behöver komma ut och röra på sig lite.
Iof har han inte sagt en enda gång att han vill ut. Det gjorde han när han var sjuk...så han har nog mysigt på rätt bra hemma med mig idag...
Det vill jag iaf tro... Å tänker tro det!!
Snart kommer Nicke hem han slutade väl nu...Om vi har tur. Eller om han har tur.... Jag ska förbreda maten redan nu. Det är lika bra.... eftersom karaten börjar 17:30 å det ska bytas om och lite så...
Jag skulle behöva till apoteket och hämta Jonathans medicin oxå men det får bli en promenix i morgon när Jonathan sover. Då kan vi vara ute efter lunchen och leka lite innan det är dax för mig att åka på styrelsemöte på våran sektion.... På återseende då... // MARIA MAROSKA

Godmorgon...

Det är nu det börjar va...vardagen? Eftersom julen nu känns som det är över så har jag...Idag tagit bort  julen från köket. Jag skall strax lyfta på mitt arsel och ta bort julen från övriga rum. Jag tror att jag plockar ner granen idag med...eller iaf klär av den allt vi har lull lullat den med. Så bär jag ner den i morgon i källaren. Tyvärr kan vi inte ha äkta gran här inne för jag får sådan astma och Zebmed. Det går någon dag... kanske två. Så det känns onödigt att ha en äkta gran i två dagar och sedan kasta ut den. Även fast doften från en äkta julgran är underbar så funkar det inte...
Zebastian tyckte för något år sedan att vi skulle hänga wonderbauns i våran gran som lucktade gran. Men dem där stink grejerna får man ju bara ont i pallen av...
Nej jag ska resa mig upp och ta det sista innan vi äter lunch här hemma. Jonathan börjar bli lite trött... // MARIA MAROSKA

Jag kom nyss på det...

vad som är så jävla jobbigt så här års...
Det är att ta bort julen... Hur ska jag orka...?? Jag skulle ha gjort det idag när jag ändå hade eld i arselet!! Det var då jag skulle ha gjort det...
Jag har onsdag och torsdag på mig...
Å jag tror jag tar bort allt på en gång...eller två saker ska få vara kvar...dem två stjärnorna vi har i fönstren. En i kökets fönster och en i vardagsrummet. Sedan åker allt...
Det är så fint att ha uppe... Men någon måtta får det vara....
Får väl se...om jag kanske skall spara något till Nicke...
Men då kommer jag bara bli irriterad när det skall upp till årets jul sedan. När inte allt ligger på sin plats... Eller på MIN plats...där jag tycker att det skall ligga.
Nej bäst jag gör det själv... Med Alle som hjälp.
Alexander börjar inte dagis förrän nästa tisdag. Jag har tagit ledigt för honom denna vecka. Tycket det verkar löjligt att han skulle gå...onsdag och torsdag bara...
Å så var det faktist för min egen skull med. Då jag verkligen jobbar hela nästa helg...eller helgen som kommer.
FAN...jag ska jobba!!
Men helgen kommer gå fort...
Nu ska jag strax facebooka lite sedan ska jag sova... // MARIA MAROSKA

Var

tvungen att lugna ner mina närver med denna låt.... ^ Så jävla skön denna låt har vi hunnit med att sjunga och dansa till ett par gånger idag.

Detta ska bli mina nya favvosar...Jag ska gunga till denna låt och till Hoffmaestro ett tag nu.... // MARIA MAORSKA

På Aftonbladets

löpsedlar idag står det...
FÖRSÄKRNINGSKASSAN TVINAR TIO TUSENTALS SVENSKAR ATT JOBBA FAST DEM ÄR SJUKA....

Vänta!!!
STOPP!!!

Det är inte försräkringskassan som tvingar tiotusentals svenskar att jobab fast dem är sjukskrivna...för att få pengar...

DET ÄR FÖRSÄKRINGSKASSAN SOM UTFÖR ETT ARBETE ÅT VÅRAN NYA REGERING....

Dem följer ju bara våra lagar...
Det är ju inte så att det sitter en översittar snubbe på försäkringskassan och bestämmer massa och sedan bara gör...
Det är regeringen som har beslutat detta...
Ni vet...dem där blå jävlarna... Ni får ursäkta...mitt språk..eller det behöver ni inte alls.  För dem är fan för dem rika och dem sjuka och mindre rika ska fan inte ha så dem överlever vardagen. JAG är arg... Jag har varit upprörd över detta länge... Å för mig kommer det inte som en chock direkt. Å det vet den som läst min blogg.
Men att skriva att det är försäkringskassan...
Nej jag tycker mer än synd om alla dem som blir utförsäkrade från FK. // MARIA MAROSKA

Läs gärna själv här.... ^ 

Sympati skrik...

Herrejävlar...vad det ekade i vårat badrum ikväll....

Kommer sos och ringer på våran dörr i morgon har jag full förståelse för det. För herrejävlar vad dem vrålade där inne i kväll....
Jag var ju aldeles svettig när jag var klar med mitt skurande så jag tänkte att jag skulle passa på att duscha med barnen. Dem skulle iaf tvagas kvällen till ära...
Jag sköt in Jonathan i badrummet och började med Alexander.
Nicke förbredde med välling, mediciner och pyjamaser. Alexander var inte alls sugen på att duscha... men med lite övertalning så gick han med på att snabbduscha...
När vattenstrålen närmade sig började han gråta... Å då började även Jonathan gråta... Jag snabbade mig...schampoo och två fort fort.... Sköljde...Å då helt från ingenstanns så gapande han rakt ut...Så det skar i öronen på alla oss andra i badrummet...
Nicke kom så klart...Han trodde väl någon hade gjort sig illa...
Å då var det kört...då börjde en snyfftande Jonathan gallskrika....
Jag skynda mig med Alexnader...sköljde och lyfte över honom till Nicke... Som tog ut honom därifrån...så slutade Jonathan tack och lov gråta. Så jag tvåla in mig och sköljde och tog håret. Å sedan kunde jag konsentrera mig på att duscha av och tvåla in jonathan.
Jag tror aldrig jag har hört Alexander så arg.... Inte sett honom så arg heller...han bara studdsa i badkaret. Å så var man ju rädd att han skulle halka där i.
När Nicke var liten blev han ju så arg så han svimmade...  det var väl något i den stilen han försökte visa. Alexander alltså....
När jag var klar med Jonathan var Alexander fortfarnade lite ledsen...Men jag fick smörja ryggen och han drack välling.
Shit.... Helt jävla ap arg blev han... Alexander kan bli arg...Å sur med...Men det där har vi inte sett förr...
Jajja... Nu sover dem iaf...nybadade och luktar gott i nya lakan. // MARIA MAROSKA

Jag fick eld i arselet...

när jag öppnade för att kasta äggskalen när jag gjorde plättarna så insåg jag att vi hade så jävla skitigt... Under diskbänken...Så det resulterade i stor skurning av kökets luckor, lådor och lister. På alla fyra skrubbade jag ner till som en galning... Jag tömde skåpet under diskhon och skrubba... Å så tog jag vårat skafferi med. Kastade de som skulle kastas och torkade rent där inne med. När jag ändå låg på alla fyra drog jag ut spisen med och skura där bakom med. Räcka ut tungan
Det gällar att hålla igång när man håller på...Så jag drog på mig dem gula handskarna och gick till badrummet...
Bort med badkarskanten...och skrubbade under badkaret och i avloppet.  Det var verkligen...apas äckligt... Men det ska med göras...
Jonathan fick sitta i sin matstol och titta på mig. Han diggade inte dem andra så värst mkt efter middagen. Så han satt så snällt och lekte med sin napp och en plastsked medans jag skrubbade på där inne... Toa, handfat, bakom och framför under och över... kakel och lister...
Så nu skiner det...Så fint så fint...
Mitt eldande i mitt arsel fick Nicke att börja vika rentvätt... Så vi fick massor gjort idag. Å jag tycker jag vart riktigt effektiv med tanke på att jag inte gick ur våran säng förrän halv tolv typ... // MARIA MAROSKA

Alle

beställde plättar (igen) när vi var och handlade... Så när vi kom hem så packade vi upp, jag gav jonathan lite mellis i form av kiwi och banan. Han gillar frukt den där lilleman. Det är bra...Alexnder gillar med frukt... Dem skulle kunna sluka all frukt på engång när man vart och handlat.
Sedan var det dax att kasta ihop lite smet till plättarna och sedan hade jag jobb i 45 minuter. Men jag gjorde som förra gången jag gjorde super stor smet så vi kan ha tills i morgon. Jag gjorde även stora och gjorde creps till Nicke i några matlåder.
I vanlig ordning är inte plättar nå roliga att göra...det tar tid att göra och så säger det gluffs så är alla slut.
Jonathan fick oxå smacka lite plättar...men han föredrog sin kvällsgröt mkt bättre. // MARIA MAROSKA

Dagens första inlägg...

Får helt enkelt handla om min underbara sovmorgon... Vaknade först när Nicke kom in och frågade om någon julgransplundring på öf. Nej svarade jag bara...Aldrig inte idag... Somnade om och vaknade 10:39 av att Alexander satt på stolen och ropade...Ska säga förlåt pappa snälla!!
Jag var så jävla lat att jag låg kvar och drog mig ända till 11:15. Räcka ut tungan
Å jag var ännu latare när jag skickade ett sms till Nicke...

"Jag är vaken...kom och pussas så jag orkar komma upp"

Å in till mig kom mina grabbar och pussades med mig så jag orkade gå upp. Tvättade av mig lite och klädde på mig sedan lagade jag lunch.
Det fick bli cornfärs med spagetti. Jag orkade inte med nå mer avanserat. Sedan somnade Jonathan. Jag och Alexander mös i soffan och kollade på Anne på Grönkulla.
Sedan ringde Danne han skulle åka och handla och ta en sväng via apoteket. Å undrade om jag behövde handla. Snällt...
Så jag och Alexander följde med Danne och Zeb för att fylla på matförådet här hemma. Å apoteket var oxå bra...så förkyld jag är... Å huvudvärken jag har tar nästan kol på mig....
Danne är med sjuk... Så han ska ringa doktorn i morgon...
Tror dem i våran närhet har dragit på sig långvariga förkylningar....tråkigt!! 
Men vi handlade och snörvlade på.... Trevligt var det... // MARIA MAROSKA

Jag tror ärligt...

att mina planer om att träffa mina vänner och åka pulka går i stöpen...Jag fryser...svettas...fryser...svettas...nyser...och snoren rinner. Å jag känner mig inte pigg alls...Men jag gör en grogg och går och sover får vi se hur morgondagens krämpor ser ut. Om det är så att groggen skonar mig en gång till eller om jag blir sjuk denna gång...?
Jag hoppas att den skonar mig från sjukdom...
Jag har iaf blivit lovad sovmorgon... Hopas jag får det iaf...
Kan tom gå upp i morgon om jag inte blir sjuk....
Nu ska jag grogga...Å nicke ska dricka glögg... Återkommer i morgon... // MARIA MAROSKA

Om jag fick skulle jag kidnappa honom och ha honom här föralltid...


Jag måste bara säga...att jag kan bli galen...på mitt stora barn ibland. Jag är helt förkrossad när det gäller Zebastians sätt och attityd mot mig. Han tycker helt ärligt att jag kan dra åt helvete...Å hållt på i tre dagar nu och talat om vilken jävla dålig familj han har...För Vi hatar honom...Ingen av oss här älskar honom. Vi har för stränga regler..Å går tänkte han stanna ute och dö i e snödriva...
Iförrgår hade Nicke ett samtal med honom på 1½ timme.
Han påstår fortfarande att vi inte gillar våra barn för vi inte har nå tvspel och så har vi regler på datorn och så har vi äckliga regler överhuvudtaget...Han får ju inte göra något.
Han skall minsann stanna kvar hemma hos hans pappa nu och aldrig mer komma tillbax till oss. För hans pappa är mkt mkt snällare än oss. För han har faktist både playstation 2 och 3.
Å där får man spela hur mkt man vill...

Det gör mig galen... Inte att Zebastian är som han är...men att han väljer att vara hos sin pappa för att få spela. Eller han väljer inte heller det är vi som valt att han skall vara där varannan vecka. Det är jag och hans pappa som valt det. Nu är hans pappa en jävligt snäll pappa. En pappa som är alldels för snäll...

Å om jag var barn skulle jag oxå vilja vara hos den förälden som älskade att sitta i soffan och spela tve spel från morgon till kväll. Åka på roliga bilgrejer och bara ha kul.

Här hemma är vi ju helt åt andra hållet...Här ställer vi krav på varandra, vi begär att alla ska visa respekt och att regler skall följas för att man skall få göra det som är roligt. Regler är ju regler...Så är det...
Här hemma har vi belöningsystem för att man ska få...tex spela. Å sköter man sig inte..Så blir det inget spela...eller tv eller vad det nu är man spelar om.

Danne har väl med regler...men danne är inte lika sträng.. eller han har inte samma regler. Eller så är det kanske så att man inte straffar dåligt beteende??

Jag blir iaf helt galen på honom...Å han blir galen på mig.
Men jag har börjat att tala om vad jag känner när han börjar bråka...

Å jag menar nu inga vanliga trotts bråk...utan när han blir helt GALEN... Det är inte många som sett min underbara 8 åring på detta vis men dem som har det blir chockade att den fina killen kan. Men nu har han kunnat för många dagar...

Jag vänder och vrider på allt...försöker se saker positivt som man ska. Men hur kul är det då...när den ena saken går sönder efter den andra. När dörrar smälls igen och inget straff i hela världen inte hjälper.
Han bryr sig inte längre om man drar bort tv, dator, godis, kompisar och ger honom rumsarrast för han ska ju iaf hem till sin pappa sedan som älskar honom för han fick faktist ett playstation 3 i julklapp.
Å av oss fick han bara massa skit och biokort....

Jag ger honom tid... Heldagar på bio...jag ger honom mitt hjärta och talar varje dag om hur bra han är...
Men han säger iaf att han är så jävla värlelös och ett pucko...hmmm jag har aldrig kallat honom pucko...Å jag har fan aldrig sagt att han är världelös...

Nej det ska bli så jävla skönt när den här föräldrar utbildningen börjar till våren... Det ska bli min livlina till mitt barn.

Å jag vet ju att någonstans så är regler och rutiner A och O för ett barn. Å kärleken jag ger till honom är äkta..Å jag vägrar att köpa mina barn kärlek.
Kärlek ger man med sin tid...inte med saker... // MARIA MAROSKA

Första inlägget för dagen...

Vi gick upp när klockan ringde i morse... Fy fan..snart är det vardaga igen och klockan skall ställas....
Kräks nästan av själva tanken...
Halv åtta ringde våran klocka i morse det var dax att gå upp och göra sig klar för en vinterdag i Ramnäs. Räcka ut tungan
Jag tycker att Ramnäs är riktigt fint faktist...men det är ju påtok för långt från Västerås...Å så är det på tok för mkt intriger för mig att klara av...Det knullas hit och dit och med varandras karlar..Å så är det dem som har barn med samma karl och ingen av barnen vet...Det är bara för mkt för mig. Skvaller är fan DA SHIT...men någon måtta får det va... Jag fick då och då hämta upp min haka när Ramnäsborna och deras grannar berättade för mig.... Den låg där så fint på golvet.... Å väntade på att bli upp plockad.
Adam och Nettan hängde med oss på våran roliga resa till Ramnäs med tåget.
Alexander tyckte det var skit roligt med tågåkandet.
Å duktig var han med... Hela resan utan blöja!! Hela dagen och hela Jullovet...
HAN ÄR FAN DA SHIT... Räcka ut tungan 
Vi käkade lunch, barnen lekte, blev osams och lekte. Blev lite osams och lekte lite till. Som det ska vara...Adam och Casper gick ut en sväng efter lunchen medans Fannsan och Zeb spelade nå spel. Alexander lekte på Fannsans rum med alla hennes dockor. Han var i himmelriket....
Fannsan har ju en del dockor...Dockvagnar, resväskor, vagnar och ett antal hundra dockor till. Här hemma är han ju så frälst i sin Anna och så min Kerstin.  Eller när jag hade henne så var det Skrollan. Men han har döpt om henne till Kerstin. Men just nu är Jonathan livrädd för Kerstin så hon får mest sova i hans fotölj inne i hans rum. Men det är ju bra att han vet att Jonathan håller på att få andnöd varje gång Kerstin kommer i hans närhet... Så hon har förnärvarande rumsarset.
Alexander säger...
Kerstin stannar på Alles rum...Kerstin Umsrestet.
Ja...sedan var det alltså dax för lite till lek. Vi fikade... Å sedan var det dax då...för Alexander att göra två och halv volt ner för deras trapp hemma hos dem.
Grejen var att alla stod där... Han var på väg ner och gick två steg...sen vet ingen vad som hände riktigt...två och halv volt senare fick Jessica tag i honom. Då Galskrikandes...
TYP LIVRÄDD....
Men jag satt mig ner så han fick komma till mig. Då lugnade han sig genast...
Det gick över välldigt fort...
Sedan sa han...
Alle jätte rädd nästan så jag kissade
Då började alla skratta å så var det över...
Jag har känt på honom och han säger att han har lite ont i höger axel. Något som vi måste vara lite observanta på. Vet inte hur det känns med nyckelben och sån där smått som kan gå av...Han har även skrubbsår efter deras heltäckningsmatta i trappen... På pannan, näsan och lite på höger arm. Vi får se hur det går med dagens volt...

Å vips var det dax att åka hem.... På med alla varma vinterkläder och traska ut till knarret under fötterna. Härliga tider!!
Tågresan hem var mkt lugnare...Fyra trötta killar satt mest och lyssnade på musiken från Zebastians mobiltelefon.

En lång dag...  Men helt super bra... // MARIA MAROSKA

Kidsen hos mormor och morfar...När jag och Zeb var på bio...


Jonathan bråkar med vagnen

Alexander hos mormor och morfar igår....

Alexander åkte min gammla kälke hos mormor och morfar...  // MARIA MAROSKA

När jag var barn...


Jag kanske ska fråga om jag får hyra in mig att bo där...kanske ska åka iväg en vecka varje år och bara bo där... Sova ute... äta ute...skita ute...  Det enda jag skulle behöva var en bössa och en hund. Utan hund skulle jag vara skitnödig hela tiden. Jag skulle inte äns känna mig säker med en annan människa..
Jag mins när jag och fafar sov ute i vindskydd om natten... det enda som tittade ut var ens lilla näsa. Då sov jag i underställ, raggsockor, farfars vargmössa (ja jag vet det är så fett dåligt att jag har gjort det haft äkta djur på mig men dem värmer dock bäst), lovikavantar och sedan ner i en sovsäck för -20grader och så liggande på en renfäll. Å så med en hund som värmde på sidan om och så farfar på andra sidan. Min farfar värmde en inte så mkt...han var en smal och senig karl. Så smal...men stark som en oxe.
Vi hade så mysigt...Å det mysigaste av allt var när vargen ylade. Men det gick lika bra med en hund som yla.
Jag tycker ändå det är rätt häftigt att jag som är född i chile kom till världens mysigaste Norrländska släkt.
Även fast vi har fett dålig kontakt... Alltså i verkliga livet kontakt menar jag då. Det var annat när farmor och farfar levde då var vi där varje lov från skolan. Eller varje semester jag hade från jobbet. Jag saknar det...
Jag saknar det här med att klä sig varmt och kasta sig iväg på en spark och ta med sig fika och sedan gräva en bänk i snön och sedan bara sitta och avnjuta dagen. Låta barnen springa runt i snön...grilla när man är hungrig... Korv... hamburgare eller vad som...
Ute ute ute....
undrar du hur man bajsar? eller kissar?
Killarna står upp vid urinering... vi tjejer står på huk... Lika dant när man bajsar...Är det fett mkt snö...så man sjunker...skottar man fram en toalett... Man gör en toa...Tar granris och sitter på så det inte blir så satans skallt i röven...eller så kan man ha oturen att fastna med skinkorna i snön....
Så bajsar man... Å då räser bajsar man om det är kallt ute... 

Jag vill ha mer snöööö och mer vinter...eller längre vinter... Jag vill lära mina barn att åka slalom, snowboard och skidor.
Det är dem jag ska ta fram...kanske på tisdag? Tänkte jag skulle samla ihop ett gäng barn och mammor och åka pulka på dagen. Det är ju faktist rätt skönt när solen lyser på....
Mitt stora problem är att mina vinterbrallor är för små... Men idag och igår funkade det faktist med två par brallor. Å jag tror att jag skall ha ett par vindbyxor någonstan...Så man kan kasta sig ut från backen....

Vi har en tvåmedad bob här hemma som är familjens utmaning för iår. Det är min gammla från när jag var liten. Jag var en hejjare på den...
Det ser ut som en moppe...hahha eller nja kanske inte...men det är bara en med under där man sitter...Å så är det en under styret...å så är det bara att kasta sig ut för backen och sedan hoppas och be till gudarna att man har ballansen kvar... Eller nått i den stilen....

I morgon bär det iaf av till Ramnäs för vinter aktiviteter.... // MARIA MAROSKA

Det var ju

hur skönt som helst ute idag...Det knarrade under skorna, solen lös och det bet tag i kinderna på oss. Det är som det skall vara...
Jag har ju sagt i många år att jag helt klart skulle kunna flytta upp till pappas hemtrakter, men Nicke vill inte? Å jag har ju faktist min mamma och pappa här. Men jag älskar vinter...minusgrader och soft med snö.
Pappa bara asgarvade åt mig när jag frågade om man kunde ta ut barnen i minusgrader...
Maria allvarligt ringer du till mig och frågar? Det är väl tammefan klart att du kan ta ut barnen i minusgrader. Se till att ha en tunn filt att lägga över vagnen om jonathan skall sova ute en längre tid. Annars kan du vara ute hela dagen... När det 30 minusgrader fick vi inte gå till skolan då var de utegångsförbud. Så gå ut människa... Gå ut och njut och lär barnen att inte vara så jävla rädd för lite kyla. Huvudet, fötterna och händerna...håll det varmt och ta gärna med extra. Blir det svettiga och varma och dem blir blöta är det bra att sätta på nytt.... MARIA GE DIG FÖR FAN!!
Okey okey...
Å jag mins faktist när han säger det att när vi var ute och sprang i kylan så svettades vi ju om huvudet och vi fick nya mössor på huvudet...hahhaa Va roligt!!
Å det är som han säger...
Men jag blev så osäker...bara för att Nickes mamma pratade som om det skulle vara farligt...
Men min farsa är Da shit fan.
Så vi gick ut... Alexander tyckte det var as kul...
Nastrar om mina fötter mamma...
Ja det gör det...å han sprang och hoppade och tyckte det var härligt.
Jonathan satt i vagnen och tycke det var kul. Med dubbla vantar då vi inte hade nå täckisväntar tillhonom.
Zebastian tog med sig skridskorna för att åka skridskor hos svärmor...
Å det var härligt ute...
Å ingen var kall när vi kom in...förutom på kinderna då... Men det gick ju fort ner med lite varm mat som svärfar hade gjort.
Det blev fisk, potatis och sallad eller chiliconcarne. Så gott så...man fick även äta av båda...
Vi fikade och sedan begav vi oss hem igen...
Vi var ute en sväng när vi kom hem, men vi var tvugna att skynda oss hem för Alexander var kissnödig. Skynda skynda skynda....
Nej jag vill flytta.... TILL VINTER OCH MASSA KNASTER UNDER SKORNA...
 // MARIA MAROSKA

Tjurskalligare än

nägonsin. Nu har jag försökt att få upp min sambo två ggr. Men han verkar ha det bäst i sängen. Så då skiter jag i honom...
Då tänker jag bli en tjurskallig jävla häxa...
*simmsallabim nu blir jag det*


Vi ska ju och äta lunch hos hans föräldrar idag...Men eftersom han inte ville gå upp då vid åtta och inte heller 18 minuter över så får det va...
Jag tänker inte skynda på och fixa och packa och ha mig själv för han inte behagar ta sitt arsele upp ur sängen.
ALDRIG!!
Jag är dunder förkyld... snor snor snor.... Å har sovit som en kratta i natt... Hur nu dem sover? Men det har jag gjort iaf...
Jag orkar inte...
Så nu ska jag gå och laga frukost till mina kids istället... Jag har bestämt mig för att det blir gröt idag... Jag är sugen på det!!
Gröt med sylt...

Nu ringde min svärmor... Kan inte barnen gå ut om det är minus 13 grader ute?
Klart man kan gå ut när det är -13 grader ute....eller det nå nytt att man inte kan gå ut då?
Jag hänger inte med....
Nu ska jag iaf...göra gröt...sen skall jag samråda med min egen pappa... Då jag själv var ute i minusgrader och snöväder hela vintrarna...
Jajaaaa

Alla älskar inte fett med minusgrader och snö...så är det bara!!
puss // MARIA MAROSKA

Jag hittade

tyvärr inte en sån där kallender jag vill ha... Förra året så hade vi en familjekallender med fem kollumber men iår skulle jag villja ha en med sex stycken... Men det finns bara inte..eller jo det finns men den vi hittade hade nå töntiga blommor på sin. Iof var vi inte överallt och tittade. Men jag ska ta mig en sväng på måndag tänkte jag å kolla om jag hittar en med sex kollumber (heter det så?)
Jag tänkte vi skulle ha en för varje person här hemma. Å sedan en för gemensamma saker eller som en allti allo spalt. Som mitt nyårslöfte kan få plats i... 'fnissar*

Nej nu vill min chips ätande tvååring ha välling... // MARIA MAROSKA

Lördag..

egentligen vill jag bara skriva av mig om dagen men jag tror inte att jag orkar..
Jag har haft en super bra dag med dem stora grabbarna. Donken, Bio och skridskoåkning. Adam var dock tvungen att åka hem efter bion då hans kusin och mormor och morfar väntade på honom för dem skulle iväg på middag.
I morgon ska vi iväg tidigt (som idag) vi skall till Nickes mamma och pappa och äta lunch. Sedan blir det nog skidskoåkning på eftermiddagen.
Ikväll skall jag kolla körslaget tänkte jag..Ta den sista sippen ur min bag in box och bara avnjuta lördagkvällen. // MARIA MAROSKA

mina fem

*tog tag i mitt nyårslöfte och bjöd med mig adam på bio
*har pussats massor idag
*har vart ute på promenix
*lagat fett mkt matlåder
*låtit mina barn haft roligt och struntat i mina fasta sova säng principer.. // MARIA MAROSKA

Jag har...

.....faktist ett nyårslöfte. Tro det eller ej så har jag det... Jag brukar inte ha det...men iår har jag det... Det är ett välldigt bra nyårslöfte om jag själv får säga och tycka och tänka.
Jag skall under 2009 komma ihåg mina gudsöner bättre än jag gjorde förra året. Å alla år innan det. Jag skall under 2009 försöka att komma ihåg namnsdagar, dopdagar och andra bra dagar att komma ihåg. Födelsdagarna skulle väl iaf vara för jävligt om jag skulle missa.

Adam född 24/12 2000
Klicka f?tt st䮧a bilden
Wille född 31Juli 2007

Detta betyder alltså att i morgon när jag ska ner på stan med Adam och Zebstian skall jag införskaffa mig en ny väggkalender för 2009. Där jag kan påminna mig själv om dopdagar, namnsdagar och anndra roliga dagar.
Imorgon skall jag, Adam och Zebastian gå på bio. Vi skall se Madagaskar 2.
Tänk när jag kan gå på bio med Wille!!
Å tänk när jag faktist kan göra något med dem alla tre.
Eller bara med Wille...När han blir så där stor...prat stor ni vet så där 3-4 år. När dem kan säga vad dem VERKLIGEN VERKLIGEN vill och inte vill.
Det ska bli roligt... Å jag tycker mitt nyårslöfte rockar.
Jag skall i morgon även köpa hem frimärken så jag kan skicka ett kort eller något då och då...
Ja...jag ska ta mitt nyårslöfte på allvar... // MARIA MAROSKA

Zebastian och Alexander...

ska sova i samma säng i natt..Tror ni att dem sover... NEEEEEJJJ!! Dem fnissar där inne... Tittar på film iof...Alexander tycker det är mysigt...
Han var nyss upp på pottan...
~Mamma det är mysigt sova med Zeb.....
Jag låter dem hållas...Ivanliga fall skulle dem fått skäll...jag hade hyssat åt dem men ibland måste även mamma maria baka lite. Även fast jag helst av allt skulle gå in och hyssa åt dem....
Jag skall strax gå in och be dem skruva ner tv och försöka sova iaf..Klockan är ju ändå snart nio. Jag tror ärligt inte Alexander vart vaken så länge förr...hahhaa eller det kanske han vart..när han var bebis...
Nepp nu ska jag gå och pussa dem godnatt...  Får vi se om dem blir tysta eller om dem fnissar vidare...?! // MARIA MAROSKA

Familjens

sjukling har somnat i soffan ikväll igen..förstår inte...han deckar...pang bom och så snackar han. Han har aldrig snarkat någon gång... 

Men det är på bättringsväg iaf... Det är positivt! Något mer som är positivt var att Towa vart hos en jourtandläkare och fått pencilin för inflammation. Då behöver jag inte oroa mig över det heller...
Toppen ju!!  // MARIA MAROSKA

Då var det fredagkväll...

å så vitt jag vet så finns det inget att se på tv. Det är väl inte förrän nästa fredag som Let´s dance börjar... Å jag har redan nu bestämt mig för att INTE äns lägga en enda röst på fröken Löwengrip hur bra hon än är på att dansa.

Tyvärr kommer den här personen jag tycker inte om henne personen fram i mig. Så fort jag ser henne, hör henne eller läser något om henne från tv, tidningar eller hennes blogg.
Jag tycker bara hon är en borstskämde blåst tjej på 18 år som har haft turen här i livet och simmat runt i en pung på en rik karl en gång i tiden. Klart det måste vara kul för henne att ha sådan framgång redan vid 18 års ålder. Men nej jag kan inte tycka om henne...jag känner henne inte, jag har aldrig sett henne live...Så egentligen så borde jag ju inte äns ha någon åsikt om just henne. Även fast jag tycker att när man läser hennes blogg så är det som att känna henne...Det är så ytligt... Det ska vara nya klänningar och hon shoppar varje dag...Å hon kritiserar allt som jag står för... hon är alltså muffare...
Fast å andra sidan har jag ju många vänner som röstade på den blåblocket och jag tycekr inte dem är pantade för det.. ELLER JO det tycker jag... Fan ni är helt jävla slut i huvudet!!! Hur fan kunnde ni....
 
Nej jag tänker aldrig dömma mina vänner för deras politiska åsikter...inte heller deras sambos...Jag gillar människan... Jag gillar inte folk bara för att dem är röda...För det finns fan idioter i alla partier...Även fast SD och NSF är idioter hela högen. Men jag vet inte om jag ser dem som något parti överhuvudtaget...jag ser dem som ett gäng apor som inte fattar bättre. Å det säger jag inte för att jag är halvblatte själv...utan det säger jag för att jag tycker det. Så mkt hat som det finns i dessa två partier är ju helt sjukt.. NEJ jag tycker faktist det är konstigt att vi som bor i svergie måste vara rädda för att SD ska få mer än 4% av rösterna 2010 och få platser i våran riksdag. Det är skrämande att inte partierna går ihop och enas om att det inte skall finnas ett parti i våran riksdag som är främlingsförjäntliga.... DET BORDA VARA NOLL TOLLERANS MOT RASISM....i alla partier. RASHAT BORDE BOJKOTTAS!!
Men hur kom det sig att jag började skriva om fröken löwengrip och sedan tänkte avsluta kvällens första inlägg med SD och noll tollerans mot rasism.
Jajjaaa... Jag tänker iaf inte rösta på henne hur bra hon än dansar...  // MARIA MAROSKA

Även den som går sakta kommer fram

Jag letade ärligt efter ett helt annat ordspråk när jag googlade runt här nyssens. Jag skulle vara elak och kommentera en av mina vänners fd killar. Som skrivit om sin flickväns svek som haft ett "färhållande" med en annan under ett tag nu. Men jag hittade inte nå bra ordspråk. Jag menar äpplet faller inte långt från trädet tyckte inte jag var tillräckligt bra.
Denne man...vet inte om jag kan kalla honom man sånt svin som jag tycker att han är. Jag har två killar eller fd killar som jag tycker är riktiga svin...Eller jag har dem inte alls...Utan mina vänner har dem som fd pojkvänner. Å ett sånt jävla svin som honom kan man inte kall man. Även fast han är i ålder att kalla honom man och inte pojk längre. Men svin går väl lika bra?
Nu har svinnet fått känna på sin egen medicin.
Så många som han strullat runt med och hånglat runt med och knullat runt med och haft förhållanden med undertiden han haft sin nuvarande tjej. Sedan 1995 skrev han på facebook. Ja...den människan har haft så många tjejer på en gång så jag fattade inte på den tiden att han kunde hålla rätt på dem. Å jag var ju med vid ett antal tillfällen när han ljög sig ur situationer för att inte alla dessa tjejer skulle komma på honom.
Den enda jag faktist eller om det var två som jag faktist var ärliga mot var ju mina vänner...
DU han pippar någon annan... Är detta okey för dig... Dem två lämnade honom iaf. TILLSLUT...
Han är inte snygg...iof så har han talets gåva. Något jag inte gick på för fem öre... Jag bad han dra åt helvete...Å sa till min dåvarande kille vad han försökte med så han åkte på en smäll..
I tonåren hade inte kärleken någon lag?

Men vadå... Jag tycker fortfarande han är äcklig.... Å jag fattar inte hur folk kan gå på hans snack än idag... så där 15 -20 år efter vi var små...tonåringar...
Jag var tom med en gång på en fest när han var tillsammans med en tjej och pippade en annan bakom nå jävla hus.
Herregud...
Jag åkte hem...
Jag kan inte vara med och se sånt...
Japp jag har själv vart otrogen så vem är jag egentligen att sitta och dömma andra....
Men jag är inget svin...
Jag är verkligen ingen svindlare...eller vad är de man kallar en man eller kvinna som har massa olika förhållanden på gång....
Jag har aldrig ljugit mig ur min otrohets grej. Jag gick raka spåret och sa som det var..även fast det tog en dag innan jag var tillbax i västerås och sverige.
Men iaf...
Men nu har han fått tillbax hans egen metod bet honom själv i arselet. Å då tycker jag inte synd om honom. Så många gånger denna kvinna han levt med sedan 1995 som han skriver har förlåtit honom så är det ju konstigt att han äns gråter. Så där ja...nu blev han biten den jäveln...
Å jag brukar aldrig vara den människan som skrattar åt andras misslycka men nu gör jag fan det...

Å jag känner mig inte ett dugg elak för det...
Jag hoppas han mår dåligt över sin egen medicin ett bra tag framöver...
Jag ska därimot lära mig av överskriftens text...


ÄVEN DEN SOM GÅR SAKTA KOMMER FRAM..... // MARIA MAROSKA

Vad ska vi göra?

nu är det bara Nicke som fortfarande är sjuk...men han är mkt piggare. Även fast både han och Zeb sov till efter nio idag. När vi ropade...Nu är det frukost!!
Jag känner för att komma ut och träffa folk... människor...vänner...se mig omkring... Undrar vad jag kan hitta på? Igår tänkte jag nästan att jag skulle ta barnen och åka och bowla. Men idag har jag ingen lust att engagera mig så mkt...
Zebastian tycker jag är världens strängaste mamma.
Han får inte åka och bada med sina kompisar.
Varför då då?
Jo för att jag anser att en åtta åring ska ABSOLUT inte åka och bada själv utan vuxen som har ansvar. Barnen tycket det räkte med att det faktist var 3 stycken som var 13 år som skulle med...
Jaha...det skiter väl jag i var mitt svar. Om det händer något då...ska ni 13 åringar ha på ert ansvar då om min son drunknar. NEJ NI... om ni ska åka och bada och får göra det för era föräldrar så varså goo...
Fick idag höra att INGEN får åka och bada själv efter jag sagt NEJ...  
Men jag tycker det är idiotiskt...
Sen är det ju upp till ålder och hur man är... Men Zebastian är bara 8.
Snart kommer han komma hem och fråga om han får hänga med på stan istället. Å där kommer han med få ett NEJ. Jag anser att man som 8 åring inte har något på stan att göra.
PÅ stan...Någon måtta får det vara...Sedan om andra mammor och pappor eller vårdnadshavare skickar i väg sina icke tonåringar på stan själva så är det upp till dem.
13 år vist... Åk ner och häng då..Å handla på rean. Men då har man intresse för det...
Jag vet att han kommer att komma snart...för jag pratade nyss med grannbarnen. Dem sa i förbifarten att dem skulle på stan...så om Zeb ville komma och leka skulle han göra det innan 12.
Så jag vet...att snart kommer det ringa här hemma...
~mamma får jag hänga med på stan jag med...snälla mamma...
Men där går han bet inga barn ensamma på stan än på ett par år.
Även här är ju åldern inte så viktig utan hur man är...men inte som 8åring...
Nej ut och lek i skogen med kottar och barkbitar...använd fantasin... // MARIA MAROSKA...världens elakaste mamma


shit...

jag känner mig bakis idag...fast jag inte drack en droppe alkohol igår..Känner mig lite lätt illmående med en sprängande huvudvärk. shit!!  i´m gone die...  
För det första så gick jag och la mig alldeles för sent igår. När Madde skickade sitt sista sms till mig skulle jag oxå gått och lagt mig. Hennes Towa hade under gårdagskvällen med ont i kinden...och munnen precis som Nicke. Kan det va så att det  är någon mysko munsjukdom som sprider sig...Någon ny sjukdom.. Men jag tror inte det...Jag har hört ryktas om att det sätter sig i bihållorna...årets flunsa alltså.... Å så får man feber och öronont. Så jag hoppas att ingen mer av mina nära och kära får någon sådan sväng av flunsan. Å jag hoppas att det går bra med Towas mun ont...  En dålig dag att få mun ont på. När det är jourtandläkare och dåligt med resurser... Hoppas att dem hittar en tid att titta in i hennes mun idag...för jag fick så där jobbigt ont i magen. Min lilla Towa...iof inte så liten och en välldigt tuffbrud. Skapt i den bästa formen... Hon påminner lite om Mickis Moa. Två riktigt stabila tjejer som man bara älskar vid första stund... Ni vet... dem står stadigt på våran jord trotts att dem är så små... (unga, kids, barn, småfolk) Det är såna där tjejer som säger vad dem tycker...Å verkligen kan prata... Tjejer som det är svårt att sätta sig på... Tjejer som har egen vilja och med det kommer dem gå långt här i livet...

MEN.---- BUT------
Min natt sög sate... Jag gick alltså och la mig på tok försent... Jonathan vaknade halv två...precis när jag somnat.. Undrar varför? Han var skit ledsen...men det är väl nu... den här stunden i deras liv dem sover lite oroligt och mkt händer...
Har jag läst iaf... Om det är sant vet jag inte...men han var iaf vaken...
Fick honom och somna om...
Å skulle precis somna...Då kom Alexander upp... Å skulle kissa... Jag passade på att kissa jag med...
Vi gick och la oss i respektive säng..
Å just när jag skulle slå igen ögonlocken kom han upp igen...
Å så där höll vi på tre gånger tills jag röt i...

Nu ska Alexander Andersson sova i sin säng... Järnspikar om du kommer upp igen...Du har kissat, druckit lite vatten...du har napp och täcke och mamma har pussat dig godnatt... NU ÄR DET NATT...nu ska vi sova Alexander Andersson...

Sen somnade han...jag med...Å så var det morgon...fy!! Det är helt sjukt...
Nicke sover än...
Zebastian sover än...

Å jag längtar tills det blir min tur att få sovmorgon... 2015 kanske?  Jag längtar dit iaf...  // MARIA MAROSKA

5

*jag har bakat
*jag har städat
*jag har förstått att man måste njuta av stunden
*jag har givit massa kärlek dag
*jag har duschat och gjjort mig ren och fin för att krya ner i sängen och sova.. // MARIA MAROSKA

fan den femmte var dålig...men jag kom inte på någon bättre...

Första dagen på det nya året

har flytit på bra måste jag säga... En och annan dispyt mellan mig och nicke eller mellan mig och något barn. Alltså inget gräl så..men ni vet...vardagsgnabb. Sånt där som hör till utan att det tar någon vidare skada...Uppfostran kanske det kallas när det gäller äns barn... hmmm vad kallas det då när man är på sin sambo om saker då? Inte uppfostran va...det vore ju förjävligt om jag skulle vara tvungen att uppfostra en vuxen karl. Men ibland känner jag mig som hans morsa... Jag har ett nytt nyårslöfte...Ge fan i att vara dem dominanta häxan som talar om vad han ska göra...
Hahhaaa  
Han klarar det så bra själv...MEN HAN ÄR SÅ JÄVLA SEG IBLAND.... alltså jag vill ju att saker och ting ska gå jävligt fort. Snabbt och effektivt... allt tom gräl.
Men där är vi så olika...
Det är väl därför det känns som om jag hela tiden är på honom...Som en jävla häxa!!
Den häxan ska låta sig stå ut med att det ska ta tid...
Alla gör ju saker på sitt vis eller hur?
Å hur ska då jag klara av att lära mig det då?
NI vet... ALLT TAR SIN TID...precis som jag måste lära mig att allt ska tillbax till sin plats... FAN... jag har verkligen mkt att jobba på denna vår eller vinter eller vad man nu kallar januari...vinter...även fast jag tycker det är en jävla klen vinter vi har.
Ja... Dagen har vart bra tycker jag... Med blandade kännslor är 2009 första dag slut.
Kärleken känns ärligt på topp... Jag försöker oxå lära mig att slappna av...inte se saker och ting så negativt...alltså inte negativt som att allt är skit...
Men jag eller Nicke påminde mig idag i en sån jävla bra situation idag...
Vi stod och kramades idag...
Istället för att njuta av stunden så börjar jag psykot att prata om att så här borde vi göra oftare...röra vid varann, kramas, ge varann mer tid.
Då säger Nicke..
Maria varför är du så jävla negativ hela tiden...Njut av stunden istället.
Å det är ju så jävla rätt...
För vilken människa på denna jord förstår inte att man måste ge sin partner och livskamrat mer kroppslig kärlek för att känna sig uppskattad och må bra.
Sånt kan man ju faktist påminna varann om när man inte ha just det den där stunden... THE MOMENT lixom!!
Nej jag har rätt mkt att jobba på 2009...
Men man lär sig hela livet... Eller hur?
Även du, jag, min sambo, mina barn och dem äldre...alla...

mina barn då? Alexander har vart som vanligt...söker uppmärksamhet när man är med Jonathan...det är något som han har svårt med just nu. OM man leker eller är med Jonathan vill han så gärna tränga sig i mellan och vara med..Å gärna synas mer. Men det är något som ska läras bort..Å ses som positivt samtidigt tycker jag... Även här är det bra när Nicke nu vart hemma. Jag kan ta mig tiden med Alexander när Nicke är med jonathan och tvärtom. Även fast Alexander gärna vill vara med den som är med Jonathan iaf...  lustigt bra.. eller inte...? Syksonkärleken på det negativa sättet...
Zebatian kom idag..Han har vart med Julia hela dagen...dem har lekt, tjaffsat och haft roligt. Dem är som ett gift gammalt par... Men bra vänner...å det är väl huvudsaken. Julia säger att Zebastian är tjurig och Zebastian säger att Julia är tjurig ändå är dem med varanndra och har roligt... Zebastian gick hem till Julia på kvällen... Då blir Julia sur för Julias storesyrra beslagtar Zebastian. Svartsjuka mellan syskon...  Den är härligt...men något som jag inte mins så bra själv faktist...?
Kanske för att jag är storesyrra... ???
Den enda gången jag vet att jag sagt ifrån det är när mamma hela tiden daltade med Jonas när det gällde läxor. Men det gör hon än idag... Så jag vet inte om det är svartsjuka...
Kanske var jag med sykonkärleksjuk när jag var liten...måste nog fråga mamma om det?
Jag kan väl aldrig tro att JAG vart sotis på min bror...på brollan lixom... Men det har jag nog vart...med all säkerhet.
Jaha...å så slutade dagen med att Zebastian erkände att han hade ljugit. Om något som hände för jätte längesedan...men som han mådde dåligt för. MED ALL RÄTT... så vi pratade om det..så han somnade inte förrän efter 21:00 idag. Han var ledsen... MED ALL RÄTT... men vi pratade och det blev bra...
Nu ska han bara ringa till sin pappa i morgon... Å det kommer med att gå bra... det har jag lovat utan att äns veta. Men jag tror att Danne precis som jag och Nicke tycker att det är viktigast att ärligheten kommer fram. Kanske lite väl sent nu då... Men den kom fram iaf...Å han var ledsen...
En baggatell grej kanske..
Nu ska jag sova... Jag kan inte skriva nå mer nu.... För jag tappade gnistan... Ska se om jag hittar bra saker som vart prositiva dag istället... // MAIRIA MAROSKA

Välkommen

2009!!
Första dagen på detta nya år, då är det bara 364 dagar kvar till ett nytt år. Vips så sitter jag väl här och summerar 2009.
Jag och Nicke gick mellan vardagsrumms fönstret och köksfönstret för att se när grannarna smälde bort sina hundralappar.... Men det var helt sjukt. Det smällde som aldrig förr. Det var mer än förra året. Folk var helt galna. Å det smälde verkligen mellan husen här. BBBHhhhhOOOOOOMMM!!
Jag blundade för så så där 30sekunder hade man inte vetat bättre skulle man kunna tro att det var krig utanför vårat fönster. När jag tittade upp så lös det upp övertaken som när man skickar ut dem där nödraketerna när man är inöd. Som i ett krig.
Helt sjukt...
Dem började här 23:50 precis när våran film var klar. Jag ringde min päron och Nicke till sina. Sedan smällde dem till 00:20 å då menar jag verkligen konstant smällande. Strax innan jag gick och la mig kom några som vist hade tagit fel på klockan och smällde här utanför på stora gräsplätten...Så jag kollade på det innan jag gick och la mig.
Halv två vaknade jag att det lös på toan...
Där satt Alexander... Å kissade....
~jag kissar mamma
~ja jag ser det hjärtat
~jag ont i ryggen mamma
~oj varför då då?
~du inte kliat mig mamma
Snacka om att försöka bli kliad på ryggen... Men jag smorde honom och han fick hoppa ner i min säng. Där jag låg själv. Nicke hade somnat i Zeb´s säng. Han skulle BARA titta på något...hahhahaaa men han ligger bra där tycker jag. Han ligger så bra där...sååå bra så!!  Alltså på riktigt... Han ligger åt rätt håll med min värmedyna så han kan kolla på tve tills han somnar. Jag tror ju på det här med värme...Å två mornar har han ju tryckt och fräst ut massor med äckel. Fy fan!!
Så jag har gärna honom långt ifrån mig någon natt till så jag slipper bli smittade av hans mysitiska sjukdom... Nej men han är så jobbig när han är sjuk...han ojjar, suckar, rör sig, velar, vill kramas, vill vara nära, svetas...Allt som jag ej uppskattar nattetid.
Så för första gången så frågade jag faktist Alexander om han ville sova brevid mig.
Han tittade lite konstigt på mig...
~sova i mammas säng?
~ja om du vill...
Å så gick vi till min säng och sov...
När vi kom in viskar han.... Vart är pappa? Pappa sover i Zeb´s säng för han har ont i kinden. Då viskar han till mig...oj oj pappa ont måste sova i Zeb´s säng. Jag med ont mamma... hmmmm...vadå har du med ont viskar jag...JA mamma jag har ont så du måste klia ryggen.  
 // MARIA MAROSKA

ps: vi sov hela familjen till halv åtta då jonathan tyckte vi skulle gå upp och äta frulle... Frulle dax...jag bussade kidsen på Nicke så jag fick dra mig ett tag till. Alexander hade ju trotts hållt mig uppe med ryggkli och ojjande en timme. plus att jag hade rethosta som tar kål på mig...så jag förtjänade att dra mig lite.... eller hur?


RSS 2.0