Första riktiga snön!



JAPP!
Jag är vaken för att fotografera årets första riktiga snö.
Nej så är det inte alls jag är vaken för att jag inte kan sova efter jag var uppe och kissde så jag tänkte jag sätter mig här. Å vips i min trötthet såg jag att kameran va laddad och snön laddade med upp.
Men nu ska jag sova...får vi se om den är kvar när jag vaknar.
Snön alltså // MARIA MAROSKA

Time to sleep!


Jag har blivit fetta proffset på att vara öppe sent nu förtiden! Undrar om det är för att man fått in bra rutin på sitt liv.
Barnen har det bra med hyffsade okey tider. Man får sova på natten.
Nu skriver väl jag att jag får sova och så kommer kidsen vakna en efter en flera gånger bara för det.
Men dem brukar iaf sova bra!
Jag orkar vara vaken okey jag erkänner jag är trött. Det grusar i min ögon, det gör det faktist men annars är det okey. Jag är ju inte som jag var förr att jag satt här och halvsov och var tvungen att sova före kl 22:00 för att överleva dagen efter. Det känns bra!
Nu fattas det bara att se sina vänner IRL istället för att man hooked up med varann på nätet. Jag har blivit mer och mer anti min msn.
Jag är inte äns inloggad nu förtiden.
Men jag lovar jag skall bli mkt bättre på detta. Jag ska ta mig tid att snacka med mina vänner på msn. Men jag hade tänkt om jag skiter i min msn kanske någon ringer mig på min hemtelefon eller kanske skickar ett trevligt sms. Eller kanske tom kommer och hälsar på mig!
Iof har barnen vart sjuka så det har ju kanske inte gått att hälsa på oss. Det är inte roligt att vara här om man har egna barn och dem blir sjuka.
För alla som är föräldrar är fett anti sjuka barn.
Dem flesta barn blir fett tjuriga och oggigar och hängiga vid sjukdom.
Så som förälder ser man hellre sina barn friska med massa spring i kroppen och mer massa bus med.
Bus i måttliga mängder vill säga!
Dem behöver ju inte busa runt så man måste skälla men annars alltså.
Nej jag ska ta mig i kragen när det gäller min msn.
Men nu ska jag sova 23:00 och mina ljus i vardagsfönstrerna har brunit ner till max så snart kommer det luckta bränt om jag inte går och blåser ut dem.
Godnatt och pååterseende i morgon mina vänner!!

ps: Thette blogga då för fan din lilla häxa!! *puss* // MARIA MAROSKA

Dag 4

 


Niklas är livrädd att han ska köp cigg om han går ut. Han har vart fett sur idag, inget som han gjort utlopp för han har skött sig exemplariskt. Jag är en stol sambo. Han är da shit! Så jäkla duktigt! Jag är grymt stolt att han inte ballar ur på våran familj. Jag ser på honom hur det kryper i kroppen när barnen tjatar eller när han måste gör något som relaterar till rökning. Som att vara social med en rökare tex. Det var tufft för honom... Det blev faktist mest skoj angående rökning när Eva var här. Hade han fått hade han väl hängt med henne ut och rökt upp halva hennes paket. Eller valt kanske jag ska skriva. För det här är något han har bestämt sig... jag vill inte ha denna last längre. Jag har även idag tagit det mesta när det gäller barnen, konflikter och annat som skall göras. Men det är okey. Jag har full förståelse för det och det är tufft att se när han har det som jobbigast. Det sköna med Nicke är att han verkligen verkligen talar om hur han mår. Nu är jag fett sur Maria. Maria nu mår jag dåligt...Maria nu känns det relativt bra. Maria jag är rädd för att gå ut. Tänk om jag går och köper cigg. Ja, han är öppen mer öppen en vad jag är. Jag är som en musla..Å jag är glad att han talar om för mig hur han mår då är det lättare att sköta det som skall skötas som vi annars gör tillsammans. Så keep the faith för mig älskling// MARIA MAROSKA

Min vän ska skilja sig

*suck*
Jag får ont i magen, jag får ont i magen varje gång min vän ringer. Jag är orolig. Orolig för att det ska bli fel för att min vän. Alltså jag är helt övertygad om att denne vän vet vad den har gett sig in i och att det handlas rätt i denna situation. Men jag vet ju hur det känns att separera.
Vilka frågor man ställer sig själv?
Gör jag rätt?
Gör vi rätt?
Gör han rätt?
Varför gjorde vi det inte bättre?
Varför sa jag aldrig till när saker var fel?
Varför förlitade jag mig på att allt skulle ordna sig?
Kommer barnet/en ha det bra?
Kommer dem skadas psykist av att vi separerar?
Hur kommer dem känna sig med växelvis boende?
Ska jag ha barnet hela tiden?
Kommer vi kunna lösa detta som vänner?
Kan vi vara vänner?
Sviker vi våran kärlek för tidigt?
Ger vi upp förtidigt?
Kommer hela hans kompiskrets och släkt hata mig?
Kommer han kunna umgås med mig utan att känna svek?
Kommer vi kunna leva ett bra vuxet liv så vårt barn kan vara stolta över oss fast vi inte lever ihop?
Vem ska bestämma om vad?
Vem ska ha barnbidrag?
Vem ska ha största ansvaret?
Ska båda bestämma om allt?
Ska vi dela barnbidrag?
Ska vi båda ha lika mkt ansvar?
Kommer vi kunna lösa alla konflikter utan att gräla ihjäl oss?
Kommer jag känna mig ensam?
Kommer han känna sig ensam?
Kommer barnet känna sig övergivet?
Kommer andra dömma oss för att vi separerar?
Kommer andra dömma mig för att jag vill leva själv?
kommer andra dömma honom för att han vill leva själv?
När är det okey att starta om på nytt?
Kommer jag kunna starta om på nytt?
Vad händer om vi separerar och sedan vill hitta tillbax till varann?
Tänk om jag vill och inte han?
Tänk om han vill och inte jag?
Vad kommer dagis säga?
Vad kommer mamma och pappa säga?
Vad kommer hans pappa och mamma säga?
Hur gör vi med julen?
Hur gör vi med nyår?
Hur gör vi med midsommar?
Vart ska vi vara när barnet fyller år?
Vem ska få vara med när barnet fyller år?
Hur kommer det vara om jag vill flytta längre än till området brevid?
Vad gör jag om jag inte kan få 100% hjälp från mitt ex?
GÖR JAG RÄTT?

Alla dessa fråger och många mer vimlade runt i min hjärna när jag var i denna situation! Jag sov knappt på nätterna och varenda barnledig tid såg jag till att ha något att göra och ha så roligt jag bara kunde för att slippa tänka alla dessa jobbiga tankar.
Jag skynda mig att göra massor eller prata i telefonen eller göra andra underhållande saker för att inte behöva tänka. När vi väl bestämde oss för att separera.
När kraschade jag då? Jag vet inte riktigt jag kommer inte håg. Jag vet att jag satt i min stora 3 på 4 våningen med Zebastian sovande i sitt rum och jag satt på golvet brevid och grät för att jag inte lyckats hålla ihop det med hans pappa. Jag grät för jag kännde mig som en misslyckad jävla morsa. Jag hade svikit mitt barn. Jag kännde mig så jävla värdelös. Jag kände mig förjävlig för att jag inte hade älskande kännslor för hans pappa. Jag hade endast vännskaps kännslor för honom. Något vi båda kännt länge förvisso, men det kändes förjävligt... Det känndes som jag hade förlorat på mållinjen.

Jag mins ärligt inte om jag äns pratade med någon om detta? Hur jag kännde det eftersom jag egentligen var 100% säker på att jag gjorde rätt. Varför leva med någon man inte kännde gnistan med. Han är min vän för alltid...men inte min kärlek. Å jag är glad att vi har den relationen vi har tillvaranndra. Å idag vet jag att vi gjorde rätt. Hade vi forsatt hade vi varit ovänner idag tror jag. Vi hade tärt för mkt på varanndra då.
Jag mins inte riktigt vem som hämtade upp mig när jag skulle separera. Klart att det var madde. Där madde är där är jag och tvärtom. Men om jag var nå kännslomässigt vrak det tror jag verkligen inte. Jag var säker på min sak...

Men jag känner så för min vän... det är inte lätt att bestämma sig för att separera? Det är inte lätt att blivit sviken så många gånger? Å sedan ta det steget? Att jag tänkter lämna min man?
Det är så mkt man går måste gå igenom både kännslomässigt och praktist?
Alla dessa frågor jag babblade upp tidigare i inlägget. Det är inte bara att flytta och vips så är allt bra?
Det är bodelning, vem ska ha vad, vem ska bo vart, vem ska hänga med vem, hur ska vi göra med barnen, å vem har rätten att bestämma vem barnen ska vara mest med?
Det är massor som skall göras...
Å så skall man göra detta så att man kan hålla sams senare oxå för barnen skulle. Det är inte lätt. Det är en svår balansgång?
Som man måste göra så vuxet man bara klara av att göra det.
Alla klarar inte det. Alla kan inte det. Alla vill inte ha det så. Alla försöker inte äns. Alla gör olika. Många med egoism i första tanken. JAG och sedan Jag sedan barnen och sist du.

Jag tycker ju att min vän gör rätt. Känner min vän att det är rätt för min vän är det även rätt för mig. Jag kan vägleda och svara på hur jag skulle göra eller hur jag gjorde. Jag kan vägleda på det sättet att jag säger vad jag tycker mer än så kan jag inte göra som vän. Stötta och finnas där ifall min vän skulle krascha.

Är att skilja sig alltid rätt? JA om det inte känns bra och inte går att rädda. // MARIA MAROSKA


Pasta carbonara och bättre uppdatering med min kamera

shit jag är ur usel på att ta bilder. När jag köpte våran kamera var jag helt såld. Knäppte varje dag. Uppdaterade med nya mappar i min dator nästan varje dag. Jag brände ut mina bilder på skivor en efter en. Å vad hände... Jag fick väl slut på ork. Eller var det inte roligt längre? Jag menar barnen växer å jag kommer ju missa en del av deras växande. Eller är det så ju fler barn man har desstå midre ork och tid har man. Eller är det intresse som saknas? Kanske tom båda. Jag måste verkligen göra något åt detta.
Det blir bara carbonara av allt... lixom! Förrästen så gjorde jag carbonara idag. Alla tyckte det var gott. Nicke tyckte det var lite väl likt bacon, skumt att äta. Men det var gott... Jag smakade av båda. Jag är en hejjare ibland på att få till det. // MARIA MAROSKA...lyfter sitt jävla arsel och laddar kameran

BuZz och WoOdy

Mina barn kollar toystory 1 Alexander börjar nu bli rastlös... Efter ca 40 minuter...

Jag gillar verkligen verkligen verkligen denna film 2:an med för den delen. Mina stora grabbar sitter i varsin fotölj här i V-rummet och kollar. Så söta så...
Jonathan är en pipplars idag...*suck* Nu ska jag förbreda lite för våran middag... På återseende// MARIA MAROSKA

Allvarligt

Jag måste nog införskaffa mig en termometer. Det börjar bli bra kallt här hemma. Måste nog införskaffa mig ljus och filtar. Göra det lite mysigt. Brygga lite kaffe och ligga under en filt. JAaaa det är vad jag tänker göra nu... // MARIA MAROSKA 

Mat...

jag har nyss ätit mat och jag är hungrig igen. Eller sugen på något. Jag blir galen. Jag ska inte vara sugen på något. Jag skall vara super nöjd...

Jag serverade idag köttbullar till Lunch. Till det blandpasta, vad är nu det då? Jo det är halvafullkorn och halva vanliga. Super najs blir det. Broccoli och mjölk. Ketshup och grillkrydda. Det var mumsigt.
Nicke Pick fick veggobullar iställe för köttbullar. Det blev han så nöjd med så.
Till kvällen kommer Danne och äter med oss vad sägs om Pasta Carbonara?

Fasiken det är ju så gott... Jag behöver grädde bara. Sen så... mums!! Jag ska ta mig en promenix med barnen sedan när dem vaknat och införskaffa mig grädde och sallad.
Nicke får med carbonara men med "konstjord bacon" hittade igår på icamaxi ett substitut till bacon fast det var veggo. Ska bli kul att se vad det smakar.
Nu gör ju många carbonara på fläsk eller bog men jag nöjer mig med bacon. Slipper jag inhandla ännu mer.
Tänkte även gå och kolla på en lägenhet i kväll. Nej jag ska inte flytta...Inte Nicke heller. Men bara för att jag är nyfiken på hur många som är där...går för en väns skull egentligen.
Nej mat var det...
Vad ska vi äta för gott i morgon då?
Snitzchel med pommes och bea sås kanske tom lite rödvin till det  
Vi får se... vad katten släpar in i morgon när det är fredag. // MARIA MAROSKA

Godmorgon världen...




Vaknade av att Alexander satt brevid mig i sängen och åt på en halstablett. Allvarligt vart hittar ungen allt. Jag hade ju lagt undan dem på byrån i vårat sovrum. Å så vitt jag vet är byrån alldeles för hög för att han äns ska nå upp. Så vart hittade han den där jävla halstabletten. Jaja...det kanske gör någon nytta. Han kanske slipper att få ont i halsen. Som förebyggande. Å är inte Blå Vick kanske så starkt?! Jag tar bara en halv åt gången... Men jag är väl en vekling då!
Zebastian suckar...
Mamma vad är klockan... 07:15 Det är helt okey att bli väckt. Grabbarna börjar kittla varann och har rätt så roligt. Vi ligger kvar tills Nicke kommer upp.
Jag har slagit på en kanna Java. Den är dock inte till mig och frukosten skall serveras alldeles strax. Zeb kollar svampbob. Jag ryser av att bara se honom...Å sedan rösten på denna svamp... Fy fan... Men barnen tycker att det är bra. Men ingen kan slå Dora.
På tal om Dora så sover hon nu mera med Alexander. Dora, Bohts, Katten, Alexander och två nappar. Säger jag gonatt till på kvällarna.
Å det är viktigt att man säger godnatt till alla...   
Nehe nu vill barnen ha frukost och jag börjar känna i magen att det är dax för frulle. // MARIA MAROSKA








Nehe... Så vad ska jag säga...

jag är ap trött skulle vilja komentera kvällens Insider. Men fan... det är så mkt jag skulle vilja säga och jag tänkte att jag skulle ge Nicke sovmorgon i morgonbitti. Så det betyder att jag måste vakna innan våra hulliganer. Eller iaf stiga upp när dem behagar sig att vakna. Så jag tar det här med Insider i morgon...Om jag orkar vill säga... Det är rätt mkt jag skulle vilja skriva om. Men jag har varken ork eller lust eller har tid att försvara mig och mina åsikter just nu. Att peppa Nicke tar all min kraft... Att vara mamma till tre underbara grabbar och dessutom har dem vart sjuka tar ännu mer kraft. Men jag är snart tillbax men massa med maria maroska åsikter.
Fan vad jag har åsikter egentligen.
Speciellt under denna debatt om mammor som drar med sina barn. Å då börja jag tänka på alla mammor som inte låter sina barns pappor få vara med i rollen som förälder. Utan helt enkelt stöter bort papporna.
Okey...jag vet det finns skitstövlar som är pappor med. Men även skitiga mammor som inte vet sitt eget bästa...
NEJ maria vi skulle inte skirva om något sådant idag... (PRATAR MED MIG SJÄLV)
VI skriver om detta i morgon eller någon annan vecka eller dag... Jag måste sova...sova sova sova kl är 23:00 snart... Whiiiiii!!
Jag kommer aldrig orka annars...
Men shit...va mkt konstiga människor det finns egentligen... Många tycker nog jag är konstig med. Jag är nog konstigast i stan...eller kanske tom i hela sverige.
Jag är fan en sån där tjej som snackar skit om andra tjejer. Om "mitt" kön. Men vissa brudar alltså... OMG vilka människor.
Jag skulle fan ha blivit kille... Man skulle jag blivit. För funderar ibland på vad vissa av det kvinnliga könet håller på med. Eller skulle jag tänka på detta vis om jag var man med...Skulle jag fundera över hur vissa i det manliga könet gör och varför och hallååå...
Jag kanske skulle det!?
Jag blir iaf mest fett jävla sur och irriterad på mammor som inte släpper in papporna i föräldrar rollen lika mkt som dem själva har. Vadå mitt barn och jag födde och jag är mamma jag vet bäst vad mitt barn vill.
Jag vet inte alltid bäst vad mina barn vill. Jag känner mina barn super bra och har en otrolig kontakt med mina barn. Men deras pappa (or) vet och kan lika bra. På deras sätt bara...
NEJ NEJ NEJ...
Nu ska jag sova...nu är den över 23:00 Men whiiii vad hjärnan vill skriva om detta med mammor som kidnappar sina barn och ljuger om att barnen blivit utnytjade av sina pappor. Alltså...Självklart finns det sanna fall precis som det finns elaka människor och dumma tjejer och idiot karlar.
Men hur kommer det sig att man går så långt att man väljer att ta sitt barn och rymma?
Jag tror på en sak...en annledning. Det är att man inte blivit sedd eller så besviken att man drar. Det kanske skulle vara så att om jag inte blir älskad av denna man så ska jag straffa honom med att ta hans barn och dra? Eller är det så att mannen inte vart snäll mot kvinnan och då är hon rädd att mannen ska göra samma sak mot barnen? Men så ar det ju iof inte i fallen på Insider. Å då tappar jag ju lixom den röda tråden i mitt tänk.
Varför drar mammor med barnen och ljuger en stor jävla historia om pappan inte gjort barnen illa?
Jag kommer aldrig  förstå detta...eller jo kanske jag kommer. Klart jag kan se det från massa olika vinklar av livet. Å olika kulturer och olika syn på livet hos andra.
Men jag kan aldrig förstå hur man kan låta sina barn INTE ha en pappa. Hur kan man missunna sina barn en pappa. OM det finns en vettig sådan. Varför då ljuga?
Jag kommer på just nu i min dimma av trötthet att det kan bero på att man alltså själv är sviken av mannen. Eller att man själv är psykist sjuk på någotvis?
Att man inte kan acceptera att mannen kanske har en bra relation till barnet. Kanske tom bättre än vad man själv har som mamma.
Å så var det nå stackas barn som målade en teckning. Dagiset brann...Å psykologen fick det till att barnet blev sexuellt utnyttjad av dagis personalen eller av pappan. Så pappan fick inte träffa sitt barn mer...
Alltså..Stopp!!
Zeb målade massa svarta teckningar en sväng i 4 årsåldern. Allt var svart... fanns inte en tillstymmelse till ljusa färger i hans teckningar.
Undrar vad psykologen skulle säga om honom. Att han näst in till blev mördad hemma eller?
Jag frågade Zeb flera gånger varför han målade så mkt med svart. Han svarade bara att han tröttnat på dem andra färgerna. Brunt och grått är ju oxå fint mamma sa han. Å vist så är det. Brunt och grått är med fint. Men för det blir han inte skadad i mitt hem iaf.
Å när han var 5 så smällde allt i hans teckningar. Då kraschade det mesta...dagis, sandlådan, bilarna och allt vad han nu ritade.
När han var 6 ritade han bara kartor till oss. Vi fick kartor till konsum som vi skulle ha med oss. kartor till bussen och kartor så vi hittade här hemma...
Oj oj min största son måste vara grymt ostabil och leva i ett helvetes familj.
Jag fattar inte hur en läkare/psykolog kan kolla på en teckning och sedan bestämma sig för att barnen inte har det bra hemma.
Vi pysslade ju idag... Alexander rev sönder allt... Å så sa han NU färdig mamma. Hur mår han egentligen.  
Nej jag kommer aldrig att förstå det... hur en teckning kan bedömma hur ett barn mår.
Många signaler okey... Men en teckning!
Å sedan då...mammor som snackar skit om pappan så barnet hör. Shit..jag får exem. Jag får ärligt exem över hela kroppen. Det kliar så det kliar.
Fan det här är en människa men en gång har älskat man har gjort barn med. Hur kan denna person helt plötsligt bli en jävla idiot och inte passa åt äns barn.
Jag kan inte förstå hur inte vuxna människor kan skilja på detta.
Jag och min kärlek
Jag och mitt barn
Alltså vad jag menar är.
Jag och en man vi gjorde något fint. Det funkade inte...Okey...han var en gris men han var ändå okey att bli pappa till barnen,
Jag och barnet.... jag är din mamma och detta är din pappa. Mamma och Pappa kommer alltid att älska dig även fast vi inte kan leva med varandra. Din pappa är den bästa pappan och mamma valde honom med omsorg.
Å valde inte mamman pappan med omsorg så säg för fan att pappa älskar dig vart han än är eller vem han nu än är.
Inga din pappa ville inte leva med oss. Din pappa lämnade oss. ÅÅÅ det finns så mkt dåliga sätt att säga till ett barn.
Barn är barn och håll dem utanför familjekriser.
Å när jag ändå håller på och klockan är 23:20 så kan jag skriva om dessa mammor som inte kan släppa in pappan i bilden.
Mammorna som måste övervaka varenda steg pappan tar. Mammor som inte äns kan lämna bort sitt barn till pappan. Vadå sitt...deras barn... för att man inte klarar av att inte ha kontroll. Å då är det jag maria maroska som skriver detta som är en kontroll människa ut i fingertopparna, men är det en sak jag lärt mig så är det att inte vara kontroll freak när det gäller mina barn och deras pappa (or)
Pappa gör på sitt sätt.
Mamma gör på sitt sätt.
Å det lär sig bebisen redan från dag 1. Att pappa gör si och mamma gör så...
Å det finns då mammor som inte äns vågar lämna ifrån sig lilla bebis till pappa. Synd pappa men du får kämpa för att det lilla knyttet inte ska se dig som kompisen som hälsar på eller dylikt.
Jag kan tycka så synd om vissa pappor som vill men mammorna inte vill.
Vi har en sådan pappa i våran bekantskaps krets. Där det finns en mamma som har svårt att lämna ifrån sig ansvaret till pappan. Å hellre ger ansvaret till en annan anhörig till barnet. Är inte det sjukt så säg?
Denna person är hur cool som helst när det gäller barn.
Vi skoja om att han skulle kunna vara våra Nanny. Så okey är han så jag skulle kunna dumpa av mina kids hos honom och veta att dem skulle få mat, rena blöjor och kärlek. Massor med bus med... kanske det enda negativa. Att han skulle lära Zeb massa dumma saker. Fast det har han ju redan... lärt han massa dumheter.
Men jag ser hur han lider...han kommer själv för mamman vill inte lämna ifrån sig barnet. Denna gång var det för att hon var rädd att pappan skulle klippa barnet. Och? Vad skulle det spela för roll om barnet blev ny klippt utan sin mamma? Eller är detta bara en dålig ursäkt av mamman?
Nej... mer makt till pappor som vill och mindre makt till pappor som är skit stövlar. Å detta gäller självklart mammorna med. Mindre makt till skitstövel mammor och mer makt till mammor som vill.
Å mest makt till föräldrar som kan sammarbeta för att barnen skall ha det bra. I ett förhållande, I en separation, I en diskution eller i hela vardagen.
Barnet ska vara prio ett. Det ska må bra...
Shit va jag svammlar
NU vet jag knappt vad jag själv har skrivit... Jag kanske bara har skrivit skit... jag står ju så klart för vad jag skriver... Men man kan få ångra sig va...??
Nej jag skojar bara....
Jag tycker helt klart att vissa brudar är cp. Om jag ändå kunde få hänga med i min sambos brudar är cp klubb va lycklig jag skulle vara då...
Jag skulle vara hatade av det kvinnliga könet men vad fan gör det... 
Hahhahahaaa // MARIA MAROSKA kastar sig i säng 23:29

Oskyldigt dömd

fan va hot han är persbrandt  En sån där jag tappar fotfästet kille... Ni vet som jag bloggade om igår. Å det roligaste av allt var att min kurre kusin hade en roll i veckans avsnitt av oskyldigt dömd... Najs. Han är lika bra as always. Denna gång som krimmare.
Jag blev lite paff när han helt plötsligt var i min tv ruta. Bhaaa där är min kurre kusin.  Stolt som en tupp är jag för honom iaf. Å att han sedan får spela med Persbrandt är ju ännu bättre. Man kanske skulle ha blivit skådis. Kanske tom fått hånglats lite med massa snygga Hunks då? Vad tror ni...??
Hahhaaa!!
Nej men allvarligt... det är värsta coola att se sin släkt på tv ibland. Å på talan om släkt så ska alla mina barn tempas i morgonbitti. För är det så att dem är feberfria ska vi träffa min andra kusse kusin med hennes barn en sväng så där ute i en lekpark eller något. Vi får se... // MARIA MAROSKA

Dag 3

eftermiddagen tillbringade Nicke i Zeb´s säng. Det gjorde han rätt i för han hade fått dåndimpen på våra barn annars. Dem hade fått honom att få riktiga kliningar i kroppen...  Iaf Alexander hade retat gallfeber på Nicke. Jag la barnen och tog med mig den stora så Nicke fick vara själv hemma. Det enda han behövde göra var att hjälpa mig och Zeb att bära upp alla kassar. Han kastade i sig en hel påse med ostbågar. Tre maria nävar fick jag...sedan va det slut.. poff sa det.  
Sedan har han kollat på tv med mig. Men han suckar hela tiden... förstår honom dock. Sedan återgick han till datavärlden. Han såg nästan ut som en obstenat tonåring. Han satt med huvan upp och bara suckade. Det är precis som om han inte vill att man skall vara i närheten av honom. Han gör sina asfärer större än vanligt...eller bredare kanske man säger.
Suck suck suck är det enda jag hör. Men han får sucka.... Det är okey...!! Just nu!! // MARIA MAROSKA


Storhandlat och Ikea

19:00 kom mamma och pappa och hämtade mig och Zeb. För att springa ett varv på Ikea. Fan va mkt jag vill ha!! Det finns så mkt...
Mest av allt skulle jag vilja ha ork att plocka ner allt skit här i V-rummet. Måla tak och väggar. Å sedan göra något häftigt!!
Jag har hittat en sån jävla fin V-rums möbel. Som vi kan samla mer skit i  Jag behöver verkligen mer plats för våra saker. OM vi nu skall vara en relativt stor familj och bo på våra ca 100 kvm måste vi ju göra något åt detta. Jag blir galen annars.
Men mest av allt vill jag ha ett nytt kök från Ikea. Men det får bli när *suck* jag får en karl som inte har tummen mitt i handen. Å det kommer jag ju aldrig få...för jag tänker ju inte byta ut honom. Å råd att anlita någon har vi inte heller. Men med pappas hjälp och Manges hjälp kanske så... Kanske?! Men pengarna måste oxå finnas.
Jag kommer aldrig få ett nytt kök. Kanske skulle ta och gifta oss och önska oss pressentkort på ikea eller pengar för att kunna anlita någon att bygga upp vårat kök. Riva kan jag göra.. Det är bara att ta släggan och drämma till... Bara att stänga av strömen först...  
Vi hittade 6 st backar och batterier. Pappa betalade  
Sedan tog vi oss en tur genom Ica Maxi och blev 2000 spänn fattigare. Men nu har barnen och vi mat, kan ha rena kläder och vara rena själva. Så nu klarar vi oss ett tag iaf....
Jag måste ärligt säga...Att fan va mat är dyrt... Men dock ett måste. Å Nickes mat är dyrast... Shit... men jag är rätt duktig på att göra mkt veggo mat på frihand. Men köper man färdiga produkter är det som att bli rånad. Men det är det vi får ta... Dumt att börja med något man verkligen inte vill... 
Ja vi handlade och Zeb fick glass av morfar och vi kom hem 20:40.// MARIA MAROSKA

Dag 2½

Nicke vaknade 06:10 av sig själv säger han. Han kom in och hämtade barnen små. Medans jag och Zebastian sov vidare. Morgonen var mer än lugn. Förmiddagen höll sig jag och barnen i köket. Vi pysslade och höll oss åt sidan så mkt som det går med tre barn och utan dörr ut från köket. Men jag gör allt i min makt att Nicke ska klara detta. Det tuffaste jobbet gör han ju själv. Står i mot viljan att vija...
Lunchen då såg Nicke helt förstörd ut.
Alexander gick och sov.
Jonathan med
Zeb satt jag vid datorn och jag själv vilade på soffan.
Nicke satt vid sin dator och bara var... ojar sig då och då om hur jävligt det är.
Maria...fan va sjuk jag är... !!
Jag har ju fått för mig att dag 3 och dag 5 ska vara värst... och att det tar 21 dagar att bryta ett beteende. Sedan kan jag ha fett fel. Men han säger själv att denna dag är värst...dag 3. 

Än så länge räknar vi hela och halva dagar. Små mål... lätta att klara av.

Jag peppar mig själv att låta alla "måsten" hänga över mig ett tag nu.

Stefan kommer på besök. Nicke får skratta...

Ja... nu ska vi alltså se hur kvällen går då!! Just nu har han stängt in sig i Zeb´s rum och kollar på tv. Barnen leker på Alle´s rum och Jojje ligger här brevid mig och vill nog snart ha mat. Det blir gröt idag... vi andra får gröt tänkte jag. Då kan han med äta det. Allt för att göra det enkelt för Nicke och för mig själv med för den delen // MARIA MAROSKA


När Alle fastnade i matstolen...

Hur många har någon gång fått sitt barn att fastna i en matstol!??
INGEN ELLER HUR??

Ring inte soc... jag fick loss honom. Fast med en såg...  som hjälp!

kom på att jag har väl inte bloggat om när Alle fastnade i matstolen. *skrattar*
Vi var hos mormor och morfar och ska äta lunch. Barnen ska ner i vagnar och sedan ska jag och mamma ta en promenix runt skälby. Det är mysigt att ta den promenaden med mamma. Å se och berätta historier som hon inte vetat om tidigare. Om vem man palla äpplen hos, vilken tomt vi genade igenom, vilken tant som jagade oss med kvasten och när vi gömde oss i hästhagen för polisen.
JA! Jag var mer vild än tam som barn.

Men iaf pappa hade gjort iordning godmat till Alle. Å han skulle sätta sig..Men han sätter sig utan att sätta i benen först. Utan ska som sitta på huk.
Det går inte att sitta så där säger jag...
Men vips så har han satt sig.
Ungen går inte att rucka varken fram eller bak.
Mamma får panik i vanlig ordning. Alle börjar då gråta.
Lugnar ner min mamma...Får du panik får Alle med panik. Så hon går för att hämta Jonathan och lägger honom i vagnen. Han gråter på en filt på golvet.
Där sitter alltså Alle...Kommer varken upp eller ner. Spelar ingen roll om om pappa med sin styrka försöker att benda ut sitsen. Nej han sitter fast. Om han ändå hade haft byxor på sig. Då hade han aldrig suttit så hårt.
Nu mera sitter Alle alltid med byxor på sig i matstolar
Där satt han FAST...
Pappa säger vi får såga ur honom.
Då börjar jag skratta... va vadå ska vi såga ut ungen.
Ja säger pappa! För där kan han ju inte sitta hela hans liv.
Å det stämmde ju så bra så... där kunde han ju inte sitta dag ut och dag in.
Alexander är inte ledsen han säger mer...
Alle sitter past... eller Lelle past mamma.
Ja, du sitter fast säger jag. Men snart skall morfar fixa så du kommer loss och kan äta din mat.
Ja mamma offa hälpa Alle.
Men när morfar kommer med sågen är det kört...Alle börjar gråta.
Jag tröstar och han slutar gråta... men är fortfarande ledsen...
Å vips så är ena benet loss... Om ändå andra med kunde lossna. Men nej Morfar får såga engång till.
Alle ringer hem till Nicke..
Alle past i stolen offa åga åååååhej å lelle äta.
Nicke fattade ju nada...men jag fick fylla i alla luckor. Han bara skrattade. Å vist skrattar vi åt det nu. Å så fort Alexander ska sitta i stolen säger han. Fötterna först!!
// MARIA MAROSKA

Natten...

En lugn och skön natt. Zeb sov som klistrad intill väggen. Var tvungen att dra honom till mig. Men nej...han flyttade sig till väggen. Kanske var skönt där...På våran knottriga vägg. Vi har "sten" nerblandat i våran färg på väggen så det är inte så skönt...Inte så vidare barnvänligt heller inte vuxen vänligt heller. För jag har gjort illa mig mer än en gång mot den väggen. Jonathan vaknade 03:45 fick ersättning och somnade om till 06:15 Då var Alle med vaken. 7:30 gick Zeb upp och 8:05 gick jag upp. Skönt!! // MARIA MAROSKA


Vin Diesel *gulp vilken man*

Chronicles of Riddick går på tv sex just nu. Hur ska jag kunna hålla mig vaken och dreggla över denna man ett tag.
Alltså shit...
Den mannen får mig knäsvag...


Han får mig nästan att sluta andas.... Det är helt sjukt.... Snacka om att vara helt såld på en film ikon. Jag hade ju ingen idol som liten eller tonåring. Men nu så... Sedan den första filmen jag såg med honom gör han mig helt darrig, töntig nästan gråtfärdig... Vilken man!!
Å hans röst sedan då...
Men herregud... Det är så man nästan går och får dåndimpen... OMG!! // MARIA MAROSKA crazy in love...

Dag 2

Det har kliat i kroppen på Nicke, man ser verkligen på honom hur dåligt han mår. Han försöker verkligen hålla humöret på topp.
Jag försöker att underlätta för honom. Allt vad jag kan. Zeb och jag åkte till konsum vid 20. Då var Nicke så rastlös och det kröp i kroppen på honom sa han. Han mådde dåligt...kroppen värker. Förstår honom...
Vi köpte godis i alla det slag...
Ostbågar, Krokar, Nonstop. polly, Panpizza, pepparkakor, Center och Marabou choklad. Frukt i alla sorter köpte vi hem igår. Clementiner, Bananer, Äpplen, melon, vindruvor och Apelsiner.
Så nu bordet det finnas något som passar honom när det kliar i kroppen.
Jag tycker fruktsansvärt synd om honom när man ser hur dåligt han mår... Men detta kommer att gå bra... Det kommer att gå toppen...
Å går det inte toppen...Nej... då får vi ta det då!!  Åter till tven och canser galen // MARIA MAROSKA

Rosa Bandet galen


Här hemma har jag gråtit, skrattat, fått gåshud och gråtit igen. Bröstcansern är bara för otäck. All canser för den delen. Å för alla som drabbas är det en kamp. Å för alla anhöriga är det oxå en kamp.
Så vad mer kan jag säga att stöd Rosa Bandet och även det blå. Men jag tror på forskning och tror verkligen att någon gång någonstans någon gång i världen så kommer det finnas något som kan hjälpa alla kvinnor som får bröstcanser eller kanske tom kommer ett vaccin eller något. Det går att drömma och det går att tänka stort // MARIA MAROSKA

Vad vet jag egentligen...

Om facket....Jag borde ju veta massor eller hur? Läste nyss vlt. Morgon tidningen  Mam kunde tydligen kolla vad man viste om facket på vlt.se.
Självklart ska jag göra detta.... Nu!! // MARIA MAROSKA (18:01)

(18:09)

RESULTAT: Du fick 8 poäng av 10 möjliga på vårt fackliga test. Här är vår tolkning av ditt resultat:

0-3 poäng "Nybörjaren" - Du skulle behöva lära dig lite mer om facket.

4-7 poäng "Nyfiken" - Du har bra kunskap om facket.

8-10 poäng "Experten" - Du har riktigt bra koll på facket. //MARIA MAROSKA

Telefonkö in my äs!

Allvarligt....Att sitta i telefon kö suger ju fett. A-förmedlingen du har kö plats 73 okey. Jag la på. Skickade ett mail till min handläggare. Fått för lite pengar... Eller dem har missat Alexanders dagar jag tagit ut. Tror jag iaf...hahhaa!! Telefon kö till barnkleniken. Iof bara kö plats nr 5 men iaf. Det tog med sin lilla tid. Blev iaf hänvisad att ringa till neorolog sjuksköterskan. Å fick vänta där med...upptaget. Där fanns inget kösystem. Där var det bara irriterande upptaget. Å det slutade iaf med att hon ringde upp till BAM för att se om våran doktor var i tjänst eller om han hunnit gått hem. Hon skulle ringa tillbax till mig om en stund.
Okey att barn är sjuka...Det köper jag! Men jag köper inte att han skall vara sjuk så här länge... INTE så här länge...
Men iaf jag skall ringa till A-förmedlingen senare om dessa dagar...Sist jag skickade mail fick jag inge svar och fick ringa iaf. Men tycker just nu att Jonathans samtal är viktigare... // MARIA MAROSKA.....

Natten...

Zeb höll sig på sin sida  Jonathan vaknade kl 04:oo 04:00 fatta va tidigt. Men han fick ersättning och somnade om. Kl 07:00 kom Alexander och väckte oss. Det var legitimt att behöva gå upp då. Men vi gick inte upp, Alexander gick och hämtade dem nya crossarna och dem lekte i våran säng. Jonathan fick gubbarna och leka med. Skönt att inte behöva rusa upp för att ge frukost. Vi åt inte frukost förrän halv nio.
Zeb´s doktor ringde. Medicin finns att hämta på apoteket. Så vi ska traska dit när jag fått tag i Jonathans läkare.
Jag tycker det är skönt att få gå ut en sväng fast Zeb är lite krasslig. Jag har mutat honom med en glass på Ica.
Så natten har alltså vart bra. Sovit gott. Fast jag haft två feber killar i samma rum. Alevedonen och Panodilen gjorde sitt jobb. Härliga grejjer det där.// MARIA MAROSKA

Dag1½

Nicke kom väl hem vid hmm inte vet jag men kanske 6. Skulle jag tippat på iaf. Han kom och pussade på mig och jag tror nästan att han lucktade nyduschad. Jag mins inte...var för trött. Han sover fortfarande och kommer att få sova tills han själv kommer upp. Jag ska låta honom vara. Hoppas att han kan vara glad...att han inte mår så dåligt över sitt abstinens. Jag hoppas!! // MARIA MAROSKA

Vardagslyx

Vad är vardagslyx?!?
Ja jag har helt klart läst mig runt i bloggvärldens djungel att det är olika för varje indevid. Läster en blogg skriven av Isabella Lövengrip för henne är vardagslyx att fixa naglarna och gå och bli konstgjord brun av spray. Läste en annan där en tjej skrev att hon tyckte vardagslyx var att hinna med allt under en dag. Alla måsten.
Alltså Isabella Lövengrips blogg har jag läst ett tag nu. Hon har ju varit drottning i bloggvärlden ett tag med eget företag och hela den biten.
Men jag kan inte mer än att tycka att det är överklass och skitsnack. Å varför då då?
Jo för jag tycker att man behöver inte skriva om sina senaste inköp. Om man verkligen ska välja mellan en klänning för 10 laxar eller en päls jacka för 14 laxar...
Eller är det för att denna värld är så främmande för mig?
Jag tycker det är överklass skryt...Men tycker jag det bara för att jag är mer rädd om mina pengar? Eller för att jag läger mina pengar på helt andra saker? Å att jag tycker att vardagslyx är helt andra saker? För mig är hennes blogg en främande värld. Jag fattar inte det här med att abonera en hel båt för att man fyller 18 *skrattar*
Att gå in i väggen som 18 åring låter för mig helt sjukt. För att man har en blogg att sköta och för att man har skolan. Shit.. för mig var 18 år att leva livet. Att leva livet och bara ha det bra. Umgås med mina vänner och skita fullständigt i alla andra och vad alla andra tyckte. Vem brydde sig om man hade skor från Nicke eller skokanonen *skrattar* Nej men fattar ni mitt resonemang... JAG BRYDDE MIG SKIT!
Men det är väl så jag är vanlig blattesvenne och hon överklass svenne...
*Whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii*

Jag är glad för att jag är jag och inte för att jag ska behöva massa dyra saker för att vara lycklig.
Om jag är svartsjuk...Nej inte alls. Vist skulle väl jag vilja ha mer pengar? Vem vill inte ha det? Men svartsjuk för att andra har mer pengar NEJ.
Jag anser att mitt liv är mkt bättre än massor med andras liv.
Hur kan jag veta det då?
För att jag vet det. Jag ser världen, sverige, livet på ett annat sätt. Min politiska åsike är ju helt omvänt iaf när vi snackar om bloggaren jag nyss skrev om.
Bara det gör ju att man tänker annorlunda i massa saker i ens liv.
Politik är ens vardag anser jag. Allt jag gör...allt vi ser och allt vi hör är politik. Som alla kan påverka till något bra.

Så vad är vardagslyx?
När barnen är sams, När barnen är friska, När sambon kommer hem spontant med blommor, När man blir bortskämd i vardagen. I min vardag... Att man får vara vuxen och min andra halva tar barnen så jag får sova, bada eller bara pyssla om hemmet. Det är min vardagslyx. Att alla har det bra...alla runt om kring mig.

Alltså jag behöver inte gå och spraya mig brun för att känna att det är vardagslyx.
Jag menar Mk finns ju ;-) // MARIA MAROSKA

jaha

då är det snart dax att sova. Sista reklamen i Citya akuten sedan är det dax för en god nattsömn hoppas jag. Zeb har somnat i soffan och jag har lovat honom att sova på Nickes plats i natt. Får se hur det går att ha en sjuk grabb brevid mig. Han brukar vara välldigt närgången när han är sjuk om man sover ihop. Iaf när han var liten var han så... Alltså riktigt liten. Som Alle liten alltså. Å i våran 140 säng kan det bli bra trångt ibland.
Känns lite konstigt att ha Alle i sitt rum och dem andra två inne hos mig. Men hämtar jag in Alle kommer ingen av oss få sova. För han sover inte med oss. Han gillar inte att samsova. Han kan somna om i våran säng om klockan är vid 5-6 på morgonen men då måste man hålla om honom. Å det är som att hålla om en kamin i en bastu med en temp på 110. Så det skippar jag i natt. Annars ska han bara leka, pilla i håret, sjunga eller kasta nappar. Så han får snällt sova i sin säng...Där han sover.... Det är som när han sover hos mamma och pappa sover han i Jonas gamla rum medans Zeb sover mellan mamma och pappa *skrattar*
Omvända roller lixom. Den stora i stora sängen och den lilla i egen säng i eget rum i andra sidan av huset.
Hahahaaaa
Dem har med provat att ha Alle i samma säng. Men det går inte...
Farmor och Farfar har med provat att ha honom i samma rum i resesäng men det går inte heller... han har eget rum där med. Han är kräsen på sitt vis.
Så det blir jag och Zeb och så Jojje.... tv dax // MARIA MAROSKA

Dag 1

Vi vaknade och Nicke var på ett strålande humör. Det kändes jäkligt bra. Så skönt. Trodde ärligt han skulle vakna och vara ett monster. Jag fick hjälp med barnen så jag skulle komma iväg till apoteket.
Ringde till honom efter en timme och fick utskällning för att jag inte kollat upp barnklinikens nr som jag behövde. *suck* Men det är sant...jag kanske skulle vart med förbredd. Men men...
Sedan har jag inte träffat honom sedan i morse vid 9:30
Jag har därimot fått tre sms

JAG DÖÖÖÖÖR

GHAAAAAAAA

JAG KOMMER ATT DÖ

hmmm det är bara att skicka peppande mess tillbacks till sin kärlek!! Jag tror på honom...Å vet att han kommer att fixa det.
Sedan så säger han själv att han vart arg och tjurig idag men inte hela tiden utan i omgångar...
Ringde nyss till honom för att se när han kommer hem. Måste ju kolla iaf när man ska börja förbreda sig för peppning!! Ladda sina egna batterier // MARIA MAROSKA

Jonathan

har nu haft febertoppar och vart snorig sedan sista veckan i augusti. Jag börjar verkligen verkligen oroa mig varför det är så här. Kroppen tar ju faktist stryck av att gå med feber för länge. Å jag tycker att alla läkare säger olika och fan det gör mig galen.
Nu ringde jag alltså till barnkleniken i dag. KÖÖÖ ja vist fan är det kö det finns ju massor med barn som är sjuka. Men hon tyckte ändå det var oroväckande. Å ett allergi och astmabarn kan få sin medicin via E-post till apoteket...Så ni får fan vänta... *skrattar*
Nej då...jag bara skoja...  Vi skulle höras i morgon på förmiddagen skulle hon ha pratat med våran neurolog. Han pratade nämligen om en remiss till öron näsa hals när vi var där den 17 oktober. Sedan behövdes nog ett blodprov tas. Men jag skulle ringa tillbacks i morgon så skulle det ev finnas en tid eller iaf en plan. För så här ska inte han behöva ha det. jag blir orolig...
Vi får se vad dem säger i morgon... // MARIA MAROSKA

Om ni undrar vart jag hållit hus idag så...

har jag.
* Ringt läkaren om Zeb
*Ringt läkaren om Jonathan
* gjort frukost till grabbarna
* pussats med Nicke
*klätt barn
* tagit mina barn på promenix till apoteket
* Sjuksköterska ringde upp fanns ingen läkartid till Zeb *fan* Men vi fick en tid för halsprov
*Nästa sjuksköterska ringde upp. Jag måste återkomma i morgon. *fan*
* Vi tog bussen till stan för att äta lunch
* Jag och Alle åt Zeb hade för ont för att äta. Han drack cola och dippade några pommes i vitlöksdippen.
* Kollade vinterskor på Stadium. *fan* Alle har för tjocka fötter
*Gick till Familjeläkaren tog halsprov träffade en sjuksköterska och fick svar att det var negativt. Men när hon kollade i Zeb´s hals så skulle hon ringa i morgonbitti till oss så vi skulle få en tid till doktorn i morgon. I MORGON...men hallå vilket jävla system.
*Gick till min kusin för att värma ersättning till Jonathan
*Gick in på leksaksäffären för att visa hur mkt jag uppskattade mina barn. En sjuk, En icke Nejsägare (idag) och en bebis. Så Zeb och Alle fick välja något för 100kronor var. Det blev två crossar.
* Både Alle och Jojje somnade på bussen hem.
* Zeb körde den lillavagnen med Alle i. *STOLT MAMMA*
*lagade middag...Å så svårt. Kräm, mjölk och smörgås
* Stora grabbarna och har lekt med sina crossar
* Jag har ojjat mig för min rygg
*Jojje har kollat in sina bröder
*har fixat och kollat lite med en överaskning
*Badat små grabbar
*busat och lekt
*Jojje somnade 18:50
*Alle somnade 19:07
*Zeb är fortfarande vaken. Ojjande med massa feber.
*Jag sitter här och kollar Trean. Snyggt det blir...
*snart cityakuten sedan ska jag sova... // MARIA MAROSKA

Nehe!

Nu skall jag dra mig tillbax för att sova. Jag ser redan nu framför mig vilken dag det kommer bli i morgon. Ringa doktorn. Ner med tre barn i vagnar. Eller inte Zeb men ändå. Han är fetta sjuk. Släpa ner dem till läkaren till apoteket för hämtning av medicin. Har lovat Zeb en glass på donken om vi måste till doktorn. Ska köpa glass till honom med på Ica. Han har fått för sig att glass ska vara bra för hans onda hals.
Vad vet jag!?
Glass ska pojken få iaf.
Sen ska jag släpa mig hem med tre grabbar och sedan ska jag snällt umgås med dem själv. Nicke är nu mera ansvarslös i en vecka.
Jag kommer vara slut på söndag kväll. Men jag ser detta som något postivt. Jag får vara med mina barn på heltid. Jag får testa på att vara i en ensam mamma söker sits. Å jag kan sedan klappa mig själv på huvudet och tala om för alla vilken kärleksfull blivande fru jag är som ställer upp för min blivande man utan att vara en sån fitta och tjata och gnälla på honom.
Tror ni jag lyckas!!?
Klart jag gör...jag är bara sarkastisk med allt det där...
Förutom att jag måste ta mina alla goa killar till doktorn för att han skall kolla Zeb i halsen. Å sedan ska jag köpa glass. Sedan ska jag njuta av att vara med mina barn.
Nicke har planerat annat. Den första måndagen av hans liv som icke rökare.
Jag kommer vara lite smått orolig för honom. Men men...
Jag skulle ju kapitulera till min säng nu ju...
Man kanske skulle passa på att ligga innan nästa vecka... *skrattar* // MARIA MAROSKA

Jaha då har jag

åter igen hamnat i Ensam mamm söker programet. Allt för att min barndoms vän hänger kvar där med en av tjejerna.  Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den där tjejen. Alltså vist..Tjejen i sig är väl helt underbar. Men jag tycker ju att han skulle en annan av dessa tre tjejer. Men vad ve jag egentligen. Men det har jag ju tyckt från första början att han dejtar fel tjej. Men det kan jag väl få tycka...snälla!!
 
Men det är inte jag som skall välja. Jag kan inte fatta pointen med detta. Här dejtar dem massa olika karlar och det pussas och det sprids kännslor överallt... Å vips så ska dem välja en. Å där står dem andra killarna som oxå fått kännslor med skägget i brevlådan och ser dumma ut, men det är väl så. Är man med i leken får man leken tåla. Å man får väl acceptera att det sovs över och pussas och håglas hejvilt... Bara man gör det bättre själv!!
Jajjaaaa Önskar iaf min barndomsvän lycka till och hoppas han hittar kärleken. // MARIA MAROSKA (ingen ensam mamma som söker)








Ska gosa ner mig

hos Zeb en stund... Min sjuka lilla prins!! // MARIA MAROSKA

I morgon gäller det!!

Nu har min sambo tagit beslutet att helt sluta med sitt jävlans nikotin. Hur det än är och kommer att bli. EN KAMP så måste jag denna gång försöka vara mer acceptabel.
Så hur har vi lagt upp detta då?
JUST DET!!
VI!!
Vad funkar bäst~TEAM WORK *sjunger*
Men just det hur har vi lagt upp det.
Nicke är redan lite sur och oggig men han är väl rädd att detta ska ge mer vassa kantar i vårat förhållande. Att vara sams och förstå och respektera varann är något som vi har det svårt med då och då. Vi vill båda ha våran vilja fram...
Men det var inte det jag skulle blogga om nu...Utan nu var det hur vi har lagt upp detta.
* Semester en vecka
* hjälp från sin arbetsgivare med Nikotin preparat
* massor med vilja (egen från honom)
* en baktanke att det finns en familj här som inte accepterar vilket beteende som helts.

Jag då
* jag har lovat att låta honom vara ifred hela denna vecka.
* jag har lovat mig själv att peppa honom och finnas vid hans sida
* jag har lovat mig själv att inte ställa några som helst krav på honom

Så vad betyder då detta. Ifred vad menas... Nej jag tänker inte flytta och inte han heller. Men jag har själv sagt att jag skall låta honom slippa alla jobbiga daxsysslor. Utan det han vill göra får han göra med egen vilja. Inga måsten och Inga suckande blickar.
varför han tog semester en vecka vet jag ärligt inte. Men jag kan tänka mig att han inte vill att hans dåliga humör inte skall gå ut över medlemarna eller arbetsgivarna eller hans arbetskollegor.
Medans jag själv hade helst velat haft honom utanför vårat hemma den första veckan. Men det är för egoistiskt tänkt nu är vi två och jag måste lägga tillbax mina tankar och ideer om detta.
Jag själv förstår ju inte alls upplägget av att behöva ta semster och så. Men vi är helt två olika individer jag och nicke. Jag kan och jag har slutat tvärt. Punkt slut... Jag vet att jag kan fest röka och ge fan i det dagen efter. Jag har ju dock andra laster.
Men nu har han vart bestämd om detta länge. Å jag hoppas verkligen att detta med att inte låta hans frustration över att inte få nikotin kommer att gå ut över oss. Eller mig...
Nu är ju frågan om jag äns kommer bry mig om att säga till honom om hans beteende eller om jag ska det. Är det värt att ta en fajt om något som snart kommer vara ur världen.
För det är denna gång eller inte alls. Anser ju jag...
Nästa gång...Om det blir någon sådan. Å det hoppas jag ju verkligen inte. Får han ta semester och bo på hotell eller flytta hem till sin mamma och pappa.
Han har iaf gjort så bra att han planerat mkt med sina vänner denna vecka. Att han gör något och ändå är med folk som hajar läget.
Som han sa...säger dem något dumt eller jag blir irriterad kan jag be dem dra åt helvete och vi är polare i morgon. Er kan jag ju inte be er dra åt helvete för då har jag ju klampat över rejält.
Å det stämmer ju...
sedan tror ju jag att det är lättare att bli sur på mig. Det är lättare att tala ut eller bli arg på den man lever ihop med än någon annan.
Vi har det lättare att hamna i en konflikt.
Får se hur detta kommer att gå nu då!?
Sist när han skulle sluta med sitt snus. tyckte jag bara att han var as jobbig och dryg och tjurig för inget...Nu ska han sluta med allt!!
Det är bara att peppa och vara den bästa sambon jag kan vara för att han ska lyckas... // MARIA MAROSKA

Dagen S

har rullat på som vilken söndag som helst. Förutom att Zeb är sjuk då. Men annars har den vart som vilken annan söndag som helst...
Vi har latat oss. Kidsen har lekt Nicke har vart ute med Alle för att rasta honom. Två ggr idag. Jag har pysslat om Zeb och ja....
Vi har ätit gott. Mormor och Morfar har vart här med en ny vinterjacka till Alle. Vi lämnde tillbax den som vi köpte. Den passade inte riktigt. Den va snygg men inte en sådan jag ville ha till honom.
Ja.. vad har vi mer gjort...  *suck* // MARIA MAROSKA

Första lektionen för Nicke

Dag ska min sambo ta första lektionen i körning... SE upp på vägarna det kan bli farlligt för ett tag!! // MARIA mAROSKA

Nicke och Alle

Har redan vart ute och cyklat i hopp om att konsum skulle vara öppet. Men det var det inte... Zebstian ville jucie och dem skulle vara snälla och åka och inhandla detta.
Men dem kom hem igen efter ett tag.
Nicke trodde att ica med öppnade 10 men dem har alla dagar 9-20 här hos oss. Men dem ska åka snart igen säger dem. Jag har lite svårt att förstå vart Nicke tar kraften att åka ut och cykla så tidigt. Men han är ju av en annan natur än jag. Det är bara att inse...// MARIA MAROSKA

05:15

Då gick jag upp. Men allvarligt... Jag gick först upp och kollade på klockan när J vaknade. 06:15 Okey legetimt att gå upp den är ju snart 06:30 var min tanke. Gör en flarra och ser att Zeb ligger och tittar på tv. Vi snackar lite medans jag ger J flarra.
Varför kollar du inte på tecknat Zeb..?
Men mamma klockan är bara strax före halv sex....
HALV SEX...va nej du skojar?
Den är ju nästan halv sju.
Nej mamma kolla här...Å så sätter han på kanal två som bara har den där klockan i bild. Japp det stämmer så bra så 05:22.
FAN!!
Jaja...jag som hade en sån bra plan igår att jag skulle hålla ut J en halvtimme ifall han skulle vakna i "vanlig" tid. Hade jag vetat att kl bara vara fem och lite till hade han fått ersättning i sängen och hoppats på att han somnat om.
Jajaaaa...
får se när han vaknar i morgon.
Men 05:15 // MARIA MAROSKA

Orkeslös

för att skriva...tar det i morgon!! // MARIA MAROSKA

Jaha hur har dagen passerat då?

Vi har ätit lunch, grabbarna har lekt inne på Alexander. Det har vart en rätt behaglig dag. Förutom att jag just nu är lite irriterad på att Nicke inte har sin mobil med till jobbet. För andra gången denna vecka. Alltså jag tycker det är smidigt då kan jag kasta iväg ett sms om det är något. Å ivanligafall kan man ju faktist ringa till hans jobb. Men idag stänger dem vid lunch och han gör jobb där. Å ingen telefon på... BRA om det skulle hända något. Eller inte så bra... Nu har det ju som tur är inte hänt något. Utan det enda vi vill här hemma är att han lägger till en sak i inköpslistan han fick på förmiddagen.
Men då funkar ju jag på det här super trista viset att jag blir sur...för det kunde ju ha hänt något.
Ja, jag vet as puckat. Men det är tyvärr så jag funkar. Men min tanke var att jag skulle försöka skriva av mig detta nu slipper jag bli så tillrättavisande när jag ska ta upp det.
Kanske bara ni vet säga lite så där lagom passande i en söt liten ton.
Whiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
Fast jag egentligen har lust att säga åt han va fan tänker han med när han lämnar mobilen på hallbänken för andra gången denna vecka.
Han borde ju veta hur jävla ap arg jag va en gång när en av grabbarna hade astma och hans mobil låg hemma. Å inte i fickan.... Jajaaaa!! NU ska jag lyssna på avreagerande musik. Kanske Inperiet skulle passa // MARIA MAROSKA

Godförmiddag!

 Jag har alla mina tre killar hemma idag. Suck och pust för höst förkylningar?! Zebsatian har hostat hela natten och är hes som bara den. Han skulle väl ha klarat en till dag i skolan. Men jag vill inte riskera en natt på akuten. Det är jag för trött för...
Så han är hemma med oss andra. Alexander har lite rinnande snor, men det är som vanligt när det är höst. Snor snor och lite till snor.

Måste bara byta skriv ämne. Jag läste nyss Mickis blogg och hon hade länkat till en låt med Kingen. Nu dansar mina största till den låten. Dem jazzar på av bara den och skrattar. Dem tom kastar sig på golvet i mellanåt.  Så nu är det tredje gången vi lyssnar på Mary Ann.
Kanske vi kan byta ut denna Mary Ann låten...alltså det jag menar är att jag har tröttnat rätt så mkt på denna Anna med Buzhunter.
Jag lyssnar ju hellre på lite rockenroll toner....
Nu ska vi helt plötsligt hänga gubbe... Sedan ska vi mysa i kojan vi gjorde för en timme sedan. // MARIA MAROSKA



Ni rockar min värld...

En del rockar verkligen min värld. Å då menar jag inte på ett negativt sätt utan på ett jäkligt positivt sätt. Det finns en del som verkligen får mig att bli glad av att bara tänka tanken. ÅÅÅ självklart min familj. Självklart mina fyra killar... Men så finns det en familj till. Som står mig mkt varmt om hjärtat. Egentligen två familjer till men speciellt denne familj. Madde tillhör min familj. När jag pratar om min familj så pratar jag även om Madde. När jag pratar med någon så är det med Madde. Ja alltså jag har ju massor med vänner att prata med. Men bra grejer jag vill ha ärliga svar på frågar jag Madde. När det är något som jag vill veta frågar jag Madde. OM jag skulle må fetta dåligt skulle jag ringa Madde. NU har jag inte mått fetta dåligt någon gång. Eller har jag det Madde? Madde har även en sambo vid namn mr M. Han rockar verkligen runt än i sitt underbara temperament. Välldigt likt mitt eget. Som en berg och dalbana. Upppppppåt och neeeerrrrrråt. Det är skönt att se att det finns någon som kan hettsa upp sigför inget precis som mig. 
Det är kanske därför jag gillar Madde. Lugn som det lugnaste vattnet. Fast är det inte så här...i det lugnaste vatten simmar dem...NEJ hon är ingen ful fisk. Snarare en söt sjöjungfru...men hon vill inte bli fru. hmmmm!!  
Ja, men alltså... Är det inte lite sjukt att man egentligen inte snackar så mkt djupa kännslor med alla. Jag snackar väl inte djupa kännslor med någon egentligen. Dem skriver jag av mig. Å dem som vill veta får läsa min blogg.
Men är det inte lite sjukt att vissa människor stannar kvar i ens liv. Länge... kanske genom hela livet. Å jag hoppas att Madde´s familje är en sådan familj som vill hänga med i min familj 15 år till. Shit madde... Vi har känt varann i 15 år.
Whiiiiiiiiiiiiiiiiii!!
Zebastian och Madde gör Tårta på Alexanders födelsedag. Å vem av mina vänner kom...JO Madde...
Alexander är super glad efter ha fått en Dora av Madde. Vem observerar vad mina barn gillar...JO Madde
Jonathan han är bara glad... Sötaste lillemanen här hemma!!
Å efter honom kommer "min" Wille. GrinWille men han är inte grinig längre. Han gillar mig...  Han blev tvingad eftersom jag är hans fadder och ska lära han allt jag kan. Å när jag blir gammal och grå får han lära mig allt han kan.
Å så Towa... Världens bästa TJEJ... Hon rockar fett. Så klok som den tjejen är kommer hon gå långt. Hon har sedan liten haft svar på tal och sådant gillar jag. När man kan svara för sig utan sina föräldrar men ska vara självständig utan att behöva vara mupp. Å det kan hon!! Hon kan mkt för att vara 4 år. Jag brukar tom säga fel när folk frågar. Jag brukar spä på ett år. Å det är för jag tänker...Hon kan det här och är så duktig...då borde hon vara 5.
Men ni som har smarta barn på riktigt...vad är det man brukar säga. Smarta barn smarta föräldrar.

Towas mamma har tagit bilderna på sina barn och gett mig tillåtelse att skriva om dem och sätta ut bilder i min blogg. Så någon förbrytare är jag ej.
En fin höstlövs bild. Å med detta skall jag även säga att mr M måste nog hänge med mig och köpa en ny kamera till denna familj.
Ja hur det än är...Så gillar jag min lilla bonus familj på sidan om.
Vi brukar skoja Madde och jag med. Där Madde är där är Maria och tvärt om. Vi är välldigt överäns om mkt... Dock inte om allt. Å det är ju med bra...
Nej...så all kred till Madde med familj...NI rockar min familjs värld! // MARIA MAROSKA

PartyLite

Jag har vart på ljusparty hemma hos Vickan nyss. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Mkt trevligt. Med massa härliga dofter och mindre härliga dofter med så klart...   ...Det var helt klart bra att jag gick. Fast jag i stundens minut när jag väl kom på att shit jag glömde det tänkte skita it. Men jag hade ju lovat vickan sedan länge att jag skulle komma.
Hur kunde det bli så här då?
Nicke kom hem efter lunch super trött. Snackade lite i telefonen med sina polare. Dem andra Wow spelarna skulle spela redan 18.
Nicke hade tackat nej då han tyckte att han skulle finnas till för familjen.
Jag tyckte ju att det är klart att han ska vara med. Vi förbreder grabbarnas säng gående.
Så jag hämtar barnen med moppe och när vi sitter och äter middag ringer Vickan.
Du kommer väl i kväll...
FAN FAN FAN....
Ja det gör jag...
Måste då berätta för Nicke att jag ska iväg... Klart han blev sur. Vi diskuterade inte äns en kompromiss eller liknande. Utan för mig var det ju självklart att något jag lovade för flera veckor sedan var viktigare än hans WOw. Det tyckte väl kanske han med kan jag tro men blev ändå besviken på mig. Å det är helt förståligt...
Men jag gjorde så gott jag kunde för att hjälpa honom och för att få honom på ett bättre humör. Jag tog med mig barnen när jag duschade. Fixade klart välling till båda och la i kylen. Jag fixade på dem pyjamas och gjorde så gott jag kunde. Mitt dåliga samvete fick ett spratt...
Men jag kunde inte säga Nej till Vickan.
Å va fan lite dataspel... vad gör det... Mkt kanske....men men. Det är ju iaf inte IRL.
NU är jag iaf hemma. Och Har köpt in en ny luckt till vårat hem. Sist jag var på party så köpte jag en välldigt behaglig lukt. Å det är även denna. Det får inte störa med våran astma... Det ska bara dofta till då och då... // MARIA MAROSKA








Jaha...

då skall jag alltså vara pigg allert och på G. Fast nej... jag är inte pigg jag är långt ifrån allert och på G nej...snarare dubbel Ö. Men det är bar att ta tjuren vid hornen och vara morsa.
Så Jalla morsan nu racar vi....
Voffelsmet står på dagens schema... Ska göra det nu för jag börjar bli hungrig. Lunchen idag vart en macka med prickikort på och ett stort glas vatten. Bra lunch...Nej...men jag prioriterade att försöka sova. Men det skret sig fett. Host host host och så nästan spy. Å så host host host och så nästan spy...
Ja.. Men min älskling kom hem så jag kunde ta blåfaran och hämta kidsen och Jonathan fick fortsätta sova.
Nej...Voffelsmet var det... Återkommer till kvällen// MARIA MAROSKA


Ska

ta tag i detta med att introdicer in Jonathan i hans nya rum nu. Det är på tiden tycker jag!! Har vart lite slarvig med det nu när han vart förkyld. Han har mest sovit i sin liggdel på Zeb´s säng eller här på golvet i V-rummet. Men nu tänkte jag köra på med rutiner. Dagar vi är hemma är det spjälsängen i hans nya rum som gäller.
Nu kommer det ju ta ett tag innan han sover där nattetid då han är så hostig och snuvig nattetid. Jag vill inte att han mojsar runt och gnäller och snorar så Alexander vaknar.
Han somnar nu förtiden helt själv.
Jag kör samma race jag gjorde mer Alexander... Nu när han är nästan 5 månader.
Jag gör en egen maria kur... hahhahaaa....
Hur gör jag då?
Vet inte riktigt men rutiner för bebisar är bra anser jag. Å då sover dem bättre nattid. (om dem inte är sjuka)
Men jag körde lite 2 timmars rutiner med Alle.
Morgon
Äta
Leka
Sova
Äta
Leka
Sova
osv.
Å vid 16 är vi vakna och är med och äter middar och gör ett bra avslut på dagen med familjen. Sen har jag aldrig följt klockan till punkt och pricka. Men det har ju funkat fint på två barn så varför inte med den tredje.
Hur som så somnar han själv alla sovningar på dagen och till kvällen. Han ligger ibland och pratar gojja en stund men gosar sedan in sig i sin filt och somnar. Jag går in och visar mig två ggr om han pratar på där inne.
(något som jag fått för mig är bra att visa sig)
Ja och sedan sover han sött... OM det inte var som i natt. Men det bror ju på näsan och inte att han har dålig nattsömn. Så idag sover han i sin säng på sitt rum. Å ska väl få göra det är tanken dagtid nu då...
Å när vi är borta får han sova där han är... på någon säng eller i sin lift. Oftast har vi ju alltid vagnen med oss.
Ja vi får se hur det går... Jag tänker som sagt inte slå fast dessa rutiner så vi aldrig kan röra på oss. Å det har jag inte gjort med dem andra barnen heller. Rutinerna får följa med oss vart vi än är. Men skall inte vara något hinder för oss vuxna. Barnen anpassar sig i vanligt ordning efter oss... Herarki ni vet... Föräldrar och sedan barnen!!
Nej puss på er...Nu hostar jag ihjäl mig!! //MARIA MAROSKA

Det var en pärs att

ta sig ut i morse. Det är helt sjukt... Å på allt blev natten som en skräck...typ värre än hanibal the canibal... HAHAHAA!!
Nej men allvarlligt... Precis när jag postade mitt senaste inlägg klev Nicke inannför dörren med mat till mig.
Ja just ja...man måste äta oxå när man är sjuk, jag hade bara fixat mat till våra barn. Huvudsaken dem får enligt mig. Jag har inte vart så sugen på hela dagen igår faktist. Men när han väl kom hem så åt jag med godaptit samtidigt som vi tittade på Oskyldigt dömd och jag fick information om styrelsemötet.
(Nicke tyckte du var cool mickis)
Ja men iaf... Så efter oskyldigt dömt var jag närmare död än levande...
Gick och la oss...
Sov till 23 jojje vaknade...hostade fick ventoline somnade om
sov till 00:20 Zeb vaknade...hostade fick bricanyl somnade om
Sov till 01:10 vaknade ....Nicke drömde mardrömmar. Han la sig tätt tätt tätt intill mig...Somnade inte om. Han var varm som en kamin och jag hade feber. Mkt svettigt....
Tittade på kl 01:40.....01:55...02:20... Somnade
Sov till 03:30 Jojje vaknade av nästäppa.... Nicke fick en avhyvling... "fattar inte att det är bara jag som skall gå upp i dessa ärenderna" gav honom mat med tron om att få sova...
Han somnade
Alle vaknade... Hostade fick airomil...somnade om
04:00 stod jag i köket och var mer eller mindre vimmelkantig. Tog två citadon i tron om att min huvudvärk skulle släppa... Nej men jag somnade iaf...
Sov till 05:15 vaknade av ett hysteriskt hostanfall från mig själv...hostade tills jag spydde. BRA...när skall denna natt ta slut....
Tog en halstablett och försökte dämpa mina hostningar med små klunkar vatten ur vattenflarran.
FUCK!! Gör mig frisk...
05:55 tittade jag på klockan några sekunder senare sov jag nog.
Vaknade av en hysterisk väckarklocka... JAG VAKNADE....dock inte min älskade... men tillslut så... när den hade väkt hela familjen... Vaknad även Nicke.
Så summa sumarum är jag trött och att sedan gå till dagis var en pärs...
Morgonen flöt på bra. Zebastian gjorde frukost till Alle och honom. Dem åt den i Zeb´s säng och kollade på Dora. Zeb ficar sig mer eller mindre själv på morgonen. Man behöver endast påminna honom. Har du med dig frukt och har du packat gympa påsen...
Alle kör sitt vanliga NEJ race... Om det är roligt...Nej han är nu mera ute för 1.50 på tradera. Tänkte ifall det är någon som har svårt att säga Nej så kan ni köpa Alle...han lär er! // MARIA MAROSKA

Nej allvarligt!!

Nu får Nicke komma hem. Jag orkar inte hålla mig vaken en sekund till nästan.... jag är helt super trött. Jag orkar knappt se bonde söker fru. Jag somnar till så fort jag slår mig ner i soffan...
Men så här är det väl när man är lite små sjuk...
ÅÅÅ i morgon måste jag gå ut oxå!! // MARIA MAROSKA

Kommer snön redan till helgen?!

Är detta sant får jag panik... PANIK med stort P!! INGEN av barnen har vinterskor...I våran familj är skor ett stort problem. Det är det värsta av allt. Att Alle häar stora fötter och dessutom knubbiga. Zebastian har bara konstiga fötter. Men det är ändå lättare till Zeb än till ALle. Jojje packar vi ner i Vinteråkpåsen dock så hans skoproblem är löst. Han är en bebis!
Men jag läste nyss om att vinterna kan komma redan till helgen...Eller under helgen.
Är det sanat att det kommer ett djupt undertryck över sverige. Attans säger jag då...Attans!!
Jag ska forska lite på smhi....

Nu har jag kollat läget lite. Ser ut som regnet kommer och tar oss redan under lördagen. Ingen snö om gubbarna på smhi läst av sina kort rätt.
Inte snö bara... Vi har regnkläder och gummistövlar till alla självgående barn. Det känns iaf bra. På lördag skall jag, mamma och Alle ner på stan och inhandla vinterskor iaf. Det är nog på tiden att vi gör det om man skall lita på vädersnubbarna/gubbarna.

Vet ni förrästen att min pappas.....hmmm nu ska vi se så jag inte ljuger.Pappas Farbror läste av väderstationen uppe i naimakka. PÅ tal om min pappa. Vart är dem?
Ja iaf så har min släkt läst av väderstationen. Å så vitt jag vet är det väl pappas kusiner eller om det rent utav deras barn som läser av den nu. Eller nu kanske allt går via tecknikens under. Kanske ingen läser av den...Utan det skickas väl direkt till....hmm dit det skall.
Tänk egentligen va trist. Att Datorer, Robotar och elektron prylar ska ta över våran värld. Eller saker som vi egentligen kan göra själv.
Nu kommer dem..... Avslutar för nu!! 16:52

19:56
Ja men ärligt alltså... Jag VET att världen måste utvecklas och att saker och ting måste gå fort för att säljas för att man skall få pengar och såvidare och vidare. Det fattar jag... Men är det inte rätt trist.
Jag har börjat blivit lite anti massgrejer. Jag är som min pappa börjar jag märka. Å vi kom på det mer och mer idag.
Varför köpa en hängare från ikea när man kan gå till småföretagarna och få handgjort. Å smide och man får beställa det som man vill ha.
Har fått tre handsmidda krokar till mina och Nickes jackor/grejer.
Å så pratade vi om att fixa två till åt barnens hjälmar ev väskor.
Ikea säger mamma
Pappa och jag vrålar NEEEEJ!
Handgjort ska det va.
Pappa svär åt Ikea.
Iof gillar jag Ikea men vissa saker som går att få handgjorda med mer kännsla i en i maskin känns bättre.
Iof finns det nog massor med kännslor i sakerna som görs för stora företag.
Gråtande Kineser eller Thailändare som måste vara borta massor i timmar för en ynka lön för att ge sina barn mat på bordet.
FYYY!! FAN!!
Kan väl bli lite smått förvånad när pappa berättade att "våran" hylla han håller på att göra har relativt dyra hängen. 290 kr styck. För att hyllan ska hållas upp.
Men å andra sidan...Det är handgjort.
Å hyllan är något pappa gör med sina händer. Av virke från renstängslerna från stugan. Det är eller det kommer bli super fint.
Min pappa har även fått lite gjort i min kläkammare. Konsoller har satts upp på en väg och hyllorna satt jag och mamma dit sedan. Blev ännu mer förvaringsplats. Det behöver vi...VERKLIGEN!!
Nej jag gillar alltså inte det här med att vi som människor inte jobbar så mkt med händerna längre. Maskiner/robotar gör det mesta...
Tänk dig den dagen det kommer en ssk alá Robberta Robot och sköter dig.   
Svettigt värre det skulle kännas då... Tänk er teckniskt fel i dusch...snacka om grillad... HAHHAAA!! // MARIA MAROSKA







Snart kommer...

min mamma och pappa. Vet ni hur jävla skönt det kommer att kännas. Jag parade med min mamma efter lunch någon gång... Dem kommer hit iaf för att vara med grabbarna. Men vi kommer göra så att pappa kommer åka med Zeb på karaten och jag och mamma är hemma med dem andra. Eller Mamma är här med pojkarna och jag självdör med min hosta.
Det är helt sjukt...
Det är som om någon står med en såg och river mig i halsen. Å så på det imellan all denna pinka kommer torrhostan som får en att halvspy varje gång man får en host attack. Men torrhosta och jag vi är vänner vi... Vi går hand i hand varje gång jag är sjuk...Tyvärr!!   // MARIA MAROSKA

Vi har ju vart...

krassliga från och till ett tag. Nu tror jag närmare bestämt att det är min tur på riktigt. Har ap ont i halsen...Å jag tror nog att en feber lura sig på mig.
Jag hade ju lite att stå med idag. Men jag tänker ärligt skita idetta. Jag vill INTE bli sjuk på riktigt.
Att inhandla vinterskor och vantar får vänta.
Alexander har ledig dag från dagis. Egentligen går han ju på Onsdagar. Men han var på dagis i fredags så då gjorde vi så att han fick var ledig idag. Det var min dumma ide men förr förra veckan när vi bestämmde detta så viste jag ju inte att jag skulle må så här jäkla kakigt.
Halsfluss...??
Nej då kan man väl inte äns äta? Iof så är jag inte så sugen på mat. Men äta kan jag. Fast det gör ju ont när jag sväljer. Ja jag vet inte..
Ska ge denna hals dagen får vi se om jag måste ringa doktorn imorgon.

Jag hade ju även fixat barnvakt till våra kids i kväll. Då våran fackförening har styrelsemöte. Men det är nog bara snällt att vara hemma. Men jag tror nästan att jag ska ta den där barnvakten iaf. Pappa skulle ha åkt på Karaten med Zeb och Mamma skulle ha vart kvar här hemma med Alle och Jojje.
Jag tror nästan att dem får vara här iaf. Iaf om jag känner mig så här... Dem kanske kan åka på Karaten hela bunten och jag stannar hemma och sover... 1½ timme gör nog susen.

Jonathan snörvlar på i vanlig ordning. Å Alexander är med lite snorig... Det är så typist hösten... hur kan det vara så här.
Men jag är glad så länge vi inte får magsjuka.
Vattkoppor skulle väl vara rätt så bra att leta på till Jonathan..Någon som känner någon med Vattkoppor?

Nej...hur ska jag då klara av barnen med misstänkt feber. Jag känner mig rätt vimmelkantig... // MARIA MAROSKA

Alexander 2 år 21/10-08

Då var mellan prinsen två år. Tiden går fort, snart nöjer han sig inte med dora och nyttiga pressenter som vinterkläder och handdukar.
Om ni undrar varför han fick handdukar så vet jag inte riktigt.. För jag har ju. Men mamma och pappa gav honom sist dem var här en egen krok som hängdes upp på taoan. Så när dem var i Estland så hittade hon haddukar hon tyckte passade Alexanders krok.
Madde var först här hemma. Fick i sin lite lunch och sedan fikade vi. Dora som madde kom med är stora favvoriten. Han badade med henne igår och han sov med henne. Å nyss satt han och tittade på Dora på tv samtidigt som han hade sin Dora i knät. Ja det är ju en favorit.
Dagen fick snabbt....
Å tre trötta grabbar somnade sött kvart över sju. // MARIA MAROSKA

Så hur gick det för poker drottningen då?

Jo vars bra!! Jag rockar i vanlig ordning...   
OM det blev så mkt poker...Ja 1½ runda resten pratade vi bort. SÅ vad pratade vi om då?? Religion, riksdagen, Eu, Emu, politk, ragnarök, sjukkassan, A-kassan och facket.
Konstigt att det blev så djupa diskutioner när 4 av oss är engagerade i en del av dessa ämnena. Fast det var ingen som blev osams eller så... Det diskuterades hårt med vänligt och vi skrattade i massor. Kvart i två eller nå gick våra grannar och vänner hem.
Orkade absolut inte städa upp i vårat kök och efter chipsätande barn. Jag borstade tänderna och väckte min sambo som satt och sov i datastolen. hmmm inte första gången han somnat där... fattar inte hur han kan somna överallt. Skulle inte bli förvånad om han stod och sov en vacker dag om han var trött....
Så när vaknade J då...Jo så snällt 03:30 och sedan 06:00 och sedan 07:00 då gick jag upp. Å sedan dess har jag vart uppe. Å min plan är att sova innan 22:00 men tror ärligt att det spricker...// MARIA MAROSKA

Poker!!

Jag skall senare underdagen blogga om våran poker kväll igår... Men nu ska vi äta lite frukost här! // MARIA MAROSKA

Varför bloggade jag inte igår...

För då hade mitt blogginlägg endast handlat om hur vida men låter sina barn ha egna datorer eller inte? Jag har verkligen förstått att mitt resonemang om detta är inte alls populärt bland andra. Å hamnade i en sån jäkla diskution som inte slutade förrän vid 01 tiden på lördagen.
Nu menar jag en dator med internett för sina barn. Okey att det finns perantalcontrol och hela den biten men jag köper inte sånt.
Men jag tänkter inte ge mig i min åsikt angående varför barn har sin egen dator.
Sedan finns det massor med barn som har sina egna datorer. Men det täker jag inte diskutera.
Jag blev snarare uppletad på min msn, för att jag hade ifrågasatt varför en av mina vänners 6 åring fick en laptop i födelesdagspressent. Personen i fråga blev tydligen kränkt av min fråga?
Å då frågade jag i ett forum på den populära sajten familjeliv.se
Nyfiken som jag är vill jag veta när folk handlar annorlunda än jag i vissa saker. Å är till 100% nöjd med ett svar och kan man stå för varför man gör saker så är jag med på det oxå.
När man gör något måste man ju kunna stå bakom det man gör och det man säger.
Jag köpte svaret.
Men den andra parten köpte inte att jag frågade.
Jag kände mig grymt påhoppad via msn.
Om att jag var en "dålig" mamma för att jag inte lät mina barn utvecklas? att jag var rädd för datorer? att jag utsatt mitt barn för rånrisk för att min äldsta  barn har en mobil...som tydligen är samma sak som en dator?
att jag som vill ha kontroll över vad mina barn gör kommer antagligen få barn som revolterar i tonåren sedan?
Å shit när jag skrev att här hemma är det vi föräldrar som bestämmer och att vi låter inte våra barn bestämma förrän vi tilllåter dem bestämma. Alltså jag bestämmer alltid!!
Ja jag var enligt denne helt rubbad i roten. Jag var för kontrollerande....
Men jag är stark. Jag står för min uppfostran och är helt övertygad om att det funkar. Funkar den inte...Så är det ju BARA mitt fel.
Jag anser att man kan utvecklas på massa andra sätt. Man behöver inte ha en laptop med internett för att bli smart.
Jag är smart...Min sambo är smart och alla mina vänner som inte haft datorer som man måste wikipedia alla saker på är oxå smarta.
Jag lekte hela dagarna långa ute.
Att gå i musepiggkläder tills man var 10-12 år och leka ute eller inne med sina vänner utan matriella saker var coolt. Vi är ju super bra idag.
Man utvecklas utan mekanismen data.
Jag anser att man som förälder måste engagera sig i sina barn.
Nu vet jag att denna familj gör det...det är inte det som är frågan. Jag menar deras barn har ju andra aktiviteter än datorer.
Men som jag tex.
Jag sitter vid datorn när mina barn gör annat. Vill mina barn ha min uppmärksamhet så stänger jag ner och vi gör något annat. Tillsammans.
Jag lyssnar på mina barn och kollar av dem vad dem vill göra. Jag ger dem all min tid som jag anser att man skall göra under deras vakna tid.
Då menar jag INTE att jag sitter och leker med dem på golvet 7-24 utan dem får leka själva med.
Jag anser att en dator inte skall få styra mitt liv. Å inte mina barns heller!!
Sitter jag här och min äldsta vill spela så go fore it.
Jag lyfter mitt arsele och han får sin data tid.
Nu har ju vi "stränga" regler när det gäller dataspelande här.
Vi har tom ett kontrakt när det gäller data och tv.
OKEY... Alla är olika!!
Men här hemma funkar det bra. Å jag vet ju hur min äldsta blir vid för lång tids dataspelande. Helt urflippad!!
*hahhahhha*

Det är han själv som kommit på idén. Efter att ha tittat med mig en gång på Nannyakuten som gick förr.
Jag och Nicke la dit det där med respekt och ljudnivån och han själv fick välja tre uppgifter att göra. För att han skall få spela dator en timme varannan dag. Å få titta på tv en halvtimme innan han somnar. Å innan frukost på helgerna.

Då är det alltså upp till honom att slutföra sina uppgifter så att han får sin data tid. Undersommaren sket han fan i data. Han var ute med sina kompisar och med oss hela sommaren.

Vårat kontrakt ser ut på detta sätt!!

*respektera varandra
*plocka fram innan maten på bordet
*bädda sin säng varje morgon
* torks av bordet efter middags måltiden
* använda en bra ljudnivå här hemma

NU HANDLAR MITT BLOGGINLÄGG bara om detta...vad fan håller jag på mig. hahahhaaaaa
Men jag tycker det är rätt så lustigt att en människa som inte äns hänger med i ett forum på internett.
(med aktiva blogginlägg)
Tar kontakt med mig på msn för att jag har en annan åsikt och anser att jag trampar in i deras familj när jag ifråga sätter en 6 årings pressent.
HAHHAAAA folk är roliga!!
Eller fett jävla töntigt...

Jag kommer bli stenad för detta inlägg men det kan jag ta!!
Fuck jävla data till barn... // MARIA MAROSKA

Sannolikheten är det samma sak som chansen??

Kan inte någon vettig person förklara detta för mig.
Jag vet ju vad jag tycker. Men under gårddagskvällens poker så var åsikterna välldigt olika om detta var samma sak eller inte??

SÅ ni som läser... Är detta samma? // MARIA MAROSKA


Mina grabbar!!


KÄRLEK // MARIA MAROSKA

Jonathan och livet fick sig en skjuss

Våran neurolog är så gooo. Jag gillar hans glada spontana skratt.
Eeg svaret var bra. Inget epeleptiskt på provsvaren.
Men endå var han lite misstänksam och vi struntar i att ta bort hans fenobarbital. Enligt medicinkonsentrationen (heter det så) låg medicinen för lågt. Så nu höjer vi så han kommer att ha från 2 ml * morgon/kväll  kommer han få 3 ml * morgon/kväll.
Mest för att han ska klara sig utan kramper. Han törs inte sänka som han var inne på sist. Då Jonathans föregående eeg:n har visat aktivitet.
Så nu blir det så. Jag litar helt på Herr Åberg. (doktorn) 
Jonathan skrattade i vanlig ordning och va med på allt. Doktorn sloss ju med hammaren och han ska kolla på allt. Han får gymnastisera på mattan som hos våran sjukgymnast Åsa.

Våran neurolog misstänker mer och mer en Plexusskada i höger handen/armen.
Ni som följt min blogg eller som känner mig vet ju att Jonathans arm var "lelös" när han kom ut och var rätt så blå. Å vi har ju tränat upp Jonathans arm med hjälp av Åsa.
Men neurologen böjar alltså mer och mer misstänka en Plexusskada. Men kan ju inte säga till 100% eftersom Jonathan har en hjärnskada på väster hjärnhalva.
Så det kan ju lika gärna betyda att han har fått det av hjärnskadan. En försvagad arm alltså...
Men eftersom benet är som det vänstra benet så är han mer och mer inne på en Plexusskada.
Å vad är då en plekusskada... ??
Jag gör så här...
Jag kastar in en länk för er som är nyfikna vad det är...Eller inte vet vad det är.

http://www.karolinska.se/templates/DivisionStart____73025.aspx?epslanguage=SV

Jag själv har ju tagit upp detta med hans sjukgymnast Åsa. Ifall det kan vara det, å hon har ju även hon sagt att det kan ju vara troligt.
Men då börjar ju jag spekulera så här...Om armen/handen är en plexusskada...vad kommer det då sedan som kommer vara "hinder" när det gäller Jonathans hjärnskada??
Kanske inget...
JAG VET....
Men det är svårt att se det så...
Neurologen tycker ju att han är glad kille som är med och visar att han ser omvärlden och det är ju toppen.
Å det tycker jag med.
Han är glad och älskar när folk pratar med honom. Han är nästan aldrig ledsen. Förutom när han är fett hungrig.
Men jag är orolig... Jag är så orolig så jag just nu har ont i magen.
Men sammtidig är jag nöjd och glad.

Vi kommer tyvärr att få säga hejdå till våran sjukgymnast Åsa efter jul. Då vi kommer att få gå på Habiliteringen. Vad är då Habilitering??

ÄÄ jag googlar på skiten...
http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3826

Att få gå på habiliteringen betyder ett nytt team. Nya personer man skall känna tilllit till. Nya person man skall lära känna. Nya personer som ska lära känna Jonathan. Nya personer man ska kunna bolla med. Fram till 18 års ålder kommer habiliteringen följa upp honom om det är en plexusskada. Å senare med i livet om det nu är så. Habiliteringen är ju till för att man skall få bra hjälp i sitt dagliga liv. Att han skall leva som jag med mina händer och armar utan att känna sig hindrad av sitt handikapp.

Det är svårt att smälta in vissa saker tycker jag. Det är just nu svårt att tom titta på Jonathan utan att gråta faktist. Å jag vet ärligt inte varför.
Jag var på ett helvetes humör när jag kom hem oxå.
Jag har svårt att handskas med våran situation ibland. Jag vet inte om jag ska vara glad, ledsen, orolig, nöjd, förtvivlad eller hur jag ska vara.
Självklart går det ut över Nicke. Som även han var med på detta möte. Å vad jag tror så cirkulerar massa i hans huvud med. Så när Nicke skulle åka här för ett tag sedan vad inget bra hejdå.. Vi var mer sura och tvära än trevliga och nöjda.
För mig är det svårt att smälta in saker och ting när det gäller Jonathan. Eller svårt är det inte men det tar iaf en kväll. En kväll som man får vrida och vända på sig själv och sina kännslor.
Det är säkert inte konstigt alls.
Men jag tror att Nicke har svårt att förstå hur jag reagerar och är i just dessa moments. Han tror att jag är tvär och sur... Medans jag egentligen har svårt att veta hur jag egentligen skall göra med alla min kännslor. Jag har fullt upp att handskas med min egen kropp. Mina egna kännslor. Å blir egoistisk.
Jag är trots allt tacksam för att han finns. Även fast han inte skall ha skit...
Jag är tacksam över att våra respektive familjer finns
Jag är tacksam för att Alexander och Zebastian finns
Jag är tacksam för att våra vänner finns. Jag är tacksam för att mina vänner finns för mig. Jag är tacksam för att jag kan skriva av mig om Jonathan. Å jag är tacksam för att sjukvården tar han om honom. Å jag är framför allt tacksa för att Jonathan finns. 
Jag behöver bara lite tid på mig att gå igenom några ggr vad doktorn sa.
Han sa även att det är dax för Nicke att sluta röka... Så fick han en doja av neurologen med. // MARIA MAROSKA

Nu går vi...

Nu är det dax för nevrologen för jonathan... Önska oss lycka till // MARIA MAROSKA

Hur är det egentligen...

Är det okey att inte tycka att andras barn är nå söta!? Får man säga det till den mamman då...
-Du jag tycker inte ditt barn är nå sött..
NEJ det kan man ju inte säga. Fatta vad ledsen man skulle bli. Jag skulle bli fett upprörd. Tänk om någon skulle säga till mig
Fan va fula barn du har... jag skulle bli ap arg.
Vem skulle den människan vara å bara yttra sig om mitt barns utseende från ingenstans. Jag skulle bli arg ledsen och besviken.
Varför jag skriver om detta idag är för jag och Nicke pratade om detta.
Om att det faktist finns barn som inte är så söta.
Som när Zeb kom shit va ful han va...
JAA!! Jag vet jag tyckte det och jag måste här med stenas till döds för att jag tyckte mitt barn var ful när han var pytte mini vini bebis.
Men är alla barn underbara tex?!
NEJ!! Fett nej...
Niklas tycker att alla barn är underbar på sitt vis. Jag tror att han ljuger för att det ska låta bra...  
Nej jag tror inte att han ljuger. Men han la oxå till att alla föräldrar tycker nog sina barn är underbar.
NEJ!! Jag tycker inte mina barn är underbar hela tiden.
Okey jag kommer bli utredd av socialen nu för att jag skriver ut att jag ibland vill inget mer än att strypa mina barn då och då.
Dem är långt ifrån underbara på heltid.
Klart dem är underbara men inte HELA TIDEN.

Vad gillar jag för barn då...
Jag har två kategorier av barn jag gillar.
Jag gillar barn som är klockrena i utomhus situationer.
Vad menar jag då då....
Jo barn som kan föra sig bland folk. Barn som kan visa att dem vet när man ska lyssna. Barn som kan uppföra sig när man ska.
Exempel
1. Moa på kommunals fackliga medlemsmöten. Sitter still och ritar. Uppförs sig är tyst och svarar trevligt och hejjar på folk.
2. Towa och Max på stan. Dem följer snällt sina föräldrar och vet vett och ettiket
3. Casper hänger med sin mamma till frissan. Sitter still i en timme och väntar tills mamma är klar
Det är tre ex på vad jag menar.
Å ta inte illa upp för att jag inte tog just ditt barn som ett ex.
Det kanske är så att jag inte gillar just ditt barn... MOHAAAA... Nej jag gillar alla barn. Vissa mer bara...

Sedan kommer den sjuka sidan hos mig...
Jag gillar barn som ger sina mammor en tuff match. Jag gillar busiga barn som man måste sätta på plats lite. INTE ELAKA BARN...det är inte såna barn jag menar...barn som vågar visa vem dem är. Som kan ta skäll från andra och som står för att dem är busiga.
Nu måste jag säga att alla MINA kompisar har barn som är välldigt duktiga...Eller så är det MINA vänner som är bra..

Skit samma så tycker inte jag att man måste tycka att alla barn är bra.. Man behöver inte tycka att alla barn är söta...Man behöver inte gillar alla.
Men därimot kan man INTE tycka illa om någon bara för att man tycker att denne är ful eller för att man inte tycker den är underbar...
Det är inte dit jag vill komma...
Jag undrar egentligen hur långt man får gå i frågan.... Kan man säga att någon annans barn är fult?
NEJ tycker jag...
Jag skulle kunna säga så här...
Om någon skulle fråga mig. Är mitt barn sött...Skulle jag ljuga och säga ja.
Om något barn är sött säger jag det spontant.
Om någon skulle säga...Är mitt barn söt i sin nya tröja. Å jag inte tyckte att tröjan var fin på detta barn skulle jag säga ärligt.
Nej jag tyckte inte den tröjan var fin på ditt barn. Eller nej jag tycker inte ditt barn är söt i den där tröjan.

Jag funderar på hur folk skulle regera om man sa. Fan va ful din unge är...
NEJ!!
Fast jag vet inte om jag sett så många fula barn egentligen. För det är väl som allt annat här i världen.
Ju mer man träffar en människa desstå finar bli den.
( om man absolut inte gillar den så blir ju inte människan det)
Men det är så med barn med...
Se bara min Zebastian. Han var enligt mig och många där till en ful bebis. Å vips blev han oxå söt.

Men bläää vad jag svammlar. Det jag ville ha sagt var väl att MAN SKA INTE TALA OM FÖR ANDRA MAMMOR ATT DERAS BARN ÄR FUL OCH ICKE UNDERBARA.
För det vill man inte som mamma äns höra.
Även fast man vet innerst inne att man kanske inte har så sött barn.

Så Fett nej till onödiga komentarer till föräldrar om sina barn. // MARIA MAROSKA


Vilket trash jag är...

Idag fick Alexander gå till dagis med Jonathans blöja. Fan va pinsamt... Tur Alexander har en dunderklump till lillebror... 8-16 kilos blöjor. Dem passade på Alexander kanske satt något tajt i min smak.
Å Niklas är pinsammast av oss alla. Han berättar på dagis att Jonathans blöja sitter på Alexander. Ärligt... Var han verkligen tvungen att säga det. Dem kanske inte äns märkt något om vi inte sagt något.
Jag kunde ju ljugit och sagt att jag var trött i morse...  
 
Fast är det inte rätt illa när man glömmer att köpa blöjor till ett barn. Det är fett illa... Eller har det hänt andra med...Kan ju bara hoppas att det gjort det.
Shit...tänk om dem säger något när jag ska hämta Alexander efter sjukhusbesöket... PINIGT// MARIA MAROSKA the fucking trash med mine som en fiskmås


http://www.robinsoderlund.se/



Om jag lägger in den en tredje gång har jag fjäskat tillräckligt då för att kunna vinna tro?
Men vinner jag inte så vinner jag inte...då är det någon anna som blir glad. Å jag är lika glad ändå...
Jag kan ha en sambo som stinker äcklig rök och vi kommer aldrig kunna ligga igen...   // MARIA MAROSKA








Shan!!

http://www.youtube.com/watch?v=_CO32IHBYaI&feature=iv&annotation_id=event_683147

Alltså jag kan inte sluta garva... För att jag ska bli glad på morgonen när livet känns tungt lyssnar jag nu mera på blatte skämt.
Det är så jag skäms över mig själv. Jag ska inte tycka sånt här är roligt... // MARIA MAROSKA


ICA

Jag hade helt klart missat att man fick 20% rabatt på sina mest köpta varor. Jag var inne och kollade runt på lite på forum på familjeliv och vips hamnade jag på en sida angående detta.
Hahhaaaaa
Å ica har tom kommit på denna familjs största laster.
*PINSAMT*
Så vad har jag 20% rabbat på tills den 2 november då?

Jag fick tom rota runt bland våran kassa med pappers insamling för att hitta våran lapp som kom med Buffé 

 1. Sugnappar, Valfri Esska 2-3 pack
 2. Färdig dressing, valfri Ica
 3. Makaroner/snabbmakaroner Ica
 4. Center rullar valfri, Cloetta. (fan dem kom alltså på mig)
 5. Knäckebröd ica
 6. Pizza/pirog, Valfri Billys (Nickes last)
 7. Lättmargarin ica
 8. yoghurt valfri ica
 9. Kaviar tub Svennes  (ett måste när det gäller Zeb)

Å det står klart och tydligt att "Mina varor baseras på tidigare inköp" Det betyder alltså att de är detta vi köper mest.
Något som jag och Nicke funderade på var Färdig dressing...
När har vi köpt all denna färdiga dressing!?
Vi äter ju inte äns sånt... Men sedan kom jag på att när vi skulle picnica i sommras så köpte vi några olika.
Men något jag tycker är välldigt konstigt är att vi inte fick på Ica´s blöjor. För vi handlar ju minst 4 packet blöjor i månaden hos ica.
Jag tycker ju helt klart att denna ide är en bra ide av ica. Att ge rabatt till sina kunder på de varor man handlar mest. Jag får ju min Center rulle billigare och bara det är ju super positivt.
Jag ska helt klart gå och köpa mina varor så jag får 20% per vara när jag handlar. Snål....nej men gillar att handla på rea. // MARIA MAROSKA


Fan va det känns tungt...

 Är det okey att ta personligt självmord  Det skulle vara så jäkla skönt. Iaf ett tag och sedan komma tillbax när ungarna sover!!
Snälla låt mig självdö en sväng bara....


Nu kanske ni undrar vad fan jag talar om! Men när jag hämtade Alexander idag såg jag mitt lilla spån spåna på daigs. Han levde typ rövare eller rövhål.
Han var spidad av regnet eller något i den stilen. Druckit för mkt regnvatten när han la sig i vattenpölen när dem var ute kanske?!?!

Så det vara bara att snällt vara så pedagogisk man bara kunde då man hade mer än en åskådare när kläderna skulle på i tamburen på dagis.
Inte för att jag hymlar med min hårda stil när det gäller att lyssna och respektera sin mamma.
Men det är för många mammor där ute i våran värld som är rädda att folk ska tycka att man är en elak mamma.
Å det tyckte dem alldels säkert när vi skulle klä oss för att gå hem.
NU SITTER DU STILL ALEXANDER.... Två ggr sa jag det. Sedan åkte kläderna på med tvång. Fast inte i hetts utan i lugn och ro och dessutom systematiskt från min sida. Så allt skulle gå så smidigt som det kunde.

Å så kom vi ut. Svetten lackade längs ryggraden.
Jonathan gallskrek i vagnen
Panisonärerna på Centrumet glodde
Alkisarna komenterade mina söta barn...
SÖTA
vart var dem söta...Det finns väl inga barn som är söta när dem gråter?
Dem måste ha dryckit för mkt smuggel sprit under förmiddagen!!
Jonathan lugnade ner sig när vagen började rulla
Alexander blev gladare när han såg sin möjlighet att hoppa i alla vattenpölar.
Jag lät honom...
Man får välja sina strider och han hade ju trotts allt på sig stövlar...
När vi kom till tunneln vid konsum tvärvägrade min snart 2 åringa son att gå...
Å la sig i den mörka tunneln på mage och skrek.

Gick och ställde en sovande Jonathan efter den ekande tunneln.
STÄLL DIG UPP ALEXANDER...
ALEXANDER ANDERSSON STÄLL DIG UPP OCH SLUTA SKRIKA
NU ALEXANDER!!
Då kom en moppe...
Tack för det...Här med älskara jag tonåringar som kommer med deras trimmande moppar som hörs på mils avstånd.
Alexander ställde sig upp torkade tårarna och gick.
pust....

Vi möte Kerstin och Beng och deras söta helge.
En lite jackrussle kille.
Alexander är livrädd för hundar så han stod så fint brevid vagnen och sa inte ett ord.
När vi pratat i 20 minuter ville Alexander sitta på benstödet på vagnen. Det fick han!!
Vi pratade vidare i 20 minuter till.
Jag berättade om min underbara två åring.
Dem skrattade och berättade när deras barn var så.
Kerstin är ju 63 och har massor med underbara historier att berätta om sina barn.
Å då känner man sig inte så ensam det blev vettiga människor av dem med!!

När vi kom till konsum
Skulle Alexander handla
ALLE HANDLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Nej Alexander vi ska inte handla idag....
JOOOOO HANDLAAAAAAAAAAA MAMMAAAAA HANDLAAAAAAAAAAAAA
Å så skrek han ända tills vi kom till våran parkering här utanför!
Jag lät honom skrika
Vem bryr sig..
Jonathan sov och jag hade ju tålamodet på topp!!
100%
under kontroll

(det ekar fortfarande handla i mina öron)

Vi kom till gården och där var Alex och väntade på oss.
Dem börja bråka om en Bobycar.
Dem fick göra upp
Alexander vann den
Alex blev arg och lekte i sandlådan istället
Då kom gårdens pundare Alex
ORKA HONOM LIXOM
vi hade nog med puckade två åringar!!

Men det är väl klart...
Jag fick snällt snacka skit med gårdens pundare.
Han skulle och handla på systemet.
Han var super glad att det var så många barn som hette som honom.
SHIT om våra barn blir som honom bara för dem heter som honom!!
Då måste jag verkligen gå och göra personligt självmord
Ja jag blev iaf av med honom efter ett tag.
Han är för nervös för att prata för länge.

Nicke kom!!
Min dag är räddad.
Jag orkar inte med mina barn.
Jonathan är sjuk
Alexander är grinig
Jag är hungrig och nu går vi upp.

Du kläcker han ur sig...
Hjärtat jag ska på spelar möte.
Mellan 18 -20
JAA!!
Det hade jag glömt..
FAN!
Jag ville ju ha avlastning, jag ville lägga mig i badet och skumma runt i bubblor. Å ev få ner barnen i badet när jag själv legat där i en timme eller så! Men det var bara att fet glömma.
Han erbjöd sig att vara hemma. Han känner mig för bra för att jag skall kunna dölja att jag vill att han skall vara hemma. Men jag kan inte för allt i världen be honom stanna hemma för något som är så viktigt för honom.
Dem ska tom ha presskonferens om vem som skall bli lagets nya tränare.
Jag vet att han vill och jag bad honom åka. Jag fick ju hjälp under tiden jag lagade mat och under den tiden som Alexander tjöt om allt möjligt. Han skulle ha det och han skulle inte och han skulle och han skulle inte...
Jag tror ärligt inte han vet själv vad han vill.
Vi åt mat och Alexander blev som en ny människa.
Fick han ingen mellis idag eller?
Men han kanske behövde mer energi för att orka vara glad.
Just nu spelar jag Anna med Basshunter för att han inte skall tjata på mig, å takten är super bra för Jonathan han gungar i takt i sin sitter här brevid. Sammtidigt kollar dem på Bompa. Utan ljud men tven är på iaf.
Jag ger upp jag orkar inte vara pedagogisk och sitta med dem.
Jag är helt slut i huvudet.
Huvudvärk kanske man kan kalla det med ett bättre ord.
Nej det finns väl inget att se idag på tv va?!!!
Jag ska iaf lossas som om det inte finns något att se på tv så kan jag gå och sova tidigt. Men jag känner mig själv. Jag kommer inte gå och sova tidigt. Jag kommer att vara vaken. Jag kommer att vänta på Nicke kommer hem. Vi kommer prata om den nya tränaren.
Vi kommer äta te och macka!
Idag ska jag äta macka
Det kommer bli så gott att dricka te och äta macka. Det har jag inte gjort på två veckor snart!!
Det förtjänar jag!

Å vad skönt det är att blogga av sig om vad man vill!!
// MARIA MAROSKA

Jag vill vinna...För en gångskull...kan jag inte få det då!?


http://www.robinsoderlund.se/ 

Undrar om jag kommer ha sådan tur som Mickis hade med sin djävul? Tror ni det? Fan håll tummarna nu... // MARIA MAROSKA

Fan

snart måste man ut i kylan igen och hämta Alexander. Tänk om ändå pappa kunde ringa nu med... *skrattar*
Nej men ärligt..det är lixom rätt kallt ute så här års.
Jag skulle nog behöva inskaffa mig en jacka som passar för att ta promenader varje dag.
Men jag känner mig för osnygg för att äns skaffa mig något nytt för flera hundra eller tom tusen. Å vi har iaf inga pengar att köpa någon jacka till mig så det sket sig iaf om jag hade känt mig snygg. Nej dax att klä sig och dra...
Jag som hellre hade setat inne och kollat på en sovande Jonathan. // MARIA MAROSKA

Jonathan...

Alltså allvarligt...I morgon kommer domen om vi skall fortsätta med kramp medicinen eller inte. Jag är ärligt lite nervös för att sluta helt. Även fast vi just nu trappat ner så är jag iaf nervös för att han skall vara helt utan.
Tänk om något händer...??
Ja vad mer egentligen än en kramp kan hända. Men iaf. Min lilla plutt. Just nu gungar han på här brevid mig i sin sitter. Han snörvlar även på rätt bra där i.
Det skall bli kul att se vad nevrologen säger i morgon. Eller vadå kul jag är vettskrämd varje gång vi ska till det där jäkla sjukhuset för vad nevrologen skall säga.
Eeg svaret har ju kommit och sedan skall väl sjukgymnasten skrivit sin dom med. Även fast jag vet att det går super framåt hos Åsa.
Ja jag är iaf lite nervös och det ska bli skönt när väl besöket är över och man kan gå därifrån och ha lite mer klarhet.
Jag avskyr verkligen att sväva i tomrummet om att inte veta. Men det är väl detta jag får leva med.
Jag håller iaf tummarna varje dag för våran Jonathan. Varje dag... Var eviga dag... // MARIA MAROSKA

Igår

kom ett kännslo mässigt svall över mig.
Det är fan Persbrandt´s fel

SKOJAR!!

Nej men ärligt... Jag kände mig lixom så jävla älskad igår. Är det inte jävligt härligt... När allt i ens liv känns så jäkla bra. När livet känns perfekt...Ni vet...
Ett sånt kännslomässigt svall måste ju alla fått någon gång.
När ens liv känns bra.
Ni vet...
Så här vill jag ha det alltid.
En sånt där moment....
Nu är det ju bara det att man skall hålla kvar vid detta moment och försöka få livet att vara så alltid, jämt och hela tiden...

Här gnälles det emellanåt jävligt mkt. Jag är rätt så bra på att gnälla och alltid vilja ha allt på mitt sätt. Men jag försöker att hålla tillbax och lära om på nytt.
Vet inte om det är det som funkar...
Det gäller nog att ge lite mer positiv energi av sig själv för att saker och ting ska bli bra.

vad stod det nu på kortet jag fick... Man ska inte leta efter lycka för då försvinner den längre ifrån än..eller vist va det något sånt...

Nej jag ska inte leta...Jag ska bara leva på och försöka vara en positiv och bra mamma och sambo. // MARIA MAROSKA


Det spöregnade ju ute...

Hade inte jag fått nya glasögon...JO vist har jag det...Men jag missade totalt att det spöregnade ut. Som tur var har jag en välldig observant pappa.
Jag älskar min pappa... För att han tänker så mkt på oss!!
Han ringer när vi är på gång att gå ut. Utan regnkläder. Endast stövlar...
Tänkte först skita i att svara...men sprang in iaf.

-Hej det är pappa. Jag tänkte hämta er det spöregnar ute. Slipper ni traska ute i regnet när Alexander skall vara ute hela förmiddagen i skogen. Då blir han så blöt och kall.
- Va spöregnar det ute...Ja men då vill vi gärna åka bil.
-Jag är strax där... är utanför burger King nu.

Klick!



Å där kom han bästa pappan på denna jord. Iaf enligt mig... Det finns andra bra pappor med... I know!! Men jag fick världens bästa för mig.
Å där kom han åkande i regnet... in med barnen i bilen. Tur han har stolarna i nästan jämt.
Väl inne på dagis var det bara att byta bort vindbyxorna till regnbyxor och fleace jackan till regnjacka.
Shit vilken morsa jag är...
Vi hade ju blivit dyng blöta om vi gått. För mitt paraply är som bort blåst. Iof så har jag ju en rätt bra vindjacka till alle som inte släpper in regn i första taget. Men som det regnade idag och just nu hade det inte gått.
Jonathan ligger och sover i sin lift på golvet i Alexanders rum med balkongdörren på glänt. Vill inte börja bylta av honom kläderna när han sover så bra. För det har han ju inte gjort i natt. Å jag är livrädd att han vaknar...jag behöver vara ifred en stund!! // MARIA MAROSKA

Godmorgon

 I natt vet jag inte riktigt vad jag höll på med. Jag var helt slut som människa. Å jag är helt slut som mamma just nu.
Har latat till mig en frukost framför tven för Alexander. Jonathan ligger i sittern och kollar på sitt bebis gym. Men han är nog mest arg på det.
I natt då... Jonathan är sjuk. Snuvig så in i bomben. Har inte tagit någon feber men jag tänker stanna hemma med honom idag. Då vi har doktor tid i morgon kl 13. Så jag vill inte att han ska vara sjuk då... Lite snuva kan vi gå dit med.....Men jag vill inte utsätta honom för något extra som tex öppnis.
Joo men iaf i natt... Han vaknade 01. Super snorig... tog näsfridan fick upp en hel sjö med snor. Han somnade om och vaknade 02 tog näsfridan och fick upp en hel sjö med snor denna gång med. Somnade om och vaknade 03. Då var det inte snor...eller det var snor men då fick han koksalt, näsfrida, nezeril och 150 ml ersättning.
Mamma maria ville inget mer än sova...
Vi som hade fått in en sådan bra dygnsrytm här ett tag och så ska en jävla förkylning förstöra detta.
Han som sov från 19:00 till mellan 05-07
Så här sitter jag nu ap trött....
Jag är ju iof alltid ap trött på morgonen men i dag är jag ap tröttast. Å snart måste man traska till dagis oxå. Vi skall strax gå.
Det behövs lite extra tid när Alexander ska gå själv hela vägen. Han är så duktig så. // MARIA MAROSKA

Ärligt

http://www.youtube.com/watch?v=OygVwdg07PA

Jag kanske har sjukt dålig humor... Men det är Shan The Man som fastnat just nu. Jag dör av garv...!!
Det är nästan ingen som förstår mig...
Om jag gillar Blatte skämt i vanliga fall...
FETT NEJ!!
Jag hatar egentligen när folk skämtar om ens härkomst eller är rasistiska. Men jag kan inte sluta skratta åt honom...
Så jag delar med mig av första delen av Shan // MARIA MAROSKA

Kvartsamtal i skolan

Det gick bra Zeb skötte sig prima. Han fick både ris och ros. Han är inte den perfekta skol killen. Han är en nej sägare när det gäller mkt i skolan.
Men nu har han fått en handlingsplan att följa som skall uppföljas i vår.
Det går bra i matten
Mindre bra i svenskan
Men detta vet vi ju redan. Vi kämpar ihop.
Han trivs på skolan. Tycker att fröken är bra. Tycker att kompisarna i skolan är bra. Tycker att det funkar med allt tom med gympan. Som han hatade på skiljebo skolan.
Ja jag är nöjd över min skit unge...
Han är innerst inne en jävligt bra kille. Å det är jag glad för. Även fast han svävar ut ibland och tror att han är sämstas i världen.  (hans ord sämstas)
Jag älskar honom över allt annat...
Å han älskar mig fast jag inte vart någon perfekt mamma.
Jag är en rätt usel mamma när det gäller mkt. Som tex pyssla med barnen.
Play do deg släng dig i väggen
Vatten färg vad är det?
Leka på deras rum JAG.... nej för fan det får barnen göra..
Sitta och lyssna när han berättar om allt som alla bilar kan göra... pyttsan. Zeb jag gillar inte bilar och crossar du har fan en farsa till det.
Nej jag är en rätt dålig mamma när det gäller mkt.
Men jag är iaf en bra mamma på att lyssna och kolla av mina barn.
Jag ser på en gång vilket humör mina barn är på långt håll. Jag behöver inte prata med mina barn för att se hur det är eller hur det vart.
Men för att inte klappa mig själv på huvud för mkt är jag nog rätt bra på att kolla in hur folk mår.
Sedan kan jag vara rätt dålig på att alltid göra det bästa. Som tex när min sambo mår dåligt kan jag var usel på att hjälpa. Men jag jobbar på det...allt vad jag kan.
Vi fick tom äta mellis på skolan idag. Det var jätte snällt. Jag åt en frukt. Hade nyss ättit en vaniljbulle här hemma innan jag stack. Men det var trevligt att sitta med i skolan och lyssna på hur det är att äta mellis på Zeb´s skola.
Killarna är klart roligast att lyssna på.
Tjejerna mes pep tyckte jag.
Nej inte alla tjejer inte Miranda, Molly och kan hon ha hetat Lin?!? Dem satt vid grabbarna och snackade. Vi gissade vad en killes mormor och morfar hette.
Barnen skrattade mest när jag kom på ap bra förslag på vad hans mormor och morfar kunnde heta.
Vadå jag har väl inte jobbat på ett korttidsboende för dementa gammlingar för att inte lärt mig något. NAMN...
Agda, Ruth, Gjärt och Hulda skrattade dem mest åt...  
Orvar, Styrbjörn och Ingolf kved dem av skratt åt....  
Det är ju roligt att man kan göra någon glad.
Sedan var det dax för allvar och fröken Lena.
Jag saknade Niklas men han var tvungen att vara med på en arbetsplatsträff. Å det hör ju till hans arbete att hjälpa till när det behövs.
Jag gillar och älskar Niklas för att han är så engagerad i Zeb som han är. Han är ibland mer engagerad än jag själv är.
Å det uppskattar även Danne.
Det är bra att vi har Nicke  // MARIA MAROSKA

Karate tränaren....

Han är rätt charmig... Karate tränaren alltså... Det är helt sjukt... han är så där ful snygg...hur många har sett en ful karl och fått honom till snygg??
Alla som har det räcker upp en hand!!
   
Enda sedan karate träning ett har denna karate tränare alltid stannat för att prata med mig när vi träffats på annan mark än karate mark.
Inte för att jag är snygg utan för att han är trevlig.. *skrattar*
Nej skoja bara..
Men han är bra tycker jag. Han är bra med barnen och det gillar jag. Det är hårda bud. Å vill man inte har man inget där och göra.
Men nu på senare tid har jag fått svårt att titta denna karl i ögonen.
Fatta va sjukt...
Det är som om han ser rakt in i mig när han tittar på mig. Det är som om han kan läsa mig...
Alltså inge sexuellt...
Han tittar inte på mig som om jag var naken...*skrattar* Då skulle han väl lägga en pizza i närmaste papperskorg.
Nej det är som om han kan se mig in i själen.
Fan det är as läskigt...
När han tittar på mig och pratar med mig kan jag inte hålla blick mot blick. Det känns knepigt då... jag pratar med honom men tittar in på honom. Vist är det konstigt.
Å när han tränar barnen så sitter vi den lilla skaran av föräldrar som har tid att sitta och kolla på våra barn.
(PIK TILL ALLA FÖRÄLDRAR SOM INTE HAR TID)
Å varje träning så pratar han med mig.. Han snackar om barnen och hur han tänkt lägga upp träningen.
Han pratar ju med oss föräldrar som häckar där varje träning för att vi bryr oss. Men hallå...det finns faktist andra föräldrar där...Det finns faktist pappor där!!
Tom Zeb´s pappa sa idag. Fan va han babblar med dig då...
Jag kanske ser engagerad ut.
Men han är bra... Å han får min son att må bra och tycka det är roligt.
Zeb tränar på chanchicki katan just nu.  (tveksam på stavning)
Å det går bara framåt...
Men hur ska jag kunna häcka på karate träningen varje måndag och onsdag om denne man på säkert 40+ inte skall kunna prata med mig utan att jag ska känna att han äter upp min själ.
Eller vad det nu är han gör...
Alltså jag är inte kär i honom om ni tror det...
Jag skrev ju i början att han var ful snygg...
Men han är nog mer ful än snygg när jag tänker efter på riktigt... // MARIA MAROSKA

Tänt över allt...

Något som jag aldrig kommer att förstå...Är när min sambo tänder lyset dagtid. Ärligt...behövs lyset på dagtid??
JAG BLIR GALEN...
Imorse när jag vaknade utvilad så gick min sambo. Jag låg kvar i sängen och drog mig några minuter. Sedan gick jag direkt in i duschen.
Där lös det
Sedan forsatte jag traska genom lägenheten...

I hallen lös det
Ovan för köksbordet lös det
Ovan för spisen lös det
Ovan för köksbänken lös det
I Alexanders rum lös det
Lampan på vårat lilla bord i V-rummet lös
Spotarna i taket närmast fönstret lös

Nu är min fråga... Är det nödvändigt. Å han som sa senast i går att han inte trodde på spöken...hahaha vem försöker han jaga bort med alla dessa tända lampor.

8 onödiga lampor var tända!! För vilken annledning då? Det är ju ljust ute...Jag har inte tänt någonstans dagtid. Knappt när jag går på toa för att besöka den.
Dagtid när jag sminkar mig. Om jag hinner...
Å när jag ska bajsa för då stänger jag min toa dörr och låser tom.
Annars är det släkt hos oss dagtid när jag själv är hemma...

Här hemma tänder Nicke och jag går efter och släcker...

inte undrar på att vi har den elräkningen vi har.
När vi jobbade båda två och Nicke åkte efter mig på morgnen. Då var det första jag gjorde när jag kom hem var att gå runt och släcka överallt hemma.
Snacka om slöseri på el.

Jag tror jag ska åka till jobbet någon dag och laminera lite. Skriva ut snygga lappar där det står..

Glöm inte släcka lamporna!
Glöm inte kolla om soporna ska med ut!!
Glöm inte kolla alla apparater!

Det ska jag nog göra nästa vecka på Onsdag. Om det är någon rolig som jobbar vil säga...Annars skiter jag it!
Nej släck våra fucking lampor...

Kanske är det någon mer som är som oss... Att den ena bara tänder och den andra bara släcker!!??

Eller är det för att jag är uppvuxen i villa??
Vi har massor av såna här exempel hemma hos oss...

Niklas fryser vart han än är. Öppnar jag ett fönster här hemma fryser han. Fan va kallt vi har här hemma säger han när elementerna är på halvlåga.
Han är uppvuxen i lägenhet och är van med värme och el.
Jag själv har alltid fått höra i alla år. Släck lamporna. *skrattar*
När vi vaknade på morgonen var 15-17 grader inget som var ovanligt.
Vi hade aldrig varmare än 19 grader inne..Ibland klagade mamma då höjde pappa till 21 grader. Men då var det ap kallt ute också.
Mormor och farmor stickade sockor åt oss i mängder. Vi hade en stol i hallen där det låg sockor i alla storlekar ifall någon tyckte det var kallt på golvet.
Filtar fanns det i massor i köks soffan.
Iof har jag aldrig vart en frussen människa.
Jag sov alltid med fönstret öppet när jag var tonåring. Å det var inte bara för att mina killkompisar skulle smyga in på natten. *skrattar* eller jag ut... utan det var för jag gillar att ha öppet. Frisk luft sover man bättre av.
Niklas blir halv galen här hemma om jag har öppnat fönstret i vårat sovrum.
Ska du frysa ut oss... Säger han.
Eller jag blir faktist sjuk när du öppnar så där...  
När jag sov första gången hemma hos Nicke höll jag på att svettas ihjäl. Å första gången man sover hos någon vill man ju helst ha hela kroppen under täcket. Helst ändå upp till hakan för att inte någon av ens skavanker skall synnas. Shit...Det var hemskt... Dem har fortfarande varmt i hela deras lägenhet. Ett par mer än 4 hemma hos mina svärisar blir det ap varmt... Iof så sover Nickes mamma och pappa med sin balkongdörr öppen. Men resten av lägenheten är varm.
Hemma här är det på tok för varmt också... Det är nästan löjligt varmt om man blir ett gäng här med.
Men jag försöker att sänka elementen lite så där... så ingen märker...  
Det är alltså ett till exempel...
Nej nu ska jag göra mig klar för att besöka Zeb´s skola. För kvartsamtal // MARIA MAROSKA

Niklas åkte till jobbet 10 idag...

för att jag skulle få sova... Mkt snällt tycker jag!! Mkt mkt snällt...Men jag kunde inte riktigt uppskatta det då jag var så besviken på honom sedan igår.
Jag har vetat iof ett tag att han faktist tar till ciggen ibland. Men igår blev det så uppenbart. Okey att han fyllde år och att han och Danne satt och drack folkbärs och snackade brudar. Eller vad dem nu snackade om...Jobbiga sambosar eller något...
Jag röt tom i igår...
SKA DU RÖKA NU IGEN....
Tror att han sa till D att nu är Maria arg...
Men jag måste nog ta mig ett snack... eller så låter jag han röka och så får han vara ensam när han blir gammal. Då dumpar jag av honom på ett ålderdomshem så får han kvävas till döds i kol. Å jag själv reser världen runt och svärmar med massa icke rökande karlar!!
Nej det är väl klart att jag inte kommer lämna honom....Jag ser oss framför mig...Han framåt böjd över en rullator och det tjuter i lugorna varje gång han tar ett steg. Syrgastuben ligger i korgen framför honom och jag peppar på och baddar honom i pannan och strycker honom på ryggen. En promenad ut till ålderdomshemmets kök tar i vanligafall 1 minut men vi måste börja 15 minuter innan maten äns kommer fram för att Nicke skall kunna orka äta när maten väl är framme. Jag hjälper honom att inhalera och sätter ditt syrgasen ordentligt under näsan massor med gånger innan jag går hem till våran fd gemensamma lägenhet. Å på vägen hem gråter jag för att han har det så jobbigt. Å så kommer jag vara arg på honom för att han INTE lyssnade på mig när han var 26-27 år.  

Jag känner iaf mig mkt pigg idag. Trotts att jag var uppe med jonathan en timme i natt. Han är snuvig i näsan. Ingen feber...men snuvig så in i bomben. Jag önskar att jag kunde hjälpa honom mer än vad jag gör. Alltså att det fanns nå bättre knep.
Näsfrida, koksalt och nezeril vad mer kan jag göra?
Nu sover han i Alexanders säng.
Balkongdörren står öppen för han ligger nerbäddad i sin mjuklift med fleace dress alá Wille. Å mössa på... Det är kallt för mig som nyss kommit ur duschen och sitter inlindad i en handduk.
Jag känner mig rätt så hotti idag. Med mina nya brillor... Tur jag fick nya brillor så jag kan känna mig lite snygg iaf.  
eller fick och fick...får köpa!! // MARIA MAROSKA

Hur ärliga är folk egentligen med sitt liv?

Är alla människor super ärliga om sitt liv?
Jag menar speciellt just nu andra mammor...
För inte är det väl så att det bara är jag och ett antal fler mammor som har barn som inte är Änglar 100% av deras vakna tid?
Jag har iaf kommit på att en del mammor ljuger om mkt för att framhäva sitt barn till det bästa barnet. Nu skriver jag sitt...för iaf denna mamma har bara ett barn.
Om jag skriver sina barn kanske alla min älskade läsare som har fler barn känner sig på hoppad. Tror inte äns att denna mamma vet att jag existerar i bloggvärlden.

men iaf nr 1 måste man hitta på historier om att ens barn har gjort något bra. För att man hört att ett annat barn har gjort så?
å nr 2 måste man fara med icke saningar på internett för att vara en poppis person?
å nr 3 å att sedan säga en sak till en och sedan en sak till en annan och vips så kom alla på att denna person ljög.

NEJ... alltså att fara med osanning gör alla någon gång. En vit lögn så där...
Men varför ljuga om sina barn...
Mitt barn kan göra det... Å mitt barn gjorde det där...Å mitt barn är underbart bra... osv.

Å det konstigaste av allt är att jag stör mig på denna människa så fruktansvärt fast jag inte äns känner denne... *skrattar*

JA!! Jag vet att jag är sjuk i huuvdet. Men ibland så fastnar vissa saker hos mig och jag kan inte släppa det....

Jag kan inte förstå hur en del vuxna är så egoistiksa som bara tänker på sig själv och inte på sitt barn.
Nu vet jag med att mina barn får snällt hänga med mig i mitt liv. Men jag anser att vi har en trygg miljö runt oss... Å vad hänger dem med egentligen...Ner på stan för att shoppa *skrattar*

Nej... Men nu har jag iaf fått skriva lite...
Jag är iaf dunder ärlig när det gäller mina barn... Mina tre grabbs är INTE 100% änglar. Fast jag skulle önska det...
Mina tre grabbar kommer göra mig gråhårig innan 40. Jag är på god väg...tro mig!! // MARIA MAROSKA

Jag är med och Tävlar hos söderlund!!



http://www.robinsoderlund.se/

Varför inte gå med och tävla du med... // MARIA MAROSKA

Nicke 27



Men jag är iaf fett jävla besviken på honom.
Det vet han oxå...
Så det är inget jag hymlar med. Å vilken gris jag blev nu då...som ska kasta ut honom bland internetts hajar i cyberspace!!
Men ärligt...
NU ska jag vara apärlig...
Om man nu slutar att snusa..varför börjar man då röka!?
Vi är 3 asmatiker hemma.
Okey jag är med en hycklar...jag röker på fyllan. Å jag röker ibland när jag dricker ett glas vin eller en öl. Men ärligt... Nu har det fan gått för långt?
När började han köpa cigg varje dag? eller typ varannan dag...
DÅ SER JAG HELLRE ATT APAN ANDERSSON SNUSAR....
(förlåt älskling ifall du läser men du är en apa som röker)
Jag hatar när han röker... Ja där hycklar jag igen då jag gör det själv då och då....
Men varför?
Varför röka när man kan snusa.
Det är ju ap äckligt att röka...det lucktar fan skit och det kostar ap mkt pengar.
NEJ JAG ÄR ARG ARG OCH ÅTER ARG....
Jag är så arg så jag skulle kunna börjar gråt...
Å säger jag något till honom idag kommer det bara bli fel...
Det får jag ta någon annan dag...när jag själv lugnat ner mig...
Hata...
Nej han får fan börja snusa igen...
Har hellre en karl som har lite halv skabbiga tänder en som kommer luckta illa resten av livet och sedan dö i lugncancer. Eller nått i den stilen...

NEJ..... fy fan va han suger på att sluta nyttja nikotin.
Men jag älskar ju honom iaf... Å kommer alltid att göra... Men rökningen suger så jäkla hårt....
Jag kan lika gärna gå och slicka i asfatet än att kyssa honom...

Shit...å det här kommer från mariamaroska som älskar att ta ett bloss när hon själv nyttjar alkohol. Men jag ska from idag tänka till...
Skit i ciggen fan...
våga vägra cigg... iaf tills Nicke fått in rätt väg på kajutan igen... för det här går ju inte...

Eller joooo för honom funkar det ju bra... Å det är väl kanske huvudsaken!?
JOOO det är huvudsaken. Bara han mår bra så är det väl okey...eller?

Jag går och sover...orka... // MARIA MAROSKA

Japp jag älskar ju henne...

Så sant som det är skrivet!! Hon komenterade nämligen min blogg igår. Å jag fick tom med henne till öppna idag. Alexander tjatade om Towa hela vägen till Gidde för att inta kyrkans öppna och äta lunch.
Vet inte hur mkt barnen lekte egentligen. Alexander och Towa pysslade iaf varsin kylskåpsmagnet.
Det var jätte mkt mammor jag kände där idag. Å det var tom mammor som ringde och frågade vart är du...
Är jag den nya öppna förskole magneten...*skrattar*


Nej men jag gillar iaf våran här på odensvi bäst. Även fast man inte får sin mat lagad där. Det skulle ju vara himmlans bra. Men dem har inte något bra kök.
Men vi snackade ett gäng mammor i går om att vi kanske skulle köra pizza lunch någon dag. Sista fredagen vid lön. För pizzan brevid håller på att bygga om och skall ha vedugnsbakad pizza. Är inte det fetta gott så säg!!??
Jag tog Jojje i bärsjal och Alexander fick sova i vagnen som madde drog. Så gick vi sällis med Madde och Towa hem förbi dem och dem hänge tom med oss till bussen. Najs...

Madde:  Tänkte på detta idag... fan va fräsch hon är...hur orkar hon eller hur gör hon? Hur gör hon för att se så där jävla snygg ut och vara småbarns mamma. Jag är ju värsta chilenska traschet jämfört med henne. Shit...jag är ju värsta ospaklade slöddret, svettig och stressig och ostabil i humöret. Hur i helvete gör hon?? Hon är snygg smal och ser helt jävla pigg ut. Fast hon var lite förkyld. En annan är ju helt jäkla deckad så fort man blir lite snuvig.
När jag klev på bussen lagom varm med en halvt sovande bebis på magen. En snart 2 åring i vagnen och kände mig så där lagom pluffsmätt och matt efter våran promenix. Ser jag hur Madde tar sin sötnos och skuttar med lätta steg över vägen. Hon ser så glad ut... Hon ser så jävla snygg ut... Å så står dem där vid ett träd och ser så pigga ut båda två och vinkar till den här trötta och bleka morsan.
Tur fasiken att Madde hade med min kräm från MK. Så jag kan få lite färg på kinderna.
Ja jag är fett avis... jag har länge funderat på hur jag skall kunna bli en sån där hottie mamma som alltid har tid att duscha och sminka sig och göra sig fin i håret varja dag innan man traskar iväg till sina dagliga aktiviteter.
Hur gör dem?? hur gör du madde? Å när är det min tur att hinna.... Jag tycker bara jag springer runt och jagar min tvååring för att få på honom kläderna. Medans man ska underhålla en trött bebis medeans man själv försöker klä sig.
Idag sprang jag runt här i trosor och linne medans Jonathan grät och Alle trottsade mig om sina stövlar. Jag hinner inte äns sätta på mig lite maskara.
Å vad gör jag för fel??! Jag har tom slutat sitta vid datorn på morgonen. Jag kollar igenom allt kvällstid. Ibland om jag går hem efter dagis. Som aldrig händer nu förtiden!! kan jag kolla och sitta vid datorn när Jonathan sover. Men då är det nästan så jag bara springer runt och städar!! Fan vilket kukeri det har blivit för min del som morsa...
JAG VILL HINNA VARA FRÄSCH OXÅ...
Någon som har nå tips??

Nu skall jag och Alle slå in födeledagspressent till Nicke. Det blir kylskåpsmagneten Alle gjorde på öf idag. Vilken tur att han gjorde en...för annars hade Niklas blivit utan.
Å varför får han inget...för vi har slutat fira...han kanske får ligga till kvällen om han är en snäll 27 åring!! // MARIA MAROSKA


Fick ett nytt kort från kyrkan...

Jag lyssnade ju på mitt förra kort jag fick om morgonen.
Mins ni
Om man går upp tidigt känns det som man får en till dag. Å det har jag ju verkligen ettsat fast i mitt huvud för att inte vara så arg, besviken och ledsen över att inte jag får ta mig en sovmorgon. Så det kortet gav mig lixom styrka på något underligt sätt.
Nya kortet lyder på detta sätt...

Ju mer vi jagar efter lycka, derstå mer flyr den ifrån oss.

Detta ska jag med ta till mig!! Även fast jag ofta känner mig nöjd och lycklig över det jag har. Så kanske man kan göra något bra med dem negativa stunderna med.
För det har vi... här hemma hos oss så jagar vi efter mer lycka. För att vi alla ska må bra. Vi kanske ska lägga tanken lycka åt sidan kanske det bara går utav farten.
Så nytt kort har gett mig en ny fundering.

Påtalan om krykan kanske det strax är dax att gänga sig...
Men jag börjar mer och mer fundera på om jag ska göra det så stort.
Vi går dit gängar oss och går hem. Funkar inte det??
Nicke vill ha stor fest... Nicke vill ha det här stora festliga och jippot runt omkring.
Jag hoppar gärna över det....
Jag skulle kunna tänka mig en sommar fest...
Nu ringer Madde och stör mig.... puss på dig// MARIA MAROSKA


Mina Nycklar är UPPHITTADE!!!!!

Japp som rubriken säger... Dom är upphittade och hur fetta coolt är inte det då!?! 
  
Jag har dagit mitt hår av förtvivlan, vi har pratat om att byta lås. Vi har fått trixa och fixa för att få ha våran dörr stängd och låst. Med handen på hjärtat har den vart öppen ett par gånger. Å jag har stått där utan för dörren med hjärtat i halsgorpen och tänkt...
  Nu när jag öppnar dörren så finns det inte en pinal kvar mer än allt skräp som inbrottstjuven har kastat på golvet.
Men vi har lyckats lura tjuvarna med.... 
 
Ja så hur kom dem till sin rätta då?!!? 
Har egentligen inte en blekaste. 
Min granne ringde... Tjejen i 60 Sandra. 
Hej du våran portis har hittat ett par nycklar och det rycktas här på gården att dem kan vara dina. Du hade vist tappat dina för ett tag sedan.
JA! Säg att det är mina... Snälla hur ser dem ut
Å vist på beskrivningen så är det ju mina. FAN VA FETT!! 
Han är så jävla bra våran portis trädgårdsmästaren... Fett skumm är han men nu är han fett coolast på gården efter mig då så klart!! 
 

Så Sandra gav portis en stor mega kram från mig och sedan gav hon mina nycklar till Helen här nere. Så jag slapp släpa upp mina barn två ggr till tredjevåningen.
Fatta... Saxarna i fönstret gjorde under...
Jag tror på det där... HAHAHAAAaaaa!!
FATTA MINA NYCKLAR ÄR UPPHITTADE!!!

jippikajjejmutherfucker!! // MARIA MAROSKA











Öf hela dagen lång...Ända tills nästa gång...

Började med kyrkans öf. Å dit blev det lite stress. För mina små vaknade 8:30 Trot eller ej...men så är det. Så dagen har blivit lite så där lagom knepig.
Å jag blev så glad när även Mickis och Dennis kom dit. Det gjorde mig glad!!  

Vi fikade och hade sång samling. Snackade gojja och kollade på när barnen roade sig med att leka eller kräkas. 
*fnissar* 

Sedan traskade jag och Alexander (jonathan fast han åkte) till ica för att inhandla lunch. Jag som hade tänkt att gå upp tidigt och göra lunch så vi kunde ta med oss. Men men det kan inte alltid bli som man planerar. 
Sedan gick vi till odensvis öf för att äta lunch och leka med dem andra barnen och prata med dem andra mammorna. 
I vanlig ordning har Alexander super kul. 
I morgon tänkte jag nästan ha honom ledig för att prova om han gillar Giddes öf? Det bästa med deras öf är att man slipper släpa med sig mat utan där finns det mat att inhandla för ynka 35 kronor för vuxen och 5 kronor för barn. 
Jaha... Vi hade även där sångsamling. Å nästa gång ska jag nog flörta med Mickis så hon åker och hämtar sina stora barn och kommer dit även på måndagar
   
Så var det bara att traska hem. För där hemma väntade mormor och morfar. Morfar känner min älskade sambo och vet att han har tummen fast i rövva. Så han kom hit för att borra och skurva upp skostället. Vi kollade även på kort för att vi skulle få förstorat. Jag försökte hitta ett kort jag tog sommaren jag och Nicke träffades. Det är från sommaren i finland. Jag och mamma gick upp super tidigt och knäppte kort på blommor och träd...naturen. Å där tog jag en bild på Blåklockor i ett dike med morgon dagg. Den bilden skulle jag vilja ha förstorat å ha mot min svarta vägg i köket. Det är roligare att få kort på något man själv skapat.
Men jag hittar inte bilden...Jag blir galen!!
Men men jag hittar väl den tids nog.
Mamma och pappa gick nästan nyss.
Vi har pratat lite dop... Fan jag får ångest... Nicke bryr ju sig skit i dopet. Så detta är ju upp till mig. Segast i stan... När det gäller att bestämma mig hur jag vill ha det.
Fast jag vet nästan hur jag vill ha det.... Ha ha ha // MARIA MAROSKA


Suck

eller fuck kanske?
Jag är för kännslomässigt ostabil för att äns blogga...
Iaf om saker och ting som gör mig ledsen, upprörd och orkeslös...

Jag bloggar om min dag istället...

Söndagen den 12 oktober 2008!
Vaknade av att Alexander klätrade över mig. Tänkte shit ap tidigt...men så var icke fallet kl vad 07:10 tidigt men dock inte ap tidigt.
Kvart i åtta kom nästa hulligan in till oss då vaknade även bebis.
Om jag fick någon sov morgon denna helg. NEJ!! Men vem bryr sig...att gå upp tidigt på morgonen är ju som att få en hel extra dag.
Det har jag lärt mig i kyrkan. Eller av kortet jag fick ta i kyrkan iaf.
Drack kaffe... mmm helt sjukt...
Vi gick ut och redan kl 09:10 var vi i lekparken alla fem. OMG vi är fem... vi är fem i våran familj. 
Gick hem och lagade lunch.
Alle sov
Zeb gjorde sista läxan
Jojje kollade på klädhögen i V-rummet. Eller något i den stilen. Han hade iaf himmlans skoj.
12:45 hoppade jag in i duschen.
13:37 traskade jag på möte hemma hos en av klassmammorna på andra sidan vägen. Ingen mamma jag skulle kunna umgås med. Hon var fan gråare än min egen morsa... Eller om jag säger så här... Min morsa är 63 och ung och hon var väl runt 40 och ap gammal. Fy fan om man blir så där... Då tar jag personligt självmord.
VÅGA VÄGRA BLI EN TRIST JÄVLA MÄNNISKA....
Men hon var snäll och trevlig och det är väl huvudsaken?!?
Vi hittade faktist på tre roliga aktiviteter som skall hända under läsåret 2008/2009 det ska bli kul att umgås med dem andra föräldrarna och barnen.
Jag känner mig ju lite utanför då vi bor på Ghettot och Zeb gått på Skilje. Tur vi inte är ensamma om att ha flyttat våra barn till branthovda skolan.
15:15 kom min älskade pappa och hämtade mig.
Vi lekte på deras tomt.
Inte jag och pappa...utan min familj var redan där.
Vi skulle fira tre.
Jonte 27 år för någon dag sedan och Pappa och Nicke fyller på tisdag. Nicke 27 och Pappa 64. Pappa ville inte ha något men barnen hade målat fina teckningar till Pappa. Jonte fick tre skärbrädor av oss precis som han önskade sig. Å Nicke fick bara nödvändiga trista saker. Men han hade ju blivit vanad. Av mamma och pappa och jonte fick han en skohylla, en matta till hallen och två dukar från Estland som vi skall ha under våran nya lampa.
(tycker mamma)
Alltså inget dirket till honom. Men det var tur mamma redan förbrett honom. Jonas fick oxå bara nödvändiga pressenter. Äggklocka, kökshandukar, badhanduk och även han en duk från Estland.
Kul för killarna lixom....
Hahahhaa det var nästan skämmigt. Men dem blev så glada båda två...eller så lossades dem bara.
Idag har jag alltså fickat tre ggr. Å resultatet med det har blivit tre kaffe koppar och med det menas att jag har fett ont i magen och måste strax ta en samarin och gå och bajsa...
FAN...
Tänk dem som dricker kaffe miljoner ggr om dagen. Hur pallar deras mage? Jag önskar jag kunde dricka kaffe alltid hela tiden. Men NEJ...
Å dum som jag är borde jag ju veta efter 15 år som "nästan" kaffe drickare att jag inte pallar mer än max en kopp om dagen.
Vad talang lös jag är!!
I morgon skall jag traska med mina barn till öf i vanlig ordning på måndagar.
Det är ärligt det enda Alle har pratat om denna helg.
Måndag mamma öppna förkolan. (nu i stundens skrivande minns jag inte hur han säger öppna förkolan)
Han gillar det....
Jag skall försöka hitta på något klurigt att göra till Nicke från Alle på Öf i morgon. Måste bara leta rätt på min fantasi... // MARIA MAROSKA

Finns i skön...

NEJJJ säger jag till Zeb...Finns i Sjön... Okey då säger han...så nu ska vi spela... // MARIA MAROSKA

Är inte samhället lite sjukt

när en flicka försvinner och hittas i en trapp 12 timmar senare. Nu kanske många undrar vad jag pratar om eftersom detta inte äns gått ut i media än. (vad jag vet iaf har inte kollat media än)
Hur som så försvann en tjej från en del av västerås i går vid 17. Hon skulle bara gå och handla. 20 ringdes det till polisen 22 bestämde polisen om skallgång/letande efter flickan på området + dem tre områderna runt om kring.
Några timmar innan detta hade butiken flickan skulle gå och handla på regaret på en kille som ville känna på flickors och unga tjejers hår.. (vilka idioter det finns) Butiks personalen (så vitt jag fått höra nu) kontaktade då polisen.
1 + 1 blev två i min hjärna.
Fan vilka sjuka människor... Fy fan för världens alla svarta hål. Fy fan för att det inte finns någon bättre hjälp från vårat land när det gäller psykistsjuka och utstötta... ÅÅåååååå!!
Hur som helst så hittade denna tjej iaf. Å tack gud för att hon hittades... Å hoppas dem NU hjälper henne om denna flicka blivit utsatt för något...
Å jag hoppas för mitt liv att det inte har hänt henne något som hon inte klara av att hantera i livet.
Det gör ont i mitt hjärta...Tänk om något av mina barn skulle försvinna på detta sätt.
Tänk... Jag kan inte äns tänka tanken utan att det gör lite ont i magen. Att man får den här klumpen mellan hjärtat och strupen...
Nej jag har haft min stora hemma på våran gård idag... jag blev harig...
Vi pratar mkt om det som hände igår och i natt och i morse. Jag har iaf försökt att förklara sen vet jag inte om eller hur mkt han förstår.
Jag vet att jag inte kan hålla honom eller dem andra barnen inne för evigt. Men idag känndes det som om jag behövde ha honom nära mig.
Det är sjukt...Det är så sjukt... det är bara för mkt att en liten flicka kan försvinna så där... Å hur kan man göra så där..Om det nu är en vuxen/äldre som tagit med henne någonstan.
Hur tänker man?
NEJ jag kan inte blogga om detta.... Fy!! // MARIA MAROSKA

Öf...

Vi traskade till öf i rätt lagom tid. Det var tre mammor med sina barn där före oss. Alexander sprang in långt före oss.
HEEEEEEEEEEEEEEEEJ hörde jag honom vråla när han kom in till Barbro och Ylva (förskolefröknarna/pedagogerna)
Han älskar verkligen öf...
Han röjde runt där med en annan kille. Lekte mest med bobycars och dockorna.
Vi hade sång samling och sedan kom Mickis med sina tre kottar. Dem lekte och målade och hade roligt. Vi åt lunch och sedan var det lek igen enda till klockan kvart i två.
Då hade Zeb oxå kommit och vart där ca 20 minuter.
Moa och Jonathan hade aldrig haft samling. (dem går hos dagmamma tror det är mer vanligt på dagis)
Jag tror dem uppskattade det i massor. Å jag hoppas vi kan få sällskap där någon fler fredag.
Å jag fick tom en kram av Jonathan när han skulle åka hem. Det gjorde mig super glad... När kramar kommer spontant från barn.

Alexander då... Ja han har skött sig förväntansvärt bra. Å idag har han tom lärt sig att säga Barbro  
Idag har han även sagt till om att gå på pottan när han skulle bajsa. Här på kvällskvisten.
Efter öf då?
Vi stannade kvar ute i kylan och lekte i sandlådan. Jag hade inte alls lust att gå in till vårat bombnedslag här hemma. Så vi stannade kvar ute ända till fem.
Niklas kom hem från jobbet strax innan halv fem. Han tog med Jonathan upp så länge han var lite kall om fingrarna.

Å sedan då...
NEJ MAMMA JAG VILL INTE IN...
ej mamma ill inte in....
Det var mina två pojkar som talade.
Zebsatian fick nå spel ala 8 åring
Alexander fick nå spel ala snart 2 åring
Så det slutade med att Zeb gick upp med protest och Alexnder blev buren upp för tre trappor.
Zebastian fick snällt vara på sitt rum och tänka över sina hyss
Alexander fick snällt vara på sitt rum och tänka över sina hyss
Zebstian kom ut först...sa förlåt och fick hjälpa till med maten.
Alexander fick jag gå in till och prata med.
Sedan sa han förlåt och fick hjälpa till med disken.

Det blev hemma gjort pizza med salami och på den andra fiskpinnar...  Nej jag bara skoja det blev tonfisk på den andra.

Jonathan åt en hal burk majpuré till middag och pytte ersättning. Han gillar att äta...Så idag har han ätit hela tvåg ggr. En hel portion gröt till frukost.  Duktig kille.... // MARIA MAROSKA (koller på tv med sina stora grabbar)

Theresa

här hemma är vi terroriserade av Anna varje morgon. Minste ca 5 ggr. Anna är en Bot. Hon är grym tycker Alexander. Hon är mindre bra tycker vi andra. Iaf efter flera månades spelande varje morgon. Men.. Han har ju nu mera Zeb´s fd lilla sterio å Anna går om och om igen. Å om hon inte går om och om där. Så vill han mer än gärna kolla på Anna på TouTube.
Ifall Max frågar vad Alle gör kan du ju alltid säga att han Terrar sin mamma med Anna // MARIA MAROSKA


Vi skulle ha gått för länge sedan...

Men nu ska vi lyssna på Anna...sedan ska vi gå... Dåligt planering av maria... Shit... men man kan ju inte vara perfekt varje dag... hahahhaa // MARIA MAROSKA

Öf i morgon...

I morgon blir det öf...Hoppas att mIckis kommer med sina monster. (inte jobbiga kids utan söta monster)
Vi har bestämt här att jag och Alle och Jojje går till öf och Zeb kommer efter skolan på en gång. Kanske tom får ditt Nicke efter jobbet...?!?
Jag ska sova så jag orkar med öf... // MARIA MAROSKA


Zebastian

ville att jag skulle hänga med och kolla på första lektionen idag. Å det hann vi ju...Ner med en lite halv ilsk Jojje i vagnen och en glad Alexander. Sedan traskade vi ut i regnet för att vara med på gympa lektionen i skolan. Inte vara med som i att skutta och leka och springa och bolla. Utan endast se på....
Idag hade dem boll lektion på gympan.
Va gulliga dem är barnen när dem ska bolla runt med sina bollar. Mellan benen och till varann och få fick dem övningar. Å dem konsentrerar sig i massor...
Zebastian hatar ju gympan säger han.
Men jag måste ärligt säga att jag tror inte alls han hatar... Han är bara lite lat om han måste svettas. Räcka ut tungan
När klockan var 20 i nio gick vi ut i regnet igen. jag hade ärligt vart med på dem sista 20 och bollat istället.
Men det var bara att trotsa regnet och traska till dagis... // MARIA MAROSKA

gråtit i hjärtat och i ögonen...

För att inte kränka någons liv ska jag fatta mig kort som fasiken. Men det känns ändå som om jag måste blogga om detta.
Ett barn fick åka iväg med soc igår
Ett barn kom till dagis med soc idag
Ett barn har en fucked up familjesituation av något slag.
Detta barn har jag alltid gillat. Detta barn har alltid tagit kontakt med mig.
Jag pratade om detta barn när jag kom hem från dagis igår kväll. Då detta barn alltid har vart nå´speciellt fast jag inte vet varför.
I morse när hon kom med Soc. Brast mitt moders hjärta...
(shit jag har blivit så blödig)
Jag grät JAG MARIA grät när jag gick med vagnen hem. Jag grät när jag ringde till Nicke. Niklas vi måste ta henne. Fan vi har det inte fett med pengar vi har inte fett med plats men vi ger fan alla våra barn fett med kärlek. Snälla Nicke vi måste göra något. Niklas sansade mig i massor... Maria detta är sånt som myndigheterna tar hand om...

IN MY FUCKING AS...tänkte jag...  Mitt "riktiga" första förhållande hade mkt med mynderheter att göra. Å jag vet...Det bryr sig inte om alla barn. DEM gör det inte...eller så gör dem det men alla barn platsar inte in i ramen NORMAL. Å dem barnen blir bort tappade på vägen. Det finn så mkt barn som ramlar i falluckorna och inte ses eller hörs.

Så jag traskade upp till familjecentrum!
Nu vet jag hur saker och ting funkar.
Jag har fått mer klarhet i att just detta barn kommer att få det toppen med sin familj i fokus.
Tack fan för det.
Jag pratade med dennes mamma en morgon och hon mådde verkligen inte bra. Hon var trött och less. Å man ser på henne att hon är slut.
Nu hoppas jag verkligen att någon kan hjälpa dem. För jag kommer aldrig kunna släppa detta lilla barn ur min hjärnbalk.
Jag kan fortfarande bli ap ledsen när jag tänker på detta barn...Tänk att bli hämtad av en okänd människa sova där och helt ensam på en plats man aldrig vart med människor man inte känner. Så utlämnad. Nu kanske det inte är så hemskt för ett barn. Att komma till utbildade jourfamiljer som vet precis hur man ska ta hand om ett barn i en kris. Barnen kanske bara tycker att det är bra att få komma och sova hos någon snäll tant eller farbror. Som kanske har någon söt hund eller ruffsig katt. Glass i frysen och film och gosigt bad.

Men jag blir så jävla ledsen när barn hamnar i kläm för att tex samhället inte kan hjälpa till när det inte går bra för en familj.

Jag tog verkligen åt mig... När man ser glada barn som egentligen kanske har en mamma som inte klara sig ekonomiskt eller en mamma som har det jobbigt psykist och sedan kan ingen hjälpa...
NEJ FY FAN...  // MARIA MAROSKA

Pressent förslag till brollan

  
GE mig tips!! OKey!! // MARIA MAROSKA store syrra till snart 27 åring

Klass förälder och Föräldrar rådet på dagis...

Det är mitt kall detta år. Jag tänkte så här har jag gjort det nu så slipper jag det ju sedan... Tror ni på detta?
Jag och två mammor till är klass föräldrar i Zebastians klass. Bla min mammas jobbarkompis En åklagar mamma.... Eller jag tror närmare bestämt att hon är åklagare.
Å den andra mamman är oxå något lite högre uppsatt har jag iaf fått för mig...
Så dem skall beblanda sig med ett slödder från Berverlyhovda...  
Jag själv ser detta mkt positivt sköter jag mig på mötet på söndag i branthovdas största villa kanske jag tom har foten inne hos societetn. PÅ med finbrallorna och den vita skojrtan. Mk spakel och dyraste paryfmen. Sen är jag en av dem...
NEJ JAG SKOJAR JU SÅ KLART...
Men vi är ju från slumhovda... Tre barn och två vuxna och lite dammråtter trängs på 98kvm 4 rum och kök. Det är inte så att vi tappar bort varann som man gör i villorna på andra sidan stora vägen...  

Men jag ser detta som en utmaning... Jag ser det som jag ska bli en riktig mamma nu. En mamma som engagerar mig i mina barn. En mamma som vill vara med och en mamma som vill göra sin röst hörd. 
Men sedan är ju frågan om jag kommer att klara det. 
Jag har lite svårt att beblanda mig med folk som inte passar mig. Eller med platser där jag inte passar in. Där folk är för mer... säger man så... 
Jag kan inte med riktigt det här sättet som vissa har.
Jag är fetta plånboken jag köper allt och tom dig. 
Nu vet jag att dessa andra mammor inte är så...Jag bara skojade om Mk spaklet och den vita skjortan. 

Men jag har gett mig fan på att jag ska prova vara en klass mamma. För att inte driva runt i den grå massan. Antingen passar det mig eller så gör det inte... 

Därimot något som passar mig är föräldrar rådet på dagis. Där anmälde jag mig frivilligt. Jag vill vara med att påverka!! Jag har Alexander där...
Jag kommer snart ha Jonathan där. (å det är inte snart men tiden går fasiken för fort) 
Å jag kommer om jag får som jag vill ha ett fjärde barn där med. Eller jag får ju som jag vill då Nicke vill samma men det är inget som säger att naturen säger samma sak. 
Barn är en gåva! 
Det ska bli välldigt interssant att se om vi får någon respons från dem andra föräldrarna. Å det ska bli riktigt kul att sammarbeta som föräldrar med förskolan. 
Att vi får möjlighet. Å att det är förskolan som vill att vi föräldrar ska vara delaktiga och ha ett föräldrar råd. Bara det är ett pluss. För det jag har förstått som ändå haft barn i förskola i 8 år nu så är det faktist inte så många Förskolor som har föräldrar råd. 
Men det blir nog mer och mer vanligt... 
Det blev iaf jag och två mammor till som anmälde sig frivilligt. Bra gjort av oss...Mkt bra gjort... Sedan hoppas jag att det kommer en eller två pappor till.  Det är alltid nyttigt med den andra könets sida att se på saker. Men frågan är ju om det kommer någon pappa och vill vara frivillig med kakklande kärringar.
Men jag tror och hoppas att på iaf en pappa.
För väl flörta med någon pappa när jag hämtar och lämnar Alexander.
Nicke skulle passa men för våran familj skulle det betyda ännu mer barnvakt. Vi har redan barnvakt för karate träningar/ styrelsemöten emd våran fackförening/styrelsemöte för våran bostadsförening. (iof bara en gång per år)/träningar när det krockar/skol samtal och nöjen. Så det kan vara rätt bra att vi inte hänger upp oss för mkt båda två.

Jag skulle ju vilja att man som föräldrar till våra barn skulle kunna träffas efter dagis tid någon gång. Med våra barn och göra något..Men vi får väl se hur mkt vi kan träffas och hur dem andra föräldrarna vill att vi skall göra?
Det ska bli kul... Det är en utmaning... En lagom anpassad utmaning för mig // MARIA MAROSKA

Vem kan man lita på...

För vem i hela världen kan man lita på...?
När far och mor är döda
och våra släktningar har ta'tt gift
och alla våra vänner har valt sej själva
och våra lärare och fröknar
har gått och dränkt sej med varann'
och nu när sömntabletterna har slutat hjälpa
och när vår präst från konfirmationen
står och pekar i det blå
och ingen fattar om han visar vägen
eller känner vilket håll, vinden blåser på
då kommer Halta Lotta hem till mej
med rösten fylld av gråt
och snyftar, vem i hela världen kan man lita på

Och när John och Yoko Lennon
har gått på psykoanalys
och Robert Zimmermann har flytt till landet med miljonerna
och Marilyn Monroe tappa' taget
och Greta Garbo har blivit ful
och man försöker muta oss med bilder av visionerna
och när prinsar och presidenter
ljuger medvetet i kapp
och när dom som skulle säga sanningen
har börjat ta tillbaka det, dom just har sagt
då kommer Lille Gerhard hem till mej
och häver sej på tå
och viskar, vem i hela världen kan man lita på

Krevaderna har tystnat
och krigen har tagit slut
Ensam sitter kaparen vid kanonerna
Över gyttjefyllda gravar
ligger luften tung av krut
Han fingrar litet tankspritt på patronerna
Och när han tittar sej i spegeln
har den rämnat mitt itu
Och mellan halvorna av hans ansikte
kilar råttorna in och ut
Då kommer Mor Maria krypande
och hennes ögon är så blå
när hos skriker, vem i hela världen kan man lita på
Vem i hela världen kan man lita på

Denna låt av Holla Bandoola Band har jag verkligen fått på hjärnbalken... Hela dagen. Sedan jag vaknade i morse...
Jag har även lyssnat på den med båda Holla B och Magnus U
Å det var nästan så jag satt och nynnade när jag gick till dagis och skola idag...

Å hur är det igentligen...
Vem kan man lita på...???
Vem litar du på? Å vem litar du inte på? // MARIA MAROSKA


Sleeping

Skall faktist passa på att kasta mig i bingen för att vila lite. Ska för en gång skull varva ner och inte göra något när Alexander är på dagis.
Ska bli najs så in i bomben... Se you tonight!! // MARIA MAROSKA

Mitt liv som hund...

Skulle inte alls vara en dans..då jag är allergisk mot päls djur... Räcka ut tungan Men det var inte alls det jag skulle skriva om. Utan om gårdagen.
Dem skulle blästra (heter det så??) våra trappuppgångar här. Förra gånger detta skedde satt jag på natten på akuten med Zeb. Det blir fett mkt damm och det verkligen drar in i lägenheterna.
Så i går morse när jag spatserar till dagis så går jag och pratar med gänget bläster om att jag jätte gärna vill att dem städar på en gång. Å berättade så klart varför...
Efter min dag på öf och en promenix för att hämta Zeb beslöt vi oss för att stanna en stund i lekparken vid Zeb´s skola för att dem skulle få jobba färdigt i våran trapp och hinna städa.
TROR NI DET VAR STÄDAT NÄR JAG KOM HEM??

NEPP det var det inte...Så jag blev verkligen AP arg... FAN!!
Men i morse fick våran vise ordförande sig en riktig jävla känga.
När det gäller mina barns hälsa så kan maria maroska bli nådigt arg.
Det är under all kretik att dem äns blästrar.  För innan jag gav mig på v. ordförande så snackade jag med våran "gårdis" portvakt kanske man kallar det. Men Zeb har alltid kallat honom gårdis...
Å jag frågade lite varför dem gjorde detta. Det är tydligen för att hålla kaklet fint snyggt och rent. TYP...men det finns nämligen ett enklare sätt. Å det är att måla på skiten. Å då behöver man inte göra det så ofta.
ÄR DET FAN INTE BÄTTRE OCH BILLIGAR ATT MÅLA SKITEN...
GE mig en jävla roller så kan jag med nöje måla våran trapp.
Å det var de jag sa till V. ordförande med. Idag ska jag snällt vänta på när ordförande kommer hem. Han ska med få veta vad jag tycker. Går jag direkt hem efter Zeb´s skola möts vi på gården.
Hahhaaa
Tänk jag håller reda på när mina grannar kommer hem oxå...
Jag tänker även ta upp detta på nästa styrelsemöte här. Det finns bättre pengar att lägga pengarna på än att blästra våra jävla trappor varannat år. eller om det var förra året tom.
Så i natt fick...
Jojje Ventolin
Alle extra medicin
Zeb extra medicin
+ att jag fick städa som en galning här hemma i hallen för att det drar ju in slipdamm in i lägenheterna. Å det ska jag med ta upp förrästen att det är för dåligt isolerat.
Nu är maria arg... GRRRRR!! // MARIA MAROSKA

Öf

I tisdags var jag och jojje ända bort till gideonsberg för att prova öf i deras kyrka där. Vi var med bjudna av Mickis och Dennis. Å jag kan säga att jag gillade det skarpt. Jag skall försöka ta mig dit på tisdagar framöver. Å lunch fick man med köpa det var toppen gott toppen bulligt och toppen överhuvudtaget. Jag träffade rätt många jag faktist kände igen. Det var med roligt.
Kanske ska åka runt och gäst spela lite mer på olika öf.
Nästa gång så ska jag faktist prova gå dit... Det är inte alls så långt om man ändå är på g. Lämnar ju Alle på Skilje och sedan är det ju bara ett par bakar upp och ner så är jag ju där.
Jag skulle vilja ha med Alexander dit någon dag med för att se vad han tycker. För han älskar verkligen att vara här på öf.
Jajaaa jag hade en härligt dag igår med gott sällskap av mickis... TACK!! // MARIA MAROSKA

SOS Barn eller vad hette tv programet som har paus...

Shit... vilken tjej! Jag är chockad. Jag var en jävla jobbig jävla tonåring...Jag var en obstinat barnunge när jag var tonåring och min mamma och pappa hade det jobbigt med mig i perioder. Men jag var ett lamm om man jämför med tjejen i detta program. SHIT!!
Oj oj undrar vad Annelie (barnspecialisten) har för knep... Fy fan om någon av mina grabbs blir ens i närheten av det där...
OMG!!
// MARIA MAROSKA

Godmorgon!!

Gäspar och Gäspar.... Igår var något slags rekord. 23:04 gick jag och la mig igår kväll... Men då gäspar jag oxå nu på morgonen! Men jag överlever nog dagen med... ÖF på hmmmm vart fasiken ska jag?! ÖF på någon kyrka iaf...Med lunch!! Bäst jag börjar packa... // MARIA MAROSKA

Karate

Kiaaaaa!!
Min son har nu efter mkt om och men startat för fullt i den stora gruppen. Jag har ju bloggat för om att jag är fett rädd för att han ska åka på massa stryk.
Men han tycker att det är roligt...kanske inte att åka på stryk men att gå upp i kumite´ med killar som har blåa och bruna bällten gör han gärna.
Frågade honom idag när vi handlade på ica maxi hur han tyckte det var.
Mamma det är fetta cool att fajtas med dem äldre...Vet du hur mkt jag lär mig.
En hoppandes energi knippe hängde med mig och handla.
Innan hade han fått stryk, dem hade haft grymmast uppvärmningen det var nästan så jag som satt brevid blev svettig. Dem körde kata idag, men Zeb och en annan kille övade på något annat framför spegeln.
Han karate tränaren är grym.. Jag skulle vilja vara så där grym som honom. Han säger bara nå på Japanska och det är tyst i hela dojjdjon (hmmmm) dojdjon dojdjo...äääähh skit samma. Det är iaf tyst...
Dem lyssnar och när alla killar och tjejer står och övar och han räknar på Japanska och alla barnen skriker
KIAAAAAAAAAAAAAA!!
Då ryser jag i hela kroppen. Allt mitt hår står upp!! Det bara ekar mellan väggarna!!
KIAAAAAAAAAAAAAA!!

Jag är stolt över min son som hatar att röra på sig. Som avskyr gympan, som hellre åker bil och moppe än att gå. Nu är så duktig att han skall träna 2 ggr i veckan nu med dem stora.
Å att karate tränaren vill ha med honom och köra två ggr i veckan gör Zeb glad oxå.
Jag såg på Zeb idag hur stolt han blev när tränaren sa till Zeb.
-Nu grabben är det dax för dig att komma 2 ggr i veckan och träna med dem stora grabbarna
Han blev så glad!!
Hoppas att han iaf kommer att ge denna karaten en chans nu... Å jag har gjort klart för Zeb man behöver inte tävla och man behöver inte gradera sig i kata om man inte vill. Det räcker med träningar tills han är mogen för det själv... Det är upp till honom att välja själv vad han vill....

Shit jag får väl snart spö av honom!! // MARIA MAROSKA

Öf!!

Ni som inte har några barn vet väl inte vad ÖF är... Öppna förskolan...Det är hit man går med sina barn för att fördriva tiden som mamma. Å så får man prata med andra härliga mammor medans barnen leker skiten ur sig...
Eller iaf nått i den stilen!
Jag älskar öf...Eller mitt mellersta barn...han jag fått för alla mina synder. ÄLSKAR ÖF!!
Han är super glad när vi ska gå till öf på måndagar och fredagar. Det är hans lediga dagar från dagis. Å då måste han underhållas. Han har för mkt spring och aktivitet i kroppen för att vara hemma på hemma plan. Å jag har ÄRLIGT inte orken att aktivera honom hemma.
Det är för mkt NEJ hemma. Ackta det och vi måste sitta där för annars har vi sönder där...Typ i den stilen.
På Öf får man springa och leka och ha kul hela dagen.
Vi började med kyrkans lugna öf. Med lek på golvet och sångstund med mysiga sånger. Jojje sov idag under sångstunden så jag kunde verkligen engagera mig i Alexander idag.
Vi åt lunch och fikade och sedan lekte Alexander vidare medans jag snackade skit med Mickis.
(tack för att du hängde med)
Efter två timmars lek så begav vi oss ut på en super härligt promenix i solen. Till sjukhuset för att hämta Jojjes mediciner. Vi fick tom tre flarror idag. En glad mamma!! Räcka ut tungan
Medans jag var på sjukhuset för att inhandla medicin så sov två små troll i syskonvagnen. Jag gick rätt sakta tillbax för att inta komunalla öf. Där är det lite mer mammor och lite högre ljudnivå...
Har du aldrig vart på öf med massa barn och mammor...Packa med treo eller något liknande!!
Alexander sprang in för att måla...På med regnjackan.... som han kallar den...
-lenggackan bak och vänd säger han!!
Man stoppar ju inte armarna och knäpper bak för att inte få måla färg på kläderna.
Jojje sov så jag kunde måla med Alle.
Sedan var det dax att vakna för Jojje då kom min granne med sin dotter.
Jag har verkligen undrat hur det gick för dem. Hon har oxå legt på 69:an med sin lilla Hanna. Å Hanna är sjuk med något som dem inte riktigt vet vad det är.
Vilken kamp dem har framför sig... Dem har tagit massor med prover och allt. Men hon är svag i lederna men dem hittar inte rätt.... Vi pratade massor idag medans barnen lekte.
När vi satt och åt mellis på öf pratade vi massor om stressen och oron när man var inlagd på lasarettet. På något vis var det äntligen någon jag kunde dela min 69:an upplevelse med på riktigt.
Just det här att man känner sig inlåst på en avdelning och att man känner sig som en dålig mamma till sina andra barn. Å man kan inte vara med alla sina barn sammtidigt. Att man sörjer sitt sjuka barn sammtidigt som man sörjer sina friska barn.
Är det någon som hänger med?
Vi pratade även dagis och resurser som man tydligen måste slåss för. Är det verkligen så... Om vårat barn skulle behöva mer resurser på dagis måste vi slåss för det då. Måste man spetsa ut sina jävulshorn och kämpa... *fuck*
Nu tror jag inte...eller jag hoppas inte att vi någonsin kommer att behöva det. Men fan va jag ska slåss då!! FAN va dem ska få då...
Aldrig att jag kommer vara en mamma som bara sägar JA TACK OCH AMEN!!
Men Alexander var en ängel idag...det enda som jag tyckte var lite onödigt idag var att han hällde ut en hel back med lego...
Men annars har han lyssnat och allt har funkat... Skönt!!
Vi både sjöng och dansade på eftermiddagens öf.
Ja det är som någon slags cirkus alla mammor gör sig till nå töntiga varelser som skall få sina barn att hänga med och veva runt och göra rörelser så allt ska bli rätt....
Vissa mammor kollar mer på andras barn en sitt eget
Vissa mammor kollar mer på andra mammor än sitt barn
Vissa mammor kollar mer på klockan än att hänga med i sången
Vissa mammor kollar när sitt barn sjunger på en stol på sidan om
Vissa mammor kollar in någon pappa som sjunger med sitt barn.... hmmm våga släppa dit nicke *skrattar*
Vissa mammor kollar in sig själva i spegeln på öf så att allt sitter som det ska. Hår, spackel och kläder
Vissa mammor kollar in hur andra mammor är...Å EN SÅDAN VAR JAG IDAG... just för att jag kände mig så iaktagen av en annan mamma. Då var jag tvungen att spana in vad dem andra mammorna gjorde...
Jag är en mamma som kollar på mitt barn och som är med mitt barn i sången och dansen. Jag är en mamma som skiter fullständigt i hur spaklet, håret och kläderna sitter. Jag skiter fan i andras barn om inte jag har med mig någon vän som har sitt barn med. Å vad klockan är bekommer mig inte alls. Jag har all tid i världen för att sjunga. Å sitta på en stol på sidan om och ha ett barn hängandes i armen som ropar mamma kom...NEJ TACK... då kan man lika väl vara hemma. Sjung med ditt barn vem fan bryr sig om att hålla tonen. Inte äns dem som söker till Idol håller toner. Kollar inte papporna det gör jag...speciellt dem med fetta plånboken. NEJ jag spanar inte in några pappor. Jag tycker att pappor som kommer till öf med sina barn är grymma pappor. Tänk att som pappa gå till jungeln med hormon uppblåsta mammor. Livs farligt ju!!  NEJ upp till kamp för pappor på öf!! Det är coolt!! // MARIA MAROSKA

Ensam mamma söker...

Jag kollar ju på detta program av en annledning och det är för att min barndomsvän är med och dejtar en av tjejerna.
Men ärligt alltså...
Jag börjar mer och mer hålla med min sambo om att programet är bra sjukt...
Vadå hitta en ny pappa till sina barn.... Hahahhaaaa
Alltså nu kanske dem inte går ut så hårt med just den frasen i detta program.
Men är det inte ganska sjukt att bjuda in någon att bo ihop med en för att sedan väljas ut att bli en ny familjemedlem. Å då väljs man ut bland 4-6 andra som oxå vill ha samma sak som man själv vill. MAMMAN!!
Alltså...
Här är det 3 mammor. Med ett gäng barn var. Å nu har dessa utvalda män fått flytta hem till dem och dem får bo där. Träffa barnen och se hur dem funkar ihop med barnen.
Barnen lär känna en bunt killar och en av dem ska sedan "bli ihop med deras mamma" Å målet vad jag nu fattat de som är att denna "rätte" skall sedan bli den nya mansgestalten i deras liv.
Måste man verkligen hitta på ett program för att folk skall hitta varann
Å ena avsnittet vinklar dem det som om dem gillar en och nästa en annan.
Jag är skeptisk till detta sätt att bilda familj eller träffa någon.
Men jag är helt med på att alla sätt är bra utom dem dåliga.
Men är det verkligen bra för kidsen att låta sig blir tävlad om.
För jag kan ju säga att jag tror alla dessa killar visar sin bästa sida för att vinna mammans hjärta. Å går man inte via mamman så kan man ju alltid flörta in sig hos barnen.
För alla vet väl att man gillar dem som gör det bra för ens barn.
Jag mins ju själv bara när jag och Nicke träffades. Jag själv kollade ju massor på hur han funkade och gjorde med mitt barn. Skulle han skitit i mitt barn tex så skulle han inte vart ett dugg intressant för mig. Skulle han bara sett mig och inte mitt barn hade det aldrig vart han och jag nu.
Men det är ändå rätt kul att se...hur kommer det gå för min vän. Kommer han vinna mammans hjärta eller kommer han få åka hem?
Det är frågan?
Dem ser ju ut att ha himmlans skoj iaf. 
Men jag är rätt skeptisk iaf till dessa program. Å det är nog som min sambo säger...Det är rätt sjukt!!
Jag undrar jag egentligen vad barnen i denna situation tycker om detta. Eller är det så att dem tycker det är lika roligt som mamman att få all denna uppmärksamhet?
Nej...tacka veta City Akuten...tack gud att det äntligen börjar i morgon igen!! // MARIA MAROSKA

Söndagen...

segaste dagen ever...Å då menar jag verkligen segaste dagen ever...Jag har bara velat att denna dag skall ta slut så jag får gå och sova...
Snart så...Snart får jag sova!!
Hur har dagen vart då... fem i elva kom Nicke in.. Å shit tänkte jag...snart åker han till storsdaden för NHL spel i globen. Shit...
Men så var icke fallet dem skulle få skjuts och dem skulle inte åka förrän vid 16 snåret. TACK TACK TACK!!
Vi åt lunch... Jag hade önskat mig pizza men det var stängt. Så Nicke gjorde qournfärs och pasta. Gott men min kropp skrek efter fett..
Alexander oggade på i vanlig ordning med sitt NEJANDE...
Han somnade efter lunch och jag däckade... (Kolla Mickis) 
Vaknade upp och kollade på en film på trean tror jag minsann att det var. En helt okey film att kolla på när man har druckit för mkt alkohol kvällen innan.
Jonathan satt i mitt knä och lekte med en skallra medans jag kollade.
Nicke duschade och drog till stockholm. 16:30
Zeb kom 17
17:30 sprang han ner till pizzan för att hämta en kebabpizza som vi skulle dela på. Tack gode gud för 8 åringar ibland...
Sedan har jag kollat på tv barnen har lekt och vi har haft en lugn kväll.
19:00 sov Jojje
19:30 sov Alle
20:30 sov Zeb // MARIA MAROSKA

wäckkkkk

godmorgon...Eller förmiddag eller vad det nu är!!
Sitter här med tupperat hår, svart under ögonen, orange nagelack och har fetaste skallebanken. Men det var det värt. Jag gick in igår kväll för att bli full som fan... Å jag lyckades rätt bra. Men mitt skallebank förstörde lite under kvällen måste jag säga.

Jag måste även tala om att jag är blå lite här och där... Smurf jäkel!!
Jag måste ärligt säga att vi hade fet kul... Även om jag kommer få höra ett bra tag att jag var fullast. Eller fulast... Räcka ut tungan Men det bjuder jag ärligt på!!

Å vad gjorde maria maroska igår då??

Tania 30
Maskerad
För kaka
Jacke brollan
Strike
Välkomnst drink
Mat
Sprit
Karaoke
Vänner
Cigg
Skratt
Therra Marcus för att han inte får ligga
Lena Mammie
Dumpa av madde
Såg Markus röka Räcka ut tungan 
Mat
Hem
Äta
Kladda bort det värsta spaklet *FRIHET*
Decka
Vakna
Böt säng
Sov
Vakna
Sov
Mådde illa
Tog en treo
Sov
Vakna till en oggig sambo som tyckte jag var besvärligast i stan!!
Det är vad jag har gjort...
Jag gillar fasiken att gå på maskerad.
Alla detaljer skippar jag det blir bra jobbigt att skriva om.
Jag kan ju iaf tillägga att jag höll på att somna i fönstret på strike när Jessa och Donna skulle hänga med en smurf till hotellet där vid 22:30 Räcka ut tungan 
Men jag bjuder på det med....
Men jag repade mig!! Jag ställde mig upp och beslöt mig för att avsluta kvällen med en Milles och inte decka i något fönster på strike....
Oj vad jag 30 tittar mig omkring...  Opps så man gör!
    
     // MARIA MAROSKA

Nej NEJ NEJ NEJ NEJ

Alltså när har man rätt som föräldrar att ge bort sitt barn till väl behövande?? Är det okey att känna att man vill sälja sitt barn på tradera?! Alexander min älskling har jag fått för mina synder...Han kommer göra mig gråhårig innan han är vuxen nog att klara sig själv. Han får mig att vilja döda ibland. Dock inte döda honom...Men kännslan när man blir så arg så det bara kokar i huvudet på en. Har ni kännt er så arga någon gång? Så det bara kokar i huvudet. Man känner hur man först blir lite lätt irreterad och så går man över till stadiet NEJ SA MAMMA... Å sedan till stadiet att försöka mötas på mitten för att inte behöva bli så där arg så det bara kokar över... Det smyger sakta sakta på en...ilskan kommer krypande...
Man börjar med ett nej och nejjet blir till NEJ och sedan är det kört... 
Alexander säger nu mera NEJ åt allt så att han säger nej är inte konstigt. Att han sätter sig på tvären är inte heller konstigt och att han är en egoist är inte heller konstigt. HAN ÄR ETT BARN... 
Men det började innan vi gick ut...
Han skulle inte klä sig... Å den här klädsituationen gör mig svettig varje dag. Idag fick Nicke ta den... Igår slutade det med att när jag skulle klä honom fick han tag i mitt halsband och det gick sönder... Shit...mitt älskade halsband som jag fick av Nicke då vi var nykära... 
Så idag fick Nicke ta den. Han är bättre på att hålla honom än jag. Det spelar arne att vi lirkar med att få på kläder han lägger sig på golvet i hallen och skriker redan när vi säger nu ska vi gå ut. Å säger vi inget utan att ser att man börjar plocka fram så är det iaf kört. Har man tur går överdragsbrallorna bra...men sedan är det kört. 
Ja han började hemma inne
Sedan skulle han inte hålla i vagnen när vi kom ut. 
Här i våran familj håller man i vagnen när man går ute för att inte bli överkörd av någon hulligan på trimmad moppe. 
Härjar rätt fritt av sånna ute just nu. En period av nå slag...
Men det slutade iaf med att han grät och gick och höll i vagnen. När vi kom till Danne och Zeb hade han blivit lovad att släppa vagnen. 
Fler vuxna och han kunde gå med Zeb. 
Väl inne på konsum skulle Alexander ha godis. Okey Fine tänkte jag...sköter han sig kan han få en påse med 5 godisar i. Zeb skulle ju köpa godis. Men det började med att Alexander drog som en avlöning med kundkorgen. 
som nu mer går att dra eftersig... 
konflikt för att få honom att stanna och att få honom att släppa kundkorgen och ge den tillbax till mig. Med lite gråt från honom var den tillbax till rätt kvinna. MIG! 
Å så kom vi till godiset. 
Där jag/vi sagt...när vi gick in. 
Alexander du får inte springa och trillskas på konsum för då blir det inget godis.
Å han hade ju både sprungit skrikit och kastat sig på golvet på konsum. Så det blev ju inget godis. 
 
Då tror jag att han verkligen tyckte ap illa om mig och Niklas. Han låg på golve på konsum och skrek!!
GODIS VILL HA GODIS...LELLE VILL HA GODIS...NÄLLA MAMMA PAPPA GODIS... 

Å vid detta tillfälle passar alla andra kunder på konsum på att titta extra noga och le så där som bara människor som tycker att man ska ge dem det där jävla godiset så det blir tyst på ungen. Eller andra mammor som tittar på en och tänker stakars dig...å går stolt vidare med sin barn som inte ligger på golvet och skriker och gråter.
Det slutade med att Niklas som stod i kön stod kvar där... Jonathan lämnade jag i Dannes förvar och Alexander tog jag under armen och bar ut gråtandes i hysteri..
ALLE VILL HA GODIS....LELLE GODIS.... 
Ja... så var det...!!
Pinsamt...NEJ det tycker jag verkligen inte, jag vet att det är en fas i våra barns ego värld. 
Kom till gungorna utanför Danne. 
Alle skulle gunga och när vi skulle gå hem så skulle inte Alle gå hem. Ni vet den där Alexander som inte skulle gå ut två timmar tidigare. 
Så det slutade med att jag gick och höll Alexander i jackan för att han skulle gå. Å så helt plötsligt så kastar han sig och gråter... 
När inte jag orkade så tog Nicke över... när vi var inte alls långt bort från våran gård. Då vända humöret helt plötsligt och han var glad och gick själv. 
Konstiga barn... 
Svårt att hänga med i svängarna ibland! 
Men han gav vl med sig och insåg efter massor med timmar att det är mamma och pappa som bestämmer. 
Men han glömde det snabbt när vi kom in...
NEJ NEJ NEJ är det enda han kan säga....
Vart ska jag hitta kraft att ta mig igenom denna period av NEJ? 
Jag minns inte att Zebastian var så här trills. Vist kunde han med... han var mkt duktig på att sätta sig på tvären även han. Men Alexander har jag som sagt fått för alla mina synder!! 
Men när Alexander är så där har jag bara lust att skrika åt honom.
GE DIG FÖR FAN... FATTAR DU INTE ATT DET ÄR MAMMA SOM BESTÄMMER...DU KOMMER ALDRIG FÅ BESTÄMMA SÅ LÄNGE DU BOR UNDER MITT TAK.... DET ÄR MAMMA MAMMA MAMMA SOM ALLTID KOMMER ATT SÄTTA DINA REGLER TILLS DU ÄR STOR NOG ATT TA EGET ANSVAR ÖVER DINA HANDLINGAR....  
  



Jag har lust att vråla...GE dig annars får jag krupp i hjärnan.
Å så fort jag tänker så får jag dåligt samvetet att jag äns tänkt så om mitt barn. Mitt söta lilla barn som jag älskar över allt annat här på jorden.
Den söta lilla Alexander som bjuder på sin mat om man ätit upp innan honom. Min söta som kommer och pussas på morgonen eller som kramar en och vill sitta i mitt knä.
Nej... Det är aldrig någon som sagt till mig att det är lätt att vara förälder tvärt om. Har tex min mamma sagt att Maria skaffa inte för många barn, inte fler än du klarar av.
Är det så att jag inte klarar fler för att jag känner så här? Eller hur är det egentligen? Klarar jag av fler barn som jag måste bära ut skrikandes från konsum. Kommer jag klara fler tre och sex års trottser. Tänk när zeb är 13 och Alle och Jojje är 6 och 5 år. Kul jag kommer ha då...
Hahahhaaaa
Men det är dumt att inte se saker och ting positivt.
Detta kommer jag klara...
Jag älskar barn...Jag älskar mina egna framförallt... Jag älskar andras barn med. Jag gillar barn. Jag skulle lätt kunna ha 13 st som man får lämna tillbax. Å fyra egna... hahaha!!
Nej nu ska jag inte svindla iväg för mkt med mina tankar.
Jag ville bara dela med mig av min snart 2 åriga son som bara kan säga NEJ NEJ NEJ och ge mamma huvudvärk // MARIA MAROSKA



Hamburgare och Pommes... hemlagat skit

det rockar ju bäst!! Idag gäller att grunda ordentligt! I kväll är det party ikväll är det maskerad.... Ikväll har jag gett mig fasiken på att ha kul. För det är väl som "tant" Jessica säger. Det blir bara roligt om man gör det roligt.... Alltså det blir som man gör det...

   

Ikväll ska jag och mina älskade vänner tre klä oss för maskerad. Det ska bli kul...Hoppas att det blir bra! Hoppas att vi kommer få det kul...Å hoppas att det kommer roliga människor. Å jag hoppas att det kommer bli nå pris för bästa utklädnad.
Vi kom ju tvåa förra Halloween. När vi var familjen Liemannen...
Jag gillar att gå på maskerad... Det är roligt...
Men nu lär det moffas mat så man står sig till mat hos madde... // MARIA MAROSKA

Dora... Hata Dora... Men ack va bra hon är...

Frukosten är uppskjuten för att jag sitter här och Alle sitter och tittar på Dora!!

Detta är Dora! I flera års tid har hon terrat mig på morgonen. Det började med att Zebastian upptäckte henne en morgon för några år sedan.
Dora pratar med barnen och barnen ska svara.
Dora frågar ser du den röda klippan.
Å då ropar barnet hemma i tv soffan JAAA där!!
Dora talar om för barnen att strecka sig och göra saker.
Å då gör barnen det hemma i tv soffan.
Hon pratar både svenska och engelska.
Hon frågar barnen massor och barnen svarar.
När Zeb var liten så hade vi ju bara honom. Så när han vaknade på morgonen kastade vi oss i soffan här alla tre. Han kollade barntv och vi somnade nästan alltid om brevid honom. Men vaknade alltid av att han skrek åt dora...
Svajper kommel Svajper kommel.
Då ska man alltså varna den här Dora för den röda räven.
Å när Zeb var liten började dora tidigt.
När han var tre fick han tv på rummet. Då vaknade jag aldrig av att han knäppte på tven. För ljudet var tyst...tyst. Men jag hörde honom ropande.
One Two Threeeeeee
one Two Threeeeeee
Eller
Så skrek han
Neeej Svajper inte stjäla
Neeej Svajper inte stjäla
Jag hatade Dora....Jag hade lust att kasta ut tven.
Men det är ju endast för att jag vill ha lungt och skönt och tyst på morgonen.
Nu är Alexander två
Å han älskar Dora. Han sitter här hemma på morgonen och frågar.
Kommel Dora?
Å hon kommer ju...
Å Alexander pratar med tven precis som Zebastian gjorde. Å Alexander hoppar och donar och pratar tom engelska.  
Satt han och sa här i morse... 
Han åkte rutschkana med Dora..
Whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ropade han. 
JA det är väl bara att acceptera mina barn är helt sjukt frälsta i Dora. Kanske inte bara minna barn. 
Programet i sig är ju klockrent... Men jag skulle uppskatta om Dora sändes senare på morgonen... HAHAHAA // MARIA MAROSKA 

Godmorgon...

Att ha ett finger som är blått och svullet gör skrivandet lite svårare så här på morgonkvisten... Man anväder ju lillfingret varje gång man skall ha en storbokstav... Aj Aj Aj... Jag vaknade i natt och fick gå upp och kolla så fingret verkligen inte var helt fucked up faktist...
Men det hängde med det var kvar...Å det känndes. Jag fick ta en värktablett för så satans ond gjorde det i natt.
Jag tänkte när jag gick och la mig. Här har man fött barn utan bedövningar och sedan ojjar man sig över ett lillfinger.
Det är ju helt klart helt olika smärtor...
Men det här ska nog gå vägen det med...Om någon dag är det nog toppen bra! Å mitt lillfinger och jag kommer ha glömt att jag haft ont.
Kvart över sex vaknade Jojje i dag...men då hade han dock vaknat 02:30 för att få en flarra ersättning. Vet inte varför just i natt. Men han hade nog äte lite dåligt igår på dagen... Sov mer...
Så här är jag nu... och vi har inte äns ätit frulle... Vilken mamma jag är!! // MARIA MAROSKA

Dax att göra något åt mitt sova före kl 22:00 beteende

Alltså det är helt sjukt...När klockan är runt 21:00 då gäspar jag och vill inget annat än att sova. Vad ska jag göra??
Jag behöver ärligt hjälp med något tips...Hur ska jag orka hålla mig vaken.
Mitt dygn ser typ ut så här..
06:15- 07:00 Upp med två morgonpigga barn Zeb väcks
7:30 frukost
8:00 påklädning och tandborstning och blöjbyte. Spakel på mig själv och lite deo under armarna
8:30 ut till parken eller dagis eller innelek eller öppna förskolan
11:15 lunch
12:00 kidsen sover...jag sitter vid dumburken eller kollar tv eller är med vänner.
13:30 barnen nr 2 vaknar
14:00 mellis och barn nr 3 brukar vakna
14:30 ute eller innelek eller barnen roar sig själva och jag sitter här eller städar
16:30 middag lagas
17:00 vi äter middag
18:00 Bollibompa
18:30 tvagning av barn
19:00 välling för dem små tv tittande för stor
19:30 tven stängs av för nr 1
-----} Vuxen tid framför datorn eller i soffan å här gäspas det fö fulla muggar. Det är här jag skulle vilja vara pigg. Jag skulle vilja kunna sitta här en timme eller två. Å sedan ge min älskling tid, att prata om väder och vind. NEJ STOPP!! Inte om väder och vind. Men få vara vuxen...Som när vi en gång träffades och kunde sitta under en filt och prata om värdsliga ting i flera timmar. Nu ligger vi inte äns... När vi ser kudden deckar vi båda två. Eller det är klart att vi ligger. Men det är 3 sekunders göra det för att göra det ligg. Men shit...va trist jag har blivit...
04:00 Jonathan vaknar och skall ammas. Somnar om tack gode gud!!
Sen börjar mitt glada liv igen!!
Men är det verkligen så att jag måste vara hemma och sova när barnen sover för att få mer tid att ligga Räcka ut tungan Nej så skulle jag inte skriva...Är det så att jag måste sova när barnen sover bara för att få mer tid med min sambo. Mer vuxen tid...Att få prata om hur vi skall göra till vintern, vem som ska vara föräldrar ledig och vem som skall tvätta nästa gång. Eller prata om vårt super kaosartade förhållande med massa missförstånd, påhopp och dåliga kommentarer som bara gör det värre.
Förr hade vi sån bra tid att prata med varann. Eller är det så att det fortfarande måste lägga sig lite när man får en bebis. Är det så att en ny familje medlem för skeppet att ruskas om lite?

Jag har kommit till den här punkten i våra tjaffs att jag inte svarar. Jag bara lyssnar och låter Nicke ogga på... Jag orkar inte äns ogga imot. Just nu är det välldigt bra hos oss eller mellan oss. Det är lite ogg från Nicke...Men det är hanterbart. Jag själv har slutat att skälla eller lägga mig i eller kommentera. Jag låter saker och ting passerar för att få husefrid. Det räcker att en oggar...Två behöver inte ogga...

Å vist är det så att han helt klart många gånger har rätt att ogga upp sig. För jag är inte perfekt...långt ifrån perfekt. Jag är rätt så operfekt måste jag nog erkänna.
Jag tycker många gånger att hans ogg har all rätt... Han har helt rätt att säga till och ifrån. Men just nu känns det som om jag inte klara så mkt som i vanliga fall. Jag är i en kännslomässig svaka där jag bara helst av allt bara vill gråta... Så fort jag ser att det är dax så vill jag gråta... Å sådan är jag inte i vanliga fall. I vanliga fall säger jag ifrån... Då blir det tjaffs. Då står jag på mig och vi kommer ingenstanns utan det slutar med att vi bara slutar att diskutera.
Det är verkligen därför jag saknar dessa kvällar jag orkade vara vaken...
Det är mer än 2 år sedan jag orkade vara vaken... Nej så illa är det inte... Men det är nog nästan två år sedan vi satt under en filt och verkligen pratade. Om oss om livet och om världen.
Det är nog kanske dax att vårda våran kärlek... det har jag ju skrivit förr att vi ska vårda kärleken...
Det är viktigt...
Å jag tror att vi gör det...men vi borde göra det oftare... Eller jag vet att vi gör det...
Vi pratar mkt...kanske mer än vissa andra förhållanden. Men inte tillräckligt för att det ska bli bra..För vi har vart bättre på det.
Men som vi brukar säga...När barnen är stora och klarar sig själva kan vi prata ihjäl varann.. Räcka ut tungan

Men hur ska jag göra då...jag kan ju inte vänta tills jag är 50 år och barnen är mellan 20-28 för att jag skall kunna vara uppe med min sambo och vara pigg.
Kanske nå vitaminer? Miniraler? Oxidanter? Nej...men allvarligt... Någon läsare som har ett bra..Håll dig vaken tips!!?
Det är isåfall mkt mkt välkommet!!
Ska strax gå och duscha...och sova... *skrattar* // MARIA MAROSKA


Idol 2008

börjar och min plan var att missa första avsnitten men här sitter jag och kollar...Jag orkar inte ta mig ut till strike för att fira och bowla. Jag är helt fuckt up i mitt huvud. Jag är helt slut... sjukhus tar knäcken på en.
Igår träffade jag en kompis till min sambo... Hennes pojkar går med hos Åsa på sjukgymnastik. Tänk va livet kan ge visa föräldrar mer att bita i än andra föräldrar. Nu menar jag ju inte att det är mer synd om mig som har tre barn som behöver mediciner för att fixa ett aktivt liv. Utan jag menar... Varför får vissa och inte andra... Den mamman jag träffade igår en en tjej som jag helt klart skulle kunna tänka mig med sjukabarn.
Låter helt jävla sjukt... Men så är det. Precis som några av våra vänner sagt till oss. Ni är gjorda för att få sjuka barn. Eller barn som har speciella behov.
Är det så att det bara är vissa som får det...Dem som passar till det??
Låter rätt skrattretande måste jag säga...

Att jag måste vara den...

Iof vad är astma igentligen...Det är väl inte så sjukt mer än att man måste besöka barnakuten lite då och då.

Å vad är igentligen en hjärskada/syrebrist gemfört med barn som verkligen är sjuka på riktigt... Med sjukdommar som inte går att bota. Som tex canser eller genetiska sjukdommar som tex lilla tille hade.
Nej jag ska inte klaga...å jag ska inte fundera på detta...jag skall njuta av låtarna från idol istället!! // MARIA MAROSKA


Jag bröt fingret...Å medicinen var slut...

i trappen idag. Jag hade brottom upp för jag tänkte att jag skulle hinna med en del här på kvällen. Jag lämnar kids till Nicke för att åka till Apoteket för att inhandla J´s medicin och hans krampmedicin. Tar så klart moppen... Men glömmer Fenobarbital receptet uppe och skall springa upp och snubblar på min egen byxa... Å ramlar med lillfingret först...
Å jag lovar det knakade sate i fingret och fingret stod rakt ut... Typ den delen längst upp dallarade rätt så löst...och vände åt ett annat håll. Jag knäckte tillbax fingret...Gjorde två förlossnings andningar sedan så drog jag det till rätta...
Så här i efterhand vet jag att det bara hoppade urled. Å övredelen av mitt finger fått en rejäl stukning.
Jag hade lust att bara sätta mig i trappen och gråta... För det gjorde så satans ont. Å det värker än... Men jag hade brottom. Apoteket skulle strax stänga och J´s medicamenten va viktiga.
Kommer till Apoteket och får den första medicinen. Men Fenobarbitalen som jag beställt sedan fyra dagar sedan. FANNS INTE:..
Slut hos tillverkaren!!
HUR I HELVETE KAN EN MEDICIN FÖR KRAMPER VARA SLUT... *fuck*
Det är tur att jag är så jävla bra att jag alltid är ute igod tid när det gäller mina barns mediciner. Å beställer dem medicinerna som måste beställas igod tid.
Men allvarligt...
På riktigt...
Den är slut i hela länet i hela västerås...
Men hon på apoteket ringde något nr till central lassarettet nå nöd nr av något slag. Min medicin kommer att finnas på Central lassarettets apotek på måndag. Men endast en flarra. En flarra räcket en vecka. Det betyder att leverantören som gör denna blandning måste göra den så den kommer till vårat apotek näst nästa måndag då... Å den flarran jag har räcker iof tills på torsdag. Men tänk om jag hade förlitat mig på att det hade funnits, att jag var tvungen att ha den då när jag var där strax innan apoteket stängde.
Så här sitter jag med ett finger som är blått och svullet.
Fattig som en kyrkråtta och med två sovande barn.
Det är så najs... att iaf J fått lite hjälp och att Alle sover. Shit va han har terrat mig denna dag. Men så är det väl när han märker att uppmärksamheten hela dagen vart på Jojje. Men i morgon ska jag ge all min tid till Alle...innan jag svirar om till miss orange.... //MARIA MAROSKA

Allvarligt...


Det här fyllot jag har till 2 åring här hemma är inne i en Nej period. NEJ NEJ NEJ NEJ...
Jag sitter här i godanrooo färdig för att gå på återbesök... Tänkte...bara jackor på sedan drar vi... Glöm det!!
Alle skulle bara borsta tänderna..
-Nälla mamma otta tänderna...Nälla!!
Klart man är snäll... Klart man ska uppmuntra tandsborstning...
Jag slår mig ner här i godan ro för att fixa bloggkoll.
Då hör jag
-Nälla mamma alle städar... Nälla!!
Tänke ja men han städar väl handfatet som han brukar göra. Så jag reser mig inte upp. Jag la lixom en tvättlapp på handfatskanten för att han gillar att göra fint eftersig.
-Oj mamma pint
Ja..Oj vad det kommer skina där inne tänker jag
-Oj oj mamma
Sedan knäpp tyst!!
OJ OJ OJ OJ OJ OJ
SHIT!!!
Mitt barn på två år har fått tag på bamse tvålen som låg på skötbordet. Å med den så gör han rent hela badrumsgolvet + sina kläder och allt som han kommit åt.
-Oj mamma pint...Å så bara skrattar han!!
Han får lite skäll om att man måste fråga mamma innan man hämtar tvålen. Sen får jag det super fint i badrummet medans Alle badar. Så nu sitter han i badet och leker med bollar. Strax dax att ta upp och klä.
Ser senariet klä på sin 2 åring framför sig...
NEJ NEJ NEJ...
Alle inte...
Nej mamma
Å så får jag kramphålla honom och spänna fast honom mellan benen för att få på honom kläderna.
Å då är jag super svettig och han har skrikit nej så att Jonathan har vaknat och han gråter för att han vill sova...
Men man kan ju alltid hoppas att det kommer gå bra.
Jag har börjat sjunga mig till bra kläpå lösningar...

Vad funkar bäst teamwork... vad funkar bäst teamwork!!
Nej Alle ur badet... // MARIA MAROSKA

Bloggkoll.se

Tänk att tom jag lärt mig av dem yngre...Då börjar det väl iaf gå utför... Då är man väl iaf lite gammal!! Men nu har jag iaf min favvosar inlagt på min sida där.. Eller snart iaf.. // MARIA MAROSKA

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/212275/mariamaroskas?claim=u394b1y6u62">Följ min blogg med bloggkoll</a>


Hahhaaaa

Snart så är han förtjänt av en länk från min trista Mamma med tre hulliganer blogg och ett kaos artat förhållande och sjuka barn.
Snart så... Idag bloggade han om KK-förhållanden. Något som av mig hyllas fett massor så länge inte någon bli kär. Å Som är super när man är singel och inte vill binda sig. Jag har haft KK förhållanden. Det funkar fetta najs.
Jag har tom vart en sån där jävla apa som haft ett KK- förhållande med en kille som redan hade tjej *SKÄMS* Men det funkade fett bra faktist.
Å då var jag ung och dum och hade inget vett att ha skuldkännslor. Det var super bra förhållande vi hade. Jag smet ut  på natten...
(berätta inte det för någon)
Blev mött... Är fett mörkrädd... Vi hade sex...han cyklade med mig hem...och sedan kröp jag in till mig igen... Shit vilket svin!!
Värsta grisen jag var...
Hans lillebror brukar jag träffa lite då och då...Mest när man går på krogen eller det är festivaler eller något jippo istan. Å han drar alltid upp det.
Fan tänk när brollan hämta upp dig på nätterna för att pippa. Det tyckte han va skit kul...
Jag tycker ju nu att han kan knipa igen... hahhaha!!
Å på det hade han en tjej... ingen nära kompis till mig men vist umgicks vi. På helgerna när det var dax att festa... På vårat lilla vis... Tänk hur man har vart.
Om mina grabbar blir som jag kommer jag vara gråhårig så fort dem närmar sig tolv tretton...
Ja!! När man är ung och kåt ska man verkligen verkligen prova på det mesta tycker jag. Inte binda upp sig i något förhållande. Som jag gjorde senare... Vist det är ap gulligt när man träffas på högstadiet och tror att man kommer älska varann för evigt. Å en del kanske tom gör det...
Men jag måste nog ärligt säga... Den som pippat mest innan man får barn och ett stadigt förhållande vinner... 


Eller inte... Man kanske inte mår bättre av det...
Whiiii så man vart... // MARIA MAROSKA


Partydax på lördag...

Å ungarna skulle bara våga vara sjuka... Räcka ut tungan 
Men vi ska på Maskerad 30 års party!! Fetta cool ju... Räcka ut tungan 
Ärligt jag måste sluta med mitt Fetta fett och fettit... snart börjar min 8 åriga son med att ta till detta ord. *GRRRR*
Men iaf...
Jag gillar Maskerad...Jag gillar det fetta mkt... *skrattar* Nej men jag gillar det tycker det är roligt...
Vi skall ha för kaka hos Madde... Miss Green dit kommer Jessa Miss Blue och Therra Miss Pink och så jag själv då...Miss Orange.
Vi kör på filmtema... Vill inte avslöja för mkt... Men vi har iaf gjor om karaktärerna till kvinns... Ska bli fett roligt!!
Å yes jag lovar jag ska ladda kameran knappa in rätt datum. (för en gång skull) och ta bild och lägga ut här i min blogg. På oss... !!!
Å med oss har vi ju våran Mary K konsult som är fetta proffset på att sminka... Vi kommer bli sååå bra!! Å det som är skönt är att vi är lagom utklädda för vi kommer ju hålla till i en av stadens Vip rum till att börja med...Å sedan ska vi ju beblanda oss med resten av stadens fulla och äckliga människor... Räcka ut tungan NEJ inte äckliga men fulla... Så det är det bra om man inte gör så mkt av saken... TYCKER DÅ JAG!! Men det är ju min åsikt om mig själv..Å vad jag klarar av att hantera. Å så ska jag ju inte skämmas när jag ska hem sedan.... HAHHAAAA!!
Tänk om jag skulle gå kläd som Elefent eller nå...Å så blir man kalas packad och ska ta en bulle hem... *skrattar så jag dör*
NEJ!!
Jag håller mig till MIss Orange!! // MARIA MAROSKA 

gissa filmtemat!?!?

Saltapinnar...

Nu har jag mofflat Saltapinnar så jag håller på att spy...   Fan va dum jag är... Har tryckt ett helt jävla paket med saltapinnar...250g salta pinnar så det svider i hela munnen...  Vilken idiotisch man är... Nu kommer jag dricka fett mkt vatten å så kommer jag vara fett kissnödig vid halv tre när jag sover som bäst.... SMART MAROSKA SMART// MARIA MAROSKA





Idag fick jag ett slag rakt i ansiktet... PANG!!

bla bla bla bla.... Å så var Alexander lämnad på dagis och jag gick endast och väntade på att vårdcentralen skulle ringa min mobil. Jonathan har fett med feber igen. Alltså jag har tröttnat rett fett på hans feber toppar var och varannan dag. Men jag ringde iaf Barnlabb och det gick bra att vi kom iaf. Det var ett stick i fingret och kom vi vid 10 skulle dem flesta barnen iaf ha lämnat labb. Dem flesta kommer tidigt, då man inte får ta sin morgonmedicin.
Så jag traskade sakta mot lasarettet och då ringde våran vårdcentral. Kan ni vara hos oss 11:15. Det kunde jag väl egentligen inte av mig själv...men det är tur att jag har min pappa. Å att Madde kunde låna ut sin bilbarnstol... TACK JAG ÄLSKAR VERKLIGEN DIG MADDE!! (dig med pappa)
Men iaf jag sprang in på barnlabb... Å min sötnos Jonathan ler så glatt till henne som stack honom. Han sket blanka fan i att han blev stucken i fingret och att dem tog massa blod från honom. Vi var själva där....det var som hon sa inga barn där efter 10.
Pappa kom och vi åkte till vårdcentralen.
Vi fick komma in på engång... BARNAKUTEN... misstänkt lunginflamation.... Så det var bara att ringa till pappa igen... Vänd!!
Å så åkte vi tillbax till C-lass.
Väl på Barnakuten kommer ett gäng läkare...  
 

Det var blivande läkare som följde med... Lärde sig...Så dem lyssnade och kollade...BRA tycker jag!!
Men doktorn som pressenterade Jonathan pressenterade honom på ett jävla idiotsätt...
Iaf enligt hans mamma....
Det slog mig rakt i ansiktet... Jag blev ledsen...Jag blev ap ledsen...Jag blev så ledsen så jag skulle kunna börjar gråta nu...  (men det ska jag inte göra)
Han pressenterade honom så här...
Det här är Jonathan och han har en CP skada... 
Vadå han har en CP skada... Har han en CP skada...Det är aldrig någon som sagt... Har han det?? Jag frågade inte äns...jag blev bara så ledsen i mitt moders hjärta. Alla läkare har hela tiden pratat om en förändring i hjärnan.
Om en syrebrist som dem inte vet vilket resultat den ger...
Å det enda jag tänkte på då...var min Littel J som dregglande rullstolsbunden pojke.. FY FAN!! Jag kunde inte äns konsentrera mig på vad dem sa där...
Dem stack honom igen och han log på i vanlig ordning... Det var bara som liten bebbo han gallskrek. Nu är han så nöjd när någon bara pratar med honom.  Jag var ledsen hela tiden där idag.... Tänk om han blir så då... Tänk om??
Kan det bli så??
Fan Fan Fan...men det är väl så här vi kommer ha det med Jojje... Resultatet av hans syrebrist kommer att hålla oss på streckbänken tills han blir stor...
Jag hatar det...JAG HATAR att jag inte kan ha resultatet i min hand...
Fan Fan Fan... // MARIA MAROSKA



Littel J

har idag vart hos Åsa på sjukgymnastiken. Shit hon är fetta söt... Han blir så glad när han ser henne och låter gör han med.
(iof så blir han glad när han ser dem flesta)
Men han gillar henne!
Idag låg vi alla tre på golvet. Vi övade magläge och ryggläge. Han försöker med all sin kraft att vända på sig. Men benen traslar till det för honom. Så Åsa hjälpte honom lite och då blev han super glad.
Vi övar på bra säger Åsa och att det märks.
Men han är stel i höger hand... och glömmer lätt höger armen så man måste påminna honom om att han har den. Å när man gör det så hänger den med lika bra. Fast han vill inte gärna öppna höger hand lika bra som vänster. Så vi fick som läxa till nästa gång. Att sjukgympa med fingrarna oxå. Så att vi skall träna på med dem med. Då tummen gärna vill hålla sig kvar inne i handen.
Benen har inte vi lagt någon större vikt på. Men det har aldrig vart något problem heller...Iof så när han krampade som mest krampade ju även högerbenet eller hela höger sidan...
Men jag ser inte att han är efter i högerben. (efter...vilket ordval)
Men jag ser inte att höger ben skulle vara nå annorlundare än vänsterbenet. Mer övning på att vara vig..
*skrattar*
Ska den där bullen kunna suga på sina fötter snart lär vi nog banta honom.
Han är min lilla pussbulle.. (vad nu en pussbulle är egentligen)
Men det känns himmlans bra att vara hos Åsa... det känns bra! Det känns helt klart toppen!! Hon är toppen och Littel J är super när han är hos henne.
Ja så nu ska det övas... För 5 november ska vi ses igen. Vi bestämde att engång i månaden är perfekt. Då hinner det hända lite med jojje.
Han hinner bli en månad och det händer grejer...
Förövrigt har Littel J börjat äta smakisar...Gröten är inte längre några smakisar utan det slukar han en hel portion till kvällen eller förmiddagen. Beroende på vad vi har för planer för dagen. Hemmgjord potatis va skit...fy va äckligt han tyckte det var... hahhaa
*WHiiiii*
Men gröten diggar han starkt!!
Det är roligt och Alexander skrattade friskt här i går när Alexander drog handen i munnen och sedan kliade sig i huvudet...
Jonathan gröt i huvudet...Å så asgarvade han!!
 
Det såg rätt roligt ut... För varje gång Alexander skrattade så drog Jonathan handen i huvudet... Så det blev en hel renovering av Jonathan när vi var klara.
Å förden delen skall även all mat ges från höger sida så han måste hålla koll på skeden från den sidan.
Ja hon har bra tips den där Åsa.
Å igår så pillade jag ur lite post (var det igår) Vi har även fått tid till Littel J hos neverologen den 17 oktober. Å 14 dagar innan måste vi till barnlabb för att få ett blodprov. För att kolla medicinkonsentrationen i blodet. Så jag lär ta mig en runda tillbax till sjukhuset i morgon... MEN shit...jag var ju där idag... Att jag inte tänkte på det då!!
Å så kommer det säkert regna i morgon med... *suck*
hmmmm
Hur ska detta gå då... har jag ens tid i morgon... Det lär jag ta oss tid för... vet inte äns om jag vet vart barnlabb ligger... Förvånad
Dem andra gångerna har dem stuckit honom på avd 69.
Nej Littel J och jag får ta oss en promenix i morgon med... // MARIA MAROSKA

Jobbet...

vad fasiken ska jag göra med mitt jobb. Jag är så fett sugen på att säga upp mig...att skita i att jobba. Nej alltså inte skita i att jobba, det är ju fett oansvarigt gentemot min familj. Men att säga upp mig och jobba som timmanställd. Tror kanske att det skulle funka. Men mest av allt...Så skulle jag vilja slippa vården för ett tag framöver. Jag skulle vilja jobba med nåogt annat. Som Madde kanske systembolaget...Eller shit vad som kassan på Ica eller ja något helt annat. Men det får inte vara vända papper på ett kontor. Utan det måste vara någonstand där jag träffar människor.
Jag får fetta ont i magen när jag tänker på att jag måste tillbax till min arbetsplats.
Jag älskar mina arbetskamrater. Dem är hetl underbara alla 7 på sitt sätt. Å jag har inge problem med mitt schema. Jag har ju världens bästa schema.... 20 arbetstillfällen på en månad och på det endast vartredje helg. Det kan ju inte bli bättre... Fetta bra!! Alltid långledig!! Lördag Söndag Måndag eller Fredag lördag söndag... det är skönt... Å så korta kvällar. Det är skönt...
Men frågan är... Vad ska jag jobba med och hur ska jag göra vad ska jag göra med mitt jobb? Å hur ska jag få alla jäkla föräldrar dagar att strecka sig så långt att jag inte behöver gå tillbax dit på ett tag. Alltså...Gå dit på mitt schema...
Jag har funderat lite på att gå tillbax till mitt jobb och jobba bara min helger.
Jag är fett kluven när det gäller mitt jobb överhuvudtaget.
Jag vill inte men ändå vill jag...
Å så börjar jag tänka på våra brukare... OMG säger jag bara!! Tjat tjat tjat... Shit va elkat men så är det. Alla dagar är lika. Det finns aldrig något som inte är olikt...
Frulle duscha fritid städa lunch toa vila kaffe fritid middag toa sängdax och sedan tv. Å så var det inge mer...Å så är det med dem alla... + att dem har lite olika mediciner som skall ges. Men jag tycker ibland att min kompitens som uksa/vårdare går till spillo.
Jag får inte ut något av att vara där. Det blir ingen kamp eller jag glömmer min kompitens som uska. Vi sticker inte vi gör nada... ger sond. Men det kan typ alla ge... Det är ap enkelt.
Men vad ska jag söka då... vad vill jag bli. Vill jag jobba som vårdare eller som uska...med vilken typ av människor. Stora små??
självgående, Ickesjälvgående...
MEN APAGAPA.... jag blir galen!! Nej jag ska kolla lite på hittajobb.se  // MARIA MAROSKA

RSS 2.0