När jag skriver om mina politiska åsikter har jag mest läsare!?

hur kan det komma sig? Eller har det bara lyckats blivit så...att dem som läser mig blogg eller klickar in på min blogg gör det när jag just skriver om politik?!
Ja, idag har jag kanske inte så mkt politiskt att tilläga förutom att nästa år är det både kyrkoval och Euval. Å både dessa val är viktigare än vad många tror.
Jag tycker även här att man ska läsa på... Man ska läsa sig till vad man tycker och tänker. Å vad man själv tycker är närmast än.
(även fast jag tänker mer på andra)
Iaf när det gäller politikens världe för alla...
Jag tycker att alla skall ha en chans till ett bättre liv.
Jag har ett bra liv...Alltså jag äger min lägenhet, jag har minimalt med skulder, jag är frisk, mina barn har rätt till en skola och till en förskola där alla är välkomna oberoende av inkomst, jag har ett jobb, jag har kläder så jag inte fryser och jag har mat i kylen och frysen. Jag kan unna mig saker utan att någon annan i min familj får lida för det. Men jag är inte RIK.
Men det finns dem som behöver den röda politiken mer än jag... Jag behöver den... Jag vill ha den... Jag vill inte ha ett klass samhälle.
Jag är född i ett land med klass samhälle...Å se hur det gick...
Min biologiska mamma hade inte råd att ha mig kvar. ( å det vet jag...det står klart och tydligt i mina adoptions papper)
PGA ekonomi
I mitt hemland står skyskraporna höga...dem rika är rika och har både barnflickor och städhjälp. (bra för dem fattiga för där finns det jobb skulle man ju kunna tycka) Men dem får inte ha med sina barn och dem har helt sjuka arbetstider. Utan fack och utan A-kassa.
Som våran Allians helt vill slippa se...
Ja men iaf i mitt hemland står dem fina bilarna på rad... Å bara någon kilometer därifrån är jag född...
Jag har vänner som tagit sig dit och har visat bilder och berättat...
Det är helt sjukt att människor bor granne med tågbanan. I sjul...Det är sjul som inte äns duger till våra barns moppar.
Det är kallt och jävligt och vissa har inte tak över huvudet...
Så har vi även här i sverige...här finns det människor som hamnat utan för samhället.
Å hur många har inte hört någon säga...
Men vem bryr sig? Dem har ju ställt till det själv? varför ska man bry sig om dem? som man bäddar får man ligga...osv.
Men hur ska vi kunna få stopp på detta om alla känner så? Eller inte jag...Å kanske inte du som läser.
Men vem är det som säger att inte ditt barn blir näst nästa generation parkbänks sittare eller behöver hjäl av psykiatrin? Vem säger att det är just någon annan som behöver den här extra hjälpen...
Jag kan räkna upp minst 5 st jag känner som inte är försäkrade. varför har jag frågat...för att det inte finns pengar har svaret blivit.
Jag är glad att många (nästan alla) blir försäkrade via sin arbetsgivare. Å alla som är med i facket (Iaf i vårat) har rätt att få till en relativ billig penning en försäkring.
Jag måste ju säga att det finns många skyddsnät att falla tillbax på. Men innan man får den hjälpen så måste man först sälja bort sina tillgångar och använda dem resurserna.
Säg att vi skulle hamna i en ekonomisk kris...
Låg konjuktur...det varsalas och vi både blir varslade... Finns inget jobb och A-kassadagarna börjar nå sitt slut...
Då är det bara att sälja sitt...min älskade bostad... den blå faran... *fnissar*... Ja men allt sådan som man inte får ha för att få hjälp från annat håll...

Fan va jag svammlar...!!
Men det jag menar är att dem som verkligen behöver hjälpen får den inte.
Å självklart finns det folk som svindlar med soc-bidrag och sjuk-bidrag och allt skit man kan svindla med. Skatte pengar tex.
Men jag tror fortfarande på att detta måste finnas för att samhället ska kunna fungera.
Sedan finns det säger massor med bättre sätt att hitta alla svindlare. Men detta sätt är till för någon annan än mig att komma på.

Skriver det igen....NEJ till ett klass samhälle... Å då menar jag inte att folk inte får vara rika...det unnar jag alla rika att vara...Men det ska inte vara en stor fet jävla klyfta mellan den som är rik och den som är mindre rik... // MARIA MAROSKA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0