Är sjukt trött...men gör en snabb uppdatering av dagen...

Å natten...Natten var sjukt jävla jobbig. Jonathan var på det underbar sjukhumöret...Ni vet när allt är skit. Jag vet ju hur man känner sig själv när man är så där sjuk...
Inget duger...man fryser, svettas, vill gråta, vill inte gråta..hostar...snorar...hostar...kan inte sova...det blir för varmt och det blir för kallt.
Tillslut gav jag upp och hämtade upp honom så han fick trängas mellan oss. Då grät han iaf inte... Å han vevade inte runt lika mkt heller.
Med två sup...en ipren och en panodil gjorde det iaf lite susen.
Nicke fick lite halv panik av hans hostande...inte att han fick panik för han tyckte att det var läskigt utan snarare för att det inte går att hjälpa honom.
Han sa flera gånger...jag önskar jag kunde hosta upp det där ordentligt åt honom.

7 ringde jag hälso och sjukvården... 10:00 fick vi tid. Då hade jag tröttnat... Barnakuten var inte äns tanken. Hon frågade vad jag ville. Så här i efterhand vet jag ju att jag skulle valt barnakuten...Men det kändes inte som nå allternativ för mig eller oss idag.

Nicke var borta och är borta heladagen...Å kvällen. Kommer hem slut som sate efter en hel dags am-fotbolls träning och match...Eller tränings match. Å jag tänkte faktist rätt mkt på honom... *suck*
Jag tyckte att vårdcentralen skulle väl gå eftersom jag skulle vara själv med barnen.

Doktorn från vårdcentralen var nog hämtad från.... rymden eller nå liknande.
Ja han är förkyld..
Ja han bubblar lite
Ja det låter ju så där
Ja jag tycker att en barnläkare borde lyssna på honom.
Ja.. vi avaktar och så får du höra av dig till eran doktor i morgon. För som sagt han har ju det jobbigt...

Om jag reagerade...OOOO JA!!

Ja jag är helt medveten om att han är förkyld, jag skulle kalla det mer än förkyld. Å att det bubblar är jag väl medveten om. Det är ju bra att det låter så där iaf istället för åt helvete...
Å om en barnläkare skall lyssna på honom då vill jag att du fixar det. För våran neurolog doktor som är ordinarie för Jonathan är i uppsala och läser trista eeg kurvor. Å jag kan vist avvakta och vänta tills i morgon men jag tycker att det är förjävligt att jag var tvungen att släpa ut alla mina barn för att du skulle tala om att han var förkyld för det har jag helt klart räknat ut själv...

(då skämdes både min mamma och Zebastian...å gick ut...  )

Menar du på fullaste allvar att du bara ska lyssna på honom...du får kolla öron, hals och sänkan.
Envis men glad...bestämd är jag...när jag vill. Å speciellt när det gäller mina barn.

Så hög sänka... kontakt med våran vårdcentral i morgon och en tid hos barnläkaren tisdag kl 15:00.

jag vet att barn är sjuka mkt... jag vet att vissa barn är sjuka mer än andra...men det skiter jag ärligt i. För barn ska inte behöva ha det jobbigt med andningen och inte med hosta.
Lite feber hit eller dit överlever alla..
Å det som inte dödar härdar...
Så vi fick hostmedicin... men jag sket i att hämta ut det då vi redan har en flarra hemma. Å för det andra går inte hostmedicin på barnens högkostnadskort. Inte för det har någon betydelse men det kändes onödigt att hämta ut den när vi redan har en hel flarra hemma.

Jag kan ärligt säga...att barn med lite snuva och lite feber är inget jag oroar mig för. Alexander har ju vart sjuk i flera dagar nu. Men han har ett bra allmäntillstånd. Det var väl dem två tre första dagarna med feber som han var lite trött...men sedan har det vart lugnt. Feber och en liter per dag av snor... men han är på g. Leker stojar och har det bra. Det har inte Jonathan...han tycker mest allt är jävligt jobbigt. Han är nog lika less som vi att han är sjuk.

Mamma skjussade hem dem två stora till morfar och så åkte hon och jag och jojje till Ica maxi. Han fick hänga med för morfar (pappa) hade sådan värk. Dem andra behöver han ju inte bära...Å Zebastian hade lovat att göra lunch.

Jonathan sov hela tiden... Tänk va skönt att bara glida runt i en bilbarnstol och sova... Å vakna upp lagom till lunchen.
Zebastian hade gjort Fläskfile och tärnad potatis och sås. Såsen hade pappa hjälpt till med. Men allt det andra hade han fixat så bra själv. Pappa hade suttit på pallen i köket och tala om hur man skulle göra. Det var över förväntan gott...
Men det är som vanligt...Zebastian är jävligt duktig när det gäller att hjälpa till när någon har ont...Å när han ser det...Han är dock mindre duktig på att lyda sin mamma utan att få hysteriska utbrott...Idag fick han utbrott för han var tvungen att ha mössa på sig...Å var tvungen att kasta både skorna och mössan 3 ggr innan han fattade bättre.
Men jag går ju den här proffisa utbildningen..så jag uppmuntrade inte negativt beetende utan körde på med den andra två...
Å så fick han tv och spelförbud när han härjat färdig istället... Å då svider det som fan... mer än vad det gör när man hotar undertiden.
Ett bra tips för er som har gorillor till ungar...som jag själv...  

Vi var faktist hos mamma och pappa ända till 17:30 då tyckte pappa vi skulle åka hem så han fick något gjort...  
Va sa mamma vad ska du göra...??? Basta sa han då.... men det behöver han med sin värm...värme hjälper.

Jag själv hjälpte mamma med att ta fram lite kläder till deras resa till Riga om några dagar. Vi valde ut dem nya skjut dörrarna till deras ny renoverade sovrum. Kan ju gissa varför pappa har värk...envis som synden är han med...precis som sin ohängda dotter.
Vi provade med lite nya gardiner in till deras super läckra sovrum. Barnen hjälpte till med att skrubba deras säng och smörja in den med nå... ja inte vet jag...så trät ska blänka och se nytt ut iaf.  
Barnen fick middag där...men jag var inte sugen...är fortfarande lite rädd för att äta för mkt fett eller icke passande för magen.
Nu ska jag iaf göra lite soppa till mig själv...sedan ska jag gå och sova... Jag är trött...ap trött!! // MARIA MAROSKA

Kommentarer
Postat av: Sara

Jo man lider med de små.. Vi hat ju oxå en lilleman med mkt sjukdomstillfällen :(

Hoppas ni får sova i natt då. Krams

2009-01-25 @ 22:06:04
URL: http://charliot.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag ska förklara nergebolls fenomenet nån dag :-D

Det sägs bara här när jag inte tänker mig för..



sen skulle jag ju aldrig kalla en människa för neger...neger+boll är ett barkverk :-D



Äsch där fick du ju förklaringen ändå ;-)



Dom gav henne hostmedicin, penicillin, airomir etc.etc.

Hon fick feber och va helt slapp när hon va sex veckor så då låg vi inne över natten men dom gjorde ingenting för att få bort infektionen som hon uppenbarligen hade. Sen är jag helt övertygad om att infektionen la sig men att den låg och pyrde, sen till hösten när nästa förkylning kom blev den värre. sen fortsatte det så. Vi va inne här i alingsås och även på barnakuten i borås flera gånger men blev hemskickade, hon hade magsjuka i över en vecka och åkte in igen...men blev hemskickade för hon va inte uttorkad.

Sen när hon började hosta tills hon inte kunde andas och spydde tre-fyra gånger per natt så åkte jag bara raka vägen till barnmottagningen här i stan och skrek att jag skulle ha en läkare...då fick jag en relativt ung läkare och han sa bara att dom skulle testa ett test som dom inte hade gjort. så tog han ett prov i halsen på henne och efter tio minuter kom han tillbaka och sa att hon va koloniserad av bakterier.Fyra-fem olika tror jag det va.

hon fick penicillin (nåt annat än första gången) och hon blev som ny.

Hon har ju alltid haft ett underbart humör och alltid vart glad, men nu kunde hon ju sova, äta och springa runt utan att få hostattacker och spy.



kram kram

2009-01-25 @ 22:50:01
URL: http://rullgardinsflikkan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0