Jag har kommit på en sak...

Jag har funderat över detta i flera dagar nu...
Jag hatar typ julen... den suger fetta pungen tycker jag.


Det ska tamefan hattas runt gud och alla andra typ. Jag hatar det verkligen... Jag har kommit på det... Av egoistiska skäl skulle jag helst av allt vara hemma hos min mamma och pappa.
Kanske för att jag känner mig mest bekväm hemma hos mina föräldrar.
Där finns en tomte... (se bilden)
Där finns en gran med massa paket...
Där finns framför allt min mamma och pappa....
Det känns förjävligt att säga så men jag vill verkligen ALLTID vara hos mina föräldrar.
Deras jul firas på det sättet jag tycker en jul ska firas...Med massa MAT och gran, kalle och klappar. I all enkelhet men ändå med allt...Å kvällen slutar med Gammelmormors tomtegröt med sirap.
Finnkärringarna tar även plommonsoppa på... (skit äckligt ska ni veta)
Där finns framför allt en tomte... Han har kommit varje år... TOMTEN alltså... Den riktiga...  Han snackar finska och kommer och ger oss klappar. För vi har ju alltid vart så snälla.

jag kanske eller jag är välldigt egoistisk.
Men jag har dem senaste åren känt att det är så jävla jobbigt att anpassa sig efter alla jävlar...
Helt av allt skulle jag nog vilja att mina föräldra och Nickes föräldrar och våra syskon firade tillsammans. Varken Robban eller Jonas har ju tjej eller barn. Med knytis eller vad fan som helts...

nr:1  Ett problem som alltid har funnits hemma hos oss. Zebastians farmor MÅSTE få träffa alla sina barnbarn på julafton. Å en jul utan Zebastian skulle inte vara en riktig jul Så i 7 års tid har vi delat på julafton.
Halva julafton har han vart hos oss. Från morgon till 14-15 och kvällen och till dagen efter hos hans pappa. Å året efter det så är han hos sin pappa på förmiddagen och hos oss på kvällen. Å Zebastians farmor har stenkoll på vilket år som vi gjort hur. Så här går inte att ändra NÅGOT!!

nr2 Är att Niklas mormor sitter i rullstol (inget ont om det) men Niklas mamma tycker bara det är besvärligt att ta henne hit. DÅ är det inte trapporna som är ett problem utan att hon tror att Niklas mormor skulle uppskatta fin dukning och silverbestik... HALLÅ!! Jag har servis med gulkant och silverbestik och fin perslin. Men jag tror ärligt att hon vill vara hemma hos sig på julafton. Å skyller på stakars Ulla.

nr3 är att min mamma inte vill blanda ihop för mkt folk. Vet egentligen inte varför? Men jag tror hon tycker det är besvärligt...

nr4 är att Nicke inte står ut en hel julafton med min mamma. Jag älskar min mamma...Nicke med. (tror jag iaf) Men hon har lite svårt att förstå det här med att barnen ska regler och att ett nej är ett nej. Å gnäller välldigt mkt i största allmänhet. Vet inte om Nicke har så stort problem med min pappa. Men han drar sig gärna undan mina föräldrar...Något som gör mig ledsen...Men något som inte äns tagit upp med honom än. Eller det kanske jag har... Men inte på det sättet kanske som han skulle önska att jag gjorde. Men jag anser ju att man kan bita ihop. Jag har ju svårt med mkt eller med vissa som tillhör Nickes klan. Men jag biter ihop. För hans skull...

nr 5 är att ingen verkar vilja vara här på julafton. Jo min bror... Tack Jonte... *puss* Men det är precis som att det inte passar sig...Nej istället ska vi som inte äns har varken bil eller körkort flacka runt hos folk... Å våran familj får ju inte äns plats i en bil längre så ingen kan skjussa oss heller. Eller då får dem åka två vänder.

nr 6 jag skulle vilja ha Zeb varanna julafton...men det går ej se nr 1

nr 7 endast mina mamma tycker att det är så jävla bra ide att döpa Jonathan på julafton. Träffas en stund och sedan skiljs man åt. Alla andra har dissat min ide som fan. Först var det grönt men nu blir den mer och mer dissad. Eller det var inte äns min ide det var prästens...

nr8 Julafton suger i största allmänhet när det är så här... 

nr 9 jag lovar att jag och Nicke kommer bli oänse om allt vad det gäller julafton.

nr10 jag skulle bara vilja vara på ett ställe där det passar alla... Men den ena måste ha silverbestik, å den andra kan inte umgås med någon en hel julafton och den tredje vill inte blanda ihop folk och den fjärde vågar vägra varannan jul...NEJ FUCK!!

Jag tänker våga vägra göra som alla andra säger....

Nr 1 jag tänker prata med Zebastians pappa. Det är ändå han och jag som bestämmer när det gäller julen och vårat barn. Vi har i flera år vart inne på varanna jul men fogat oss efter hans morsa till skata. Jag måste ta upp detta igen.

Nr 2 jag tänker även ta upp med Nicke om att fira jul varannat år hemma hos våra föräldrar. Å dem jularna vi är hos min mamma och pappa är Zeb med oss. Så han får vara med sin mormor och morfar. Annars blir det ju fel.

Nr 3 Den man inte är hemma hos på julafton är man hemma hos på juldagen. Jag får stå över min princip om att det bara finns en julafton. Å dra ut det på två dagar. Något jag tycker är sjukt....men va fan!!  När inte vuxna människor kan komma överäns så blir det så här... FITTA!!

Nr 4 Jag tänker i helgen tala om för Nicke att Jonathan döps på julafton kl 11:00 dem som få komma får en inbjudan dem som vill gå på julmässa och titta är välkommen.
Det jag hade tänkt med det är att jag ska dra ner på släkt och vänner och bara bjuda in mormor/morfar, farmor/farfar, morbror/farbror, Nickes mormor/morfar och ev faddrar. Å thats it. INGEN mer...

Nr 5 Alla kommer hata mig men det kan jag ta!!

Visssst förstår jag att Nicke tycker att julen är som den ska när han är hemma med sin familj och med sina. När dem gör som dem gör...Å har deras traditioner. När dem äter och gör som dem gör...
Jag har full förståelse för det... FULL....

MEN *skrattar* But....

Jag  vill ju inte att jag och Nicke ska dela på oss. Å åka till olika ställen. För vi är ju en familj... Vi med våra tre barn. Men jag lovar att vi kommer bli osams om detta... Eller det är något jag tror iaf.
Å ingen av oss kommer att ge sig och så kommer det bli så för att vi båda är så tjurskalliga...Å så kommer min mamma bli orolig och tro att vi ska skilja oss. (separera)
Å Nickes mamma kommer bli orolig...
Typ så kommer det bli.... 

SÅ jag kommer typ hata julen tills detta löser sig! // MARIA MAROSKA

Kommentarer
Postat av: johanna

jag tycker du skall göra som du vill.... =) you go girl! =)

2008-11-28 @ 23:39:24
URL: http://misseverything.blogg.se/
Postat av: Mickis

Vet precis hur du känner dig och det suger ordentligt!!!!

Har varit i precis samma situation, där jag bara känt alla krav och inte det mysiga som hör julen till.

T kommer från en familj där dom är vana att vara kärnfamilj, jag har skilda föräldrar och 3 syskon utspridda + en dement farmor.

Vi har testat alla möjliga varianter, men absolut allra helst skulle jag vara här hemma varje julaftons em/kväll och den som vill fira med oss skulle få pallra sig hit. Tyvärr känns det inte som om det funkar, känns som om man ändå måste anpassa sig för de andra i släkteriet.



Min julångest har nästan varje år börjat i typ september, för det är ofta då första frågan om julen har kommit.



Nu har vi bestämt oss för att inte flacka o fara varje jäkla jul, utan vår familj får börja förstå att julen har flera dagar och alla behöver inte ses på julafton.



I år åker vi till Ts föräldrar på em/kvällen, men åker hem i skapligt tid så ungar kommer i säng och jag o T får lite julafton i lugn och ro själva också. På juldagen åker vi hem till min mamma och hennes sambo.

Har senaste 15 åren haft julfrukost (mer brunch) med min pappa o mina syskon på julaftons förmiddag, men tror inte det är nåt som kommer att fortsätta nu, får väl se....beror väl på om vi tar över det. Funderar på att ändra formen på den traditionen lite om den ska börja vara här hemma ;)



Hoppas verkligen att ni kan komma överens och hitta en modell som funkar för er.

Här hemma har det varit mycket diskussioner och till o med gråt i frustration från min sida, men nu äntligen har vi hittat ett sätt som känns relativt ok.



Kram på dig!

2008-11-29 @ 06:49:08
URL: http://mickis74.bloggagratis.se
Postat av: Mari/Stich

Fan va du är skön!

Hoppas att allt är bra med dig och grabbarna!

Kram

2008-11-30 @ 07:08:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0